Uitzicht vanaf het Griekse theater in Taormina, Sicilië
Geschreven door:taalreizen
Datum geplaatst:October 17, 2016
Geplaatst in:Home / Locaties / Italië / Taormina / Mijn reis naar Taormina: een echte Siciliaanse schat!

Mijn reis naar Taormina: een echte Siciliaanse schat!

5Wanneer je in Taormina aankomt voor je Italiaanse cursus, moet je als eerste de bus nemen vanaf het station van Mount Tauro naar het centrum. Het is zeker een interessante ervaring om de bus te nemen in Taormina, het deed me zelfs denken aan ‘The Italian Job‘.  De bestuurder was duidelijk ervaren, en nam de krappe bochten met grote snelheid.

Bij aankomst in Taormina, bracht ik mijn bagage naar het hotel en ging ik op verkenning in de stad.  Het eerste dat me opviel in Taormina was dat het eigenlijk bestaat uit een enkele straat (de Corso Umberto), die vol zit met veel toeristen, winkels en bars.

Hoewel ik me kan voorstellen dat je denkt dat veel toeristen de locatie verpesten, is dat in Taormina helemaal niet het geval. Het geeft Taormina een levendig gevoel en is een echte aanwinst.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat zodra je de Corso Umberto verlaat en de smalle geplaveide straatjes van de stad gaat verkennen, je minder toeristen en de traditionelere trattorias vindt.  Taormina heeft dus ook de ‘authentieke Italiaanse’ ervaring te bieden, als dat is wat je zoekt!

9De belangrijkste toeristische bezienswaardigheid  in Taormina is het beroemde ‘Griekse’ amfitheater, die eigenlijk helemaal niet Grieks is, maar door de Romeinen is herbouwd in de 2e eeuw v.c.

Het is zeker een bezoekje waard vanwege het verbluffende uitzicht. Als je binnen zit en kijkt naar het uitzicht, kun je op de achtergrond de baai van Naxos en de smeulende Mount Etna zien.

In de zomer wordt het theater nog steeds gebruikt als een openluchttheater en voor opera-optredens. Ik zou graag tijdens mijn bezoek een optreden heb gezien, maar ik had gewoon geen tijd.  Als jij een optreden in Taormina hebt gezien, laat me dan weten hoe het was!

Taormina heeft ook stranden met kiezelstenen die je via een kabelbaan langs de zijkant van de berg kunt bereiken. Dit duurt slechts een paar minuten en het is niet heel hoog, dus je hoeft je geen zorgen te maken!

Het strand ligt wat afgelegen door de rotsen, dus het is zeer aangenaam om er wat tijd door te brengen om te ontspannen. De zee is ontzettend helder en warm en het uitermate geschikt om een duik in te nemen!

terrazza_copyDe school in Taormina ligt in een van de rustigere delen van de stad vlakbij de botanische tuinen. Het dakterras (waar studenten een koffiepauze nemen tussen de lessen –zoals je op de foto kunt zien!) heeft een van de meest spectaculaire uitzichten die je kunt vinden in de stad en is een enorm pluspunt.

De school is ook bijzonder goed in het aanbieden van extra activiteiten en excursies voor studenten. Dit kan variëren van filmavonden op de school, seminars over verschillende aspecten van de Italiaanse cultuur en geschiedenis (inclusief de maffia – altijd een populair onderwerp bij de studenten!) wandeltochten naar de Etna, duiken, paardrijden, theatervoorstellingen en nog veel meer!

Ik heb echt genoten van mijn reis naar Taormina. Ik vind Sicilië een prachtig deel van de wereld, met een landschap en geschiedenis die fascinerende veranderingen hebben aangebracht aan het vasteland van Italië.

Scott

 

Blogcategorieën

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024