Apple Language Courses

Franse Club 50+ cursussen, Bordeaux

Bordeaux is een van de meest interessante en bewogen steden van Frankrijk. Vaak bekend als “Klein Parijs”, de stad heeft een van de grootste oppervlaktes van Europa! De helft van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en vele prachtige historische monumenten pronken naast opvallende, nieuwe gebouwen van wereldklasse. Dit alles leidt tot een uitstekende en indrukwekkende locatie om Frans te studeren!

Doe mee aan onze Franse Club 50+ cursus in Bordeaux voor een ontspannen vakantie, in een levendige en dynamische wereldstad. Bezoek de plaatselijke wijngaarden en proef wereldberoemde wijnen om de twee meest genoten tijdverdrijven in deze regio te leren kennen!

Om meer inzicht in de geschiedenis van Bordeaux te verkrijgen kunt u over Place de la Victoire slenteren, met de Porte d’Aquitaine (Romeinse architectuur) in het midden. Les Quais bieden een heerlijk een stukje wandelen met prachtige uitzichten, of een rit met de ferry. Cultureel gezien biedt Bordeaux net zoveel aan als elke grote Europeaanse stad, dus of u nou van livemuziek, een kunstexpositie of een show houdt, er is altijd wel iets te vinden.

Het stadscentrum is voornamelijk voor voetgangers, met aantrekkelijk pleintjes en terrasjes waar u kunt genieten van simpele dingen. Gastronomie speelt een belangrijke rol in de cultuur van de stad, dus u vindt hier ook een enorme selectie aan goede restaurants.

Ons schoolgebouw bevindt zich erg dicht bij Place Gambetta en Place de Quinconces. De school bevindt zich is een mooi bourgeois stadshuis uit de 19e eeuw. Er zijn 9 klaslokalen en een grote loungeruimte, met toegang tot de privétuin van de school. Er is ook een studentenlounge om te relaxen. Dichtbij de school vindt u aanzienlijk veel winkels en een groot aanbod aan gezellige terrasjes.


Cursussen Bordeaux (Place Gambetta)

Combineer een cursus algemeen Frans met een boeiend programma aan activiteiten en excursies in de namiddag, speciaal voor vijftigplussers.

De Club 50+ cursus geeft u de mogelijkheid om uw Frans lezen, schrijven, spreken en luisteren te verbeteren. Er is ook speciale aandacht voor communicatie in dagelijkse situaties. Klassen bestaan uit maximaal 12 studenten en alle docenten zijn ervaren, spreken Frans als moedertaal, en hebben kwalificaties in het onderwijzen van Frans aan buitenlanders.

In de namiddagen en avonden kunt u zich in de Franse samenleving begeven, en bekend worden met het genot van een traditionele regio. U kunt zich in de Franse cultuur verdiepen terwijl u een heerlijk vakantie in een bijzondere stad doorbrengt. Bezoekjes, excursies en andere activiteiten die deel uit maken van deze cursus zijn speciaal voor vijftigplussers.

Programma omvat

  • Een niveautest bij aankomst
  • 20 algemene Frans lessen elke week
  • 4 culturele ontdekkingsactiviteiten elke week
  • Gratis Wi-Fi toegang

Accommodatie

Verdiep uzelf in de taal en cultuur gedurende uw verblijf in Bordeaux door bij een Frans gastgezin te wonen! U zult de unieke mogelijkheid hebben om plaatselijke bevolking te ontmoeten en misschien wel vriendschappen voor het leven op te bouwen. Dit soort accommodatie geeft u een “thuis ver van huis”, aangezien de gastgezinnen zorgvuldig geselecteerd worden door de school en hun huizen regelmatig gecontroleerd worden.

U kunt een kiezen tussen enkel een kamer, bed-and-breakfast, of halfpension. De enkel een kamer optie is ideaal voor studenten die meer zelfstandig willen wonen en zelf hun maaltijden willen regelen. Bed-and-breakfast of halfpension geeft u de mogelijkheid om maaltijden te delen met uw gastfamilie en dus een extra kans om uw Frans te oefenen tegelijkertijd!

Alle gastgezinnen liggen binnen 35 minuten van de school in Bordeaux.

De accommodatie is beschikbaar tussen 18:00 op de zondag voordat uw cursus start, tot de zaterdagmiddag nadat uw cursus is afgelopen. Mocht u een extra nacht willen boeken, laat ons dat dan van tevoren weten.

Activiteiten

Bordeaux is een indrukwekkende, dynamische stad vanwege de menging en eenheid van de klassieke en neoklassieke architectuur en moderne constructies. U zult hier niet lang hoeven te verblijven om te begrijpen dat het hele stadscentrum een UNESCO Werelderfgoed is! De stad zelf is erg aantrekkelijk voor al onze volwassen studenten, en een van de meest elegante steden van Frankrijk.

Er zijn vier uitjes of excursies inbegrepen in het programma, van maandag tot zondag. De volledige informatie is beschikbaar op de eerste dag van uw cursus, en varieert afhankelijk van wanneer u gaat.

Als het centrum van een internationaal beroemde wijnbouwregio, is een bezoek aan Bordeaux niet compleet zonder de essentiële wijnproeverijen of bezoeken aan nabijgelegen wijnmakerijen! Onze studenten bezoeken graag de Chateaux de Médoc en St. Emilion, net zoals Bordeaux. Op zijn minst een uitje naar een kasteel en wijnproeverij is altijd inbegrepen in de Club 50+ cursus.

Er zijn begeleide tochtjes naar musea en kunstgalerijen, net zoals de archeologische vindplaatsen van Saint-Seurin en Palais Gallien.

Er zijn veel evenementen om de gastronomie van deze regio te leren kennen, dus u kunt van een Franse patisserieklas genieten (inclusief proeven), een cruise op de rivier inclusief lunch of een plaatselijke wijn, of een traditionele Franse maaltijd samen met een wijnarrangement en -proeverij.

Naast een cruise kan de school ook excursies naar nabijgelegen attracties regelen, zoals Cadillac, de Arsins eilanden, Arcachon – de Pyla en Citadelle de Blave.

Doelgroep

Onze Club 50+ cursus in Bordeaux is geschikt voor alle studenten van deze leeftijdsgroep met elk niveau in Frans. Bij uw aankomst zult u een test afleggen om uw niveau te bepalen en in de juiste klas te worden geplaatst. Als u uw Frans wilt verbeteren terwijl u van een gevarieerd activiteitenprogramma in een boeiende stad geniet, dan is deze cursus voor u!

Reizen

Vanaf het vliegveld van Bordeaux kunt u uw accommodatie bereiken met de taxi, een shuttlebus of een plaatselijke bus.

De goedkoopste optie is de “Liane 1” bus die u naar de “Quinconces” halte in het stadscentrum brengt. Vanuit daar kunt u lopen, een taxi nemen of met de tram reizen.

Voor de snellere en meer directe reis is er een shuttlebus die elke 45 minuten vanaf Hal B op het vliegveld vertrekt. Deze kost ongeveer €8 voor een enkeltje.

Een taxi overdag van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer €40, als er niet te veel verkeer is.

De locatie van onze school in Bordeaux (Place Gambetta)

Beoordelingen van klanten

Cursus

4.13 / 5
Accommodatie

4.12 / 5
Staf van de school

4.43 / 5
Gemiddelde score voor onze school in Bordeaux (Place Gambetta), gebaseerd op 67 klanten beoordelingen.
Lees in het: EN | FR | DE | IT | NL | ES | PT
Onze scholen hebben een waardering van (4.55/ 5) gebaseerd op 3496 klantenbeoordelingen!

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
England


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com
Facebook
Twitter
Instagram
Blogs

Contactinformatie

Nederland Nederland 020 7036459
Frankrijk Frankrijk 01 70 79 13 53
Italië Italië 06 87501301
Spanje Spanje 91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk 01509 211 612
Ierland Ierland 01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten 646 652 0770
Internationaal Internationaal +44 1509 211612

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Wij accepteren

Payment options - Apple Language Courses

© Apple Language Courses 2019
Ondernemingsnummer: 8311373 || btw-nummer: 152 4085 30