Spaanse Club 50+ cursussen, Ibiza
Vind een school
Waardering  4.5/5

Spaanse Club 50+ cursussen, Ibiza

Het prachtige eiland Ibiza maakt deel uit van de Balearen, een eilandengroep voor de kust van Spanje in de Middellandse Zee. Oorspronkelijk beroemd door het aantrekken van liefhebbers van nachtclubs, tegenwoordig is Ibiza ook erg populair met welvarende toeristen. Dit bijzondere eiland is het hele jaar door een goede optie voor de wereldwijze reiziger. In 1999 werd Ibiza’s natuurlijke schoonheid erkend door UNESCO, welke het eiland op de Werelderfgoedlijst zette voor biodiversiteit en cultuur. Er zijn oneindig veel kansen om mooie kleine strandjes, of “cala’s”, omringd door een breed aanbod van wandelpaden te ontdekken. Er zijn eeuwenoude locaties waar sporen te vinden zijn van verschillende groepen kolonisten, bijzondere bezienswaardigheden zoals het Posedonia van Ses Salines natuurpark, Dalt Vila – De Oude Stad in Ibiza-stad en vele pittoreske dorpjes. Buiten de meest populaire toeristengebieden is het leven op Ibiza rustig en plattelands. U kunt plaatselijke bewoners vinden die van de landbouw leven, kleine dorpswinkeltjes, olijfboomplantages en verse voedselmarkten. In de drukkere gedeeltes van het eiland kunt u winkelen in dure boetiekjes, dineren in een luxe assortiment van restaurants, of langs de jachthaven die in de laatste jaren is gegroeid en gemoderniseerd slenteren. Als een meer volwassen student aan onze school op Ibiza zult u van een behoorlijk hoge standaard van lesgeven kunnen genieten, samen met vele interessante activiteiten, bezoekjes en sociale evenementen, exclusief gepland voor studenten over de 50. Onze school bevindt zich in het stadscentrum, erg dichtbij de jachthaven, de winkelstraten en vele gezellige cafétjes. De “Dalt Vila” – het beroemde oude hart van Ibiza – is slechts enkele minuten lopen vanaf de school. Er zijn 9 klaslokalen met airconditioning en aanzienlijk veel natuurlijk licht. Faciliteiten zijn onder anderen een bibliotheek, een studieruimte en een lounge met snacks en een koffieapparaat. Er zijn computers beschikbaar voor studenten en gratis Wi-Fi door het hele gebouw. Alle vleugels van onze school op Ibiza zijn rolstoeltoegankelijk. Naast de school vindt u een authentieke Spaanse bar, perfect om een drankje te nuttigen en bij te kletsen!

Cursussen in Ibiza

De Club 50+ cursus op Ibiza is een 1- of 2-weken cursus, met 20 algemene Spaans lessen per week, met een divers activiteitenprogramma ontworpen voor vijftigplussers. Klassen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag, in de ochtend of in de namiddag. Studenten van alle niveaus in Spaans kunnen meedoen aan de Club 50+ cursus. Er zijn nooit meer dan 9 studenten per groep, waardoor u veel mogelijkheden krijgt om uw taalvaardigheden te verbeteren en u verzekert bent van goede lessen. De begeleide bezoeken en excursies die aangeboden worden als onderdeel van deze cursus helpen u om de echte schoonheid van Ibiza te ontdekken terwijl u van een prachtige vakantie geniet. U kunt tot rust komen op de heerlijke stranden, een wandeling bij zonsondergang maken in een van de nationale parken, of de ruige kustlijn verkennen. Gedurende de activiteiten bent u samen met andere 50+ studenten van over de hele wereld.

Het programma bevat

  • 20 Spaans lessen per week
  • Gratis Wi-Fi toegang
  • Een gevarieerd programma van activiteiten
  • Bezoek aan UNESCO Werelderfgoed
  • Excursie van een hele dag

Foto's

Spaanse les op onze school
Plezier hebben in het leren van de Spaanse taal
Studenten in een gedeeld appartement
Balkon van het gedeelde appartement

Accommodatie

Om de Spaanse gastvriendelijkheid en kookkunsten het beste meet te maken raden we onze studenten altijd aan om bij een gastgezin te verblijven. Dit geeft u een kijk op het dagelijkse leven en de cultuur van de inwoners van Ibiza. U heeft een betere mogelijkheid om uw Spaans te oefenen en het is zeer waarschijnlijk dat u vriendschappen voor het leven maakt. Alle gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en regelmatig geïnspecteerd en de meerderheid woont minder dan 20 minuten lopen van onze school vandaan. Een eigen slaapkamer en ontbijt is inbegrepen in de kosten van de accommodatie. Beddengoed en handdoeken zijn ook inbegrepen. Gedeelde appartementen zonder maaltijden zijn ook beschikbaar op Ibiza, bestaande uit enkele of gedeelde slaapkamers in een flat met 1 tot 5 andere personen. Er is een gedeelde badkamer, keuken en woonkamer. Je flatgenoten kunnen een combinatie van andere studenten aan onze school en bezoekers van Ibiza zijn. Voor studenten die in een accommodatie enkel voor studenten willen verblijven is er een residentie beschikbaar, op slechts enkele minuten lopen van het schoolgebouw. Er zijn 6 enkele kamers met flatscreen tv’s, 3 gedeelde douches en een volledig uitgeruste keuken. De slaapkamers en gedeelde ruimtes worden elke week schoongemaakt en beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen. Dit soort accommodatie biedt u de mogelijkheid om studenten van alle leeftijden en nationaliteiten te ontmoeten en is ideaal voor degenen die tijd willen doorbrengen met andere studenten gedurende hun verblijf.

Activiteiten

Het Ibiza van vandaag biedt onze studenten zoveel meer dan de feesten en het nachtleven waar het eiland om bekend staat. U zult zich de witte zandstranden en prachtige uitzichten over het turkoois blauwe water nog lang herinneren. U kunt restaurants van wereldklasse, luxueuze modezaken en kleine boetiekjes vinden. Er zijn geweldige musea en kunstgalerijen, mooie geplaveide straatjes en verborgen schatten door de hele “Dalt Vila”. Voor de meer volwassen studenten heeft onze Club 50+ cursus een bijzonder rijk en gevarieerd activiteitenprogramma, beginnend met een begeleide tour en ook evenementen zoals wijnproeverijen, tapas tours, strandbezoeken en wandelingen bij zonsondergang. U zult UNESCO Werelderfgoed bezoeken en misschien ook wel de hippiemarkt of een natuurlijk aquarium. Er is gewoonlijk een excursie van de hele zaterdag naar Formentera, voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in iets verder reizen!

Geschiktheid

Deze cursus is ideaal voor vijftigplus studenten die graag hun Spaans willen verbeteren en een ontspannen vakantie met andere volwassen reizigers willen doorbrengen. Het is makkelijk om Ibiza te verlaten met de kennis van hoe rustig en hoe luxueus het kan zijn. De natuurlijke schoonheid van de stad en omgeving zullen u zeker verleiden om weer terug te komen!

Hoe er te komen

De luchthaven van Ibiza is slechts 7.5 km van het stadscentrum verwijderd. Op verzoek kan vervoer van en naar het vliegveld geregeld worden.


Locatie van onze school in Ibiza

Prijzen

 
 

Klantenbeoordelingen

Cursus

4.5 / 5
Accommodatie

3.7 / 5
Medewerkers van de school

5.0 / 5