Havana, de Hoofdstad van Cuba
Vind een school
Waardering  4.3/5

Spaans leren in Havana (Vedado) - Cuba

Leer Spaans in Havana, de prachtige en bruisende hoofdstad van Cuba. Havana, een stad vol met Amerikaanse auto’s uit de vijftigerjaren, een Latijns-Amerikaanse cultuur en een Caribisch klimaat, is de perfecte locatie om Spaans te studeren! Havana staat bekend om haar vriendelijke bevolking die je graag verwelkomen en je zullen aanmoedigen om Spaans te spreken.

Havana is ook bekend om haar rijke geschiedenis, het bruisende nachtleven en de prachtige cultuur en het is een erg veilige locatie om een taalcursus te volgen. Een taalcursus in Havana is iets anders dan onze andere programma’s, de lessen worden gevold in het huis van de leraar of bij het gastgezin. Alle Cubaanse leraren en Spaanssprekende gastheren of vrouwen wonen in hetzelfde gedeelde van de stad, in de binnenstad van Havana.

Onze school in Havana (Vedado)

Onze school is gevestigd in Vedado, een wijk in downtown Havana. Vedado is een levendige wijk met veel restaurants, cafés, bars en nachtclubs en is bekend om de El Malecón, een promenade langs het strand dat bekend staat als een van de favoriete ontmoetingsplaatsen in de stad!

Cursussen in Havana (Vedado)

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Dance Lessons (25)
  • Intensive + Music (25)
  • Intensive + Private Lessons (25)
  • Intensive + Private Lessons (30)
  • Private Lessons (20)
  • Private Lessons (25)
  • Private Lessons (30)

Als je je algemene niveau van het Spaans wilt verbeteren, dan is een groepscursus van 20 lessen Spaans per week perfect voor jou. Als je je graag meer wilt focussen op specifieke aspecten van de taal, dan is een gecombineerde cursus van 20 groepslessen en 5 of 10 privélessen per week een goede optie. Je kunt ook kiezen voor een cursus met 20 of 30 privélessen per week. De groeps- en gecombineerde cursussen op onze Havana (Vedado) school worden meestal voor een minimum van 2 weken aangeboden. Als je graag een cursus van één week wilt volgen, dan kun je een cursus met privélessen overwegen. Je lessen zullen bij de docent thuis plaatsvinden of in het huis van een van de gastgezinnen, die allemaal in Vedado liggen en binnen loopafstand van het huis van de coördinator. De groepsgroottes zijn klein met een maximum van slechts drie studenten per klas.

Speciale cursussen in Havana (Vedado)

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family

Tijdens je studie in Havana (Vedado) kun je bij een van onze zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen verblijven, in een eenpersoonskamer met halfpension (2 maaltijden per dag). Gedeelde kamers zijn beschikbaar voor studenten die met een vriend of familielid reizen. Gastgezinnen worden zorgvuldig door onze school gekozen en kunnen bestaan uit een echtpaar of juist alleenstaand zijn, met of zonder kinderen. Het is niet gebruikelijk dat Cubaanse gastheren samen met studenten eten, maar we moedigen je aan om zoveel mogelijk Spaans te praten met je gastheer, klasgenoten en de Cubaanse inwoners. Alle gastgezinnen wonen in Vedado, een stadsdeel van Havana naast Miramar en op loopafstand van het historische centrum van Havana.

Activiteiten

Tijdens je studie in Vedado, zul je veel gelegenheid hebben om meer te leren over de lokale cultuur en om je Spaans te oefenen. Net als onze andere scholen in Latijns-Amerika, biedt onze school in Havana (Vedado) een uitgebreid cultureel activiteitenprogramma. Op het programma staan allerlei sportieve en culturele activiteiten en excursies, zoals paardrijden, duiken, tennis en voetbal, evenals excursies naar het strand van Santa Maria en Playa del Este en bezoekjes aan lokale rum- en tabaksfabrieken! Alle activiteiten zijn optioneel en kunnen extra kosten met zich meebrengen. Deelname aan deze activiteiten en excursies helpt je bij het leren van Spaans, omdat je het Spaans dat je in de lessen hebt geleerd met medestudenten kunt oefenen in de praktijk.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Havana en reis vanaf daar met het openbaar vervoer of per taxi verder naar je accommodatie. Onze school kan ook vervoer van deze luchthaven naar je accommodatie voor je regelen, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Havana (Vedado)

Cursus

4.3 / 5
Accommodatie

3.9 / 5
Medewerkers van de school

4.4 / 5
Gemiddelde score voor onze school Havana (Vedado) gebaseerd op 61 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Ik heb mijn lessen gevolgd in een ander huis. De docenten waren fantastisch. Er was wel een tekort aan pennen en papier (dure producten voor iemand met een beperkt inkomen). Om deze reden wordt er gewerkt herbruikbare plaatjes en werkbladen. Studenten die een cursus in Cuba willen volgen kunnen het beste veel pennen, papier, werkbladen en een eigen woordenboek etc. meenemen. Mijn huis was erg schoon en typisch Cubaans ingericht. Het was op de tweede verdieping van een drie verdiepingen tellend gebouw met veel traptreden (klein nadeel). Het was meer een bedrijf dan een familie. De koks (fantastisch) waren ingehuurd en woonden niet in huis, evenals de huishoudster. Het huis was bijzonder gunstig gelegen, met ongeveer alles dichtbij (een enorm voordeel). Medestudenten in het huis waren gelijkgestemden van allerlei leeftijden en nationaliteiten, die net als ik graag het Cubaanse avontuur wilden ervaren. Ik zal deze reis zeker herinneren als een fantastische, educatieve en buitengewoon unieke ervaring.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Pedro Perez Bretos is geweldig op elke manier. Vooral vanwege de Spaanse uitleg, maar ook voor zijn kennis van het Cubaanse leven, politiek, cultuur, geschiedenis, enz. Hij was een perfecte docent voor ons. Rosa zorgde voor ons onderkomen. We waren zeer tevreden. Ze nam ons zelfs mee naar een club voor muziek en dansen, en gaf ons cadeaus op onze laatste dag.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De ervaring met mijn docent, Dulce Maria Dominquez Diaz, was erg goed. Ik had privélessen in grammatica en conversatie en we bezochten enkele lokale plekken samen zodat ik vertrouwd kon raken met het openbaar vervoer en wat musea kon bezoeken. Ze deelde veel informatie over het Cubaanse leven en de cultuur. We waren samen voor 20 uur over 4 dagen, dus het was intens, maar ontzettend leuk. De accommodatie was goed gelegen en erg comfortabel. Maaltijden waren ook goed, gegeten als een familie met de andere gasten. Spaanse lessen waren in het huis ernaast. Heel gemakkelijk!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Slechts twee andere mensen die deelnamen aan deze cursus was geweldig, het tempo van de cursus was goed aangepast. De docent wist zeer veel en was behulpzaam met hints en advies over het dagelijkse leven in Havana. De accommodatie was erg goed, schoon, vriendelijk en gastvrij. Vergeleken met andere huisgenoten hadden we een grote kamer en veel licht.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Genottelijk, ik vond het fijn om in het huis te verblijven met andere studenten. De toevoeging van salsa dansen was dolle pret. Een goede mix van werken en plezier hebben. De prachtige setting van Havana hielp ook erg. Adequaat, schoon, accommodatie op een goede locatie, goede maaltijden en vriendelijk personeel. Een ervaring die het zeker waard en erg leuk was. Ik wil zeker nog een cursus volgen, volgend jaar. Misschien in Malaga. Wat een fantastische manier om een nieuwe taal te leren.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was fantastisch - alhoewel ik verwachtte les te hebben in een kleine groep, kreeg ik een-op-een lessen. De eerste les was erg uitdagend, aangezien ze je niveau willen weten, en het een-op-een is voor drie en een half uur. Met wat zelfstudie in de namiddag om me te helpen, ging mijn Spaans snel vooruit. Het huis in Havana was geweldig - ik had mijn eigen kamer en badkamer, wat erg fijn was. De kamer werd regelmatig schoongemaakt en het beddengoed vervangen, etc. De ligging was ook erg goed, Carida, de kok kookte geweldig eten & organiseerde salsalessen voor ons. We namen deze elke namiddag en het hielp ook erg met je hoofd leeg maken na een intense ochtend Spaans. Havana is een prachtige stad en vooral om jezelf in de taal te verdiepen. Ik heb een cursus van 2 weken gedaan, maar ik zou zeker elk jaar een cursus als deze willen doen. Een onvergetelijke ervaring - dank jullie wel!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docenten was zeer ervaren, beleefd, vriendelijk, en gedreven. Ze bereidde zich goed voor en was gastvrij in het gebruiken van haar huis voor de klassen.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Ik heb erg genoten van de cursus en alles. De docenten en het personeel waren erg vriendelijk en werkelijk behulpzaam.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docent Jorge was geweldig! Hij was zeer geduldig, vriendelijk en al in al een uitmuntende leraar. Ik zou hem zeker aanraden!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docent was erg goed, maar de cursus was ook erg intensief. Het was erg veel in twee weken. De accommodatie was simpel maar adequaat. Het gastgezin was zeer vriendelijk en had niet meer behulpzaam kunnen zijn. De ondersteuning van het kantoor in het Verenigd Koninkrijk was uitmuntend.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik was erg tevreden met de cursus. De docent was erg goed en ervaren, en probeerde de cursus aan mijn wensen en interesses aan te passen. We behandelden grammatica, en ook de praktische kant door een paar musea te bezoeken. Accommodatie was top. Ik was positief verrast toen ik een eigen badkamer had zoals ik had gevraagd. De accommodatie was prettig, schoon en goed uitgerust. De familie was erg vriendelijk, behulpzaam en communicatief.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docent was super! En erg goed in het aanpassen van de lessen aan mijn benodigdheden. Ik vond de hele ervaring geweldig. Het huis waar mijn lessen werden gehouden lag op een erg goede plek, maar was erg simpel en niet goed onderhouden.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De cursus ging erg goed - de docent sprak enkel Spaans en was erg geduldig en begripvol. Ik had de kans om zowel groeps- als individuele lessen te volgen. Erg fijne accommodatie en een goede manier om andere studenten te leren kennen, erg vriendelijke familie.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docent was geweldig. He maakte de lessen erg boeiend en amusant, en we behandelden veel verschillende onderwerpen. Hij was beleefd, vriendelijk, charmant en goed opgeleid. Hij wist ook erg veel over Cuba en Havana en had een interessante achtergrond en meningen. Het feit dat hij zowel Frans als Engels sprak was ook erg handig bij het lesgeven. De hele ervaring overtrof mijn verwachtingen. Bedankt voor het organiseren van deze cursus voor mijn kinderen en ik. Het heeft heel veel toegevoegd aan onze vakantie in Cuba en we begrijpen nu de geschiedenis en het dagelijkse leven in Havana een stuk beter.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docent was zo vriendelijk, haar cursus was erg interessant en ze was aardig en duidelijk. Het was fantastisch! Odilia, de huisvrouw was ook geweldig. Zo gastvrij, zo behulpzaam, zo lief! Ik had een heel leuk verblijf, en ik ben dol op de Cubanen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

We hadden een geweldige docent. De klassen vonden plaats in zijn huis.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ondanks dat we weinig lesmaterialen hadden en zes uur les per dag, vlogen de dagen om. Erg vriendelijke, toegankelijke docenten en medewerkers die erg geduldig en aanmoedigend waren. Ik denk dat mijn kennis en vertrouwen in spreken, schrijven en het begrijpen van de Spaanse taal ontzettend is verbeterd. De danslessen waren fantastisch! Ik vond ze geweldig en zou alleen al voor deze lessen teruggaan.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was goed, de docent had een goed gevoel voor humor. De medewerkers waren allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Ik verbleef in het appartement Montehabana. Accommodatie was goed en schoon, maar ik had echt niet een appartement voor mezelf nodig.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik volgde privélessen in Havana, 20 uur in een week. Mijn docent was een Cubaanse vrouw van 66 jaar. Ze was erg goed in lesgeven en uitleggen, en ze was erg vriendelijk en geduldig.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Erg professionele, behulpzame en zorgzame docenten. Erg goed voor studentenaccommodatie.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Fantastisch - geweldige docent en erg goede lesmaterialen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docent was erg goed; hij liet mij kiezen welke onderwerpen ik wilde bespreken maar had ook zelf suggesties. He had een hele brede algemene kennis, dus ik leerde ook heel veel dingen buiten de Spaanse taal! Mijn cursus zorgde ervoor dat ik snel vooruitgang boekte (20 uur per week privé). Ik was uiteindelijk tevreden met mijn accommodatie, maar ik vond het boekingsproces een beetje misleidend. Ik koos voor een gastgezin met eigen kamer, maar ik wist niet dat er ook andere studenten bij hetzelfde gastgezin verbleven. Het fijne hieraan is dat je mensen hebt om mee uit te gaan 's avonds, maar ik sprak erdoor ook veel Engels in het huis, aangezien een van de studenten een absolute beginner was en de rest niet verstond als we Spaans spraken. Dit was een probleem voor mij, aangezien ik een gastgezin had gekozen voor de volledige immersie. Ik vond de dames waar ik mee woonde echter heel gezellig en het gastgezin zorgde goed voor ons, vooral wat eten betreft! Ik had het geweldig in Cuba en zou graag mijn gastfamilie en de school bedanken, en ook Apple Languages voor het beantwoorden van mijn vele vragen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de schooln/a

Ik vond de plek en de mensen geweldig, en heel erg behulpzaam. Het was een bijzondere ervaring en ik zou graag weer teruggaan en het opnieuw doen. De accommodatie schoon, verwelkomend, groot en comfortabel. Er was geen enkel probleem. Aan iedereen die bang is om in zijn eentje naar Cuba te reizen, het is de meest bijzondere plek met fantastische mensen, toen ik thuis was wenste ik dat ik langer had kunnen blijven.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn cursus was precies wat ik nodig had, ontzettend waar voor je geld. De mensen in het huis waar ik verbleef waren fantastisch, erg warm en gastvrij.

Goede taalcursus. De docent wist het juiste niveau voor mij en de andere student in mijn groep te bepalen - ze motiveerde ons om te leren. De kamer bij het gastgezin was een privékamer met eigen badkamer. Het was schoon en bood alle benodigdheden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ernesto was een geweldige docent, geduldig en effectief. Ik vond het jammer om afscheid te moeten nemen. Lydia is een fantastische gastvrouw!

Mijn docent was uitstekend en erg ervaren. Ik had 5 uur per dag wat voor mij te veel was, maar ongeveer elke twintig minuten veranderde ze van lesmethode om mijn interesse en aandacht erbij te houden. Ook al was ik aan het eind van de dag compleet uitgeput, ik heb elke dag veel geleerd en ik bekijk nog steeds alle aantekeningen die ik van de les heb.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school
F. Ellison

De cursus en accommodatie was ontzettend goed, net zoals de docent en mijn Spaans is er veel op vooruitgegaan.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het was een uitstekende taalkundige ervaring en mijn accommodatie was ook fantastisch.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De kleine klassen betekende dat ik sneller vooruitgang boekte met mijn Spaans dan op elk ander moment sinds ik begon met het leren van de taal. Mijn gastgezin was super vriendelijk en ongelooflijk genereus wat betreft het eten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docent Vivian is een docent van de hoogste orde. Ze gaf altijd meteen antwoord en gaf me het vertrouwen om ervoor te gaan. Onze gesprekken gingen van 'wat je gisteren hebt gedaan' naar geschiedenis, cultuur, kunst en artiesten, leven en wonen. Er werd evenveel aandacht gegeven aan de vorm en inhoud van wat er werd gezegd en ze begreep goed dat de inhoud van onze dialogen belangrijk voor me was. Ik genoot van onze lessen, vond het maken van mijn huiswerk echt leuk en beveel haar als docent echt iedereen die Spaans wil leren aan. Het leren was met haar een plezier en een eerbetoon naar het studieteam en haar eigen wijsheid en ervaring. De accommodatie bij Xiomara en Onelio was erg comfortabel en ruim. Het ontbijt was altijd herlijk en ik vond dat Xiomara altijd speciale moeite deed aangezien ik geen vlees eet. Dit werd duidelijk met het avondeten waar ik heel veel vis kreeg. Xiomara's vriendelijkheid werd gewaardeerd, net zoals die van Caridad, die voor het avondeten zorgde. Hun appartement lag op een goede en veilige locatie, was mooi onderhouden en had een klein balkon. Ik had het geluk een groot ruim op mijn kamer te hebben. Er was altijd een aardige man buiten de hoofdingang en ik vond het leuk dat hij mij altijd begroette als ik aankwam of wegging. Natuurlijk kun je er niet verblijven zonder Snr. Rey te leren kennen. Ik zou graag Americo in het speciaal willen noemen, de man bij wie ik thuis mijn lessen had. Er waren momenten naar het einde van mijn cursus dat hij mij vergezelde tijdens de pauze en langzaam en vriendelijk met Vivian en mij begon te kletsen. Ik waardeerde dit echt. Vivian en Americo waren een geweldig team, waren echt geïnteresseerd in mij en zorgdeng goed voor me. Naast mijn cursus Spaans volgde ik danslessen. Ik had het genoegen om door Wilfredo Candebat onderwezen te worden, wie in een team zat waar ook een jonge danser bijhoorde met de naam Nurvys. Ik raad dit dansteam echt aan.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
G. Larsson

Alles was erg ontspannen maar op hetzelfe moment ook professioneel. De docent was geweldig! Ik vond de interactieve lessen echt leuk.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
R. Burbage

Mijn docent was erg toegewijd en het onderwijs was precies op het juiste niveau voor mij en in overeenkomst met mijn eigen leerdoelen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
S. Brown

De docent was geweldig, heel intelligent en bekwaam ik haar vak, met een fantastische geschiedenis. Ze was ook erg flexibel met lesgeven. Het is goed om vier intensieve uren in de ochtend te volgen en de middag vrij te laten om dingen te ontdekken. Er waren ook salsalessen beschikbaar. Op sociaal gebied is het goed dat studenten aangemoedigd werden om elkaar elke avond om 9 uur in de lokale bar te ontmoeten… dat was erg geruststellend, vooral op je eerste paar dagen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Cuba is als geen andere plaats op aarde. Het is bruisend en levendig en elke avond is gevuld met dansen tot in de late uurtjes, elke avond van de week!!!! De accommodatie was perfect, schoon, het eten was fantastisch en de mensen waren vriendelijk.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


America (1)
Canada (2)
England (18)
France (5)
Germany (3)
Norway (24)
Other countries (14)
Sweden (18)
Switzerland (14)
The netherlands (1)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Salsa en Spaans!

Mijn naam is Jessica en in het begin van 2008 ben ik zes weken naar Havana gegaan. Het was een onvergetelijke ervaring! Ik arriveerde eind maart in Havana, een goede tijd van het jaar omdat het weer perfect was. Mijn gastgezin kwam mij ophalen en nam mij mee naar hun mooi appartement in west Vedado, aan de grens van het Miramar district. Een student uit Engeland verbleef in de kamer naast mij en wij werden al snel goede vrienden! Read more...

Meer artikelen

Prijzen Havana (Vedado)

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners