Algemene Voorwaarden

Bepalingen

Naar Apple Languages zal hierna verwezen worden als AL.

Wanneer een cliënt een reservering plaatst bij Apple Languages, geldt de overeenkomst tussen Apple Language Courses Ltd. en de cliënt.

'De student' of 'de cliënt' is of zijn diegene(n) op wiens naam de reservering gemaakt wordt of namens wie de reservering gemaakt wordt.

Deze overeenkomst

Deze overeenkomst is rechtsgeldig wanneer AL een ingevuld inschrijvingsformulier van de student heeft ontvangen, in schriftelijke of digitale vorm. Wanneer de reservering is geplaatst per telefoon is de overeenkomst rechtsgeldig zodra de inschrijvingsgegevens zijn genoteerd door AL en de vereiste betaling is ontvangen door het bedrijf en een bevestiging is verstuurd naar de student.

AL fungeert als boekingsagent voor leveranciers van taalcursussen of producten die we verkopen.

Deze overeenkomst wordt beheerst door en geïnterpreteerd volgens de Engelse wetgeving en de partijen onderwerpen zich onherroepelijk aan de jurisdictie van de Engelse rechtbanken om eventuele geschillen in verband met deze overeenkomst te schikken.

Betaling

Een aanbetaling van €250/ £200/ $350 is vereist voor reserveringen die meer dan 6 weken voor aanvang van de cursus gemaakt worden. Het resterende bedrag dient niet later dan 6 weken voor aanvang van de cursus voldaan te worden.

U kunt uw cursus 6 weken voor aanvang van de cursus boeken. In dit geval zult u een voorschot betalen, het resterende bedrag zult u betalen nadat wij u een bevestiging hebben toegestuurd dat uw boeking rond is.

Als u meer dan 6 weken voor aanvang uw cursus boekt is het van belang dat je het volledige bedrag hebt betaald 6 weken voordat uw cursus begint. Als u het volledige bedrag niet hebt betaald 6 weken voor aanvang van uw cursus, dan behoud AL het recht om uw cursus en uw accommodatie te annuleren. De aanbetaling die u gedaan had wordt niet gerestitueerd, de annuleringskosten die hieronder zijn aangegeven zijn dan van toepassing.

Door wijzigingen in internationale valutakoersen is het mogelijk dat wij onze prijzen wijzigen. Wanneer het volledige verschuldigde bedrag door de student is voldaan wordt de prijs van de geboekte cursus(sen) echter niet meer gewijzigd.

Het is mogelijk dat wij, afhankelijk van de gekozen cursus, aanvullende administratiekosten, cursusmaterialen, examentoeslagen, excursiekosten of kosten van andere activiteiten in rekening moeten brengen. Voor sommige cursussen of accommodatievormen is het mogelijk dat wij afhankelijk van het seizoen extra toeslagen moeten rekenen. Zie voor meer informatie onze prijslijst.

Betaalwijzen

Credit/Debetkaart

We accepteren een betalingen met een Debetkaarten met een symbool van Switch of Delta. Tevens accepteren wij Mastercard en Visa creditcards.

Cheque

Cheques dienen uitgeschreven te worden op naam van 'Apple Language Courses LTD'.

Indien u met een cheque in euro of US dollar wilt betalen, moeten wij een extra administratietoeslag van €35/$45 in rekening brengen. Wij verzoeken je vriendelijk om dit bedrag aan het chequebedrag toe te voegen.

Overschrijving

Zorg ervoor dat wij het gehele bedrag ontvangen zonder dat wij verdere banktoeslagen hoeven te betalen. Neem contact op met ons hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk zodra u het bedrag hebt overgeschreven. U kunt betalen in Britse ponden, euro’s en Amerikaanse dollars. Neem voor onze bankgegevens contact met ons op a.u.b.

iDEAL

iDEAL is een betaalstandaard voor veilige en directe betalingen op internet. iDEAL is rechtstreeks gekoppeld aan het systeem van uw bank. Zo kunt u gemakkelijk in één keer betalen. Het is een vertrouwd en veilig systeem voor uw betalingen en u hoeft zich niet te registeren, geen bestanden te downloaden of een account aan te maken. De internetbanken ABN AMRO, ASN BANK, Fortis, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank of SNS Regio Bank zijn aangesloten Bij IDEAL.

Hoe werkt iDEAL?
U boekt uw gekozen cursus en kiest voor de betaalmethode iDEAL. Selecteer daarna de bank waar u uw bankzaken al online regelt. U komt na deze handeling direct in het bekende internetbankierprogramma van uw bank. De relevante gegevens van uw boeking zijn al ingevuld. Op de voor u bekende manier keurt u de betaling goed en u ontvangt een bevestiging van uw bank. Na dit keert u terug naar onze website en de boeking en de betaling zijn geslaagd!

Cursussen

De lessen op onze partnerscholen worden gegeven van maandag tot vrijdag, iedere maandag (behalve wanneer de maandag een publieke vrije dag is) als startdatum. De lessen duren meestal tussen de 45 en 60 minuten. De exacte duur van de lessen is terug te vinden op onze website onder de naam van de des betreffende school.

De meeste studenten, behalve complete beginners, beginnen hun cursus op de eerste maandag met het maken van een test die hun level bepaald. Aan de hand van het resultaat hiervan worden zij geplaatst in een schikte groep. Sommige partnerscholen vragen of deze test online kan worden afgelegd voordat de studenten arriveren.

Als een student niet geschikt is voor de cursus waarvoor hij/zij zich heeft ingeschreven na het maken van de beoordelingstest of er zijn te weinig studenten voor het maken van een groep, dan kan de school een alternatieve cursus bieden, privélessen. Het aantal lessen kan minder dan de geboekte groep cursus.

Accommodatie

Accommodatie is doorgaans beschikbaar vanaf de zondag voor aanvang tot de zaterdag na afloop van de cursus. Aanvullende overnachtingen kunnen, indien beschikbaar, geregeld worden voor een extra bedrag. Wij geven geen korting aan studenten die minder dan zes dagen in hun accommodatie verblijven.

Gedeelde appartementen zijn standaardwoningen voor studenten van onze scholen, waarbij maaltijden niet inbegrepen zijn. In sommige gevallen kunnen studenten ervoor kiezen om een appartement te delen met een plaatselijke gastheer in plaats van studenten; wanneer deze mogelijkheid beschikbaar is zal dit worden aangegeven in onze brochure en op de website.

Studio’s zijn op zichzelf staande, volledig ingerichte privé-appartementen voor een of twee mensen.

Gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door onze scholen en kunnen bestaan uit een getrouwd stel of vrijgezel (m/v), met of zonder kinderen. De gezinnen bieden doorgaans 'Bed and Breakfast' (vaak aangegeven als B+B, alleen ontbijt), halfpension (twee maaltijden) of volpension (drie maaltijden) aan.

Accommodatie op het schoolterrein kan bestaan uit een groot huis dat plaats biedt aan tien tot vijftien studenten of grotere gebouwen die plaats bieden aan honderden studenten. De accommodatie beschikt vaak over een receptie en doorgaans is accommodatie met ontbijt, halfpension of volpension beschikbaar. Vaak is een vorm van catering ook aanwezig, net als bijvoorbeeld een televisieruimte of een internetcafé.

Een gedeelde tweepersoonskamer houdt doorgaans in dat twee studenten een kamer delen met ieder een eigen bed. Sommige scholen staan alleen twee studenten die samen reizen toe een kamer te delen.

Het is mogelijk dat er extra, seizoensafhankelijke toeslagen gelden voor bepaalde accommodatievormen.

Wijzigingen van reserveringen door de student

Studenten mogen, naar mening van AL, de details van hun reservering veranderen, op voorwaarde dat AL ten minste 28 dagen voor aanvang van de cursus schriftelijk bericht van de student ontvangt. Het is niet mogelijk om een cursus te wijzigen op of na de datum waarop een student in de accommodatie trekt of aan de cursus begint.

Alle wijzigingen zullen een extra £ 35 / € 50 / $ 50 bedragen.

Andere wijzigingen van reserveringen

AL streeft ernaar de gereserveerde service en het gereserveerde product te leveren aan onze studenten. Wij kunnen echter niet aansprakelijk worden gehouden voor verstoringen van de cursus of taalreis waar wij geen controle over hebben (zoals aardbevingen, andere natuurrampen, stakingen en het uitbreken van oorlog), die de schuld zijn van de student of het gevolg zijn van handelingen van derden. AL is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in de reservering die uitgevoerd zijn door een andere partij dan AL. Deze wijzigingen kunnen betrekking hebben op vervoer, lesgeld, accommodatie, verzekeringen of andere zaken.

Lessen die verloren gaan als gevolg van bovenstaande oorzaken worden niet ingehaald of vergoed.

Speciale aanbiedingen

Let er wel op dat onze speciale aanbiedingen maar een beperkt aantal plaatsen hebben en dus afhankelijk zijn van beschikbaarheid.

Gemiste lessen en activiteiten

Op nationale feestdagen (in het land waar de cursus plaatsvindt) zal geen les worden gegeven. Wanneer een of meerdere dagen in een lesweek samenvallen met een nationale feestdag zullen de studenten op die dag(en) geen les krijgen. Wij hebben geprobeerd om in onze prijslijsten aan te geven welke dagen nationale feestdagen zijn. De nationale feestdagen die wij noemen in onze literatuur en op onze websites zijn echter onderhevig aan verandering door nationale en lokale autoriteiten en dienen alleen gebruikt te worden als leidraad.

Het is mogelijk dat onze studenten lessen missen omdat ze op de eerste dag een vaardigheidstest afleggen of deelnemen aan welkomstactiviteiten. Op sommige scholen gaat hiermee alleen de eerste les verloren en op andere scholen wordt een groot deel van de eerste dag besteed aan welkomstactiviteiten. Aan het einde van de cursus kunnen lessen verloren gaan omdat studenten een evaluatietest afleggen.

Indien lessen uitvallen wegens genoemde redenen, zullen deze lessen niet ingehaald of vergoed worden, tenzij anders vermeld.

Activiteiten en excursies

De genoemde informatie over activiteiten en excursies die aangeboden worden op onze scholen dient alleen als leidraad en niet als een nauwkeurig overzicht van activiteiten en excursies. Activiteiten en excursies gaan door bij voldoende deelname. Neem voordat u een reservering plaatst contact met ons op als u specifieke informatie wilt over de activiteiten of excursies.

Annulering door de student

Indien de student de reservering annuleert, gelden de volgende annuleringskosten:

Annulering dient schriftelijk bekend gemaakt te worden aan het hoofdkantoor van AL. De dag waarop AL de annulering ontvangt geldt als de officiële annuleringsdatum en deze dag zal gebruikt worden om de precieze annuleringskosten, zoals deze hieronder beschreven staan, te bepalen.

In het geval van een annulering gaat de aanbetaling verloren; de gedane aanbetaling wordt dus niet gerestitueerd. Bovendien gelden de volgende annuleringskosten die door de student aan AL moeten worden voldaan:

  • Annulering tot 84 dagen voor aanvang van de cursus: alleen de aanbetaling gaat verloren.
  • Annulering tussen 83 en 54 dagen voor aanvang van de cursus: de student is 10% van het resterende bedrag voor de cursus en accommodatie verschuldigd.
  • Annulering tussen 55 en 28 dagen voor aanvang van de cursus: de student is 25 % van het resterende bedrag voor de cursus en accommodatie verschuldigd.
  • Annulering van 27 tot 14 dagen voor aanvang van de cursus: de student is 50 % van het resterende bedrag voor de cursus en accommodatie verschuldigd.
  • Annulering van 13 tot 0 dagen voor aanvang van de cursus: de student is 100 % van het resterende bedrag voor de cursus en accommodatie verschuldigd.

Na de dag van vertrek of na aanvang van de cursus vindt geen restitutie meer plaats.

Als de student een nieuwe boeking maakt ter vervanging van een geannuleerde cursus kan AL, volledig naar eigen inzicht, bepaalde annuleringskosten intrekken.

Reis en visum

Vliegtickets of andere vormen van vervoer naar de onze scholen zijn niet inbegrepen bij onze prijzen. Studenten dienen zelf maatregelen te treffen met betrekking tot de reis en zijn verantwoordelijk voor het verkrijgen van alle benodigde reisdocumenten zoals een geldig paspoort en visum. Wij zullen de studenten natuurlijk graag voorzien van gedetailleerde informatie over hoe ze onze school het beste kunnen bereiken.

In de meeste locaties bieden wij wel vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie aan, voor een extra bedrag. Hiervoor hebben wij uiterlijk 7 dagen voordat de student in het land van bestemming aankomt de volledige vluchtgegevens en reisinformatie nodig.

AL zal de student voorzien van alle benodigde informatie voor het aanvragen van een visum, maar is niet verantwoordelijk voor het uiteindelijke besluit van het betreffende consulaat of het visum wel of niet wordt uitgegeven. Het is de verantwoordelijkheid van de student om ervoor te zorgen dat het visum op tijd aangevraagd wordt en de student dient bij het betreffende consulaat te informeren hoe lang de aanvraagprocedure in beslag neemt.

Klachten

Wanneer de student van mening is een gegronde klacht te hebben, dient de student dit zo snel mogelijk te melden aan de betreffende school en aan AL. Wij zullen vervolgens alle redelijke en gegronde klachten onderzoeken en er alles aan doen om mogelijke problemen op te lossen. Wij kunnen helaas niet reageren op klachten die pas aan AL bekend worden gemaakt na afloop van de cursus, tenzij de school en AL reeds tijdens de cursusperiode van de student op de hoogte gesteld zijn van de klacht en er, naar alle redelijkheid, voldoende tijd werd gegeven aan de school en aan AL om actie te ondernemen tijdens de cursusperiode van de student.

Onze verwachtingen

Studenten en hun reisgenoten worden geacht zich behoorlijk te gedragen en respect te tonen voor zowel medestudenten en personeel op onze scholen. Illegaal drugsgebruik, alcoholmisbruik en asociaal gedrag beschouwen wij als onacceptabel.

AL behoudt het recht om studenten die de schoolregels overtreden, of zich op enige andere wijze onbehoorlijk gedragen tegenover anderen, de toegang tot de cursus en accommodatie te ontzeggen. AL behoudt het recht studenten, of hun reisgenoten, die de bepalingen binnen deze Algemene Voorwaarden overtreden naar huis te sturen zonder begeleiding of enige vorm van restitutie. De kosten van de terugreis zijn voor rekening van de student of diens familie.

Juistheid van gegevens

Ondanks dat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de informatie in onze literatuur en op onze website juist is, kan AL niet verantwoordelijk worden gehouden voor onjuistheden of weglatingen. Wij zijn afhankelijk van de informatie die wij krijgen van onze scholen en buitenlandse overheden, die op hun beurt weer te allen tijde veranderingen kunnen doorvoeren. Wij vragen u daarom vriendelijk om details van een cursus die bijzonder belangrijk voor u zijn eerst met ons te bespreken voordat u een reservering daadwerkelijk vastlegt.

Als u vragen heeft over onze Algemene Voorwaarden, neem dan gerust contact met ons op.

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024