Veelgestelde vragen

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken als je een taalcursus gaat boeken, en wij zijn er altijd om je vragen te beantwoorden! Uit ervaring weten wij dat de volgende vragen het vaakst door studenten worden gesteld wanneer zij informatie inwinnen over taalcursussen, dus wij hopen dat onderstaande informatie nuttig voor je is!

Klik op een vraag om het antwoord te zien
Cursussen en niveaus

Welk niveau moet ik kiezen?

Je moet je niet te druk maken over het bepalen van je niveau voordat je je cursus boekt. Het is alleen belangrijk voor ons om te weten of je een complete beginner bent, aangezien er voor beginners gewoonlijk specifieke startdata zijn. Je wordt dan in een groep met andere beginners geplaatst. Als je al wat voorkennis van de taal hebt, zul je voor aanvang van je cursus een niveautest afleggen en in een klas worden geplaatst met studenten van hetzelfde niveau. Als je geen complete beginner bent, kun je je cursus gewoonlijk op elke willekeurige maandag beginnen. Gebruik de ‘Vind een cursus’-tool links bovenaan onze website om al onze cursus- en accommodatie-opties te bekijken, alsook niveaus, startdata en prijzen.

Welke cursus moet ik kiezen?

Dat is helemaal aan jou! Als je je niveau van de taal in het algemeen wilt verbeteren, is een van onze groepscursussen zeker voldoende! Het verschil tussen de semi-intensieve, intensieve en superintensieve cursus is alleen het aantal lessen per week. Als er een bepaald aspect van de taal is waar jij je tijdens de lessen op wilt richten, zijn privélessen misschien een goede optie voor je. Je kunt alleen privélessen boeken, of een intensieve cursus combineren met privélessen. Wij hebben ook een breed aanbod aan ‘speciale’ cursussen, waaronder Club 50+-cursussen, cursussen voor jonge studenten, kerstcursussen, taal + skiën, taal + dans en taal + koken. En dit zijn ze nog lang niet allemaal!

Hoe zit de cursus precies in elkaar?

Op al onze cursussen worden studenten compleet ‘ondergedompeld’ in de vreemde taal, wat inhoudt dat je vanaf de eerste dag les krijgt in de taal die je leert. Onze cursussen volgen allemaal een communicatieve aanpak: de nadruk ligt op het verwerven van de praktische vaardigheden om de taal te begrijpen en te gebruiken, dus niet alleen de theoretische kant van de taal wordt behandeld. Natuurlijk zul je tijdens de lessen alle aspecten van de taal behandelen, zodat je algemene niveau van de taal verbetert. De precieze inhoud van de lessen hangt natuurlijk af van het soort cursus en het niveau.

Voor hoe lang zal ik de cursus boeken?

Ook dit is helemaal aan jou. Onze cursussen kunnen worden geboekt voor een duur van één week tot wel 36 weken, of zelfs nog langer! Onze scholen bepalen het niveau van de student gewoonlijk aan de hand van 6 tot 7 brede niveaus. Wij verwachten dat een student na een cursus van 4 weken, 20 groepslessen per week, voldoende kennis heeft opgedaan om één niveau omhoog te gaan. Na 16 weken van 20 groepslessen per week zou een gemiddelde student die als beginner aan de cursus begon dus naar verwachting in staat zijn om de taal met gemak te gebruiken in het dagelijks leven. Wij geven studenten gewoonlijk prijsopgaven voor een cursusduur van maximaal 36 weken, omdat deze duur gewoonlijk voldoende is voor studenten om alle niveaus te doorlopen en een gevorderd niveau te behalen.

Waar zijn de scholen gelegen?

Informatie over de locatie van de school kun je vinden op de pagina’s van onze website die specifiek gaan over elk van onze scholen. Wij voorzien je van de volledige contactinformatie (waaronder het adres) van de door jou gekozen school zodra je cursus is bevestigd.

Zijn alle docenten gekwalificeerde moedertaalsprekers?

Absoluut! Al onze docenten zijn moedertaalsprekers van de taal waarin zij lesgeven en zij hebben allen een universitair diploma en een kwalificatie in het lesgeven van hun taal als vreemde taal.

Hoe oud zijn de studenten op jullie scholen gemiddeld?

Op de meeste van onze scholen die het hele jaar geopend zijn, geldt een minimumleeftijd van 16-18 jaar en er is geen maximumleeftijd! Normaal gesproken is het zo dat de meerderheid van de studenten (ongeveer 70%) tussen de 20 en 28 jaar oud is, hoewel er ook veel studenten zijn die jonger of ouder zijn dan dat! Onze ervaring is dat de meeste studenten alleen reizen en daarom graag vrienden willen maken. Ook hebben studenten vaak veel gemeen (bijvoorbeeld interesse in de taal en cultuur), waardoor leeftijd vaak helemaal geen rol blijkt te spelen! Wij bieden ook cursussen aan die specifiek voor jonge studenten geschikt zijn en er zijn ook Club 50+-cursussen voor studenten van 50 jaar en ouder die graag samen met leeftijdsgenoten willen studeren.

Waar komen de studenten op jullie scholen vandaan?

Onze cursussen zijn geschikt voor studenten van alle nationaliteiten en er is gewoonlijk een brede verdeling van nationaliteiten in de klassen op onze scholen!

Krijg ik een kwalificatie of diploma?

Als je een van onze reguliere cursussen volgt, ontvang je aan het einde van je cursus een certificaat van deelname. Hierop staat gewoonlijk de naam van de cursus die je hebt gevolgd, de data van je cursus en het niveau dat je aan het einde van je cursus hebt bereikt. Let er op dat dit geen formeel, officieel erkende kwalificatie is. Als je interesse hebt in het behalen van een officieel diploma, kun je altijd contact met ons opnemen voor informatie over een van onze examenvoorbereidingscursussen.

Krijg ik huiswerk mee?

Je docenten zijn ervan op de hoogte dat je buiten je lessen leuke dingen wilt doen en de omgeving en lokale cultuur wilt verkennen, alsook de in de les opgedane kennis wilt toepassen in dagelijkse situaties. Als zij je dus vragen om huiswerk te maken, zal dit een minimale hoeveelheid zijn en hooguit bestaan uit wat voorbereidend werk voor de volgende lesdag. Hierbij kun je denken aan het verzinnen van onderwerpen voor een discussie of een kleine schriftelijke opdracht. De tijd die je aan huiswerk besteedt, bepaal je uiteindelijk zelf, hoewel het natuurlijk zo is dat hoe meer moeite je doet, hoe meer je eruit haalt!

Wat moet ik doen als mijn lessen te makkelijk of te moeilijk blijken te zijn?

Als dit het geval is, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aan je docent of aan ons laat weten. Wij zullen dan bekijken wat de situatie is en wat de mogelijkheden zijn om je naar een voor jou geschiktere groep over te plaatsen (afhankelijk van beschikbaarheid).

Wat is het maximum aantal studenten per klas?

Dat verschilt per school, maar wij hebben dit per locatie duidelijk aangegeven in de zoekresultaten van onze ‘Vind een cursus’-tool. Let er op dat dit het maximumaantal is, vaak is de gemiddelde klassengrootte kleiner dan dit.

Klik op een vraag om het antwoord te zien
Accommodatie

Welk soort accommodatie moet ik kiezen?

Wij hebben een breed aanbod aan accommodatie-opties, dus er zit zeker iets bij dat bij je past! Als je vanuit taalkundig oogpunt de beste optie zoekt, raden wij je zeker aan om bij een gastgezin te verblijven. Als je liever samen met andere studenten woont, is accommodatie in een studentenresidentie of gedeeld appartement misschien een betere optie voor jou (let er op dat sommige appartementen worden gedeeld met de lokale eigenaar in plaats van met andere studenten). Wij bieden ook andere accommodatietypen aan, zoals hotels en pensions.

Wat moet ik doen als ik specifieke wensen/eisen heb voor mijn accommodatie?

Laat ons alsjeblieft bij het boeken weten of je specifieke wensen/eisen hebt voor je accommodatie. Wij zullen ons uiterste best doen om via onze collega’s op de school accommodatie te regelen die hieraan voldoet, maar let er wel op dat de mogelijkheden afhangen van beschikbaarheid en dat geen garanties kunnen worden gegeven.

Kan ik ook een kamer delen als ik alleen reis?

Gedeelde kamers zijn vaak alleen beschikbaar voor studenten die (met z’n tweeën) samen reizen. Op sommige locaties is het echter mogelijk om een kamer te delen met een andere student van hetzelfde geslacht, zelfs als je alleen reist. De school zal dan een andere student samen met jou in een kamer plaatsen.

Voor wanneer wordt de accommodatie geregeld en kan ik indien nodig extra nachten bijboeken?

Op het overgrote deel van onze locaties wordt accommodatie geregeld van de zondag vóór de cursus tot de zaterdag na de cursus. Er zijn hierop een paar uitzonderingen, dus vraag dit altijd bij ons na. Het is gewoonlijk geen probleem om (tegen aanvullende kosten) een of twee nachten in de accommodatie bij te boeken.

Wanneer ontvang ik het adres van mijn accommodatie?

Wij sturen je de informatie over je accommodatie toe zodra wij deze van onze collega’s op de school ontvangen. Dit is gewoonlijk 1 tot 2 weken voor aanvang van je cursus.

Klik op een vraag om het antwoord te zien
Boeking and betaling

Hoe kan ik boeken en wanneer moet ik betalen?

Je kunt online boeken of telefonisch, wat jou het beste uitkomt! Wij hebben in principe geen uiterste boekingsdatum, hoewel wij je zeker aanraden om zo vroeg mogelijk te boeken, met name tijdens het hoogseizoen, om teleurstellingen wat betreft beschikbaarheid te voorkomen. Je hoeft slechts een aanbetaling van 200 GBP / 250 euro / 350 USD te doen (afhankelijk van in welke munteenheid je wilt betalen). Het duurt gewoonlijk 1 tot 2 werkdagen om een bevestiging te ontvangen. De volledige betaling moet 8 weken voor aanvang van de cursus worden voldaan, of bij bevestiging van je boeking. Wij accepteren ook betalingen in termijnen, tot uiterlijk 8 weken voordat je cursus begint.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt betalen met een creditcard of via een bankoverschrijving. Let er op dat er een banktoeslag van 2% geldt voor alle betalingen met een Visa- of Mastercard en een toeslag van 4% voor betalingen via American Express. Studenten betalen daarom gewoonlijk liever door middel van een bankoverschrijving (voor de meeste studenten geldt ook hiervoor een toeslag, hoewel deze gewoonlijk lager is dan de banktoeslag voor creditcardbetalingen). Als je liever via een bankoverschrijving betaalt, raden we je aan om je creditcardgegevens aan ons door te geven als garantie om je boeking te verzekeren, aangezien dit ons in staat stelt om je boeking direct naar de school door te sturen. Anders moeten wij wachten totdat wij het geld via de bankoverschrijving binnen hebben voordat wij je boeking kunnen verwerken.

Kunnen jullie vluchten voor mij regelen?

Wij zijn gespecialiseerd in taalcursussen in het buitenland, en wij sturen studenten van over de hele wereld naar scholen over de hele wereld, dus onze studenten regelen zelf hun reizen.

Wanneer moet ik mijn vluchten boeken?

Wij raden je ten zeerste aan om nog geen vluchten te boeken of andere regelingen te treffen omtrent je cursus (bijvoorbeeld wanneer je je eigen accommodatie regelt) totdat je van ons een bevestiging hebt gehad. Dit duurt gewoonlijk 1 tot 2 werkdagen na het maken van een boeking.

Wordt mijn cursus gerestitueerd als ik deze moet afzeggen?

Informatie over ons annuleringsbeleid kun je vinden in onze algemene voorwaarden. Wij raden je aan om een goede reisverzekering af te sluiten. Als je de mogelijkheid hebt om je cursus uit te stellen, dan is dat gewoonlijk mogelijk tegen een vergoeding van 35 GBP / 50 euro / 50 USD, hoewel door de school wordt bepaald of dit kan.

Klik op een vraag om het antwoord te zien
Aankomst

Kunnen jullie vervoer naar de accommodatie voor mij regelen bij aankomst?

De meeste scholen bieden luchthaventransfers aan, gewoonlijk tegen betaling. Een vertegenwoordiger van de school zal je komen ophalen (hij/zij heeft gewoonlijk een bordje bij zich waar de naam van de school of jouw naam op staat). Wij zullen je voorzien van noodnummers waarheen je kunt bellen als je vlucht vertraging heeft of als je de vertegenwoordiger van de school niet kunt vinden.

Wat moet ik meenemen?

Wij raden je aan om een pen, wat papier en eventueel een zakwoordenboek mee te nemen. Cursusmaterialen worden door de school verschaft en zijn, afhankelijk van de school, wel of niet inbegrepen bij de cursusprijs. Beddengoed wordt gewoonlijk voorzien door de accommodatie en ook handdoeken worden vaak voorzien (wij informeren je hier meestal over wanneer wij je je accommodatie-informatie toesturen).


Wij hopen dat hiermee veel van je vragen zijn beantwoord! Als je nog verdere vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024