Pekings Verboden Paleis - Chinese taal

Chinees leren

Onze studenten hebben verschillende redenen om Chinees te willen leren: om de kansen op werk te verbeteren, om reizen te vergemakkelijken, of puur voor het plezier van het leren van het prachtige schrift. Als moedertaal van een vijfde van de wereldbevolking – die toevallig gesproken wordt in de snelst groeiende economie ter wereld – is Chinees een steeds waardevollere taal geworden op het wereldtoneel. Kandidaten met zelfs een minimale vaardigheid zijn zeer gewild, vooral in sectoren als het bedrijfsleven, de wetenschap en de techniek. Op persoonlijk vlak stelt kennis van het Chinees u in staat te communiceren met de miljoenen mensen die in Amerika, Australië, Groot-Brittannië en Europa wonen en die de mondiale Chinese diaspora vormen, evenals met degenen die op het vasteland van China wonen. Wat je reden ook is om de taal te willen studeren, we hebben scholen in belangrijke Chinese steden, waardoor je de authentieke lokale samenleving kunt ervaren en je taalvaardigheden kunt ontwikkelen door middel van een spannend, meeslepend avontuur.

Wat de meeste mensen kennen als ‘Chinees’ wordt vaak P|tōnghuà of Modern Standaard Mandarijn genoemd. Dit is een in Beijing gevestigde vorm van het grootste dialect van het land qua aantal moedertaalsprekers: het Mandarijn. China herbergt in feite honderden regionale dialecten, en de meeste zijn onderling niet verstaanbaar. Om dit te ondervangen, werd in de 12e eeuw door overheidsfunctionarissen een standaardformulier ontwikkeld. Deze standaard diende als lingua franca tussen de volkeren van China, die over het algemeen een of andere vorm van lokaal Chinees als hun eerste taal spraken. Mandarijn is vandaag de dag nog steeds een lingua franca en is de verbindende factor tussen de vele etnische groepen en regionale gemeenschappen die China hun thuis noemen. Het is de taal van het onderwijs, de media, het overheidsbestuur en de literatuur in het moderne China. Hoewel je tijdens je lessen aspecten van lokale vormen kunt behandelen, leer je Standaard Mandarijn tijdens onze cursussen Chinees, of je nu in Beijing, Qingdao of Shanghai studeert .

Een andere belangrijke reden waarom onze studenten Chinees willen leren, is om meer te weten te komen over de fascinerende en eeuwenoude cultuur van China. Als een van de oudste beschavingen ter wereld was en is China nog steeds enorm invloedrijk, niet alleen in Oost-Azië, waar deze invloed het sterkst wordt gevoeld, maar over de hele wereld. China is beroemd om zijn traditionele handwerk, zijn kunst en muziek, zijn keuken, zijn architectuur, zijn traditionele kleding, zijn theecultuur, zijn prachtige en rustgevende tuinen, zijn filosofische scholen en zijn spiritualiteit. Het staat ook bekend om het enorme aantal belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen en uitvindingen waar het een pionier in was, waarvan vele eeuwen of zelfs millennia vóór de ontdekking van westerse equivalenten plaatsvonden. De Vier Grote Uitvindingen, zoals ze bekend staan – het kompas, het buskruit, het maken van papier en de boekdrukkunst – zijn allemaal afkomstig uit China en hebben allemaal diepgaande gevolgen gehad voor de moderne menselijke samenleving.

Wanneer je een van onze cursussen Chinees volgt, ongeacht waar je studeert, krijg je de kans om meer te leren over de Chinese cultuur, zowel tijdens je lessen als als onderdeel van het sociale activiteitenprogramma dat na de les wordt aangeboden. Je ontdekt de geschiedenis van dit interessante en prachtige land, vanaf de eerste dynastie die meer dan 4000 jaar geleden werd gevormd tot moderne rages zoals bubble tea en WeChat. Je leert over folkloristische personages zoals de Gele Keizer en de Acht Onsterfelijken, en over het belang van vieringen zoals het Lantaarnfestival van februari en het Drakenbootfestival van juni. Je kunt uitstekende lokale delicatessen proeven op een van de vele Chinese straatvoedselmarkten, een beroemde Beijing Opera ervaren of vreemde maar cultureel belangrijke locaties bezoeken, zoals de huwelijksmarkt van Shanghai. Deze activiteiten zullen u helpen een dieper inzicht te krijgen in de veelzijdige aard van de Chinese samenleving, wat op zijn beurt uw taalstudie zal bevorderen en u zal helpen communiceren als een local.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Chinees Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024