Kerk van de Verlosser op het Bloed

Russisch leren

Als een van de officiële werktalen van mondiale instellingen als de Wereldbank, de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie, en als een van de twee officiële talen van de ruimtevaart, mag het belang van het Russisch niet worden onderschat. Gesproken door ongeveer 265 miljoen mensen in Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland, verschillende voormalige Sovjetstaten en de uitgestrekte Russische diaspora, is Russisch de meest geografisch verspreide Euraziatische taal. Het is ook de tweede meest gebruikte taal op internet, na Engels. Kennis van deze taal zal je daarom helpen verbinding te maken met een aanzienlijk deel van de wereld! Communicatie is echter niet de enige reden dat zoveel van onze studenten Russisch willen leren. Omdat het ‘Moederland’ zo groot en etnisch divers is, heeft het een lange en interessante geschiedenis, rijke regionale tradities en adembenemende landschappen. De landen waarmee Rusland een grens, een taal en een aanzienlijk deel van zijn recente geschiedenis deelt, zijn even fascinerend en even mooi.

Onze cursussen Russisch vinden plaats in twee van Rusland's mondiale Alpha Cities - Moskou en Sint-Petersburg - en in de hoofdsteden van twee voormalige Sovjetstaten waar Russisch nog steeds door een aanzienlijk deel van de Russische bevolking wordt gesproken. deel van de bevolking: Kiev, Oekraïne en Riga, Letland. Waar je ook studeert, je kunt meer leren over het leven in de regio en je nieuw ontwikkelde taalvaardigheden in de praktijk brengen met de lokale bevolking. Je bezoekt belangrijke historische en culturele bezienswaardigheden en neemt deel aan een breed scala aan sociale activiteiten die zowel vermakelijk als leerzaam zijn. Door op deze manier te studeren, zul je de taal binnen de kortste keren met vertrouwen kunnen gebruiken.

Als de grootste van de Oost-Slavische talen is het Russisch een ideale keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in de Slavische cultuur. Het is ook perfect voor iedereen die van een uitdaging houdt – tenminste in het begin – omdat het Cyrillische schrift duidelijk verschilt van andere alfabetten. Dit script wordt echter door meer dan 50 talen over de hele wereld gebruikt, dus onze Russische cursussen helpen je niet alleen om te communiceren met iedereen die deze enorm invloedrijke taal spreekt; ze bieden je ook een goed startpunt voor het begrijpen van andere Euraziatische talen. Onze cursussen stellen u ook in staat de enorm invloedrijke en wereldwijd bekende Russische literatuur in zijn oorspronkelijke vorm te lezen. De vaardigheden die je tijdens de les ontwikkelt, stellen je in staat beroemde meesterwerken uit de Gouden Eeuw van de Russische literatuur te ontgrendelen, zoals Eugene Onegin van Poesjkin, Anna Karenina van Tolstoj en Misdaad van Dostojevski en straf, onder andere.

Rusland en de landen waarmee het een taal deelt, hebben ook een rijke geschiedenis van prestaties op een groot aantal gebieden, waaronder wetenschap, technologie en kunst. We kunnen de Russen – mensen die Russisch spreken – bedanken voor het Periodiek Systeem, het drukpak, de anesthesie, driefasige elektriciteit, de televisie, LED-verlichting, de ontdekking van stamcellen, talrijke ruimtegebaseerde technologieën en vele, vele andere invloedrijke uitvindingen. In de beeldende kunst zijn Russen beroemd om hun karakteristieke kleurrijke architectuur, met als goede voorbeelden de Sint-Petersburgkerk van de Verlosser op het Bloed en de Sint-Sofiakathedraal in Kiev. Rusland staat vooral bekend om zijn uitzonderlijk realistische schilders, waaronder Ilya Repin en Vasily Surikov die samen met zo'n veertig andere kunstenaars het collectief Peredvizhniki vormden. Veel van deze werken zijn te bewonderen in het Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg, het op een na grootste kunstmuseum ter wereld, met een collectie van meer dan 3 miljoen voorwerpen. Fijne snuisterijen getypeerd door Fabergé en traditioneel handwerk zoals ingewikkeld lakwerk en de wereldberoemde Matryoshka-poppen dragen bij aan dit rijke artistieke erfgoed, terwijl culturele locaties zoals het Bolsjojtheater in Moskou nog steeds duizenden bezoekers per jaar trekken. Als u bij ons Russisch leert, ervaart u al deze aspecten van de Russischtalige samenleving uit de eerste hand, waardoor u een dieper inzicht in de cultuur krijgt, wat op zijn beurt uw taalstudie zal helpen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Russisch Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024