Rijksdaggebouw in Berlijn

Duits leren

Met 100 miljoen moedertaalsprekers wereldwijd, en ongeveer evenveel mensen die het tegelijkertijd leren, wordt Duits terecht beschouwd als een ‘wereldtaal’. Als officiële taal van zowel het Heilige Roomse Rijk als het uitgestrekte Oostenrijks-Hongaarse Rijk werd de taal eeuwenlang in heel Europa gesproken en fungeerde het lange tijd als lingua franca tussen volkeren van alle nationaliteiten. Tegenwoordig bestrijkt de Duitse diaspora alle bewoonde continenten, dus de taal wordt overal gesproken. Vanwege het prestige leren studenten in heel Europa en Amerika Duits op school en als zodanig zijn vaardigheden in de taal zeer gewild bij werkgevers in de hele westerse wereld. Het is ook een van de meest gebruikte talen op internet, en de tweede meest gebruikte taal in de wetenschappelijke gemeenschap.

Onze cursussen Duits vinden plaats in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar de meerderheid van de moedertaalsprekers woont. Dit geeft je maximale blootstelling aan de taal, waardoor je kunt oefenen met de lokale bevolking en zoveel mogelijk vooruitgang kunt boeken in de tijd die je beschikbaar hebt. Tijdens de activiteitenprogramma's leer je ook over de Germaanse geschiedenis en cultuur en bekijk je de bezienswaardigheden van enkele van de belangrijkste steden van Europa.

Ondanks al zijn reputatie als strikte en complexe taal, heeft het tenslotte vier zelfstandige naamwoorden, drie geslachten en twee grammaticale getallen, evenals sterke en zwakke werkwoorden! - Duits is ook verbazingwekkend flexibel. In tegenstelling tot veel andere talen kan het Duits nieuwe en ingewikkelde ideeën beschrijven door het creëren van samengestelde zelfstandige naamwoorden, zoals het verbijsterende Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz (het is een woord voor een specifieke wet over de etikettering van rundvlees!). Hoewel dit op het eerste gezicht misschien afschrikwekkend lijkt, is het feitelijk een indicatie van het aanpassingsvermogen van het Duits. Het is ook een enorm diverse taal, met veel levende dialecten. Deze dateren uit ten minste de vierde en vijfde eeuw, toen honderden uiteenlopende en onafhankelijke Germaanse stammen door Europa zwierven en allemaal hun eigen taal spraken. Overblijfselen van deze vormen zijn nog steeds aanwezig in de dialecten die tegenwoordig in heel Duitsland voorkomen. Wanneer u een van onze cursussen Duits volgt, studeert u zowel standaard als dialectisch Duits, waardoor u een goed begrip krijgt van de taal en het moderne gebruik ervan.

Hoewel de meeste moedertaalsprekers Duits (ongeveer 87%) in of rond Duitsland wonen – waar onze scholen zich bevinden – heeft de taal zich wijd en zijd verspreid. Er zijn nu Duitstalige gemeenschappen over de hele wereld, dus als je Duits leert, kun je niet alleen communiceren met Europeanen en Amerikanen, maar ook met mensen uit Kazachstan, Namibië, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en Brazilië! Duits is echt een wereldtaal, en het leren ervan zal een breed scala aan mogelijkheden voor u openen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Duits Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024