Rijksdaggebouw in Berlijn
Vind een school

Duits leren

Bij Apple Language Courses begrijpen we dat het kiezen van de juiste locatie, school, cursus en accommodatie soms lastig, maar wel ontzettend belangrijk is bij het organiseren van een taalcursus in het buitenland. De mogelijkheid om te overleggen met iemand die ervaring heeft met zowel de locatie als de school, helpt om een weloverwogen keuze te maken.

Wij bezoeken onze scholen regelmatig, zodat we jou van gepast advies kunnen voorzien. We praten graag over onze reizen dus neem gerust contact met ons op om te overleggen met iemand die de locatie van jouw voorkeur heeft bezocht!

Duits is een erg belangijke taal, zeker in Europa. Het is een van de meest gebruikte talen binnen de Europese Uni en de officiële taal in Duitsland en Oostenrijk. Duits is bovendien een van de drie officiële talen van Zwitserland en wordt gesproken in Liechtenstein en Luxemburg, en in delen van Italië en België. Ook in het verleden was Duits een invloedrijke taal. Duits was namelijk de taal van het Habsburgse Keizerrijk en werd daarom gesproken in grote delen van Midden- en Oost-Europa.

Wij bieden cursussen Duits op een groot aantal locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ons ruime aanbod van uitstekende kwaliteit biedt volledig immersieve ervaringen met de Duitse taal, waardoor jij zoveel mogelijk vooruitgang zult boeken tijdens je verblijf. De meeste cursussen starten elke maandag en het is mogelijk om 1 tot 36 weken te studeren of langer!

Onze cursussen

Onze cursussen zijn beschikbaar voor een groot aantal niveaus, dus we zijn er zeker van dat er een cursus is die goed bij jouw taalniveau aansluit. Wanneer je op zoek bent naar een cursus om je algemene Duitse taalvaardigheden te verbeteren, dan raden wij aan om te kiezen voor een van onze groepscursussen (‘semi-intensief’, ‘intensief’ of ‘super intensief’, afhankelijk van het aantal lessen per week). We bieden ook privélessen als aanvulling op groepscursussen en cursussen bestaande uit enkel privélessen. Privélessen zijn gewoonlijk erg flexible en kunnen gebruikt worden om je te concentreren op wat voor jou belangrijk is.

Daarnaast bieden wij een aantal speciale cursussen, waarbij Duitse lessen worden gecombineerd met een bepaalde activiteit, zoals skiëen of dansen. Veruit het grootste deel van onze scholen heeft een uitstekend aanbod van optionele activiteiten voor elke student. Denk hierbij aan bezoekjes aan lokale musea en andere interessante uitjes. Bij aankomst op de school zul je een gedetailleerd activiteitenprogramma ontvangen, zodat je kunt kiezen of- en welke activiteiten je wilt bijwonen. Sommige activiteiten zullen bij de cursusprijs zijn inbegrepen, terwijl er voor een aantal een kleine vergoeding gevraagd zal worden (gewoonlijk voor vervoer, entreeticket, etc.). Al deze leuke activiteiten bieden de kans om Duits te oefenen buiten het klaslokaal, de lokale cultuur te ontdekken en vriendschappen te sluiten met internationale medestudenten!

Onze Duits Taalscholen