De Arabische Abu Simbel Tempels in Egypte

Arabisch leren

Historisch gezien is het de taal van wiskunde, wetenschap en techniek. Het Arabisch wordt nu gesproken door ongeveer 422 miljoen mensen in de 22 landen in West-Azië, de Hoorn van Afrika en Noord-Afrika die samen de Arabische Liga vormen. Tegenwoordig is deze Semitische taal de taal van een van de grootste religies ter wereld en wordt als zodanig als heilig beschouwd. De landen waar het wordt gesproken hebben sterke en onderscheidende culturele identiteiten, hoewel ze verenigd zijn door hun gemeenschappelijke taal.

Hoewel er meerdere vormen van Arabisch in de volkstaal bestaan, gebruiken en begrijpen alle sprekers Modern Standaard Arabisch (MSA). Deze vorm – een jongste dochter van Klassiek Arabisch, waarin de Koran is geschreven – wordt gebruikt in de nationale en internationale media, politiek en kunst, en dient als lingua franca voor de diverse volkeren van de Arabische wereld. Waar u ook Arabisch leert, u zult MSA in uw lessen behandelen, tenzij u anders kiest, zodat u kunt communiceren met Arabischsprekenden over de hele wereld. In Rabat kun je Maghrebi-Arabisch (ook wel ‘Darija’ genoemd) studeren als je dat liever hebt. Omdat onze cursussen Arabisch in Dubai bij de leraar thuis plaatsvinden, kun je in je eigen tempo behandelen wat je wilt!

Wat wij vandaag de dag als de Arabische wereld beschouwen, is de bakermat van verschillende oude beschavingen en is als zodanig een gebied dat lange tijd van groot cultureel belang is geweest. De Mesopotamiërs en Sumeriërs waren bijvoorbeeld verantwoordelijk voor wiskundige concepten als de dag van 24 uur, het uur van 60 minuten en de zevendaagse week, terwijl de oude Egyptenaren verantwoordelijk waren voor ongeëvenaarde vooruitgang in de geneeskunde en de landbouw. Latere beschavingen, in het bijzonder de opeenvolgende kalifaten die zich tijdens de middeleeuwen door Europa en West-Azië verspreidden, speelden een belangrijke rol bij het grondvesten van vroege concepten van wetenschap, wiskunde en filosofie.

Het zijn niet alleen de Arabische beschavingen die van betekenis zijn geweest. Veel wereldtalen zijn beïnvloed door het Arabisch, en het wereldwijde cijfersysteem komt uit een West-Arabisch dialect. Vanwege het wijdverbreide gebruik ervan is het Arabisch sinds 1973 een van de officiële werktalen van de Verenigde Naties en speelt het dus een belangrijke rol in de werking van deze mondiale organisatie. Als je bij ons Arabisch leert, krijg je niet alleen de kans om deze interessante en invloedrijke taal te bestuderen, maar ook om meer te weten te komen over de veelzijdige aard van de moderne Arabische cultuur. Het is bijvoorbeeld uit Marokko dat de traditionele islamitische architectuur is ontstaan, en deze kleurrijke en ingewikkelde stijlen zijn emblematisch voor de levendige en artistieke aard van het Marokkaanse volk. Egypte is een krachtpatser op het gebied van Arabischtalige media en muziek, en de cultuur wordt zwaar beïnvloed door zijn iconische afkomst. De VAE is ondertussen een centrum van de traditionele Arabische samenleving en is dus een uitstekende locatie om hier meer over te weten te komen terwijl je geniet van de moderniteit en weelde van de hoofdstad. Waar u ook studeert, uw cursus Arabisch zal zeker een onvergetelijke, meeslepende ervaring zijn.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Arabisch Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024