Colosseum in Rome

Italiaans leren

De meeste mensen die wereldwijd Italiaans leren, doen dit uit fascinatie voor de Italiaanse cultuur, een fenomeen dat zo wijdverspreid is dat er een woord voor bestaat: Italofilie. Als thuisbasis van het Romeinse Rijk is Italië de bakermat van de westerse beschaving. Italiaans begrijpen betekent daarom de geschiedenis, de kunsten en de fundamentele principes van filosofie, wetenschap en wiskunde begrijpen. Het is geen wonder dat we geobsedeerd zijn! Het moderne Italiaans ontwikkelde zich vanuit het Toscaanse dialect - met name de vorm die in de 14e eeuw werd gesproken en die werd gebruikt door literaire figuren uit die tijd, waaronder Dante Alighieri en Francesco Petrarca. In feite was het de Goddelijke Komedie van Dante die een gesprek op gang bracht over het standaardiseren van de vele regionale dialecten van het land, waardoor de ontwikkeling van het moderne Italiaans werd gestimuleerd. Hoewel deze moderne standaard tegenwoordig in het hele land wordt gesproken, kent Italië nog steeds een grote verscheidenheid aan verschillende dialecten. Tijdens onze cursussen Italiaans leer je Standaard Italiaans, maar je behandelt ook lokale dialectvormen, waardoor je een goed beeld krijgt van de taal en de cultuur in de plaats waar je studeert.

We hebben scholen op verschillende locaties, waaronder cultureel belangrijke steden zoals Rome, Florence en Venetië. Als je liever op het strand blijft, waarom studeer je dan niet in een prachtige stad als Tropea of Salerno? Waar u ook naar op zoek bent, wij kunnen u helpen een meeslepende ervaring te regelen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Italiaans wordt wereldwijd door in totaal 85 miljoen mensen gesproken, voornamelijk op het Italiaanse schiereiland, maar ook in regio's van Zwitserland, Australië en Amerika. Het wordt nog steeds als lingua franca gebruikt in voormalige koloniale landen als Libië, Eritrea en Somalië, en meer dan de helft van de bevolking in zowel Albanië als Malta gebruikt het regelmatig. Bovendien is het Italiaans, als dochter van het Vulgair Latijn – d.w.z. de ‘gewone taal’, waaruit alle andere Romaanse talen zijn afgeleid – nauw verwant aan andere Europese talen, waaronder Frans, Spaans en Portugees. Als je Italiaans leert, zul je merken dat je andere Latijnse talen gemakkelijker kunt begrijpen, wat van pas kan komen!

Door een cursus Italiaans te volgen op een van onze scholen, kun je de talloze charmes van Italië ontdekken, die bijna te veel zijn om op te noemen. Het herbergt meer UNESCO-werelderfgoedlocaties dan waar ook ter wereld, waarvan er vele dateren uit het begin van de westerse beschaving. Het is de moeder van grote geesten als Galileo, Fibonacci en Cassini, en van kunstenaars als Da Vinci en Michelangelo, wier werken nog steeds jaarlijks miljoenen bewonderaars trekken. Het is ook de thuisbasis van luxe modehuizen en snelle auto's, van de wereldberoemde keuken en van klassieke muziek. Met uw nieuw ontdekte taalvaardigheden kunt u een beter inzicht krijgen in deze iconische kenmerken van het Italiaanse leven en als een autochtoon met de lokale bevolking communiceren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Italiaans Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024