Colosseum in Rome
Vind een school

Italiaans leren

Leer Italiaans, de taal van kunst, cultuur, muziek en uiteraard: heerlijk eten! Italiaans is een schitterende taal om te spreken. Niet heel verrassend als je kijkt naar het wonderschone land waarin de taal wordt gesproken.

Aan de oorsprong van de taal ligt het ‘Vulgair Latijn’. Het huidige Italiaans stamt af van het Florentijns, het dialect van het veertiende-eeuwse Florence.

Het Italiaans is voornamelijk gecreërd als poëtische taal en verder ontwikkeld door andere literaire en politieke karakters van het schiereiland, om uiteindelijk het Italiaans te vormen dat vandaag de dag word gesproken in de ‘Bel Paese‘.

Omdat wij cursussen Italiaans bieden op een groot aantal locaties in Italië, zijn we er zeker van dat er iets geschikts tussen zit voor jou! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in de officiële hoofdstad te studeren, Rome, of in de modehoofdstad, Milaan! Daarnaast hebben we ook scholen in Florence, dat bekend staat om haar literaire, artistieke en culturele erfgoed, Venetië, met haar sprookjesachtige kanalen en Napels, dat we kennen van een van de meest geliefde gerechten ter wereld, de pizza! Wij hebben scholen in al deze fantastische locaties en meer!

Onze cursussen

Onze cursussen zijn volledig immersief, wat betekent dat alle lessen volledig in het Italiaans zijn. De cursussen zijn geschikt voor studenten van elk taalniveau. Als je al voorkennis van de taal hebt, kun je gewoonlijk elke maandag van het jaar een cursus starten. Voor beginners zijn er vaste startdatums, met grote regelmaat!

Studenten die al eerder Italiaans hebben gestudeerd zullen bij aankomst op de school een instaptoets maken, om er voor te zorgen dat ze in een klas geplaats worden met studenten van een vergelijkbaar niveau.

Beginners worden standaard in een beginnersgroep geplaats en hoeven uiteraard geen instaptoets te maken.

Naast onze ‘semi-intensieve’, ‘intensieve’ en ‘super intensieve’ groepscursussen, bieden wij ook intensieve cursussen met aanvullende privélessen en cursussen bestaande uit enkel privélessen. Bovendien zijn er ook talloze themacursussen voor degenen die hun taalcursus graag combineren met een specifieke activiteit, zoals ‘Italiaans en pizza bakken‘ in Napels, ‘Italiaans en mode‘ in Milaan en ‘Italiaans en duiken‘ in Taormina. Er is echt voor iedereen wel iets geschikts!

Onze Italiaans Taalscholen