Leer Spaans en Tango in Buenos Aires
Vind een school
Waardering  4.7/5

Spaans en Dans Cursussen

Tijdens een cursus Spaans in Spanje en Latijns-Amerika kun je jezelf niet alleen verdiepen in de taal maar ook in de lokale cultuur! Dans is en blijft een belangrijke vorm van expressie en communicatie in de spaanstalige landen en door een aantal flamenco, sevillanas, tango of salsalessen aan je cursus toe te voegen kun je dit zelf ervaren!
De danslessen zijn alleen te volgen in combinatie met een taalcursus. Onderstaand kun je alle scholen vinden die deze cursussen aanbieden. De danslessen worden ook in het Spaans gegeven, daarom zal het in je voordeel spreken om tegelijkertijd een taalcursus te volgen. De dansstijlen die worden aangeboden zijn: salsa, flamenco, tango en sevillanas.

Salsa


Dit is wellicht een van de meest populaire Latin dansstijlen. De oorsprong van salsa ligt in de Afro-Cubaanse dansen. Salsa wordt normaal gesproken gezien als een partner dans, maar er zijn veel verschillende soorten salsa, zoals Cubaanse salsa en Dominicaanse salsa.

Onze scholen die salsalessen aanbieden zijn:

Flamenco


Deze dans is typerend voor de regio Andalusië in Zuid-Spanje en kwam tot uitdrukking in de Andalusische en Roma-tradities. Flamenco is een gepassioneerde, emotioneel intense dans, die beroemd is om het ritmische stampen van de voeten.

Onze scholen die flamencolessen aanbieden zijn:

Sevillanas


Een andere dansstijl afkomstig uit Andalusië; sevillanas werd sterk beïnvloed door flamenco in de 19e eeuw en wordt nog steeds vaak verward met flamenco door toeristen. Een feestelijke dans die vaak gezien wordt op festivals en het is een geweldige dans om te leren, zodat je kunt meedoen!

Onze school die sevillanas aanbiedt is:

Tango


Een partner dans van oorsprong uit de Rio de la Plata (de grens tussen Argentinië en Uruguay) van de 19e eeuw. Tango is zo'n belangrijke dansstijl dat het zelfs is opgenomen op de UNESCO immateriële culturele erfgoed lijsten!

Scholen die tango lessen aanbieden zijn: