Eiffeltoren, Parijs, Frankrijk

Frans leren

Met 80 miljoen moedertaalsprekers, ruim 150 miljoen tweedetaalsprekers en 62 miljoen leerlingen wereldwijd staat Frans op de tweede plaats op de lijst van ‘wereldtalen’. Vóór het Engels was het eeuwenlang de taal van de wereldwijde diplomatie en communicatie, en het wordt nog steeds vaak gebruikt als lingua franca tussen mensen met verschillende achtergronden. In landen waar het in grote aantallen wordt bestudeerd, wordt aangenomen dat mensen die Frans leren geavanceerder zijn, vaker naar de universiteit gaan en betere vooruitzichten op een baan hebben dan degenen die dat niet doen. Zijn prestige heeft het de rechtmatige positie van officiële of co-officiële taal opgeleverd voor tal van internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties, de NAVO en de European Space Agency. Het is een van de fundamentele talen van de journalistiek, het rechtssysteem en de academische wereld, en wordt consequent gerangschikt als een van de nuttigste talen voor het bedrijfsleven. Bovendien wordt Frans, op basis van de verwachte ontwikkeling in gebieden met aanzienlijke Franstalige gemeenschappen zoals Sub-Sahara Afrika, door velen beschouwd als de taal van de toekomst!

Zorg ervoor dat u niet achterblijft en volg een van onze cursussen Frans in Frankrijk, Canada of Guadeloupe. Of je nu de voorkeur geeft aan het strand, het platteland of de stad, wij hebben de studielocatie voor jou! Onze ervaren en vriendelijke leraren zullen je helpen je vaardigheden te verbeteren, ongeacht je startniveau, terwijl activiteiten na de les je extra taalblootstelling geven en de mogelijkheid om Frans te oefenen met lokale moedertaalsprekers. Deze aanpak is een beproefde manier om zoveel mogelijk voortgang te garanderen, hoe lang je ook studeert.

Wereldwijd wordt gezegd dat het de taal van de liefde, van de mode en van het perfectionisme is, maar het Frans is een officiële taal in in totaal 29 landen. Naast delen van het aangrenzende België, Zwitserland en Italië wordt het gesproken in Canada, verschillende Amerikaanse staten, Franse departementen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, en landen uit het voormalige imperium zoals Algerije, Senegal en de eilanden van Frans-Polynesië. De verreikende verspreiding ervan heeft bijgedragen aan het belang ervan en als zodanig is Frans de op één na meest bestudeerde taal op aarde. Het is ook van vitaal belang voor de internationale betrekkingen, omdat het wordt gedeeld door de 88 lidstaten van de Organization Internationale de la Francophonie (Internationale Organisatie van de Franstalige wereld). Deze vereniging heeft tot doel de positieve relaties tussen Franstalige landen te bevorderen en de internationale Franse cultuur te behouden.

Deze cultuur is nauw verbonden met de taal. Fransen staan erom bekend dat ze enorm trots zijn op hun moedertaal, en er is zelfs een 400 jaar oude organisatie die zich inzet voor de promotie en regulering van het Frans: de Académie Française. De taal is en is al lange tijd nauw verbonden met het nationaliteits- en gemeenschapsgevoel van mensen, dus dit gevoel van trots wordt overgedragen op de Franse literatuur, die internationaal vermaard is. Sterker nog, aan meer Franse auteurs zijn de Nobelprijzen voor de Literatuur toegekend dan aan auteurs uit enig ander land! Door een van onze cursussen Frans te volgen, kunt u profiteren van deze culturele erfenis en klassiekers als De graaf van Monte Cristo en Les Misérables in hun oorspronkelijke taal lezen en nieuwe betekenislagen ontvouwen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Frans Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024