Lissabons monument van de Ontdekkers

Portugees leren

Als moedertaal van wat ooit een van de belangrijkste landen ter wereld was, heeft het Portugees een enorme invloed gehad op de rest van de wereld. De zeevarende natie Portugal speelde een belangrijke rol in het Europese tijdperk van ontdekkingen en leidde belangrijke ontdekkingsmissies die de continenten met elkaar hebben verbonden en wereldwijde handelsroutes hebben opgezet. De Portugese marinepraktijken gedurende deze tijd hebben de nautische technieken, navigatiemethoden en cartografie enorm verbeterd, in bijna ongeëvenaarde mate. Deze sleutelrol in de mondiale expansie plaatste Portugal in de voorhoede van een imperium dat zich uitstrekte van Amerika, over Afrika en Europa, tot aan Azië en Oceanië. De middeleeuwse ontdekkingsreizigers namen hun taal mee en stichtten koloniën en gemeenschappen die later landen zijn geworden. Portugees wordt nu door ongeveer 220 miljoen mensen als hun eerste taal gesproken, en nog eens 30 miljoen mensen over de hele wereld spreken het met een zekere mate van vloeiendheid. Als u bij ons Portugees leert, is een van de vele voordelen die u krijgt de mogelijkheid om met al deze mensen te communiceren. Bovendien is het Portugees, een Romaanse taal die nauw verwant is aan het Frans, Spaans en Italiaans, heel gemakkelijk te begrijpen voor iedereen met voorkennis van deze vormen.

Wanneer u een van onze cursussen Portugees volgt, kunt u ervoor kiezen om de Europese vorm te studeren - aangeboden in het bruisende Lissabon, het historische Porto en het idyllische Faro - of de Braziliaanse vorm, aangeboden in het levendige São Paulo en het kleurrijke Salvador da Bahia. Hoewel ze erg op elkaar lijken, hebben deze twee soorten Portugees verschillende elementen die hen scheiden, dankzij de unieke culturen van de landen waar ze worden gebruikt. Waar je ook studeert, je leert over deze verschillen en over de geschiedenis en gebruiken van de regio. Hierdoor krijg je een goed begrip van de taal, waardoor je snel vooruitgang kunt boeken, ongeacht hoe lang je studeert.

Portugees wordt in tal van landen gesproken: het is een officiële taal in Angola, Mozambique en Kaapverdië, een co-officiële taal in Oost-Timor, Equatoriaal-Guinea en de Chinese regio Macau, en wordt op grote schaal gebruikt in de wereldwijde Portugese diaspora. Het wordt echter het meest gesproken in Portugal en Brazilië. In deze landen spreekt meer dan 90% van de bevolking Portugees als hun eerste taal, waardoor ze allebei uitstekende locaties zijn voor jouw meeslepende leerervaring. Deze twee landen delen misschien een taal, maar ze hebben enorm verschillende culturen, waarover je meer te weten komt als je Portugees bij ons leert. Al onze taalscholen bieden na de les een spannend scala aan sociale activiteiten aan, die je zullen helpen grip te krijgen op de lokale cultuur, geschiedenis en gebruiken, wat op zijn beurt je taalvaardigheid aanzienlijk zal verbeteren!

In Portugal ontdek je prachtige en eeuwenoude architectuur en kunstvoorwerpen uit de allereerste tijdperken van het verleden van het land. Je komt meer te weten over de Europese cafécultuur terwijl je lekkernijen proeft als papos de anjos ('engelenkisten'), barrigas de freiras ('nonnenbuiken') en de beroemde pastéis de nata ('kerststalkoekjes'). Je bezoekt galerijen en musea om enkele van de beste voorbeelden van de lange en rijke artistieke traditie van Portugal te zien, en je hoort authentieke fado, muziek die je gegarandeerd dat typisch Portugese gevoel van >saudade. In Brazilië probeer je ondertussen capoeira uit en leer je lokale dansstijlen, waaronder samba, axé en forró. In Salvador kun je deelnemen aan een opwindend aanbod aan watersporten, terwijl je in São Paulo de chique wijk Jardins kunt verkennen en kunt genieten van het energieke nachtleven. Tijdens gratis kooklessen ontdek je de geheimen van gerechten als rijke feijoada, smakelijke coxinha en zoete brigadeiros, waardoor je indruk kunt maken op je vrienden en familie met nieuwe recepten als je thuiskomt. Je leert ook meer over de Braziliaanse samenleving, een interessante smeltkroes van verschillende culturen en etniciteiten die het land definieert. Dit en nog veel meer ontdek je tijdens onze cursussen Portugees - dus waar wacht je nog op?!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Portugees Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024