Lissabons monument van de Ontdekkers
Vind een school

Portugees leren

Het leren van de Portugese taal helpt om de geschiedenis en cultuur van Portugal beter te begrijpen, evenals andere landen waar Portugees de officiële taal is! Deze Romaanse taal is ontstaan vanuit het Latijn.

Door Portugal’s ligging aan de rand van het Romeinse Rijk, werden er in weinig lexicale veranderingen doorgevoerd, in tegenstelling tot Frankrijk en Italië.

Vervolgens werd het Portugees sterk beinvloed door het Arabisch, na de Moorse verovering van het Iberische schiereiland. Deze invloeden zijn nog altijd merkbaar met woorden als Aldeia (dorp). Portugal was overigens een grootmacht in de tijd van de ontdekkingsreizen en heeft ook diverse leenwoorden opgenomen vanuit talen waar de Portugezen toendertijd mee in aanraking zijn gekomen.

Deze diverse invloeden maken Portugees een bijzonder facinerende taal om te leren en altijd populair onder onze studenten! Je kunt ervoor kiezen om Portugees te studeren in Portugal en in Brazilië. Twee landen met dezelfde taal, maar een totaal andere cultuur!

Onze cursussen

We begrijpen dat onze studenten allerlei redenen hebben om Portugees te leren en daarom bieden wij een breed scala aan cursussen! Tijdens onze ‘intensieve’ cursus (20 lessen per week) of ‘super intensieve’ cursus (25+ lessen per week), krijg je de kans om je algemene Portugese taalniveau te verbeteren. Terwijl je tijdens privélessen de focus kunt leggen op pecifieke onderwerpen. Wellicht zou je graag je taalcursus willen combineren met vrijwilligerswerk, dans/muziek lessen of zelfs surfen. Dit is allemaal mogelijk! We kennen onze scholen bijzonder goed, dus neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Onze Portugees Taalscholen