Parthenon in Griekenland

Grieks leren

Als de oudste nog bestaande taal ter wereld, met een gedocumenteerde geschiedenis van 3500 jaar, heeft het Grieks een enorme invloed gehad op de westerse beschaving en cultuur. Het werd gebruikt in de vroegste wiskundige, politieke, wetenschappelijke, filosofische en religieuze teksten, waaronder de Elementen van Euclides, de Almagest van Ptolemaeus en het Oude Testament. Toen de oude Grieken grote delen van Europa en Oost-Azië veroverden, diende hun taal als voertuig waarmee veel oosterse ideeën en leringen naar het westen reisden. Grieks vormt ook de basis van veel moderne talen, gezien zijn al lang bestaande prestige als taal van hoge cultuur en intellectualisme. Grieks leren betekent inzicht krijgen in de betekenis van woorden in een verscheidenheid aan verschillende talen en de relaties daartussen. Met deze kennis kun je ook kennismaken met de fascinerende cultuur van een van 's werelds oudste beschavingen.

Tegenwoordig wordt de taal door 13 miljoen mensen gesproken, voornamelijk in Griekenland en Cyprus, maar ook in de grote Griekse diaspora. Je zult het gesproken vinden in Europa, Amerika, Rusland, Klein-Azië en Australazië, dus dankzij jouw taalvaardigheid die je tijdens een van onze cursussen Grieks hebt opgedaan, kun je met mensen overal ter wereld communiceren. Je kunt bij ons studeren in Athene - de kosmopolitische hoofdstad van Griekenland en de thuisbasis van het Attische dialect, waarop het moderne Grieks sterk is gebaseerd - of in Chania op het prachtige eiland Kreta . Waar je ook studeert, je volgt meeslepende lessen waardoor je in een mum van tijd met vertrouwen kunt spreken.

Een van de belangrijkste redenen waarom onze studenten Grieks willen leren - afgezien van de mogelijkheid om te communiceren wanneer ze dit prachtige land bezoeken - is om meer te weten te komen over de Griekse geschiedenis en cultuur. Zowel het vasteland als de eilanden die deel uitmaken van de moderne Griekse staat staan boordevol verbazingwekkende en oude kunstvoorwerpen, en je hebt de mogelijkheid om veel hiervan te bezoeken als onderdeel van het culturele activiteitenprogramma dat door onze taalscholen wordt aangeboden. Je zult echt keuze te over hebben in Athene; deze 3000 jaar oude stad herbergt bezienswaardigheden als de uitgestrekte Akropolis, de oude Agora - de zetel van de klassieke Griekse regering en de geboorteplaats van de democratie - en het prachtige Panatheense Stadion, 's werelds enige marmeren arena. In Chania kun je door de smalle straatjes van de oude stad wandelen - waar je een selectie kerken uit verschillende perioden uit het verleden van de stad vindt, waarvan vele versierd zijn met prachtige en ingewikkelde fresco's - en het archeologisch museum bezoeken voor meer informatie over het belang van de stad tijdens de oudheid.

Een ander belangrijk aspect van de Griekse cultuur dat onze studenten aanspreekt, is de keuken. Zoals in veel mediterrane samenlevingen bieden maaltijden hier de mogelijkheid om tijd door te brengen met familie en vrienden en zijn ze dus een zeer sociale gelegenheid. Grieks eten is over de hele wereld favoriet, maar nergens is het beter dan in Griekenland zelf - na je lessen kun je knapperige spanakopita, zoete melomakarona en rijke proeven giouvesti om de echte smaak van Griekenland te ervaren. Iets anders dat je zult zien als je een van onze Griekse cursussen volgt, is traditionele muziek en dans, die nog steeds een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. Geen enkel festival, feest, feestdag of familiebijeenkomst zou compleet zijn zonder de snelle kalamatianos, en misschien leer je zelfs de stappen tijdens het activiteitenprogramma. Al deze dingen zullen je een dieper inzicht geven in de Griekse manier van leven, wat op zijn beurt zal helpen je taalvaardigheden te versterken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Grieks Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024