Oudenstadplein Warschau

Poolse cursussen

Pools is een West-Slavische taal die wordt gesproken door ongeveer 50 miljoen mensen in Polen, delen van de landen waaraan het grenst, en de grote wereldwijde diaspora die gemeenschappen in Groot-Brittannië, de VS, Zuid-Amerika en Australië omvat. Het is een van de grootste Slavische talen qua aantal sprekers, na het Russisch de tweede, dus het is een uitstekende keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in de Slavische cultuur. Als een van de officiële talen van de Europese Unie is het een sleuteltaal op het continent, terwijl de bevolking al eeuwenlang een belangrijke bijdrage levert aan de westerse wetenschappelijke, technische en culturele ontwikkelingen. Het historisch multi-etnische karakter van Polen en de geografische nabijheid van verschillende belangrijke Europese rijken hebben geleid tot een rijke woordenschat en een uniek cultureel erfgoed dat uit verschillende invloeden bestaat. Een van de belangrijkste redenen waarom onze studenten Pools willen leren, is om meer te weten te komen over deze intrigerende samenleving en om rechtstreeks te kunnen communiceren met een volk dat bekend staat om hun gastvrijheid, hun vindingrijkheid en hun kracht in tijden van tegenspoed. Bovendien is Polen het taalkundig meest homogene land van Europa, waarbij 97% van de bevolking Pools als eerste taal spreekt. Je krijgt daarom veel mogelijkheden om taal te oefenen als je hier studeert!

Onze cursussen Pools worden aangeboden in twee van de belangrijkste steden van het land: het historische Krakau en het chique, multiculturele Warschau. Beide locaties bieden spannende attracties, interessante culturele bezienswaardigheden en uitstekende vervoersverbindingen naar het prachtige Poolse platteland. Nadat je meeslepende lessen zijn afgelopen, kun je de bezienswaardigheden en geluiden van deze steden uit de eerste hand ervaren en je nieuw ontwikkelde taalvaardigheden in de praktijk brengen. Hierdoor heb je de best mogelijke kans op succes tijdens je studie.

Als u Pools bij ons leert, zult u ontdekken hoe Polen al honderden jaren een centrum van de Europese cultuur is, deels dankzij de lange traditie van uitmuntend onderwijs en het verwelkomen van creatieven uit andere landen. De Krakau-school voor historistische kunst is bijvoorbeeld over de hele wereld beroemd, terwijl Polen zelf beroemd is om zijn vele muzikale zonen en dochters, waaronder Frédéric Chopin, Karol Lipiński en Artur Rubenstein. Verschillende van de meest invloedrijke schrijvers van het land hebben Nobelprijzen voor de Literatuur gekregen, terwijl lokale filosofische stromingen een diepgaand effect hebben gehad op de Poolse samenleving, zoals het 19e-eeuwse positivisme, dat wijdverbreid onderwijs en de verbetering van burgerrechten en gelijkheid aanmoedigde. Poolse staatsburgers hebben ook belangrijke bijdragen geleverd aan de wetenschap; Grote namen zijn onder meer tweevoudig Nobelprijswinnaar Marie Curie, middeleeuwse geleerden Nicolas Copernicus en Michael Sendivogius, cryptoloog Marian Rejewski en viroloog Hilary Koprowski, uitvinder van het poliovaccin. Al deze prominente figuren en meer kun je ontdekken in de musea van Warschau en Krakau.

Je leert ook over de unieke gebruiken en tradities van Polen als je bij ons studeert. Omdat het een grotendeels christelijk land is, zijn veel hiervan gebaseerd op religieuze feestdagen, zoals het verkleden als de roetzwarte Siuda Baba op Paasmaandag, en het versieren van begraafplaatsen met kaarsen op Zaduszny > ('Allerzielen'), en het uit twaalf gerechten bestaande kerstavondmaal genaamd Wigilia, waarbij het gebruikelijk is om een extra stoel aan tafel te dekken voor het geval er een onverwachte gast langskomt. Andere tradities dateren uit veel vroegere Slavische rituelen, zoals de winter kulig - een door paarden getrokken sleeprocessie in de bergen - en Noc Kupałi ('Kupali-nacht', of St. John's Eve), waar bloemenkransen, verlicht met kaarsen, stroomafwaarts worden gestuurd of papieren lantaarns de lucht in worden gestuurd. Dit laatste wordt vereeuwigd tijdens het jaarlijkse Wianki-festival in Krakau, met livemuziek, volksdansen en een ongelooflijk vuurwerk. De Kurpie-regio, in de bosrijke gebieden van Mazowsze, ligt op ongeveer een uur rijden van Warschau en is de thuisbasis van een van de oudste etnische groepen van Polen. Hier vind je nog steeds traditionele houten hutten met rieten daken, muziekgroepen gekleed in kleurrijke kostuums en regelmatige ambachtsmarkten waar lokale ambachtslieden hun waren verkopen. Om een echt inzicht te krijgen in de veelzijdige aard van het moderne Polen, kunt u een van onze cursussen Pools volgen en het allemaal zelf zien!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze taalscholen en de beschikbare pakketten.

Onze Pools Taalscholen

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024