Saint Jean and Fourvière, Lyon, Frankrijk
Vind een school
Waardering  4.3/5

Frans leren in Lyon - Frankrijk

Van uitstekende restaurants en elegante boetiekjes tot prachtige kathedralen en basilieken, Lyon is een lust voor het oog. Er zijn veel schilderachtige, geplaveide straatjes, weelderige tuinen en parken, en grote, kleurrijke gebouwen aan de rivier de Rhône. Zelfs de luchthaven is een modern kunstwerk! Deze vroegere hoofdstad van Gallië is nu de culinaire hoofdstad van Frankrijk en biedt een voortreffelijke keuken en heerlijke, lokale wijnen! In Lyon wonen 100.000 studenten, waardoor de stad druk en levendig is. Je zult hier zeker een fijne tijd beleven tijdens je cursus Frans!

Onze school in Lyon

Onze school staat in het centrum van Lyon aan de mooie, westelijke oever van de Rhône en een van de belangrijkste doorgangswegen. Het enorme Parc de la Tête d’Or, een park met een meer en een dierentuin, ligt op loopafstand van de school. De school is gevestigd in een prachtig art-decogebouw met negen comfortabele klaslokalen, een computerruimte, een bibliotheek, gratis draadloos internet. Bovendien vind je veel restaurants en cafés in de omgeving.

Foto's

1
2
3
4

Cursussen in Lyon

Beschikbare cursussen

 • Intensive (25)
 • Intensive + Cookery (20)
 • Intensive + Cultural lessons (20)
 • Intensive + Private Lessons (20)
 • Super Intensive (25)
 • Private Lessons (20)
 • DELF/DALF Exam Prep (20)
 • Semi-Intensive (15)
 • Semi-Intensive (21)

Aan onze school kun je studeren in groepen die ingedeeld zijn op taalniveau, maar ook 1-op-1 lessen volgen of een combinatie hiervan. De meest populaire groepscursussen zijn Intensief en Semi-intensief. Tijdens deze cursussen worden spreken, luisteren, lezen, schrijven en grammatica behandeld, voor het verbeteren van je algemene taalniveau Frans! De Intensieve cursus bevat bovendien twee workshops Frans per dag, waar aandacht wordt besteed aan onder andere Franse media, films, conversaties en fonetiek.

Als je meer te weten wilt komen over de Franse cultuur, volg dan de cursus Frans & Cultuur. Deze cursus bevat elke week diverse aanvullende culturele activiteiten. In Frankrijk is eten een belangrijk deel van de cultuur en daarom biedt onze school een cursus Frans & Koken. Met deze cursus krijg je de kans de manier van leven in Lyon te leren kennen, evenals het bereiden van heerlijke gerechten!

Ook zijn er privélessen beschikbaar aan onze school in Lyon. Deze kunnen volledig aangepast worden aan jouw wensen, waardoor je ontzetend snel vooruitgang zult boeken!
Daarnaast bieden wij examenvoorbereidingscursussen voor studenten die van plan zijn het DELF- of DALF-examen te gaan maken. Deze cursus maakt studenten bekend met de structuur van het examen en geeft adviezen voor het beantwoorden van lastige vraagstellingen.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Short-term studio
 • Studio

Verblijf bij een lokaal gezin tijdens je cursus Frans in Lyon! Onze school kan zowel verblijf bij een gastgezin regelen als in een studio voor korte termijn, tijdens uw immersieve taalcursus.
Accommodatie bij een gastgezin geeft je de kans om de taal veel te oefenen met Franssprekende mensen! Je slaapt in een eenpersoonskamer en kunt gebruik maken van de badkamer en keuken. Je krijgt een warm welkom en kunt kiezen voor verblijf op basis van bed&breakfast of halfpension.

Kies je liever voor meer zelfstandigheid en privacy, kies dan voor een studio appartement voorzien van een keuken, badkamer, TV en internet. Ook beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen! Vanaf onze school zijn alle appartementen binnen 30 minuten te bereiken met het openbaar vervoer.

Activiteiten

Haal het meeste uit je tijd in Lyon en oefen je Frans door deel te nemen aan onze school haar uitgebreide activiteitenprogramma. Voorbeelden van activiteiten die onze school organiseert zijn proeverijen, picknicks, kooklessen, rondleidingen en bezoekjes aan musea, concerten en markten. In de weekenden zijn er bovendien excursies naar andere interessante locaties zoals het Institut Lumière, waar het werk van de filmpioniers Lumière wordt gevierd.

Hoe er te komen

Onze school biedt transfers van en naar de luchthaven van Lyon, Lyon-Saint Exupéry. Let wel, deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Lyon

Cursus

4.3 / 5
Accommodatie

4.1 / 5
Medewerkers van de school

4.5 / 5
Gemiddelde score voor onze school Lyon gebaseerd op 16 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Ik vond de cursus geweldig. Ik had enkel 's ochtends les, waardoor ik 's middags Lyon kon verkennen en veel plezier had. Het was een gevarieerde cursus, met nadruk op alle taalvaardigheden in het Frans, en de docenten waren heel erg goed. Ik verbleef bij een gastgezin, wat erg leuk was. Ik was vrij om binnen te komen en naar buiten te gaan wanneer ik wilde, en ik kreeg veel heerlijke maaltijden. Ik was blij dat ik Engels met iemand kon spreken terwijl ik de cursus voorbereidde, iedereen bij Apple Languages was erg behulpzaam. Ik had een fantastische tijd in Lyon!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik had het erg leuk, alhoewel de plaatsing beter had kunnen zijn. We behandelden veel lesstof wat ik al wist, waardoor ik niet zoveel leerde van de cursus als dat ik had gehoopt. Het appartement lag op een geweldige locatie, en mijn kamer was fantastisch. De gastfamilie was erg vriendelijk en behulpzaam. Ik had dus een geweldig verblijf in Lyon, het is een mooie stad en ik zou ook graag teruggaan naar de school!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond het leuk, aangezien er geen tekstboek was en vrij weinig huiswerk. De vrouw waar ik bij verbleef (Mme Champeymont) was erg lief en gastvrij. Ze kookte erg goed. Haar taal was duidelijk en het was makkelijk om met haar te spreken. Ze respecteerde mijn privacy en hielp me op elke mogelijke manier.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb goede herinneringen aan de school. Vooral de docenten waren erg gedreven, goed voorbereid en vriendelijk. Ik hoop dat ik de kans krijg om terug te gaan!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg van de cursus genoten en van hoe makkelijk het was om te boeken! Het was een goede week en ik vond de hulp van Apple Languages erg prettig.

De cursus was interessant en bood veel kansen om gesprekken te voeren. De uitspraak-workshops waren bijzonder interessant en bruikbaar. Ik verbleef bij een ontzettend aardige vrouw en haar jonge zoon, met een comfortabele en ruime kamer voor mezelf. Ik voelde me erg thuis.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Een fantastische introductie van het Frans in een erg vriendelijke en relaxte omgeving. Ik voelde me meteen deel van een grote familie.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De taalschool in Lyon is super fijn en goed georganiseerd. Mijn lessen waren precies op het goede niveau met erg leuke discussies, maar ook uitdagende grammatica. Ik vond mijn gastgezin fantastisch. We konden het meteen goed met elkaar vinden. Het eten was heerlijk en ze lieten me erg thuis voelen. Ik zou echt meteen weer terug willen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik had een geweldige docent en het personeel op de school was erg behulpzaam. Mijn gastgezin sprak de hele tijd Frans tegen mij - fantastisch!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de cursus uitstekend gestructureerd. Gezien het feit dat ik er maar voor twee weken was, was het onvermijdelijk dat ik instapte bij een bepaald moment van een duidelijk doorgaand programma. Met veel flexibiliteit werd dit goed opgevangen en ik genoot echt van de discussies over actuele onderwerpen. Mijn gastgezin bestond uit een vrouw van middelbare leeftijd en haar kat. Ze was erg behulpzaam en gastvrij en ze heeft me ook geholpen met het verbeteren van mijn Frans. Het eten was fantastisch.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Brazil (15)
English speakers (5)
German speakers (15)
Italian (15)
Japanese/korean (5)
Spanish speakers (15)

Gemiddeld aantal studenten

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Lyon: mijn persoonlijke bucketlist

topLyonAls je op zoekt bent naar een Franse stad die kan concurreren met de wereldstad Parijs, dan is Lyon een mooie en betaalbare keuze met de zelfde kwaliteiten. In plaats van dat ik nu alle standaard monumenten en plaatsen van de stad ga opnoemen, wilde ik mijn eigen persoonlijke bucketlist met jullie delen, met daarin al mijn favorieten plaatsen zodat je ook andere kanten van de stad leert kennen. Read more...

Prijzen Lyon

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners