Gebouw in Montpellier, Frankrijk
Vind een school
Waardering  4.3/5

Frans leren in Montpellier, Frankrijk

Een cursus Frans in Montpellier is ideaal voor studenten die de Franse taal willen leren in een levendige, jeugdige stad. Een van de grootste universiteiten van Frankrijk is gevestigd in Montpellier en meer dan een kwart van de inwoners van Montpellier bestaat dan ook uit Franse studenten. Als je een van onze cursussen Frans in Montpellier volgt, zal je snel nieuwe mensen leren kennen, veel vrienden maken en het Frans dat je tijdens de lessen leert, in de praktijk kunnen brengen. Montpellier is een mooie historische stad in Zuid-Frankrijk, met middeleeuwse straatjes, prachtige historische gebouwen en een zeer aangenaam klimaat. Bovendien is de stad in de buurt van mooie zandstranden en de meest schitterende steden van Frankrijk. De warme, mediterrane sfeer en manier van leven zorgen ervoor dat onze taalcursussen Frans in Montpellier bijzonder populair zijn!

Onze school in Montpellier (Premium)

Onze school heeft een geweldige locatie in het hart van het pittoreske, verkeersvrije centrum van Montpellier. Dit is de perfecte uitvalsbasis om het historische centrum van Montpellier te ontdekken. In de omgeving van de school vind je een breed scala aan terrasjes, cafeetjes, boetiekjes en restaurants. Ook Place de la Comédie is vlakbij, het belangrijkste plein van Montpellier. Hier vind je het operagebouw, gemaakt in Italiaanse stijl, op slechts twee minuten loopafstand.

Onze talenschool in Montpellier heeft comfortabele klaslokalen, en is voorzien van airco en allerlei multimedia faciliteiten. De school heeft bovendien een computerlokaal met 40 computers en een gratis WiFi-netwerk.

Je kunt ook een cursus Frans volgen aan onze 'Montpellier Premium' school, die is gevestigd in een historisch gebouw in het hart van Montpellier, 2 minuten lopen van het "Place de la Comedie. Deze school heeft 20 klaslokalen met airconditioning, gratis draadloos internet en een studieruimte/bibliotheek.

Foto's

Studenten op onze school
Franse les op onze school
De receptie van de school
Studenten bij de patio van onze school

Cursussen in Montpellier (Premium)

Beschikbare cursussen

  • Academisch jaar (20)
  • Intensief (20)
  • Intensief + Privélessen (25)
  • Super Intensief (30)
  • Super Intensief Academisch jaar (30)

Studenten die een cursus Frans in Montpellier willen volgen kunnen kiezen voor een Intensieve cursus, van 20 lessen per week, of een Super Intensieve curcus, van 30 lessen per week. Elke les duurt 45 minuten en in een klas zitten maximaal 12 studenten.

Ook is er de mogelijkheid voor cursussen met privélessen, voor studenten die behoefte hebben aan extra taallessen of zich graag focussen op specifieke onderwerpen.

Onze Montpellier Premium school werkt met kleinere klassen, van maximaal 10 studenten per groep. Naast Intensieve en Super Intensieve cursussen biedt deze school bovendien een DELF-examenvoorbereidingscursus, en lessen Zakelijk Frans, voor studenten die opzoek zijn naar een cursus Frans, gericht op professioneel taalgebruik. Ook bieden wij op deze school Club 50+ cursussen, voor studenten met een leeftijd van 50 jaar of ouder, die graag Frans willen leren met studenten van een vergelijkbare leeftijd. Onze Club 50 + cursussen combineren Franse lessen met excursies en andere sociale activiteiten, waardoor studenten de taal kunnen leren terwijl zij de locale cultuur van Montpellier beleven.

Voor studenten die zich interesseren in de Franse gastronomie, is onze Intensieve + Kook cursus aan te raden. Deze cursus combineert groepslessen Frans met 8 kooklessen per week, en biedt de perfecte kans om de Franse gastronomie te ontdekken en nieuwe recepten uit te proberen.

Speciale cursussen in Montpellier (Premium)

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Campus (juli en augustus)
  • Gastgezin
  • Studentenresidentie

Je kunt in Montpellier verblijven bij zorgvuldig geselecteerde Franse gastgezinnen op basis van bed&breakfast of halfpension. Dit is een erg populaire keuze, omdat etenstijd met je gastgezin de perfecte gelegenheid creëert, om het spreken van de taal te oefenen in een informele omgeving.

Ook zijn er accommodaties in studentenresidenties beschikbaar in het centrum van de stad (gewoonlijk op zo‘n 10 minuten loopafstand van de school). Deze worden gedeeld met Franse universiteitsstudenten of andere internationale studenten, die een cursus Frans volgen. De residenties zijn beschikbaar op basis van zelfcatering en elke kamer is voorzien van een eigen badkamer. Ook is er gratis draadloos internet beschikbaar.

Daarnaast zijn er studio-appartementen beschikbaar, voor studenten die behoefte hebben meer zelfstandigheid tijdens hun verblijf in Montpellier.

Activiteiten

Onze scholen in Montpellier bieden naast taalcursussen ook een uitgebreid cultureel programma, met onder andere rondleidingen, excursies, pickpicks op het strand, kooklessen, sociale avonden, taaluitwisseling avonden, restaurant avonden, studentenfeestjes, en theater- en film bezoeken. Je zult het dus zeker naar je zin hebben in Montpellier. Bovendien krijg je door dit uitgebreide activiteitenprogramma ook voldoende gelegenheden om het Frans dat je tijdens de cursus leert in de praktijk te brengen!

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Montpellier, op slechts 8km afstand van het centrum. Je kunt ook naar Carcassonne vliegen en een rechtstreekse trein nemen naar Montpellier. Als je bij een gastgezin verblijft, word je gratis opgehaald van het vliegveld of treinstation van montpellier.


Locatie van onze school in Montpellier (Premium)

Cursus

4.3 / 5
Accommodatie

3.8 / 5
Medewerkers van de school

4.3 / 5
Gemiddelde score voor onze school Montpellier (Premium) gebaseerd op 94 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

De cursus was fantastisch, de docenten en activiteiten waren gevarieerd en ik heb veel vooruitgang gemaakt met mijn spreekvaardigheden. De docent (Guillian) was altijd gereed om te helpen en mijn werk na te kijken, of het nou onderdeel van de cursus was of mijn eigen werk was.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik voelde me ondergedompeld in de taal, en elke dag was er relevante grammatica, leerobjectieven en leuke groepsopdrachten. Mijn accommodatie was goed gelegen, goed uitgerust en ontzettend schoon. Het personeel aan de Clemenceau residentie was erg attent en hielp je ontzettend snel.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Alle studenten werden zorgvuldig getest en ik voelde dat ik op het juiste niveau werd geplaatst. De cursus was uitdagend genoeg om me te laten werken, maar ik voelde niet dat het buiten mijn kunnen was. De uitdagingen werden over de twee weken steeds moeilijker, wat prima was. Ik verbleef in een "hotel particulair", dichtbij de school en zeer Frans. Mijn gastvrouw, Anne Vincent was een bijzondere persoonlijkheid, en ik blijf zeker contact met haar houden. Ik genoot erg van onze gesprekken tijdens het avondeten en ik deed mijn best om wat mee te krijgen van de Franse tv waar we samen naar keken. Het was een Club 50+ cursus, en de excursies waren goed, alhoewel we niet altijd de tijd hadden om alles te zien. Ik vond vooral de kaasproeverij en patisserie ontdekking erg leuk. Ik was samen met een groep studenten die graag Frans wilden leren, maar toch ook van het leven wilden genieten. Het was een fantastische ervaring!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik werd in een klas geplaatst die precies het juiste niveau was, maar toch deden docenten hun best om me uit te dagen en hier en daar was geavanceerdere dingen aan te leren, wat ik erg fijn vond. Het gastgezin was super, erg vriendelijk en altijd gereed om gesprekken met me aan te gaan, ook al was mijn Frans vooral in het begin erg gelimiteerd.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het was een goede cursus, ik heb veel meer dan basis Frans geleerd, en tegelijkertijd plezier gehad. Mijn accommodatie was een prettige residentie waar ik makkelijk andere studenten leerde kennen, en ik maakte makkelijk vrienden van over heel Europa.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docenten waren fantastisch en de meesten van hen wisten de lessen leuk te maken. Ik heb veel geleerd en zal mijn verblijf in Montpellier zeker niet vergeten. Ik was heel erg tevreden met mijn gastvrouw en de locatie van haar appartement ten opzichte van de school en andere activiteiten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik was erg tevreden met de lessen; de docent was erg goed. Een kleine observatie is dat ik misschien wat meer oefening in het spreken zou willen hebben gehad, bijvoorbeeld in duo's. De familie was erg vriendelijk en behulpzaam en ik voelde me er thuis. Mijn kamer en de faciliteiten waren top, en de ligging van de flat was erg goed.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Geweldige cursus. Ik begon zonder kennis van Frans, en een week later kon ik korte zinnen spreken en nog veel meer dan dat verstaan. Ik had graag langer gestudeerd dan dit - het was top. Ik verbleef bij een gastgezin, en ik had de mogelijkheid om te oefenen wat ik gedurende de dag had geleerd. De persoon waar ik bij verbleef was zeer vriendelijk en behulpzaam.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Cursus was goed en leuk. Ik keek altijd uit naar de lessen. We behandelden een groot aantal verschillende onderwerpen, allemaal even praktisch, en we leerden ze op verschillende manieren, wat ik fantastisch vond. Geweldige ligging, en het personeel was erg behulpzaam.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Docent en lesmateriaal waren uitmuntend. Ik zou het zeker aanraden. Ik vond de andere studenten allemaal erg vriendelijk en ik was constant van alles aan het leren. De docent was erg enthousiast en behulpzaam.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De docent was uitstekend. De klas was klein, met slechts vijf studenten. Het was gezellig en amusant en we waren allemaal van een vergelijkbaar niveau. I vond Montpellier erg leuk en had het erg goed. Ik vond alle andere studenten prettig om mee om te gaan en we maakten samen veel vooruitgang. Het was ook prettig om accommodatie te hebben op korte afstand van de school, en ik kon met gemak de oude stad in lopen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Erg tevreden met de kwaliteit van lesgeven. De klassen waren boeiend en ik ging er helemaal in op. Ik vond de test tijdens de introductie erg effectief. Mijn accommodatie was zeer degelijk, en toch voor een goede prijs!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docent, Eddie, was absoluut briljant. Hij weigerde Engels te spreken, dus wanneer we een bepaald woord in het Frans niet begrepen beeldde hij de betekenis uit. Ik heb ontzettend van de lessen genoten. Ik heb geen klachten over mijn accommodatie. Ik had een fijne kamer en elke avond een zeer aardige drie- of viergangenmaaltijd. De week was zowel nuttig als genottelijk in een fijne stad. Ik zal zeker terugkeren naar Montpellier.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Erg prettige sfeer, vriendelijke en open docenten. Accommodatie was ok, een beetje ver van school, maar dat was geen serieus probleem.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb genoten van de week met Club 50+ lessen. Het was een perfecte mix van lessen in de ochtend en interessante culturele activiteiten in de namiddag. Ik heb een groep geweldige mensen leren kennen, wat een echte bonus is.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De lessen waren het beste gedeelte van de hele ervaring! De docent was fantastisch, ervaren, en wist iedereen in de klas te betrekken. De lessen waren leuk en informeel, en de hele klas kon goed met elkaar over weg. Ik heb van de cursus genoten en zou het graag nog eens doen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De kleine klasgrootte werkt erg goed. Ik had liever ochtendlessen gehad zodat ik de namiddag vrij had, maar op deze manier kon ik later uitgaan en de volgende ochtend gebruiken om bij te komen. De gastouders waren zeer vriendelijk en de maaltijden overheerlijk. Grote kamer en prettige buurt. Het was enigszins ver van de stad, maar het goede openbare vervoer bood compensatie hiervoor.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de cursus erg goed, en de lesmethoden waren erg interessant. Mijn residentie lag op een goede locatie, maar de accommodatie zelf was niet bijzonder.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docenten waren erg goed, het personeel was vriendelijk, en de school bood een selectie aan naschoolse activiteiten. De accommodatie was ook erg goed en had een goede ligging. Ik genoot van elke seconde die ik er doorbracht met andere studenten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg genoten van mijn cursus en ik vond dat er een goede mix van activiteiten was gedurende de lessen, waardoor de studenten gemotiveerd en geïnteresseerd bleven. De accommodatie was erg goed, ik woonde dichtbij het stadscentrum en kon makkelijk alles bereiken. De familie was zeer vriendelijk en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docent was briljant, ze wist alle studenten te motiveren, was vriendelijk en makkelijk te benaderen. Ze verwelkomde vragen of het nou ging over grammatica, of over welke bioscoop in Montpellier het beste was. Hierdoor voelden de lessen erg relaxt. Ik verbleef bij twee dames die erg gastvrij waren en goed kookten. Het lag wat ver van het centrum, maar dit was enkel 's avonds laat een probleem. Ik verbleef hier samen met een Duitse student, en ik denk dat 2 studenten het maximale aantal moet zijn om de Franse sfeer te houden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg genoten van mijn verblijf in Montpellier. Het personeel van de school was erg gastvrij en de docenten waren vriendelijk en hadden nieuwe ideeën over verschillende methodes van Frans leren. Mijn accommodatie was fijn, het had een goede ligging en het huis zelf was zeer aangenaam.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

We deden erg goede oefeningen in de klas, ik heb veel grammatica geleerd, waardoor mijn gesproken Frans ook vooruit ging. Mijn gastgezin was geweldig.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik was erg tevreden met de cursus, maar de docenten hadden wat stricter kunnen zijn. In mijn ogen zou het beter zijn als ze een wekelijkse toets zouden geven zodat studenten dagelijks zouden studeren.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Goede lessen en docenten. De bezoekjes en avondactiviteiten die de school organiseerde waren een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Montpellier is een fantastische plek om Frans te leren, aangezien de stad groot genoeg is om alles te hebben, maar niet zo groot dat je er verdwaalt of dat mensen onbeleefd zijn. Naar mijn mening is een gastgezin prettiger dan een studentenresidentie, aangezien je constant Frans kunt oefenen. De jongere studenten waren erg tevreden met de residentie. De school had uitjes op vrijdag in de namiddag, wat mij goed uitkwam, maar ik had liever meer informatie van tevoren gehad hierover.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was vrij uitdagend voor mij, aangezien ik 30 jaar geen Frans meer had gestudeerd en we niets anders dan Frans konden spreken in de klas. De docent was echter ontzettend behulpzaam en aanmoedigend en ik vond de andere studenten allemaal erg prettig. De lessen waren een goede combinatie van schrijven, spreken, spelletjes, video's en muziek. Ik vond ook het theateruitje erg leuk wat 's avonds werd georganiseerd door de school. Ik heb de cursus samen met mijn echtgenoot en zoon gedaan, we werden allemaal in verschillende groepen ingedeeld, en we hadden het allemaal ontzettend naar onze zin. We zouden zeker weer gaan!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was fantastisch - de docenten waren vriendelijk en behulpzaam, en namen het je nooit kwalijk als je een antwoord niet wist. Ze leken te genieten van het doceren, wat de ervaring alleen maar beter maakte. In het begin wist nauwelijks een woord Frans te spreken, en na 5 weken kon ik niet geloven hoeveel ik begreep - het was ongelofelijk! Ik verbleef bij een gastgezin en had een eigen kamer. Ik vond het fijn dat er andere studenten in het gezin verbleven, waardoor ik iemand had om mee naar school te reizen en om thuis Frans mee te oefenen. Ik deed deze cursus in mijn zomervakantie tussen twee lesjaren, en ik was enigszins bang dat ik mijn vakantie hierdoor kwijtraakte, maar uiteindelijk bleek het een fantastische ervaring.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Alles wat we deden in de klas was erg relevant en nuttig voor mijn studies in Ierland. De docenten en het lesmateriaal waren goed. De locatie van mijn accommodatie was super, slechts 10 minuten lopen van de school en het stadscentrum. Ik was niet helemaal tevreden met het eten, het zag er geweldig uit, maar de porties waren erg klein. Beste drie weken van mijn leven. Ik ga zeker weer terug, en ben al aan het sparen voor de volgende keer. Het is elke cent waard.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik had me ingeschreven voor een Intensieve cursus. Ik ben altijd goed in multiple choice toetsen en werd daardoor misschien in een klas geplaatst die iets boven mijn niveau lag. Mijn ochtendleraar was super - goed georganiseerd, energiek, prettig om mee te werken. Ik verbleef bij een gastgezin - twee dames. De kamer was degelijk, het eten was fantastisch. Mijn gastvrouwen hadden een sterk Provençaalse accent, wat een extra uitdaging was voor de beginner, maar geen groot probleem.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Geweldige docenten, een verscheidenheid aan onderwijsmethodes, ik heb veel geleerd. Mijn gastgezin was fantastisch, geen enkel probleem daar.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
C. Holt

Onze docent was geweldig en erg bereid om te helpen! Ze had alles goed voor ons gepland en wist goed wat ze deed! De familie waar ik verbleef was erg aardig, het eten en de kamer waren erg fijn en ze waren goed gezelschap! Ik heb een geweldige tijd gehad en heel veel geleerd.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
A. Poynter

De docenten waren fantastisch en het materiaal was altijd bruikbaar en gevarieerd.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
J. Murphy

Ontzettend leuk, ik heb veel geleerd en fantastische mensen leren kennen. Het is een goede school om Frans te leren.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
I. Cremen

Ik heb echt van de cursus genoten en mijn Frans is er echt op vooruitgegaan. De gastvrouw was zo aardig en het huis had veel karakter, ik raad dit iedereen aan.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
P. Paterson

De cursus was alles waar ik op had gehoopt. Het bevatte grammatica, interessante discussies en gesprekken met gevarieerde en stimulerende onderwerpen. Ook al was ik ouder dan de andere studenten in mijn klas, ik voelde me niet ongemakkelijk en het was leuk om met mensen jonger dan ik te zijn. Mijn hosts waren fijne mensen. Ze waren warm en gastvrij en de faciliteiten die ze voor studenten hadden, waren erg goed. Mijn slaapkamer was schoon en comfortabel en ik zou erg graag nog een keer terug willen!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
S. Aal

De cursus was uitstekend. Mijn docent was fantastisch…levendig maar gevoelig en bereid om dingen te leren die zomaar tijdens de les naar boven kwamen. Mijn hosts waren erg aardige mensen…mijn nieuwe Franse familie! Montpellier is een fascinerende stad. In de twee weken dat ik er was heb ik slechts maar een klein gedeelte kunnen ontdekken. Ik zou erg graag een stuk langer willen blijven en dat zal ik binnenkort een keer gaan doen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
P. Vousden

De cursus was erg goed ik heb veel geleerd in slechts één week.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
E. Waters

Ik kan Montpellier als een eerste klas bestemming aanraden om Frans te leren. Een erg fijne stad met iets voor iedereen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
D. Custerson

Het niveau wat voor me was gekozen na de niveautest was perfect. Ook al zaten er studenten in de klas die er al langer waren, het was helemaal geschikt voor mij. De docent was vriendelijk en vermakelijk en stelde ons meteen op ons gemak. Iedereen was zo vriendelijk. Ik ben aan het denken om dit jaar terug te gaan. De familie waar ik verbleef was geweldig. Ze probeerden me zo veel mogelijk te helpen. Ik voelde me erg welkom. Ik kan Montpellier als een eerste klas bestemming aanraden om Frans te leren. Een erg fijne stad met met voor iedereen wat wils.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
S. Browning

De lessen waren leuk en interessant met uitstekende docenten en de school was goed georganiseerd. Ik verbleef bij een erg aardige familie met een hoge kwaliteit van accommodatie, inclusief met een zwembad in de tuin!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
P. Triantis

Ik had een erg aanmoedigende docent met flexibele en echt interessante lesplannen. Mijn gastgezin was erg meegaand en zorgden voor alles wat ik nodig had en meer.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Austrian (4)
Colombian (3)
German (6)
Italian (4)
Spanish (3)
Swedish (4)
Swiss (8)
British (11)
American (10)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Ontdek Montpellier

Montpellier3Montpellier is een van de mooiste en snelst groeiende steden van Frankrijk. Door zijn unieke energie, heeft de stad een onvergelijkbaar studentenleven en een jonge populatie die de hoofdstad van de Languedoc regio in het zuiden van Frankrijk een jonge, levendige sfeer inblaast. Read more...

Prijzen