Het stadscentrum van Rouen, Frankrijk
Vind een school
Waardering  4.4/5

Frans leren in Rouen - Frankrijk

Met de beroemde kathedraal, de middeleeuwse straten en de lange verwantschap met de kunst is Rouen een ontzettend mooie stad vol historie. Rouen is de plaats waar Jeanne d’Arc op de brandstapel ter dood werd gebracht en waar Claude Monet zijn inspiratie voor talloze schilderijen vandaan haalde.

Na je lessen Frans kun je naar een van de vele musea in de stad gaan, een bezoekje brengen aan de sierlijke Gros-Horloge of gewoon even een wandeling maken langs de rivier de Seine en genieten van de charme van Rouen. Deze mooie stad is een goede uitvalsbasis van waaruit je andere steden in Frankrijk kunt bezoeken. De onvergetelijke stad Parijs ligt op slechts een uur reisafstand van Rouen!

Onze school in Rouen

Onze school bevindt zich dichtbij het centrum van Rouen en is gevestigd in een modern gebouw dat uitkijkt over de rivier de Seine. Rouens botanische tuinen liggen ook in de buurt, bovendien zijn er meer dan genoeg cafés en winkeltjes binnen handbereik. De school heeft twaalf ruime klaslokalen, een mediatheek met tien computers, toegang tot gratis internet en een bibliotheek met handige studiematerialen, zoals Franse boeken en CD’s. Verder heeft de school een eigen parkeerplaats en plein.

Foto's

Franse les op onze school, Rouen
Het internetcafe van de school
Het centrum
Het omliggende landschap is prachtig!

Cursussen in Rouen

Beschikbare cursussen

 • Intensive (25)
 • Intensive + Cookery (18)
 • Semi-Intensive + Private Lessons (20)
 • Super Intensive (25)
 • Private Lessons (15)
 • Private Lessons (30)
 • DELF/DALF Exam Prep (25)
 • Semi-Intensive (15)
 • Teachers Course (25)

Onze school in Rouen heeft een divers cursusaanbod, voor studenten van elk taalniveau! Ongeacht welke cursus, de lessen zullen altijd verzorgt worden door ervaren leraren, met Frans als moedertaal.

Kies voor onze Intensieve cursus Frans en je krijgt 25 uur per week les, met maximaal twaalf studenten per klas. Volg je liever iets minder lessen per week, dan biedt onze Semi-intensieve cursus een programma van 15 Franse lessen per week. Beide cursussen behandelen alle basisonderwerpen van de Franse taal, met de focus op communicatie.

Ook is het mogelijk om 15 groepslessen te combineren met 5 aanvullende privélessen per week, tijdens de cursus Semi-intensief + Privélessen, of te kiezen voor een compleet individuele ervaring, bestaande uit enkel Privélessen!

Bovendien is er de mogelijkheid voor het volgen van een Zakelijke Cursus in Rouen, wat een ideale optie is voor iedereen die voor werk of andere professionele doeleinden, (meer) kennis nodig heeft van de Franse taal. Verbeter je presentatievaardigheden, leer op de juiste manier in het Frans te communiceren per telefoon en e-mail, en verbeter je formele schrijfvaardigheden!

Wanneer je een DELF- of DALF-examen in het vooruitzicht hebt, is onze Examenvoorbereidingscursus in Rouen wellicht de perfecte optie voor jou! Deze cursus zal helpen om bekend te worden met dit specifieke examen, door het voor te bereiden met gelijkgestemde studenten.

Op specifieke momenten gedurende het jaar (gewoonlijk eens per maand maand), bieden wij een Intensieve + Kookworkshop, zodat jij tegelijkertijd kunt leren over de Franse taal en de Franse gastronomie! Naast 15 groepslessen Frans krijg je 3 kooklessen per week, waar je zult leren om een aantal Franse delicatessen te bereiden, zoals macarons, eclairs en Normandische appeltaart!

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Executive Host Family
 • Host Family
 • Student Residence

Ga helemaal op in de Franse taal en manier van leven, door bij een gastgezin te verblijven tijdens je cursus Frans in Rouen! Oefen je taalvaardigheden in de warme omgeving van een gastvrije, Franse familie, die zorgvuldig is geselecteerd door onze Franse collega’s! Kies bed&breakfast voor een meer zelfstandige ervaring, of pak deze kans met beide handen aan en kies voor een verblijf op basis van halfpension (twee maaltijden per dag)! Ook kun je kiezen voor een exclusief gastgezin, waarbij een eigen badkamer hoort.

Als je liever met medestudenten samenwoont, dan kan dat ook. We bieden accommodatie in een studentenresidentie. Deze ligt op minder dan 10 minuten loopafstand van de school en is voorzien van slaapkamers met privé badkamers en gedeelde faciliteiten. Ontbijt is hier standaard inbegrepen en kan elke dag genuttigd worden in de ontbijtruimte van de residentie.

Activiteiten

Onze school in Rouen heeft een uitgebreid activiteitenprogramma waaraan je kunt deelnemen. Hierdoor heb je de kans om Frankrijk te verkennen en je Frans te oefenen met de lokale bevolking! Na je lessen Frans in de ochtend kun je musea bezoeken, proeven van lokale gerechten tijdens diners in restaurants, genieten van theatervoorstellingen en nog heel veel meer! In het weekend worden excursies georganiseerd naar onder andere Parijs, de tuin van Monet in Giverny en Versailles.

Hoe er te komen

Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek, van en naar Parijs Roissy, Parijs Orly, Parijs Beauvais of Deauville, kunnen op aanvraag worden geregeld. Let wel, deze transfer service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Rouen

Cursus

4.4 / 5
Accommodatie

4.4 / 5
Medewerkers van de school

4.7 / 5
Gemiddelde score voor onze school Rouen gebaseerd op 23 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Goede cursus, uitstekend gastgezin. Bijzonder vriendelijk en edelmoedig. Heerlijke avondmaaltijden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de cursus uitmuntend. De accommodatie was fantastisch, ik verbleef bij een zeer vriendelijke en gastvrije familie. Het personeel van de school was briljant, ik was dol op bijna al mijn docenten (slechts één waar ik niet echt iets mee had) en ze waren altijd vriendelijk en behulpzaam. Er was een "excursie" - uit eten met alle studenten en docenten samen - iets wat ik hoopte dat elke week gebeurde.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De kwaliteit van de lessen en de goede humor van de docenten maakten deze leerervaring erg effectief. De tijd die ik doorbracht met mijn gastgezin voegde toe aan het leerproces.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb er erg van genoten, we hebben verschillende onderwerpen behandeld op verschillende manieren: lezen, luisteren, etc. Grammatica werd geleidelijk tussen de onderwerpen geworpen. Ik verbleef bij een erg vriendelijk familie met een schone en comfortabele kamer. Ik hoop in contact te blijven met hen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het was erg goed, in 1 week heb ik veel geleerd. Iedereen was erg vriendelijk. De familie waar ik bij verbleef was ook erg aardig, gastvrij en hielp me allerlei dingen te leren.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Professionele aanpak. Gastvrij en behulpzaam personeel. De school is modern, schoon, goed uitgerust, en heeft veel studenten van verschillende nationaliteiten. Ik verbleef in een uitmuntend studio appartement in een modern huizenblok. Vriendelijk, behulpzaam personeel en een goede ligging ten opzichte van de school (10 minuten lopen).

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg goed gerund - gefocust op conversatie, maar de docenten waren ook ervaren met grammatica wanneer nodig. Ze gebruikten een wekelijks thema voor de klassen (ik had beeldende kunsten en de opwarming van de Aarde) waar ik erg van genoot, maar wat de minder open studenten niet aansprak. De accommodatie was bijzonder goed. De gastvrouw was fantastisch. Ze was intelligent en ervaren, en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde. Ik zou het op prijs hebben gesteld als de school meer uitstapjes bood. De school had enkele workshops (macarons maken was geweldig!) en uitjes, maar de docenten die de uitjes vergezelden voegden niet erg veel toe, alhoewel ze gezellig waren. Ik heb veel dingen zelf gedaan, zoals praatjes maken met de vriendelijke inwoners van Rouen. Er was genoeg om me bezig te houden voor 2 weken!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
J. Hendriks

Het was erg leuk om in een klas te zitten met verschillende nationaliteiten en de docent was erg gemotiveerd en legde alles op een begrijpelijke manier uit. Ik had wel langer willen blijven.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
K. Maitland-Brown

Het onderwijs, fasciliteiten en administratief personeel was fantastisch. Mijn host was geweldig- erg vriendelijk en behulpzaam met de taal.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de cursus geweldig en vooral mijn docent. En ik moet daarbij toevoegen dat het personeel ook fantastisch was.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school
H. Broens

De lessen waren erg interactief en divers, waardoor het goed te volgen was. Mijn hosts waren erg aardige mensen, het was erg fijn en heel nuttig om bij dit gastgezin te verblijven.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus had een goede mix van de basisregels van grammatica en gesprekken over het dagelijkse leven en over kwesties van algemeen belang (ecologie, migratie, etc). De docenten waren uitstekend.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Brazil (6)
China (10)
Czech republic (5)
Gb (4)
Germany (15)
Italy (2)
Japan (11)
Netherlands (4)
South korea (7)
Switzerland (17)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Rouen – een prachtige, historische stad

st-maclou-RouenRouen, de hoofdstad van Normandië, is een prachtige, historische stad in Noord-Frankrijk met meer dan genoeg dingen genoeg te zien en te doen. Rouen is beroemd omdat het zo belangrijk was in de middeleeuwen. Het staat bekend als de plek waar Joan d’Arc werd verbrand op de stapel, wat een speciale betekenis geeft aan deze stad en daardoor zit deze plaats vol met historische interesses. Read more...

Prijzen Rouen

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners