Het stadscentrum van Rouen, Frankrijk

Frans leren in Rouen

12 klaslokalen
Studentencomputers
Gecertificeerd Label Qualité FLE-centrum
Geregistreerd DELF/DALF en TCF testcentrum
Wi-Fi in het hele gebouw
Goedgekeurd voor Bildungsurlaub-programma's
Winnaar van het Certificate of Excellence van Education Stars 2018
Lid van IALC, Campus Frankrijk en de FLE-groep
Informatiecentrum met multimedia-studiemateriaal

Onze school in Rouen

Onze Franse school in Rouen is gunstig gelegen nabij het centrum van de stad, gemakkelijk bereikbaar en dichtbij de botanische tuinen van Rouen (de modieuze ‘Jardin des Plantes’), cafés en winkels. De school is gehuisvest in een modern gebouw met een schilderachtig uitzicht op de rivier de Seine en beslaat een gebouw van 600 vierkante meter, geheel op de begane grond.

De school bestaat uit 12 ruime klaslokalen, een informatiecentrum met 10 computers en gratis internettoegang, en een bibliotheek vol met veel nuttig materiaal, waaronder Franse boeken en cd's. Onze school in Rouen is speciaal opgezet om een gunstige, professionele en ontspannen leeromgeving te bieden aan alle studenten die Frans willen leren. Studenten profiteren ook van de speciale parkeerplaats en binnenplaats van de school, wat zowel gemak als comfort garandeert.

Foto's

Franse les op onze school, Rouen
Het internetcafe van de school
Het centrum
Het omliggende landschap is prachtig!

Rouen

Leer Frans in de levendige en historische stad Rouen, de hoofdstad van Normandië. Onze school is perfect gelegen om een volledig meeslepende taalleerervaring te bieden. Met zijn beroemde kathedraal, goed bewaarde middeleeuwse straten en lange associatie met kunst is Rouen een prachtige stad, doordrenkt van geschiedenis. Het is Rouen waar Jeanne d'Arc op de brandstapel werd verbrand en waar Claude Monet inspiratie opdeed voor talloze schilderijen.

Wanneer uw Franse lessen op onze school in Rouen die dag zijn afgelopen, ontdekt u een van de vele musea van de stad, bekijkt u het sierlijke “Gros Horloge” (grote klok) of wandelt u gewoon langs de oevers van de rivier de Seine en geniet u van de charme van deze fijne, beloopbare stad. Terwijl je in Rouen studeert, heb je ook een uitstekende uitvalsbasis om andere fantastische locaties in Frankrijk te verkennen. Parijs ligt op slechts 80 minuten rijden met de trein, en u kunt tijdens het weekend ook de iconische abdij van Mont Saint-Michel bezoeken, of de andere 560 kilometer van de Normandische kustlijn verkennen, inclusief de historische D-Day-stranden en gevarieerde landschappen.

Rouen is een uitzonderlijke en pittoreske bestemming voor mensen die graag Frans willen leren. Het is een relatief kleine havenstad langs de rivier de Seine en fungeert als de belangrijkste prefectuur van Normandië. Als u niet door de stad wilt wandelen, beschikt Rouen over een uitstekend openbaar vervoersysteem, dat ook op zaterdag gratis is. Als culinaire hoofdstad van de regio nodigt Rouen u uit om te genieten van de heerlijke gastronomische scene. De stad beschikt ook over een levendige winkelscene en een levendige sociale sfeer, die een uitgebreide Franse taal- en culturele ervaring biedt.

Rouen speelde een belangrijke rol tijdens de Franse Renaissance, terwijl de culturele betekenis ervan teruggaat tot de Middeleeuwen en het Romeinse Rijk. Als u kiest voor een hoogwaardige en boeiende taalcursus Frans in Rouen, kunt u zich volledig onderdompelen in deze fascinerende geschiedenis. De goed bewaard gebleven middeleeuwse charme van de oude stad omringt u met de historische rijkdom van Normandië, met gotische kerken, charmante steegjes en pittoreske pleinen versierd met typische vakwerkhuizen.

De strategische ligging in het noorden van Frankrijk voegt nog een extra aantrekkingskracht toe aan Rouen. Dompel jezelf vol vertrouwen onder in het Frans, begeleid door volledig gekwalificeerde en ervaren instructeurs tegen de achtergrond van de prachtige architectuur en sfeer van Rouen. De rijke verbindingen van de stad met kunst en literatuur bieden een inspirerende omgeving voor het leren van talen. Geniet bovendien van authentieke Franse gastvrijheid van aardige en vriendelijke gastgezinnen, waardoor uw verblijf in deze charmante universiteitsstad echt meeslepend wordt.

Cursussen in Rouen

Beschikbare cursussen

  Onze school in Rouen biedt een verscheidenheid aan verschillende cursussen om uit te kiezen, geschikt voor studenten van alle niveaus! Welke cursus u ook kiest, u krijgt les van native, ervaren en volledig gekwalificeerde leraren Frans.

  Selecteer onze populaire Intensieve cursus Frans in Rouen, en je krijgt 25 uur les per week met een maximum van 12 studenten per klas. Als je liever minder lessen Frans hebt, biedt onze semi-intensieve cursus 15 uur les per week. De lessen voor de semi-intensieve cursus Frans vinden elke dag plaats van 9.30 - 13.00 uur met een pauze van 30 minuten van 11.00 - 11.30 uur. Bij de Intensieve cursus krijg je ook extra lessen in de middag van 14:00 - 16:00 uur.

  Beide groepscursussen Frans behandelen uitgebreid de belangrijkste elementen van de taal, waarbij speciale nadruk wordt gelegd op communicatie. De primaire focus ligt op het verbeteren van de vaardigheid in de vier Franse communicatievaardigheden: luisteren, spreken, lezen en schrijven, terwijl u uw zelfvertrouwen vergroot om effectief in het Frans te communiceren over een breed scala aan onderwerpen. Je lessen omvatten aspecten zoals actuele woordenschat, taalstructuur, grammaticale studie, uitspraak, luistervaardigheid, sociale vaardigheden, cultureel bewustzijn, lees- en schrijfvaardigheid en conversatie Frans.

  Kies Semi-intensief + privélessen om 15 groepslessen te combineren met 5 extra privélessen per week; of, voor een geheel persoonlijke ervaring, kies voor een cursus met uitsluitend privélessen! Uw 1-op-1 privélessen Frans zijn ontworpen om tegemoet te komen aan uw specifieke doelen en behoeften, zodat u zich kunt concentreren op de gebieden van het Frans waarin u bijzonder geïnteresseerd bent. Met de één-op-één aandacht en ondersteuning van onze ervaren Franse docenten zul je merken dat je meer gelegenheid hebt voor feedback en gerichte begeleiding in een tempo dat bij jou past. Het lesrooster voor de privélessen is doorgaans van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur, maar neem gerust contact met ons op als je bepaalde verzoeken hebt voor een ander lesrooster. Bij al onze cursussen Frans in Rouen krijg je op de eerste maandagmiddag een oriëntatiesessie.

  Als u zich voorbereidt op een DELF- of DALF-examen, is een van onze examenvoorbereidingscursussen in Rouen wellicht de perfecte optie voor u! Het zal helpen om u vertrouwd te maken met het specifieke examen en dit te herzien in het gezelschap van gelijkgestemde studenten. Het DELF-certificaat (Diplôme d'études en langue française) is een officiële accreditatie van het Franse Ministerie van Onderwijs. Het behalen van het DELF-examen wordt beschouwd als een vereiste om aan een Franse instelling te studeren of in de Franstalige bedrijfswereld te werken. Hieruit blijkt dat u een van de vier niveaus Frans hebt voltooid, die overeenkomen met het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor de taalniveaus A1, A2, B1 en B2. Onze DELF-examenvoorbereidingscursus in Rouen is een programma van 5 tot 12 weken dat de semi-intensieve cursus Frans combineert met elke week 10 uur extra intensieve examenvoorbereiding.

  Het DALF (Diplôme approfondi de langue française) is een hoger diploma Frans voor de niveaus C1 en C2. Hoewel het DELF internationaal erkend is en nuttig is bij het solliciteren naar een baan of diploma in het Frans, is het DALF-diploma gunstig voor Europese instellingen voor hoger onderwijs en werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe studenten of personeel met een hoger niveau Frans. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze examenvoorbereidingscursussen Frans!

  Op specifieke data gedurende het jaar (meestal op de eerste maandag van elke maand) bieden wij een cursus Intensief + Koken aan, waarmee u het leren van talen kunt combineren met "Frans en Patisserie". Naast de 15 groepslessen Frans krijg je drie kooklessen, waarin je verschillende Franse delicatessen leert bereiden, waaronder macarons, eclairs en Normandische appeltaart!

  De Lerarencursus is een programma van een week dat volledige bijscholing en ontwikkeling biedt voor leraren Frans. We bieden in totaal 25 uur lesgeld voor onze lerarencursus van een week in Rouen. De dagelijkse lessen zijn van 9.30 tot 16.00 uur, inclusief een koffiepauze van 11.00 tot 11.30 uur en een lunchpauze van 13.00 tot 14.00 uur. Het hoofdprogramma richt zich op 'Methode en Taal' en je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen uit aanvullende cursussen zoals 'Algemene Methodologie', 'Intensieve Taal' of de 'Neurolinguïstische Benadering van Taalleren' (ANL). Als u meer wilt weten over deze mogelijkheden of de voorkeur geeft aan een speciaal arrangement van twee weken, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

  Ten slotte heeft onze school elk jaar twee startdata voor hun speciale Club 50+ programma. Bekijk hiervoor onze speciale pagina via onderstaande link.

  Speciale cursussen in Rouen

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   Ervaar de authentieke Franse manier van leven via onze zorgvuldig geselecteerde gastgezin accommodatie-opties in Rouen. Wonen bij een gastgezin biedt een unieke kans op taalonderdompeling, blootstelling aan regionale specialiteiten en een echte lokale ervaring. Oefen uw Franse taalvaardigheid in een warme en gastvrije omgeving met een vriendelijke lokale familie. Je krijgt een eenpersoonskamer en halfpension. Je kunt ook kiezen voor de optie Gastgezin Plus, die een eigen badkamer heeft.

   Het gastgezinplan op basis van halfpension bij onze school in Rouen omvat twee maaltijden (ontbijt en diner) die door je gastheer op weekdagen worden verzorgd. In de weekenden worden volpensionmaaltijden aangeboden, eventueel inclusief een eenvoudig lunchpakket, afhankelijk van uw middagschema. Daarnaast zijn voorzieningen zoals schone handdoeken, lakens en beddengoed, samen met een lichte wasservice, inbegrepen. Je hebt ook de beschikking over een rustige werkruimte met een bureau en een stoel voor je werk- en studiebehoeften. Accommodatie in Rouen is beschikbaar van zondag tot zaterdag, met de mogelijkheid om op verzoek extra nachten te regelen.

   Je gastgezin in Rouen doet er alles aan om je een volledige Franse onderdompelingservaring te bieden en zal uitsluitend in het Frans met je communiceren. Zij bieden niet alleen accommodatie, maar ook ondersteuning voor u in het buitenland. De welkomst- en welzijnscoördinator van onze school zorgt voor de kwaliteit van uw accommodatie en zal proberen u te matchen met gezinnen die aansluiten bij uw behoeften. Als u ons en uw gastgezin op de hoogte stelt van eventuele speciale plannen of vereisten, zorgt u voor een soepel en aangenaam verblijf.

   Bij een verblijf van vier weken of langer heb je de optie voor een studio in een gastgezin. Dit geeft u de geruststellende en meeslepende ervaring die u zou krijgen bij een standaardgastheer, maar met een grotere onafhankelijkheid en het vermogen om uw eigen maaltijden te bereiden.

   Als je op zoek bent naar een alternatieve optie voor zelfcatering: gemeubileerde appartementen en studentenwoningen zijn op aanvraag beschikbaar. De accommodatie Studio in Residence in Rouen is gunstig gelegen op slechts 10 minuten lopen van onze Franse taalschool. Deze residentie biedt eenpersoonskamers waarbij het ontbijt op weekdagen bij de prijs is inbegrepen. Om een studio in de residentie te reserveren, moet u minimaal 18 jaar oud zijn.

   De diensten in het residentiegebouw omvatten toegang voor gehandicapten, een receptie, een bewaakt toegangssysteem, wasmachines, fietsverhuur, stofzuiger, strijkruimte, parkeergelegenheid, ontbijtruimte en televisielounge. Het is belangrijk om te weten dat voor elke studio een borg van één maand huur vereist is. Deze borg wordt aan het einde van het verblijf volledig terugbetaald, tenzij er schade aan de studio is ontstaan. Als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt over deze studentenresidentie of een van de accommodatiemogelijkheden in Rouen, neem dan gerust contact met ons op.

   Activiteiten

   Onze school in Rouen organiseert ook een uitgebreid activiteitenprogramma, zodat u Frankrijk kunt ervaren en uw Frans kunt testen bij de lokale bevolking! Alle studenten worden op hun eerste dag uitgenodigd voor een gratis wandeltocht. Doordeweeks en na je ochtendlessen Frans kun je ook meedoen met een bezoek aan musea, proeven van de lokale keuken op restaurantavonden, genieten van theatervoorstellingen en nog veel meer! Excursies op zaterdag kunnen uitstapjes naar Parijs, de tuin van Monet in Giverney en de D-Day-invasiestranden aan de Normandische kust omvatten.

   Hoe er te komen

   Optionele luchthaventransfers bij aankomst en/of vertrek van/naar de luchthavens Paris Roissy, Paris Orly, Paris Beauvais of Deauville kunnen op verzoek worden geregeld. Houd er rekening mee dat de transferservice niet bij de kosten van het programma is inbegrepen en dat er extra kosten aan verbonden zijn.


   Locatie van onze school in Rouen

   Cursus

   4.4 / 5
   Accommodatie

   4.5 / 5
   Medewerkers van de school

   4.7 / 5
   Gemiddelde score voor onze school Rouen gebaseerd op 29 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

   Studentenbeoordelingen

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Onderwijs van goede kwaliteit. Lichte overafhankelijkheid van het gebruik van computers voor het lesgeven. Accommodatie was goed, comfortabel en zeer vriendelijk

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Uitstekende leraren met veel energie in de klas. Zeer goed geplande maar leuke lessen. Het gastpaar waren erg lieve mensen die voor fantastische maaltijden en gezelschap zorgden! Huis was erg mooi en gunstig gelegen op een minuut van de school.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Cursus zat goed in elkaar en op het juiste niveau mij: enige consolidatie; wat uitdaging. Isabelle en Pascal zijn uitstekende gastheren, uitstekend.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Goede cursus, uitstekend gastgezin. Bijzonder vriendelijk en edelmoedig. Heerlijke avondmaaltijden.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Echt geweldig, attent onderwijs en behulpzaam personeel. Mooie, gastvrije familie en uitstekende keuken!

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus van drie weken was uitstekend! Het was goed gestructureerd en behandelde niet alleen de Franse grammatica maar ook de cultuur. De docenten waren erg behulpzaam en zorgden ervoor dat iedereen zich welkom en op zijn gemak voelde, ongeacht hun niveau. Ik was daar de oudste student, maar niet één keer voelde ik me niet op mijn plaats. Het was een goede leeromgeving voor jong en oud! Mijn accommodatie was comfortabel, privé en in een mooie buurt. Mijn gastvrouw was vriendelijk en geduldig met een goed gevoel voor humor :) De enige kritiek heeft betrekking op de locatie - een beetje verwijderd van het stadscentrum en het openbaar vervoer was in het weekend schaars naar het gebied.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik vond de cursus uitmuntend. De accommodatie was fantastisch, ik verbleef bij een zeer vriendelijke en gastvrije familie. Het personeel van de school was briljant, ik was dol op bijna al mijn docenten (slechts één waar ik niet echt iets mee had) en ze waren altijd vriendelijk en behulpzaam. Er was een "excursie" - uit eten met alle studenten en docenten samen - iets wat ik hoopte dat elke week gebeurde.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De kwaliteit van de lessen en de goede humor van de docenten maakten deze leerervaring erg effectief. De tijd die ik doorbracht met mijn gastgezin voegde toe aan het leerproces.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik heb er erg van genoten, we hebben verschillende onderwerpen behandeld op verschillende manieren: lezen, luisteren, etc. Grammatica werd geleidelijk tussen de onderwerpen geworpen. Ik verbleef bij een erg vriendelijk familie met een schone en comfortabele kamer. Ik hoop in contact te blijven met hen.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Het was erg goed, in 1 week heb ik veel geleerd. Iedereen was erg vriendelijk. De familie waar ik bij verbleef was ook erg aardig, gastvrij en hielp me allerlei dingen te leren.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Professionele aanpak. Gastvrij en behulpzaam personeel. De school is modern, schoon, goed uitgerust, en heeft veel studenten van verschillende nationaliteiten. Ik verbleef in een uitmuntend studio appartement in een modern huizenblok. Vriendelijk, behulpzaam personeel en een goede ligging ten opzichte van de school (10 minuten lopen).

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was erg goed gerund - gefocust op conversatie, maar de docenten waren ook ervaren met grammatica wanneer nodig. Ze gebruikten een wekelijks thema voor de klassen (ik had beeldende kunsten en de opwarming van de Aarde) waar ik erg van genoot, maar wat de minder open studenten niet aansprak. De accommodatie was bijzonder goed. De gastvrouw was fantastisch. Ze was intelligent en ervaren, en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde. Ik zou het op prijs hebben gesteld als de school meer uitstapjes bood. De school had enkele workshops (macarons maken was geweldig!) en uitjes, maar de docenten die de uitjes vergezelden voegden niet erg veel toe, alhoewel ze gezellig waren. Ik heb veel dingen zelf gedaan, zoals praatjes maken met de vriendelijke inwoners van Rouen. Er was genoeg om me bezig te houden voor 2 weken!

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Het was erg leuk om in een klas te zitten met verschillende nationaliteiten en de docent was erg gemotiveerd en legde alles op een begrijpelijke manier uit. Ik had wel langer willen blijven.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Het onderwijs, fasciliteiten en administratief personeel was fantastisch. Mijn host was geweldig- erg vriendelijk en behulpzaam met de taal.

   Cursus
   Accommodatien/a
   Medewerkers van de school

   Ik vond de cursus geweldig en vooral mijn docent. En ik moet daarbij toevoegen dat het personeel ook fantastisch was.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De lessen waren erg interactief en divers, waardoor het goed te volgen was. Mijn hosts waren erg aardige mensen, het was erg fijn en heel nuttig om bij dit gastgezin te verblijven.

   Cursus
   Accommodatien/a
   Medewerkers van de school

   De cursus had een goede mix van de basisregels van grammatica en gesprekken over het dagelijkse leven en over kwesties van algemeen belang (ecologie, migratie, etc). De docenten waren uitstekend.

   School statistieken

   Nationaliteit


   Brazil (6)
   China (10)
   Czech republic (5)
   Gb (4)
   Germany (15)
   Italy (2)
   Japan (11)
   Netherlands (4)
   South korea (7)
   Switzerland (17)

   Gemiddeld aantal studenten   Gemiddelde leeftijd (juni-augustus)

   * Statistieken tijdens publicatiedatum

   Prijzen Rouen

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2024