Toulouse vanuit rivier de Garonne in Frankrijk
Vind een school
Waardering  4.0/5

Frans leren in Toulouse - Frankrijk

Ontdek onweerstaanbare Franse gerechten, een levendige atmosfeer en authentieke Franse cultuur in Toulouse! Volg een cursus Frans in Toulouse en maak kennis met een elegante stad met prestigieuze kunstgalerieën en een prachtig, oud stadscentrum. Trakteer jezelf op cassoulet of foie gras in een restaurant aan de oever van de rivier de Garonne en ga vervolgens naar Place Wilson om kennis te maken met het bruisende nachtleven van de stad! Deze charmante universiteitsstad is gelegen in het pittoreske zuidwesten van Frankrijk. De Pyreneeën zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Toulouse en de stad ligt bijna precies tussen de Atlantische Oceaan en de prachtige Franse Middellandse Zeekust. Net buiten Toulouse ligt het themapark Cité de l’Espace, waar je gewichtloosheid kunt ervaren en kunt meegaan op een virtuele reis naar ruimtestation Mir!

Onze school in Toulouse

Onze Toulouse school staat midden in het historische centrum van Toulouse, vlakbij de schitterende basiliek Saint-Sernin en andere belangrijke attracties. Onze Franse taalschool is gesitueerd in een mooi, historisch gebouw en heeft tien klaslokalen die zijn voorzien van airconditioning. Ook is er een gemeenschappelijke studentenruimte en een computerlab met gratis internettoegang. Elke dag wordt er buiten de school een boerenmarkt gehouden, waar je je Frans kunt oefenen en lekkere, lokale producten kunt kopen!

Foto's

Studenten op onze school
Onze school in Toulouse
Franse les op onze school
De oever van de rivier in Toulouse

Cursussen in Toulouse

Beschikbare cursussen

  • Intensive (23)
  • Intensive + Cookery (25)
  • Intensive + Private Lessons (27)
  • Intensive + Wine tasting (24)
  • Super Intensive (27)
  • Super Intensive (32)
  • Private Lessons (20)

Al onze cursussen worden verzorgd door ervaren, gediplomeerde docenten die de Franse taal als moedertaal hebben, zodat jij het best mogelijke onderwijs krijgt!

Onze Intensieve cursus bestaat uit 23 lessen Frans per week. Dit is de populairste cursus en ideaal voor studenten die graag hun algemene taalvaardigheden willen verbeteren. Heb je liever meer lessen per week, kies dan voor een van onze Super Intensieve cursussen van 27 of zelfs 32 lessen per week. De Super Intensieve cursus van 27 lessen bevat naast algemene taallessen ook middag workshops, waar aandacht uitgaat naar onderwerpen als fonetiek, cultuur en maatschappij. De Super Intensieve cursus van 32 lessen bestaat uit het voorgaande, plus aanvullende lessen tijdens een aantal avonden per week.

Als je graag groeps- en privélessen wilt combineren, kies dan voor een cursus Intensief + Privélessen en krijg naast je Intensieve groepslessen nog eens 4 privélessen. Ook is er de mogelijkheid voor het volgen van enkel Privélessen, om het programma volledig te personaliseren.

Om echt helemaal in de Franse cultuur te duiken, bieden wij ook een cursus Intensief + Wijnproeven. Deze cursus bestaat uit 23 taallessen en een workshop, waarbij je de kans krijgt om een aantal van de mooiste wijnen uit de regio te proeven. Ten slotte bieden wij voor liefhebbers van de Franse keuken ook een cursus Intensief + Koken met twee kook workshops, om je een aantal van Toulouse‘s bekendste recepten te leren bereiden.

Neem gerust contact met ons op, voor meer informatie over onze Franse cursussen in Toulouse.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Executive Host Family
  • Host Family
  • Studio Apartment

Verblijf bij een Franse familie tijdens je cursus Frans in Toulouse! Onze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door onze school en geven je de kans om lokale gerechten te proeven, veel Frans te oefenen en kennis te maken met de Franse manier van leven! Je kunt bij een gastgezin kiezen tussen een eigen- en gedeelde kamer, als bed&breakfast of op basis van halfpension. Ben je liever zelf verantwoordelijk voor je maaltijden, dan kan onze school accommodatie op basis van logies voor je regelen, in een appartement dat je deelt met lokale Franse inwoners. Ook is het mogelijk om te verblijven bij een exclusief gastgezin, als je graag een privébadkamer tot je beschikking hebt.

Gaat je voorkeur uit naar een meer zelfstandige ervaring, dan kun je verblijven in een studio-appartement. Alle studio’s zijn vanaf de school binnen 15 minuten met openbaar vervoer te bereiken en beschikken over een eigen slaapkamer, badkamer en keukenblok.

Activiteiten

Onze school biedt verschillende activiteiten en excursies, zodat jij het meeste uit je verblijf in Toulouse kunt halen. Ontdek het rijke gastronomische erfgoed van de regio door deel te nemen aan kooklessen en uit eten te gaan in lokale restaurantjes. Een activiteitenprogramma bestaat onder andere uit rondleidingen door de stad, een boottocht over de rivier de Garonne of Canal du Midi, wijnproeverijen, filmavonden en sportieve activiteiten zoals schaatsen en voetbal.

Bovendien zijn er excursies naar Mediterrane stranden, de Pyreneeën en de stad Carcassonne, met haar imposante muren. De school kan je ook in contact brengen met Franse studenten die jouw moedertaal aan het leren zijn, om jullie beiden de kans te geven om de taal te oefenen.

Hoe er te komen

Als je accommodatie hebt geboekt via onze school, word je gratis opgehaald van het vliegveld van Toulouse en naar je accommodatie gebracht.


Locatie van onze school in Toulouse

Cursus

4.0 / 5
Accommodatie

4.4 / 5
Medewerkers van de school

3.9 / 5
Gemiddelde score voor onze school Toulouse gebaseerd op 7 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

A. Noordzij

De cursus was goed.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
P. Campbell

Ik vond de cursus erg nuttig en super leuk. Ik heb veel interessante mensen ontmoet. De accommodatie was goed. Mijn gastgezin was erg aardig en behulpzaam. Het was schoon en er was genoeg te eten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
T. Adam

De cursus was interessant, uitdagend en goed voor mijn ontwikkeling. De accommodatie was erg fijn, de eigenaren waren erg gastvrij en behulpzaam.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


American / canadian (9)
Asian (18)
Eastern european (20)
English / irish (5)
German / austrian (11)
Italian (2)
Scandinavian (2)
South american / latino american (7)
Spainish (13)
Swiss (4)


Gemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Prijzen Toulouse

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners