Strand van Martinique
Vind een school

Leer Frans in Martinique!

Gelegen in het hart van de Caribische archipel, omsloten door Dominca in het noorden en Saint Lucia in het zuiden, het adembenemende eiland van Martinique is door Christopher Columus in 1502 ontdekt en hij is er maar drie dagen gebleven! Martinique werd in 1635 opgeëist door Frankrijk en opgenomen als een departement van Frankrijk in 1946. Het eiland werd in 1974 een regio van Frankrijk en heeft deze status tot op heden behouden. Het ligt 6800 kilometer van Parijs maar beschikt toch over een Frans en Caribische cultuur! Martinique is een van mde mooiste eiland in het Caribisch gebied, met net iets meer dan 1000 vierkante kilometer aan bossen, ruige bergketens, rivieren, watervallen, golvende heuvels, vele aantrekkelijke baaien en grotten en witte zandstranden.

Martinique is het eiland van de zomer waar geen einde aan komt. Het heeft een charmante en typisch Franse sfeer met een heerlijke keuken, de bekende rum, luxe resorts en hotels, mode- en kunstwereld en veel meer. Toch heeft Martinique zijn eigen karakter behouden, met een sympathieke Caribische sfeer, bijzondere pit in hun muziek en dans, lokale gerechten, cultureel erfgoed en manier van leven. Het is een eiland met stijl en een betoverende plek om Frans te leren! In het noorden van het eiland vind je het regenwoud en bergen, perfect voor natuur- en wandelliefhebbers. Het zuiden is meer ontwikkeld en hier bevinden zich de resorts, winkels en prachtige witte zandstranden voor watersporten of om te ontspannen.

Onze Franse talenschool ligt in de hoofdstad, Fort de France, met een grote haven en een levendig en modern centrum. Dit is zowel het economisch centrum als het hart van het eiland. Er is voor ieder wat wils, genoeg bezienswaardigheden, winkels, moderne restaurants, bars, clubs en sportmogelijkheden voor iedereen! Lees verder voor meer informatie over onze school en de cursussen Frans die wij aanbieden!

Onze scholen in Martinique