Bologna stad, Italië

Italiaans leren in Bologna

13 klaslokalen
Airconditioning
Wi-Fi in het hele gebouw
Cursusmateriaal ter plaatse gekocht
Volledig ingerichte keuken voor het bereiden van dagelijkse maaltijden
Geregistreerd CILS/CELI/AIL examencentrum
Goedgekeurd voor CSN- en Bildungsurlaub-programma's
Lid van IALC, ASILS en Accademia Italiana di Lingua

Onze school in Bologna

Onze school in Bologna is gevestigd langs de algemene busroute, zeer dichtbij het historisch centrum van Bologna. De school heeft fantastische faciliteiten voor studenten, zoals 13 klaslokalen met airconditioning, een bibliotheek, een computerruimte met internettoegang, gemeenschappelijke ruimtes voor studenten, schoolcafés en een privétuin, die uitermate geschikt is om even te ontspannen tussen de lessen door!

Foto's

Italiaans leren op onze school in Bologna
Studenten tijdens de Italiaanse kookcursus
Italiaanse les op onze school
Pasta maken tijdens de kookcursus

Let op: sinds 2023 rekent onze Italiaanse school in Bologna € 35 schoonmaakkosten voor alle soorten accommodatie. Dit komt bovenop de gepubliceerde prijs en we zullen ons boekingsformulier in de nabije toekomst bijwerken om dit te laten zien.

Bologna

Wil je Italiaans leren in een prachtige en historische stad, die bekend is om zowel de Italiaanse cultuur als academische excellentie? Dan is Bologna de perfecte locatie voor jou! De stad is gelegen in de Povlakte en is een typisch Italiaanse stad met verschillende bijnamen die de stad perfect omschrijven. De eerste, ‘La Dotta’, betekent ‘de geleerde’, en refereert aan het feit dat Bologna de oudste universiteitsstad van de wereld is. De tweede, ‘La grassa’, is een referentie aan de heerlijke keuken van de stad, en betekent ‘de dikke’. De laatste, ‘La Rossa’, betekent ‘de rode’, wat slaat op de kleur van veel gebouwen en daken in de stad.

Cursussen in Bologna

Beschikbare cursussen

  Onze Italiaanse taalschool in Bologna biedt een groot aanbod van Italiaanse taalcursussen, zodat je zeker de juiste cursus kunt vinden! Je kunt kiezen uit groeps- en privécursussen, en ook combinatiecursussen met groepslessen en individuele lessen. Onze school biedt ook een examentraining voor studenten die hun CILS examens willen afleggen. Daarnaast biedt de school ook Zakelijk Italiaans en een speciale Italiaans voor Rechtencursus. Mocht je je Italiaanse studie willen combineren met lessen en activiteiten met een focus op Italiaanse cultuur, dan zou je misschien geïnteresseerd zijn in een van onze speciale cursussen, zoals Italiaanse Cultuur en Conversatie, Italiaans Koken, Wijnproeven, Italiaans en Schilderen/Tekenen en Italiaans en Pottenbakken. Elke les duurt een heel uur.

  Speciale cursussen in Bologna

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   Als je je volledig wilt onderdompelen in de Italiaanse taal en cultuur, dan wil je misschien overwegen om te verblijven bij een gastgezin! We raden dit type accommodatie altijd aan, omdat je gastgezin je zal aanmoedigen om Italiaans met hen te spreken! Al onze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd. Wanneer je verblijft bij een gastgezin, kun je kiezen voor verblijf op basis van bed & breakfast of halfpension. Als je liever wat onafhankelijker wilt wonen, dan biedt onze school ook de mogelijkheid om te verblijven in een gedeeld studentenhuis op basis van zelf-catering of in een gedeeld appartement. We kunnen ook verblijf in een bed & breakfast of in een hotel voor je regelen.

   Activiteiten

   Het uitgebreide activiteitenprogramma van onze school in Bologna bestaat uit onder andere Italiaanse films kijken, rondleidingen door Bologna, rondleidingen door musea en kunstgalerijen, kooklessen, maaltijden bij typisch Bolognese restaurants, feestjes en wijnproeverijen! Deze worden allemaal aangeboden om jou de mogelijkheid te geven om Bologna te verkennen, om de Italiaanse cultuur te ervaren en natuurlijk om Italiaans te oefenen buiten het klaslokaal! De school biedt ook regelmatig excursies aan naar andere interessante plaatsen, zoals Verona, San Marino, Parma, Florence, Venetië en Siena!

   Hoe er te komen

   Vlieg naar de luchthaven van Bologna en reis vanaf daar met het openbaar vervoer of per taxi verder naar je accommodatie. Onze school kan ook vervoer van deze luchthaven of van het treinstation van Bologna naar je accommodatie voor je regelen, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


   Locatie van onze school in Bologna

   Cursus

   4.3 / 5
   Accommodatie

   3.9 / 5
   Medewerkers van de school

   4.6 / 5
   Gemiddelde score voor onze school Bologna gebaseerd op 14 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

   Studentenbeoordelingen

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Professionele en vriendelijke leraren, lessen van hoog niveau, zeer vriendelijk en gastvrij gastgezin.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was geweldig. Bij nader inzien was ik beter in B2 geplaatst dan in C1. De docenten waren in alle opzichten uitstekend.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik heb erg genoten van de cursus. De docenten waren uitstekend en de gebruikte materialen waren interessant. Extra evenementen zoals lunches, rondleidingen en aperitief georganiseerd door de school waren het leukst. De totale onderdompeling in het Italiaans waar ik op hoopte. Aangename, gastvrije gastheer en comfortabele kamer. Centraal gelegen en op loopafstand van de school.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De standaard van het taalonderwijs was erg hoog en de lessen waren erg leuk. Ik waardeerde het dat de docenten hun leerlingen leerden kennen en moedigde ons aan om uit onze ervaringen te putten. Algehele accommodatie was goed. Het studentenhuis was fijn om in te wonen, alleen wat sanitair problemen. Gastgezin was ook een goede ervaring, hoewel ik wat communicatieproblemen had met de gastheer en de school over mijn verandering van accommodatie. Apple Languages was fantastisch. Hun antwoorden zijn altijd snel en hun personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam geweest, vooral bij het oplossen van een probleem tussen mij en de taalschool.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De leraar was erg vriendelijk en behulpzaam. Een persoonlijke benadering en ze had veel aandacht voor elk individu. We hadden een mooi appartement, vlakbij het oude centrum van Bologna en ongeveer 20 minuten lopen naar de school.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Geweldige school en taalcursus. Veel activiteiten en mogelijkheden om extra klassen te volgen. Zeer capabele docenten. Erg vriendelijke familie die er alles aan deed om mijn verblijf prettig te maken. Ook fijn om een eigen kamer en badkamer te hebben.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam, en er was een grote selectie activiteiten in de namiddag en avond - van stadstochtjes, tot excursies, tot bordspelletjes, tot extra grammatica- en taalklassen. Dit alles (behalve de treinkaartjes) waren inbegrepen in de kosten van mijn cursus, wat erg prettig was. De lessen waren ook erg goed. De accommodatie was schoon en netjes, en ik kreeg versgemaakte maaltijden elke dag. De locatie was ook uitmuntend - vlakbij de bushalte, het park, de school, en 25 minuten vanaf het centrum.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Buiten het feit dat ik erg oud was vergeleken met de andere studenten, vond ik de cursus zeer effectief en merkte ik dat de docenten snel de individuele eisen en groepseisen vonden en oplosten. Het gastgezin was de beste die ik ooit heb gehad, met een gastvrij gezin die mijn volledige immersie in de Italiaanse taal ondersteunden en net zo effectief waren als de medewerkers van de school.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De focus van de school op spreekvaardigheden was erg goed, en in slechts een maand tijd zonder ooit les te hebben gehad kon ik communiceren. Mijn gastgezin was vriendelijk en cultureel ontwikkeld, ze boden me niet alleen een geweldig onderkomen, maar leidden me ook door de stad en gaven advies over bezienswaardigheden. Ze zorgden erg goed voor me en ik voelde me er thuis.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was uitmuntend. Het personeel zeer gedreven, geduldig en aanmoedigend. Studenten werden verwelkomd met een lach! Aangezien het aantal studenten vrij laag was, kon iedereen de nodige aandacht krijgen. Heel erg bedankt.

   School statistieken

   Nationaliteit


   Australia (5)
   Brazil (3)
   French speakers (6)
   Germany (11)
   Latin america (spanish speakers) (7)
   Other (36)
   Russia (3)
   Switzerland (16)
   Uk (6)
   Usa (7)

   Gemiddeld aantal studenten   Gemiddelde leeftijd (juni-augustus)

   * Statistieken tijdens publicatiedatum

   Prijzen Bologna

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2023