Vind een school
Waardering  4.3/5

Leer Italiaans in Ravenna, Italië

Ravenna is een charmante en romantische stad in Noord-Italië. Deze stad is niet een typische toeristische bestemming en trekt daarom veel studenten aan die de onaangetaste Italiaanse cultuur willen ontdekken! Vooral als je geïnteresseerd bent in de kunst en geschiedenis van een van de meest Italiaanse steden in Italië is dit een perfecte bestemming!

In Ravenna vind je een unieke collectie van 5e- en 6e-eeuwse mozaïek en 8 monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De stad heeft zijn traditionele Italiaanse sfeer goed behouden ondanks dat het aan de Adriatische kust ligt, dat een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa is! Je vindt hier prachtige stranden en een schitterende natuur die je in je vrije tijd kunt ontdekken. Verder krijg je ook de kans om deel te namen aan allerlei activiteiten van de school zoals watersporten of genieten van de kust en de omgeving.

Ravenna biedt zijn bezoekers een fascinerend, dorps gevoel met zijn kronkelige steegjes, knusse boekenwinkels, verborgen cafés en een verkeersvrije Oude Stad. Dit maakt het een paradijs om te voet of per fiets de geschiedenis van de stad te ontdekken.

Vanaf het treinstation in Ravenne kun je gemakkelijk naar Bologna en Rimini reizen. De stad ligt ook op minder dan 2 uur reizen van Florence en Venetië.

Onze school in Ravenna

Onze talenschool in Ravenna is gevestigd in een gerenoveerd 19e-eeuws gebouw en de school wordt door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs erkend. Ieder klaslokaal in de school is voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en er is ook airco, een leeszaal, bibliotheek en een koffieruimte. Verder zijn er voor de studenten computers beschikbaar en gratis internet-toegang.

De school is van hoge kwaliteit en heeft gemotiveerde docenten die gebruik maken van moderne en interactieve lesmethoden en gevarieerde lesmaterialen, dit zorgt voor een hoge kwaliteit in lesgeven. Hun doel is om je te helpen jouw Italiaanse vaardigheden te ontwikkelen en je meer zelfvertrouwen te geven in het spreken.

Foto's

1
3
4
6

Cursussen in Ravenna

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Cookery (22)
 • Intensive + History of Art (24)
 • Intensive + Private Lessons (22)
 • Intensive + Private Lessons (24)
 • Intensive + Wine tasting (22)
 • Private Lessons (15)
 • Club 50 (20)

De school biedt een Intensieve cursus aan van 20 groepslessen per week in kleine groepen van maximaal 8 studenten. Iedere les duurt 55 minuten. Studenten van ieder niveau kunnen beginnen met deze cursus waarin alle aspecten van de taal worden behandeld.

Je kunt er ook voor kiezen om de Intensieve groepscursus te combineren met 2 of 4 privélessen in de middag per week. Je kunt dan profiteren van de voordelen van groepslessen en de voordelen van een-op-een lessen. De privélessen worden op maat gemaakt aan de hand van jouw wensen, bijvoorbeeld als je je wilt focussen op een specifiek aspect van de taal.

Als je liever alleen privélessen wilt volgen dan kun je een programma samenstellen dat in samenwerking met de docent helemaal op maat wordt gemaakt aan de hand van jouw specifieke behoeften en eisen. De uren van deze cursus kun je zelf bepalen, net als de inhoud en de datums.

Verder zijn er op onze school in Ravenna nog twee leuke 1 of 2-weekse cursussen waar je uit kunt kiezen, namelijk Italiaans koken of Wijnproeven! Hierbij krijg je extra wijn- of kooklessen naast de 20 groepslessen van de Intensieve cursus.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Host Family Plus
 • Shared Apartment
 • Studio Apartment

De comfortabele studentenaccommodaties in Ravenna worden met zorg uitgekozen waardoor je je al snel thuis zult voelen in Italië!

Je kunt verblijven in een gedeeld appartement op basis van logies waarbij je de keuken en badkamer met andere studenten zult delen. Je kunt ook in een eigen appartement verblijven waar je een eigen badkamer en keuken hebt. Houdt er wel rekening mee dat een gedeelde slaapkamer in een gedeeld of eigen appartement alleen mogelijk is als je met iemand samen reist.

Verder kun je ook bij een gastgezin verblijven op basis van ontbijt of halfpension. Je kunt kiezen voor een eenpersoonskamer of, als je met iemand samen reist, een gedeelde slaapkamer. Er zijn ook gastgezinnen ‘Plus’ waarbij je een grotere en comfortabele slaapkamer en een eigen badkamer hebt.

Studenten die bij een Italiaans gastgezin verblijven leren over het algemeen sneller Italiaans omdat ze de kans krijgen om met moedertaalsprekers de taalvaardigheden buiten de lessen om te oefenen!

Wil je liever in een hotel of bed & breakfast verblijven, dan helpen wij je graag met vinden van een aantal geschikte opties als je ons laat ons weten wat jouw wensen zijn.

Activiteiten

Culturele activiteiten spelen een belangrijke rol op de school. Studenten kunnen dan tijdens hun verblijf in Italië hun Italiaanse vaardigheden en zelfvertrouwen zo veel mogelijk verbeteren door te oefenen en tegelijkertijd ook plezier te hebben!

Op de eerste cursusdag zul je alle details te horen krijgen van de wekelijkse activiteiten waaraan je mee kunt doen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om je vrije tijd goed te besteden. De school organiseert regelmatig activiteiten zoals begeleidde wandelingen door de stad, welkomstdrankje, uiteten bij een pizzeria met uitzicht op zee, een maaltijd in een typische “Romagnola trattoria”, Italiaanse filmavonden en korte hoorcolleges op school, wijnproeverijen, proeven van typische Italiaanse delicatessen, kooklessen en een groot aanbod aan watersportactiviteiten. Verder kun je ook parachutespringen, paardrijden, kitesurfen en fietsen in steden in de buurt van Ravenna.

Hoe er te komen

Je kunt het beste op Forlì, Rimini of Bologna vliegen. Je kunt bij het boeken ook vervoer van het vliegveld naar je accommodatie erbij boeken, deze service is echter niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Ravenna

Cursus

4.3 / 5
Accommodatie

4.7 / 5
Medewerkers van de school

4.7 / 5

Studentenbeoordelingen

Er zaten maar twee leerlingen in mijn klas en dat was goed qua aandacht van de leraar maar sociaal niet zo goed. Mijn accommodatie had niet handiger kunnen zijn; vijf minuten van de school en het centrum van Ravenna. Het was een mooi huis en de gastvrouw was vriendelijk en meegaand.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Austria (4)
Germany (10)
Japan (5)
Nl (8)
Switzerland (40)
Uk (2)
Usa (3)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Prijzen Ravenna

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners