Leer Italiaans in Ravenna

13 klaslokalen
Bibliotheek met multimediale leermaterialen
Leeszaal voor zelfstudie
Koffie- en versnaperingenruimte
Airconditioning
Cursusmateriaal inbegrepen
Studentenkortingskaart voor alle leerlingen
Wi-Fi in het hele gebouw
Geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek
Goedgekeurd voor Lanekassen- en Bildungsurlaub-programma's
Geregistreerd CILS/CELI/DALI examencentrum

Onze school in Ravenna

Onze talenschool in Ravenna is gevestigd in een gerenoveerd 19e-eeuws gebouw en de school wordt door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs erkend. Ieder klaslokaal in de school is voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en er is ook airco, een leeszaal, bibliotheek en een koffieruimte. Verder zijn er voor de studenten computers beschikbaar en gratis internet-toegang.

De school is van hoge kwaliteit en heeft gemotiveerde docenten die gebruik maken van moderne en interactieve lesmethoden en gevarieerde lesmaterialen, dit zorgt voor een hoge kwaliteit in lesgeven. Hun doel is om je te helpen jouw Italiaanse vaardigheden te ontwikkelen en je meer zelfvertrouwen te geven in het spreken.

Foto's

1
3
4
6

Ravenna

Ravenna is een charmante en romantische stad in Noord-Italië. Deze stad is niet een typische toeristische bestemming en trekt daarom veel studenten aan die de onaangetaste Italiaanse cultuur willen ontdekken! Vooral als je geïnteresseerd bent in de kunst en geschiedenis van een van de meest Italiaanse steden in Italië is dit een perfecte bestemming!

In Ravenna vind je een unieke collectie van 5e- en 6e-eeuwse mozaïek en 8 monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De stad heeft zijn traditionele Italiaanse sfeer goed behouden ondanks dat het aan de Adriatische kust ligt, dat een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa is! Je vindt hier prachtige stranden en een schitterende natuur die je in je vrije tijd kunt ontdekken. Verder krijg je ook de kans om deel te namen aan allerlei activiteiten van de school zoals watersporten of genieten van de kust en de omgeving.

Ravenna biedt zijn bezoekers een fascinerend, dorps gevoel met zijn kronkelige steegjes, knusse boekenwinkels, verborgen cafés en een verkeersvrije Oude Stad. Dit maakt het een paradijs om te voet of per fiets de geschiedenis van de stad te ontdekken.

Vanaf het treinstation in Ravenne kun je gemakkelijk naar Bologna en Rimini reizen. De stad ligt ook op minder dan 2 uur reizen van Florence en Venetië.

Cursussen in Ravenna

Beschikbare cursussen

  De school biedt een Intensieve cursus aan van 20 groepslessen per week in kleine groepen van maximaal 8 studenten. Iedere les duurt 55 minuten. Studenten van ieder niveau kunnen beginnen met deze cursus waarin alle aspecten van de taal worden behandeld.

  Je kunt er ook voor kiezen om de Intensieve groepscursus te combineren met 2 of 4 privélessen in de middag per week. Je kunt dan profiteren van de voordelen van groepslessen en de voordelen van een-op-een lessen. De privélessen worden op maat gemaakt aan de hand van jouw wensen, bijvoorbeeld als je je wilt focussen op een specifiek aspect van de taal.

  Als je liever alleen privélessen wilt volgen dan kun je een programma samenstellen dat in samenwerking met de docent helemaal op maat wordt gemaakt aan de hand van jouw specifieke behoeften en eisen. De uren van deze cursus kun je zelf bepalen, net als de inhoud en de datums.

  Verder zijn er op onze school in Ravenna nog twee leuke 1 of 2-weekse cursussen waar je uit kunt kiezen, namelijk Italiaans koken of Wijnproeven! Hierbij krijg je extra wijn- of kooklessen naast de 20 groepslessen van de Intensieve cursus.

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   De comfortabele studentenaccommodaties in Ravenna worden met zorg uitgekozen waardoor je je al snel thuis zult voelen in Italië!

   Je kunt verblijven in een gedeeld appartement op basis van logies waarbij je de keuken en badkamer met andere studenten zult delen. Je kunt ook in een eigen appartement verblijven waar je een eigen badkamer en keuken hebt. Houdt er wel rekening mee dat een gedeelde slaapkamer in een gedeeld of eigen appartement alleen mogelijk is als je met iemand samen reist.

   Verder kun je ook bij een gastgezin verblijven op basis van ontbijt of halfpension. Je kunt kiezen voor een eenpersoonskamer of, als je met iemand samen reist, een gedeelde slaapkamer. Er zijn ook gastgezinnen ‘Plus’ waarbij je een grotere en comfortabele slaapkamer en een eigen badkamer hebt.

   Studenten die bij een Italiaans gastgezin verblijven leren over het algemeen sneller Italiaans omdat ze de kans krijgen om met moedertaalsprekers de taalvaardigheden buiten de lessen om te oefenen!

   Wil je liever in een hotel of bed & breakfast verblijven, dan helpen wij je graag met vinden van een aantal geschikte opties als je ons laat ons weten wat jouw wensen zijn.

   Activiteiten

   Culturele activiteiten spelen een belangrijke rol op de school. Studenten kunnen dan tijdens hun verblijf in Italië hun Italiaanse vaardigheden en zelfvertrouwen zo veel mogelijk verbeteren door te oefenen en tegelijkertijd ook plezier te hebben!

   Op de eerste cursusdag zul je alle details te horen krijgen van de wekelijkse activiteiten waaraan je mee kunt doen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om je vrije tijd goed te besteden. De school organiseert regelmatig activiteiten zoals begeleidde wandelingen door de stad, welkomstdrankje, uiteten bij een pizzeria met uitzicht op zee, een maaltijd in een typische “Romagnola trattoria”, Italiaanse filmavonden en korte hoorcolleges op school, wijnproeverijen, proeven van typische Italiaanse delicatessen, kooklessen en een groot aanbod aan watersportactiviteiten. Verder kun je ook parachutespringen, paardrijden, kitesurfen en fietsen in steden in de buurt van Ravenna.

   Hoe er te komen

   Je kunt het beste op Forlì, Rimini of Bologna vliegen. Je kunt bij het boeken ook vervoer van het vliegveld naar je accommodatie erbij boeken, deze service is echter niet bij de cursusprijs inbegrepen.


   Locatie van onze school in Ravenna

   Cursus

   4.3 / 5
   Accommodatie

   4.7 / 5
   Medewerkers van de school

   4.7 / 5

   Studentenbeoordelingen

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Er zaten maar twee leerlingen in mijn klas en dat was goed qua aandacht van de leraar maar sociaal niet zo goed. Mijn accommodatie had niet handiger kunnen zijn; vijf minuten van de school en het centrum van Ravenna. Het was een mooi huis en de gastvrouw was vriendelijk en meegaand.

   School statistieken

   Nationaliteit


   Austria (4)
   Germany (10)
   Japan (5)
   Nl (8)
   Switzerland (40)
   Uk (2)
   Usa (3)

   Gemiddeld aantal studenten   Gemiddelde leeftijd (juni-augustus)

   * Statistieken tijdens publicatiedatum

   Prijzen Ravenna

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2023