Piazza del Campo in Siena, Italië
Vind een school
Waardering  4.0/5

Leer Italiaans in Siena, Italië

De Middeleeuwen was een magische tijd in de Italiaanse geschiedenis, waar stadstaten tegen elkaar streden om de heerschappij van het schiereiland en waar een dialect langzaam begon te transformeren tot een van de meest poëtische talen ter wereld. Siena, de gotische parel in de kroon van Italië, werd in deze tijd bekend en groeide uit tot een ongelooflijk krachtige republiek. Tot de dag van vandaag hangt er nog steeds een unieke sfeer in Siena, alsof je terug in de tijd gaat. Als je geïnteresseerd bent in de Italiaanse geschiedenis, kunst en cultuur, dan bestaat er voor jou geen betere locatie om een cursus Italiaans te volgen dan Siena!

Siena is waarschijnlijk het meest bekend om de Palio, een tweejaarlijkse paardenrace rond de coquille-vormige Piazza del Campo, het hart van Siena. De wedstrijd tussen de contrade (wijken) van de stad wordt met veel pracht en praal gevierd en brengt echt levendige geschiedenis van Siena tot leven. Naast het hosten van de Palio is de Piazza ook de thuisbasis van de Palazzo Pubblico, het centrum van de regering van de stad en er staan twee prachtige fresco’s die de goede en de slechte regering uitbeelden.

Ook is Siena een ongelooflijk schilderachtige locatie voor jouw cursus Italiaans. De kenmerkende gebrande oranje architectuur naast het glooiende Toscaanse landschap is gewoon prachtig, vooral bij zonsondergang. Het beste uitzicht over de stad is te vinden op de top van de Torre del Mangia, de klokkentoren die gebouwd is om te concurreren met die van de grootste rivaal van Siena: Florence. De straffende klim betreft 500 treden, maar dit wordt echt rijkelijk beloond en is een van onze top tips voor je reis naar Siena!

Onze school in Siena

Onze Italiaanse school in Siena is gevestigd in het majestueuze palazzo in het oudste gedeelte van de stad, ook wel bekend als Castelvecchio. Dit is een zeer gunstige locatie om Siena te verkennen, want het is slechts 10 minuten lopen naar de Piazza del Campo. Deze school heeft meer dan 30 jaar ervaring in het geven van Italiaanse cursussen van hoge kwaliteit waarbij je volledig wordt ondergedompeld. De faciliteiten van de school bestaan onder andere uit: 25 klaslokalen, een zelf-studie centrum, bibliotheek, computerruimte met toegang tot internet, gratis wifi in het gehele gebouw, koffieruimtes, gemeenschappelijke studentenruimtes, twee binnenplaatsen en drie terassen.

Foto's

1
2
5
6

Cursussen in Siena

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Activities (24)
  • Intensive + Cultural lessons (24)
  • Semi-Intensive + Private Lessons (24)
  • Semi-Intensive + Private Lessons (28)
  • Private Lessons (15)
  • Italian Cookery (22)
  • Teachers Course (20)

Het eerste en belangrijkste om te zeggen is dat alle lessen vanaf het begin in het Italiaans worden gegeven, totale onderdompeling in de taal is echt de meest effectieve manier om je vooruitgang te maximaliseren. Natuurlijk zal je leraar een volledig gekwalificeerde natieve Italiaans-spreker zijn met ervaring in het onderwijzen van het Italiaans aan internationale studenten van alle niveaus.

Als je een complete beginner bent, wordt je automatisch geplaatst in een groep met andere beginners. Daarom is het belangrijk om een startdatum te kiezen die geschikt is voor beginners. Alle andere studenten maken een niveau test bij aankomst op de school, aan de hand hiervan zullen zij in een groep geplaatst worden met studenten van hetzelfde niveau.

De meeste studenten kiezen ervoor om Italiaans te leren samen met andere studenten van een gelijkwaardig niveau tijdens een groepscursus. Dit type cursus zal zich richten op het verbeteren van je algehele niveau van het Italiaans en, zoals met al onze cursussen wordt er gebruik gemaakt van een 'communicatieve methode’, met de focus op het dagelijkse, praktische gebruik van de taal. Je kunt kiezen tussen 15 of 20 lessen per week.

Ook bieden we privelessen aan in Siena, deze kunnen als een aparte cursus worden gevolgd of als aanvulling op een groepscursus. Dit is de perfecte optie wanneer je op een specifiek onderwerp wilt focussen (voor bijv. studie of werk).

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family
  • Shared Apartment

We beschikken over twee accommodatietypes in Siena. Om echt compleet te worden ondergedompeld in de taal en cultuur raden wij onze studenten aan om bij een gastgezin te verblijven. Hier is het mogelijk om je taalkennis uit de lessen meteen in praktijk te brengen en daarnaast zul je eerder zelfverzekerd raken in het spreken van de taal.

Bij het gastgezin heb je een eigen slaapkamer (gedeelde kamers zijn beschikbaar voor studenten die samen reizen) en het gastgezin zorgt ervoor dat je ontbijt en diner krijgt. Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, meestal bestaan de ‘gezinnen’ uit oudere stellen of alleenstaande dames, omdat deze mensen vaak genoeg tijd en ruimte hebben om studenten onder te brengen. Als je speciale wensen of eisen hebt met betrekking tot het gastgezin, laat het ons dan weten wanneer je de boeking maakt. Dan kunnen wij ons best doen om dit te regelen met onze collega’s op de school (houdt er rekening mee dat dit afhangt van beschikbaarheid).

Ook hebben we gedeelde appartementen in Siena, deze zijn normaal gesproken het populairst onder studenten in hun twintiger jaren (omdat dit accommodatietype comfortabel maar basic is). In een gedeeld appartement kun je zelf alle maaltijden klaarmaken, je hebt namelijk een volledig uitgeruste keuken die je deelt met je huisgenoten. Ook deel je de badkamer en woonkamer. Je hebt hier een eigen slaapkamer, tenzij je met iemand anders reist, dan zou je eventueel een kamer kunnen delen.

Activiteiten

Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je verblijf in Siena kunt halen, hebben onze collega’s op de school een optioneel activiteitenprogramma ontwikkeld. Hierbij krijg je te zien wat Siena allemaal te bieden heeft en kun je tegelijkertijd je taalkennis in de praktijk brengen. Voorbeelden van activiteiten zijn: rondleidingen door Siena, Italiaanse film vertoningen, bezoeken aan musea, historische bezienswaardigheden en nabijgelegen steden, uitstapjes naar het prachtige Toscaanse platteland, wijnproeverijen en de lokale keuken ontdekken.

Bij aankomst op de school zullen onze collega’s je informeren over de activiteiten die worden aangeboden tijdens jouw verblijf. Daarna kun je kiezen aan welke activiteiten je wilt deelnemen. Als je graag iets wilt doen en het wordt niet aangeboden in het activiteitenprogramma, dan kun je dit aan onze collega’s op de school doorgeven en zij zullen je adviseren over hoe je dit zelf kunt regelen. Let op: voor sommige activiteiten is een kleine extra bijdrage vereist.

Hoe er te komen

De meeste studenten vliegen naar Pisa of Florence waarna ze de trein naar Siena nemen. De reis duurt ongeveer 1,5 uur vanaf Florence en 2 uur vanaf Pisa. Luchthaven transfers kunnen ook geregeld worden, tegen extra kosten.


Locatie van onze school in Siena

Cursus

4.0 / 5
Accommodatie
n/a
0.0 / 5
Medewerkers van de school

5.0 / 5

Studentenbeoordelingen

I attended the Begginners Italian Course for 2 weeks. The teaching methods were exclent and I have learnt so much about the structure and grammar of the Italian language I am going to continue my studies in Australia when I return home.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Argentina (2)
Australia (8)
England (7)
France (3)
German (12)
Japan (12)
Netherland (6)
Switzerland (19)
Usa (31)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

De tijdmachine van Siena!

siena1Siena moet wel een van de mooiste steden zijn waar ik ooit ben geweest! Toen ik aankwam in Siena voelde het alsof ik uit een tijdmachine stapte naar een prachtige plek met keienstraatjes, een stadsmuur, waar iedereen gewoon nog wandelt, waar geen auto’s zijn, geen vervuiling, alleen maar de geur van heerlijk eten en de prachtige Toscaanse heuvels overal waar je kijkt… Ik verwachte dat er een paard en wagen de hoek om zou komen met hooi erop! Read more...

Prijzen Siena

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners