Viareggio aan de Toscaanse kust in Italië
Vind een school
Waardering  4.5/5

Leer Italiaans in Viareggio, Italië

Als je Italiaans wilt leren in de zon en bij de zee, dan is Viareggio in Noord-Italië een goede keus. De uitgestrekte stranden, restaurants met visspecialiteiten en goede wijnen samen met de bruisende bars en clubs maken Viareggio een leuke en populaire plek om Italiaans te leren. Het is vrij gemakkelijk om de lokale bevolking te leren kennen en het is een goede omgeving om je Italiaans buiten de lessen te oefenen. De stad ligt dichtbij grote plaatsen als Pisa, Florence en Siene. Een geweldige plek van waaruit je Toscane kunt ontdekken terwijl je Italiaans leert spreken!

Voor muziekliefhebbers zijn er twee muziekevenementen in Viareggio die zeker een bezoek waard zijn, namelijk het openlucht Puccini Festival bij het Massaciuccoli meer en het jaarlijks Gaber Festival dat in augustus plaatsvindt en veel prominente Italiaanse muzikanten aantrekt. Voor sportliefhebbers zijn er veel mogelijkheden om in Viagerrio en omgeving te windsurfen, beachvolleyballen en tennissen. Voor liefhebbers van eten en wijn zijn er kleine café’s en restaurants waar je heerlijk kunt eten in overvloed. Verder kun je op de markt verse vis, vlees, kaas en andere locale producten kopen!

Onze school in Viareggio

Onze school ligt in het centrum van Viareggio en op zeer korte loopafstand van het strand. De school is maar voor 3 maanden in de zomer open. Als je al wat basiskennis hebt van het Italiaans kun je op iedere maandag in de periode van eind juni tot begin september een cursus beginnen. Voor beginners zijn er speciale begindata in deze periode. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. De school bezit over 18 volledig uitgeruste klaslokalen, een bibliotheek, een computerruimte met gratis internettoegang voor alle studenten en een studieruimte.

Foto's

1
2
3
4

Cursussen in Viareggio

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Art History (24)
 • Intensive + Art History (24)
 • Intensive + Cookery (21)
 • Intensive + Cookery (22)
 • Intensive + Private Lessons (25)
 • Intensive + Private Lessons (30)
 • Intensive + Wine tasting (21)
 • Intensive + Wine tasting (22)
 • Super Intensive (30)
 • Private Lessons (20)

De school biedt een Intensieve cursus van 20 lessen en een Super-Intensieve cursus van 30 lessen per week aan. De klassen bestaan gemiddeld uit 6 of 7 studenten met een maximum van 12 studenten. In de ochtend heb je eerst 2 lessen over grammatica en zinsstructuur, gevolgd door 2 lessen over communicatie en schrijfvaardigheden. Kies je voor de Super-Intensieve cursus dan krijg je nog 2 extra lessen in de middag met groepsgesprekken, dialogen en discussies. De moedertaal van alle leraren is Italiaans en ze zijn allemaal hooggekwalificeerd om Italiaanse les te geven aan buitenlanders. Om alle aspecten van de taal, zoals grammatica en communicatie, zo goed mogelijk te ontwikkelen worden allerlei methodes en materialen in de lessen verwerkt. De leraar zal voor iedere klas de meest geschikte methode gebruiken en daarnaast wordt er voor iedere leerling een persoonlijk programma opgesteld om aan de individuele behoeftes te voldoen.

Het is mogelijk om te kiezen voor alleen privélessen of je kunt ook groepslessen en privélessen combineren. Neem contact met ons op met je precieze wensen.

De school biedt studenten ook speciale cursussen aan, zoals Italiaanse Kunstgeschiedenis, Italiaans Koken of Italiaanse Wijn! Deze cursussen worden aangeboden in combinatie met een Intensieve cursus.


Taal en Italiaans Koken: Je krijg 2 middagen/avonden 3 uur les in het maken van onder andere pasta, stoofgerechten, pizza en lokale gerechten zoals pasta alla norma van Sicilië of saffraanrijst van Lombardije. De lessen worden gegeven in een typisch Italiaans huis en worden afgesloten met een etentje om je kookkunsten uit te proberen onder het genot van een glas wijn en goed gesprek in het Italiaans!

Taal en Italiaanse Kunstgeschiedenis: Dit is een cursus van 2 weken met 4 kunstgeschiedenis lessen per week in combinatie met je Intensieve cursus Italiaans. Een basiskennis van het Italiaans is een vereiste om te kunnen deelnemen aan deze cursus. De focus ligt op de geschiedenis van schilderkunst uit de middeleeuwen en renaissance. Er worden veel thema’s besproken, waaronder de specifieke ontwikkeling van Italiaanse kunstenaars tijdens deze periodes.

Taal en Wijn: Dit is een cursus van één week met 2 lessen van ongeveer 2 uur in combinatie met je Intensieve cursus Italiaans. Het is een erg praktijkgerichte cursus waarbij je les krijgt over de belangrijke concepten van de Toscaanse en Italiaanse wijnen. Verder ga je ontdekken welke wijnen het beste bij de traditionele Italiaanse gerechten passen!

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment

Onze school in Viareggio kan accommodatie voor je regelen in gedeelde appartementen op basis van zelfcatering. Je zult dit appartement delen met andere studenten en het heeft een gemeenschappelijk keuken en badkamer. Een andere mogelijkheid is om bij een gastgezin te verblijven waarbij ontbijt is inbegrepen. De school stel hoge eisen waar deze gastgezinnen aan moeten voldoen en worden dus met veel zorg geselecteerd. Studenten die bij een gastgezin verblijven leren vaak sneller Italiaans omdat ze het meer kunnen oefenen met het gastgezin.

Activiteiten

Onze school in Viareggio biedt, net als al onze andere Italiaanse talenscholen, een activiteitenprogramma aan om studenten te helpen Italiaans te oefenen buiten de lessen. De prijzen zijn altijd redelijke en een gids, vervoer, toegangsbewijzen voor bezienswaardigheden en proeverijen zijn inclusief. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn: klassen etentjes, wijnproeverijen, Italiaanse filmavonden en excursies naar Pisa, Rome, Siena en Florence. Alle informatie van de geplande activiteiten krijg je te horen op de eerste dag van de cursus.

Hoe er te komen

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Pisa, nog geen 20 minuten van Viareggio. Onze school kan vervoer van het vliegveld naar je accommodatie regelen. Je wordt dan ook opgevangen op het vliegveld en naar je accommodatie begeleidt.


Locatie van onze school in Viareggio

Cursus

4.5 / 5
Accommodatie

4.0 / 5
Medewerkers van de school

5.0 / 5

Studentenbeoordelingen

Mijn cursus, ik had een geweldige leraar. We waren maar twee mensen in mijn cursus, maar dat was echt goed voor mijn Italiaans. Tijdens mijn verblijf van twee weken in Viareggio kon ik een keer op tournee gaan met enkele studenten uit Pisa.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


American (12)
Austrian (9.6)
British (9.6)
Dutch (10.8)
German (13.2)
Hungarian (17.2)
Others (16.8)
Polish (3.6)
Russian (7.2)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Prijzen Viareggio

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners