Cursus Duits voor Jongeren

Als je jonger dan 18 jaar oud bent en graag een cursus Duits van hoge kwaliteit wilt volgen, een onvergetelijke en geweldige tijd wilt beleven in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk, je Duitse taalvaardigheden wilt verbeteren, nieuwe internationale vrienden wilt maken van dezelfde leeftijd en daarnaast wilt deelnemen aan een vol activiteitenprogramma, dan hebben wij een perfecte cursus Duits voor jou!

Wij bieden programma’s aan voor kinderen, tieners en jongvolwassenen waarbij ze volledig worden ondergedompeld in de Duitse taal en cultuur op een verschillende locaties, in verschillende leeftijdsgroepen en interesses! Neem bijvoorbeeld de adembenemende en nooit stilstaande hoofdstad van Duitsland. Op deze locatie bieden wij op het moment zes verschillende programma’s aan voor verschillende leeftijdsgroepen! De verschillen liggen in de soorten cursussen die beschikbaar zijn en de stijl van het schoolgebouw of campus. Je kunt ervoor kiezen om een cursus op een campus te volgen, gelegen net buiten Berlijn, met eigen grond, tuinen en moderne faciliteiten. Of je kunt een cursus volgen op een school in het centrum van de stad, in de buurt van alle interessante bezienswaardigheden en waar je jezelf volledig kunt onderdompelen in het dagelijkse leven en cultuur van Berlijn!

Naast de leuke en interactieve lessen Duits organiseren de scholen een activiteitenprogramma met activiteiten, sociale evenementen, sporten en uitstapjes die speciaal voor jongeren zijn geselecteerd.

Je kunt ervoor kiezen om Duits te leren in levendige en fascinerende steden als Berlijn, München, Keulen of Wenen, of in rustige en ontspannen plaats op het platteland zoals het prachtige Freiburg, midden in het Zwarte Woud, in Hochtst, dat in het zuiden van Duitsland in de bergen ligt, of in Lindau, gelegen aan het Bodenmeer, en nog veel meer! Wij bieden een grote verscheidenheid aan locaties aan voor verschillende leeftijdsgroepen en tijden in het jaar.

Tijdens de programma’s wordt er continu toezicht gehouden door medewerkers van de school. De veiligheid en welzijn van de studenten heeft bij ons de hoogste prioriteit. Er zal bij jongere kinderen altijd een docent of andere medewerker van de school aanwezig zijn om hen te ondersteunen. Oudere jongeren beschikken over wat vrije tijd om zelfstandig dingen te ondernemen, zoals de stad ontdekken met nieuwe internationale vrienden.

Geschiktheid


Onze Duitse programma’s zijn geschikt voor kinderen, tieners en jongvolwassenen tot 18 jaar oud die graag hun Duitse taalvaardigheden willen verbeteren in een land waar het wordt gesproken! Wij kunnen alle jonge studenten een leuke en leerzame cursus Duits aanbieden in een gastvrije, ontspannen en vriendelijke omgeving, ongeacht hun leeftijd of niveau van het Duits.

Binnen de kortste keren zul je alle taalvaardigheden verbeteren omdat je de klanken van de taal leert kennen, de Duitse manier van leven en cultuur zult beleven, lokale inwoners ontmoet en daarnaast de geschiedenis, tradities, prachtige omgeving en heerlijk eten ontdekt! Dit allemaal zal ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt in het spreken en begrijpen van het Duits. Je kunt dit doen uit persoonlijke interesse of voor je toekomstige studie of carrière. Sommige scholen bieden ook speciale Examen Voorbereidingscursussen aan.

Cursussen


De meeste programma’s combineren 20 of 24 lessen Duits per week in de ochtend met een uitgebreid activiteitenprogramma in de middag en avond. Dit zijn activiteiten als sociale evenementen, culturele activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en dagexcursies in een veilige omgeving onder toezicht van medewerkers van de school. De cursussen worden speciaal ontworpen voor jonge studenten en alle aspecten van de taal zullen op een interessante en interactieve manier worden behandeld.
Maar op onze zomerschool in Berlijn voor 16 tot 20 jaar oude studenten worden de lessen in de middag gegeven, zodat studenten de kans krijgen om het nachtleven van Berlijn te ontdekken en aan activiteiten in de ochtend deel te nemen!

De meeste Duitse talenscholen bieden een cursus voor jongeren aan op zomescholen met studentenresidenties op het schoolterrein of zomercursussen met verblijf bij een gastgezin. Maar op onze school in Augsburg is het mogelijk om het hele jaar door een cursus te volgen! Studenten tussen 14 en 17 jaar oud met een basiskennis van het Duits kunnen op iedere maandag van het jaar beginnen! In Radolfzell, aan de rand van het Bodenmeer, bieden wij in de winter een cursus Duits en Skiën aan voor studenten tussen 15 en 17 jaar oud. Hierbij worden lessen Duits gecombineerd met skilessen in het winter wonderland!

Alle lessen op onze Duitse talenscholen zijn afgestemd op een bepaalde leeftijdsgroep en niveau van de groep. Studenten maken bij aankomst een niveautoets en worden aan de hand van de uitslag in een groep geplaatst met andere studenten van gelijk niveau. De groepen zijn klein waardoor iedere student genoeg persoonlijke aandacht krijgt van volledig gekwalificeerde en ervaren docenten Duits.

Accommodatie


Onze scholen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bieden verschillende soorten accommodaties aan. Iedere accommodatie is geschikt voor een specifieke leeftijdsgroep van de school.

In sommige grotere scholen zijn er verschillende accommodatie waar studenten uit kunnen kiezen, een gedeeld studentenappartement op basis van logies voor de oudere studenten en verblijf in studentenresidenties op of buiten het schoolterrein op basis van halfpension of volpension. Natuurlijk is het bij alle scholen ook mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Verblijf bij een met zorg geselecteerde gastgezin of in een studentenresidentie zijn waarschijnlijk de meest populaire type accommodaties voor jongeren studenten.

Door bij een gastgezin te verblijven krijgen jonge studenten de kans om lokale inwoners te leren kennen en profiteren van een volledige onderdompeling in de Duits taal. Ze kunnen in een informele omgeving Duits praten met moedertaalsprekers en genieten van de luxe om bij een family te verblijven en huisgemaakt eten te eten. Studenten moeten normaal gesproken hun eigen weg vinden van het gastgezin naar de school, maar veel gastgezinnen wonen op loopafstand van de school en helpen de studenten met het vinden van de goed route.

Andere zomercursussen bieden de mogelijkheid aan om op het campus te verblijven, in een accommodatie op het schoolterrein op basis volpension. De studenten krijgen op deze manier de kans om in een korte tijd nieuwe vrienden te maken en daarnaast worden alle faciliteiten op één plek aangeboden. Veel scholen bieden studenten eigen sportfaciliteiten en vrije tijds faciliteiten aan. Er is 24-uurse beveiliging en toezicht aanwezig om studenten te ondersteunen en voor hun veiligheid en welzijn te zorgen.

Studenten die in een studentenresidenties verblijven die niet op het schoolterrein liggen, moeten een stukje lopen of een korte busreis afleggen naar de school. Maar ook op deze residenties is er 24 uur per dag beveiliging aanwezig.

De meeste studenten reizen alleen en onze scholen hebben dan ook de voorkeur om nationaliteiten in de accommodaties te mixen, zodat studenten worden aangemoedigd om zoveel mogelijk Duits te praten tijdens hun verblijf. Het is echter ook mogelijk om samen met een vriend, vriendin of groep een cursus te boeken en samen in één accommodatie te verblijven. Vermeld dit dan bij het boeken van je cursus zodat wij een cursus voor jou kunnen vinden die aan jou wensen voldoet.

Laat ons bij boeken ook weten of de school of het gastgezin rekening moet houden met eventuele allergieën of speciale diëten, omdat de meeste accommodaties voor jongeren op basis van volpension zijn.

Activiteiten


Door een taal in het buitenland leren, zul je ook gelijk de cultuur en levenswijze leren kennen. Om het meeste uit je tijd te halen en ervoor te zorgen dat je een fantastische ervaring zult hebben, organiseren onze scholen naast de lessen ook sociale en cultureel activiteitenprogramma’s.

De scholen organiseren uitstapjes, sporten en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de studenten en de locatie. Tijdens de meeste jongerencursussen worden er iedere week, en op sommige scholen zelfs dagelijks, meerdere activiteiten in de middag georganiseerd. Een aantal scholen bieden speciale sportprogramma’s aan, zoals de Taal Skiën cursus voor studenten tussen 15 en 17 jaar oud of de Taal en Voetbal cursus voor studenten tussen 10 en 15 jaar oud in Radolfzell. Onze school in Berlijn biedt in de zomer een speciaal watersport programma aan voor studenten tussen 12 en 17 jaar oud.

Tijdens alle activiteiten wordt er toezicht gehouden door een team van professionele en enthousiaste medewerkers van de school. Het welzijn en de veiligheid van de studenten heeft bij ons de hoogste prioriteit. Bij cursussen voor oudere tieners zijn de activiteiten flexibeler en soms zelfs optioneel, zodat oudere studenten zelf kunnen beslissen wat ze willen doen in hun vrije tijd.

Door mee te doen aan activiteiten zullen studenten al snel de medewerkers en medestudenten leren kennen en natuurlijk de stad en zijn omgeving ontdekken!

In de grotere steden als Berlijn, Frankfurt, Keulen, Wenen en München zijn er een eindeloos aantal mogelijkheden en onze scholen kiezen een selectie van de meest interessante bezienswaardigheden, museums en galerijen. Op de meeste scholen, ongeacht de grote van de plaats, wordt er een begeleide rondleiding door de stad georganiseerd. Gedurende alle activiteiten wordt er alleen Duits gesproken zodat studenten zoveel mogelijk hun taalvaardigheden buiten de lessen om kunnen oefenen.

Veel van onze Duitse talenscholen zijn omringd met schilderachtige en prachtige natuur en het activiteitenprogramma zal dan ook gevuld zijn met excursies, picknicken bij een meer, wandeltochten door de bergen, uitstapjes naar oude kastelen of sportactiviteiten als klimmen, kanoën, fietsen en verschillende watersporten. Andere populaire activiteiten zijn welkomst- en afscheidsfeesten, filmavonden, danslessen, culturele workshops, bezoek aan het theater en winkelen.

De precieze activiteitenprogramma’s wordt ongeveer 2 weken voor aanvang voltooid, dus deze bovengenoemde activiteiten geven je een goed idee welke activiteiten de scholen organiseren. Bij aankomst op school zullen de studenten een introductie krijgen met informatie over de actviteiten, faciliteiten en het lesprogramma. Neem gerust contact met ons op voor vragen of voor een voorbeeld van een activiteitenprogramma van een specifieke school!

Transfers


Bij sommige scholen zit vervoer van en naar het vliegveld/treinstation bij de cursusprijs inbegrepen, maar dit verschilt per school. Als dit niet het geval is kunt u deze tegen een meerprijs erbij boeken.

Ouder dan 16?


Als je 16 of 17 jaar oud bent kun je een taalncursus voor jongeren of voor volwassenen volgen! Neem gerust contact met ons voor meer informatie over jouw mogelijkheden.

Cursus Duits voor Jongeren

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2023