De stad Kiev en kerken in Oerkaïne
Vind een school

Russisch Cursussen

OekraïneKievLetlandRusland
Waardering  4.5/5

Russisch leren in Kiev - Oekraïne

Studeer Russisch in Kiev waar, historisch gezien, Europa en Rusland elkaar kruisen! Kiev, ook wel bekend als de 'Bakermat van de Russische cultuur' is 1500 jaar geleden gesticht en is één van de oudste steden in Europa! Kiev is een prachtige stad en vooral bekend om zijn geweldige architectuur en geplaveide straten. Verder is het de op drie na grootste stad buiten Rusland waar Russisch gesproken wordt. Zelfs na de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1991 blijft 85% van de populatie in Kiev Russsisch gebruiken in het dagelijkse leven. Daarom is Kiev een perfecte locatie om Russisch te studeren! De Oekraïners staan bekend om hun vriendelijkheid: het is voor studenten dus erg makkelijk om 'natives' te ontmoeten en Russisch in en buiten de stad te oefenen! Kiev is één van de veiligste en schoonste steden in Europa en beschikt over een indrukwekkend systeem van openbaar vervoer. Te voet is deze stad echter ook heel makkelijk te verkennen.

Kiev heeft voor ieder wat wils: musea, opera's, concerten, Russische toneelstukken en een levendig nachtleven met veel clubs en cafés! Je kunt er ook veel parken vinden waar studenten kunnen wandelen of ontspannen. Verder is deze stad ook nog veel goedkoper dan West-Europa, Moskou en Sint-Petersburg!

Een ander voordeel van Russisch studeren in Kiev is dat, wanneer je een inwoner van de Europese Unie, Canada, Japan, Zuid-Korea of Zwitserland bent, je voor een verblijf tot 90 dagen geen visum nodig hebt!

Onze school in Kiev

Onze school in Kiev ligt in het historische centrum van Kiev, op korte loopafstand van de prachtige St. Sofia kathedraal en de overblijfselen van de oude stadspoort (Gouden Poort). Onze school is gehuisvest in 2 historische gebouwen die recentelijk zijn gerenoveerd en liggen aan een straat vol met prachtige negentiende eeuwse architectuur. Studenten kunnen gebruik maken van geweldige faciliteiten zoals een bibliotheek, een taallab, bioscoop, een vergaderruimte, volledige uitgeruste klaslokalen en een snackbar. Verder is er ook airconditioning en gratis draadloos internet aanwezig.

Foto's

Studenten in de school
Russische les op school
Vrienden maken tijdens de cursus
Samen studeren na de les

Cursussen in Kiev

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Exam Preparation (25)
  • Intensive + Private Lessons (25)
  • Intensive + Private Lessons (30)
  • Private Lessons (20)

Je kunt ervoor kiezen om Russisch te leren met onze standaardcursus Russisch (deze bestaat uit 20 lessen per week en heeft een maximale klasgrootte van 10 studenten en een gemiddelde klasgrootte van 7 studenten). Ook kun je kiezen voor een Mini-groepscursus (20 lessen per week met maximaal 6 studenten per klas) of een privécursus. Verder bieden wij ook een Gecombineerde cursus aan die bestaat uit de standaardcursus aangevuld met 5 of 10 privélessen per week. Je kunt ook kiezen voor een 'volledig onderdompelingsprogramma’. Hierbij krijg je zowel privéles als les in mini-groepjes, wordt accommodatie voor je gezocht bij een Russisch gastgezin en zijn alle activiteiten en excursies inbegrepen waarmee je als student een goed inzicht krijgt in de Russische taal en de Oekraïense cultuur. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten die het Russisch als moedertaal hebben en die veel ervaring hebben met het onderwijzen van buitenlandse studenten.

Onze school in Kiev biedt ook het 'Studenten Coaching' programma. Studenten Coaches zijn studenten van lokale universiteiten die studenten komen helpen met hun Russische spreekvaardigheid. Onze school biedt ook de 'Russische conversatie club' aan die iedere zaterdag samenkomt. Er zijn groepen die toegankelijk zijn voor studenten van ieder niveau (van beginner tot vergevorderde) om over onderwerpen zoals cultuur, politiek, kunst en het dagelijkse leven in Oekraïne te discussiëren.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family
  • Host Family Plus

De school in Kiev biedt accommodatie bij een gastgezin voor studenten die zich volledig in de Oekraïense cultuur willen onderdompelen. Deze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en hier beschik je over een eenpersoonskamer en worden er 1 of 2 maaltijden per dag verzorgd. Vanuit een taalkundig oogpunt raden we altijd verblijf bij een gastgezin aan aangezien je gastgezin je aan zal moedigen om Russisch te praten en te oefenen wat je in de les hebt geleerd.

Onze school in Kiev kan ook privé apartementen regelen voor studenten.

Activiteiten

Onze school in Kiev biedt een uitgebreid activiteitenprogramma waarbij er bijna iedere dag een activiteit wordt georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten zijn: presentaties over cultuur door gastsprekers, Russische filmavonden en begidste rondleidingen in de St. Sophia kathedraal en de grotkloosters die beide op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De school regelt ook regelmatig excursies naar plaatsen in andere delen van Oekraïne zoals Odessa en Lviv.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Kiev Boryspil of Kiev Zhuliany en reis vanaf daar met het openbaar vervoer of per taxi verder naar je accommodatie. Onze school kan ook vervoer vanaf deze luchthavens of vanaf het treinstation van Kiev naar je accommodatie voor je regelen, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Kiev

Cursus

4.5 / 5
Accommodatie

3.8 / 5
Medewerkers van de school

4.3 / 5
Gemiddelde score voor onze school Kiev gebaseerd op 4 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Oksana, mijn docent, was erg behulpzaam en begripvol met de problemen voor Engelse sprekers in het Russisch. Dat de klas volledig in het Russisch was hielp erg, sinds een van mijn doelen het verbeteren van spreken en luisteren was. De rest van de medewerkers was ook erg vriendelijk en behulpzaam. Ik voelde me niet onprettig bij het vragen om hulp. Mijn accommodatie was schoon en netjes. Het lag op een goede locatie, vlakbij een aantal winkels, en ook de Khreshchatyk. Mijn kamer was dicht genoeg bij de school, dus ik had geen problemen met op en neer reizen. Ontbijt was op tijd en altijd verrukkelijk. Mijn gastvrouw Vera en haar zoon Ivan waren erg vriendelijk. Ze waren ook erg geduldig in Russische conversaties, met extra zorg dat ze duidelijk spraken en mij hielpen met problemen, linguistisch of anders. Vera's achtergrond als dokter en haar overzeese ervaringen maakten voor goede gesprekken, net zoals Ivan's Maidan ervaring en dienst in de Oekraïense overheid. Ik zou hen zeker aanraden voor iemand die naar de school in Kiev gaat. Ik hoop dat ik nog een deel van deze cursus in de toekomst kan afleggen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus heeft erg geholpen met het verbeteren van mijn Russisch. De docent was geweldig, aangezien ze me veel ruimte voor conversatie gaf. Het gastgezin was erg vriendelijk. Ik heb goed gegeten, zelfs als ik de maaltijden niet kon!

Tatyana, onze docent, was vriendelijk en geschoold. De accommodatie van Mrs. Luba was erg netjes.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Verhalen van studenten in onze blogs

Kiev: Moeder der Russische steden

Wat als wij jou vertellen dat wij jou een taal kunnen leren die als moedertaal door evenveel mensen wordt gesproken als de som van de moedertaalsprekers van het Frans (75,9 miljoen sprekers) en het Duits (78,1 miljoen sprekers)? Wij hebben het over een taal die wordt gesproken van Kalinigrad tot in Vladivostok, door wel 166 miljoen sprekers. Tel daar 100 miljoen overige sprekers bij op en je hebt een wereldtaal die veel mensen vergeten als ze een top 10 maken, namelijk het Russisch. Wij bieden jou een unieke kans om zowel deze mooie taal als de cultuur beter te leren kennen, in de stad waar het westen en oosten (Rusland) van Europa samenkomen: Kiev. Read more...

Prijzen Kiev

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners