De Brandenburger Tor in Berlijn bij nacht

Duits leren in Berlijn

6 klaslokalen
Studentenkeuken
Cursusmateriaal inbegrepen
Goedgekeurd voor CSN-financiering
Lid van IALC en FDSV
Wi-Fi in het hele gebouw

Onze school in Berlijn

Je vindt onze Berlijnse taalschool in Kollwitzkiez, een onderafdeling van het grotere district Pankow. Deze buurt staat bekend om de relaxte bohemien sfeer en de hippe bewoners. Het beschikt over een ruime keuze aan interessante eetgelegenheden en diverse wekelijkse straatmarkten. Het gebied is grotendeels bewaard gebleven na de oorlog en combineert historische Altbau-architectuur met levendige straatkunst en eigenzinnige winkels.

Enkele van de populairste attracties van Kiez liggen op slechts enkele minuten afstand van onze taalschool. Deze omvatten de kosmopolitische Kulturbrauerei, het Zeiss-Gross Planetarium en de Wasserturm-toren, die een geweldig uitzicht biedt over dit deel van de stad. De wijk staat vol met vredige groene ruimtes, van het uitgestrekte Volkspark Friedrichshain tot kleinere openbare parken vol artistieke installaties en sculpturen. Belangrijke bezienswaardigheden zoals de Alexanderplatz, het Museumeiland, de Brandenburger Tor, het Gendarmenmarktplein en het Friedrichstadt-Palast theater liggen allemaal op slechts 15 tot 20 minuten rijden met de U-Bahn.

Als je bij ons Duits leert in Berlijn, studeer je in een onlangs gerenoveerd gebouw in het hart van Kollwitzkiez. Dit talencentrum beschikt over 6 klaslokalen, waardoor er een warme en familiale sfeer heerst. Tussen de lessen door kun je drankjes en snacks bereiden in de studentenkeuken. Er is ook een kantoor dat wordt bemand door vriendelijke medewerkers die u graag adviseren over wat u kunt zien en doen tijdens uw verblijf in de stad. Aan de overkant van de straat vindt u een aantal onafhankelijke cafés en winkels waar u uw nieuw ontwikkelde taalvaardigheden kunt oefenen. Er zijn aansluitingen op het openbaar vervoer vlakbij de school, zodat je de stad gemakkelijk kunt verkennen zodra je lessen zijn afgelopen.

Deze faciliteit maakt deel uit van een groep scholen die sinds 1984 Duits onderwijzen aan internationale studenten. Deze enorme rijkdom aan gecombineerde ervaring betekent dat het personeel in Berlijn goed thuis is in het bieden van meeslepende instructie aan studenten van alle leeftijden, achtergronden en capaciteiten. De school is ook lid van de International Association of Language Centres (IALC) en de Association of German Language Schools and Language-Tour Operators (FDSV). Deze kwaliteitscontroleorganisaties zorgen ervoor dat in al hun faciliteiten een hoog niveau van onderwijs en studentenzorg wordt gehandhaafd.

Als je ervoor kiest om bij ons Duits te leren in Berlijn, krijg je les van hooggekwalificeerde leraren in een vriendelijke omgeving, waardoor je de best mogelijke kans op succes hebt. Bovendien studeer je in het hart van deze opwindende stad en ben je dus ideaal geplaatst om te ervaren wat de hoofdstad allemaal te bieden heeft.

Foto's

1
2
3
4

Berlijn

Wie wil er nou niet Duits leren in Berlijn? Deze levendige metropool is een van de meest opwindende hoofdsteden ter wereld, vooral bekend om zijn werkelijk eclectische karakter. De skyline van de stad combineert oud en nieuw naadloos en bestaat uit oude kerktorens en historische paleizen naast futuristische bouwwerken zoals de Berliner Philharmoniker en de torenhoge Fernsehturm. Hoewel het op sommige plaatsen nog steeds erg industrieel kan aanvoelen, is het kloppende hart van Berlijn ongetwijfeld artistiek. Als stad die al eeuwenlang creatievelingen verwelkomt, is Berlijn nu een internationale trendsetter op het gebied van kunst, muziek en dans. Het is ook een pionier op het gebied van STEM en een wereldleider in de politiek.

Als je voor deze taalschool kiest, studeer je in de hippe wijk Kollwitzkiez. Dit populaire gebied van Oost-Pankow was ooit de Joodse wijk en het favoriete trefpunt van de straatarme kunstenaars van Berlijn. Nu is de kiez een levendige plek vol unieke eetgelegenheden, onafhankelijke boetieks en wekelijkse ecomarkten. Onze partnerfaciliteit hier biedt alle voordelen van studeren in een kleine stad - vriendelijke, gastvrije docenten en een persoonlijke studie-ervaring - gecombineerd met alle opwinding van een mondiale Alpha City.

Berlijn is vanaf het begin cultureel divers geweest. In de 5e eeuw was het gebied een ontmoetingsplaats voor de verschillende stammen die door Europa reisden. Als zodanig ontwikkelde het zich snel tot een bruisende nederzetting, en tegen de 13e eeuw was het een van de belangrijkste handelscentra van Europa in de middeleeuwen. Later bloeide Berlijn op als onderdeel van de Hanze en werd het een van de belangrijkste producenten van luxegoederen voor de koninklijke hoven op het continent.

In de 18e eeuw was Berlijn niet alleen een industriële grootmacht, maar ook de hoofdstad van het koninkrijk Pruisen en een middelpunt van de Europese cultuur. Het behield deze geloofsbrieven tot ver in het begin van de 20e eeuw. Ondanks de wijdverbreide verwoestingen en sociale verdeeldheid in de afgelopen honderd jaar, heeft de stad zichzelf met succes herbouwd uit de as van haar verleden. Het is nog steeds een van de meest prominente hoofdsteden ter wereld en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als emigranten.

Berlijn is nu een van de top 10 grootste steden van Europa en misschien wel de coolste plek op aarde. De wijdverbreide invloed op gebieden als kunst, wetenschap en politiek heeft ervoor gezorgd dat het de benaming ‘Alpha City’ heeft gekregen. Hoewel de oude verdeeldheid op sommige plaatsen nog steeds voelbaar is – namelijk in het unieke karakter van elk van zijn districten – staat het moderne Berlijn bekend als een stad van tolerantie en acceptatie.

Het is ook enigszins een stad van tegenstellingen, die een rijke geschiedenis combineert met stedelijk industrialisme en prachtige groene ruimtes. Het is energiek en bruisend, maar ook relaxed en relaxed - en altijd interessant.

Als je Duits leert in Berlijn, zie je het kleurrijke tapijt van de met graffiti beschilderde straten en ontmoet je mensen van over de hele wereld. U heeft keuze te over wat u allemaal kunt doen, ongeacht uw budget. Van exotisch en luxueus tot authentiek en boho, Berlijn heeft het allemaal! Eén ding is zeker: je moet deze stad ervaren om hem echt te begrijpen.

Cursussen in Berlijn

Beschikbare cursussen

  Onze school in Berlijn biedt het hele jaar door cursussen aan. Elke les duurt 45 minuten en heeft maximaal 12 studenten.

  De Intensieve cursus, bestaande uit 20 lessen per week, en de Super Intensieve cursus, bestaande uit 25 lessen per week, zijn ideaal voor studenten die hun algemene kennis van de Duitse taal willen verbeteren.

  De school in Berlijn biedt ook een Minigroep-cursus aan met slechts 6 studenten in elke groep, wat ervoor zorgt dat je leraar je snel leert kennen, evenals je sterke en zwakke punten.

  Er zijn ook privélessen beschikbaar, die persoonlijke aandacht en een meer gerichte aanpak bieden, of je kunt je 20 groepslessen combineren met 5 of 10 extra privélessen op een intensieve + privélessen > natuurlijk.

  Als u van plan bent een TELC- of Goethe-examen af te leggen, kunt u onze examenvoorbereidingscursus overwegen, waarmee u alle vaardigheden krijgt die nodig zijn om voor deze specifieke examens te slagen. Houd er rekening mee dat studenten minimaal een B1-niveau (intermediair) moeten hebben om deze cursus te kunnen volgen.

  Kies de Businesscursus als u 20 algemene lessen Duits wilt combineren met 6 lessen waarin Duits in de arbeidswereld centraal staat.

  We bieden ook een Intensieve cursus + Uitspraak, die ideaal is voor iedereen die extra tijd wil besteden aan het werken aan zijn uitspraakvaardigheid in het Duits om zijn accent te perfectioneren wanneer hij de taal spreekt!

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   Als je tijdens je verblijf in Berlijn zoveel mogelijk Duits wilt leren, moet je bij een Duits gastgezin verblijven, waardoor je de kans krijgt om het Duits dat je tijdens de lessen leert te oefenen. Studenten die bij een gastgezin verblijven, kunnen kiezen tussen logies en ontbijt of halfpension (2 maaltijden per dag).

   Onze Berlijnse taalschool regelt accommodatie in gedeelde appartementenop basis van zelfcatering. Deze appartementen worden gedeeld met andere internationale studenten of met Duitse studenten en zijn gelegen in het hart van Berlijn. Je hebt je eigen kamer, maar deelt de keuken, badkamer en andere gemeenschappelijke woonruimtes van je accommodatie met andere studenten. We bieden ook een gedeeld appartement plus optie, inclusief een wasmachine, vaatwasser en Wi-Fi-toegang.

   Studioappartement accommodatie is ook beschikbaar voor studenten die op zoek zijn naar een hoger niveau van onafhankelijkheid en de mogelijkheid om voor zichzelf te zorgen tijdens hun verblijf.

   Activiteiten

   Onze school organiseert ook een cultureel programma met minimaal 3 activiteiten per week. Deze omvatten begeleide wandelingen, Duitse filmavonden op school, feesten en excursies. Dit culturele programma zorgt er niet alleen voor dat studenten genieten van hun verblijf in Berlijn, maar helpt hen ook Berlijn te leren kennen en het Duits te gebruiken dat ze tijdens hun taalcursus leren.

   Hoe er te komen

   Berlijn heeft goede internationale vliegverbindingen met twee luchthavens, Schoneberg in het zuiden van Berlijn en Tegel in Noordwest-Berlijn. Als u bij aankomst op eigen gelegenheid naar uw accommodatie wilt gaan, zijn de verbindingen met het openbaar vervoer vanaf beide luchthavens van Berlijn uitstekend. Op aanvraag is er ook een transferservice beschikbaar, maar houd er rekening mee dat deze service niet bij de prijs van het programma is inbegrepen.


   Locatie van onze school in Berlijn

   Cursus

   4.5 / 5
   Accommodatie

   4.3 / 5
   Medewerkers van de school

   4.7 / 5
   Gemiddelde score voor onze school Berlijn gebaseerd op 34 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

   Studentenbeoordelingen

   Cursus
   Accommodatien/a
   Medewerkers van de school

   De cursus was erg goed voor het verbeteren van mijn woordenschat en alle leraren, medewerkers en studenten waren aardig en erg vriendelijk en behulpzaam.

   Ik vond mijn gastvrouw Birgit erg leuk en ze was een heel aardig persoon om mee te leven. Ik had echter liever iets centraler in Berlijn gezeten, aangezien het me elke ochtend zo'n 45 minuten kostte om naar school te gaan.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Leuk om een verscheidenheid aan leraren te hebben die verschillende aspecten behandelden en ervoor zorgden dat we alles begrepen.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Leuk om een verscheidenheid aan leraren te hebben die verschillende aspecten behandelden en ervoor zorgden dat we alles begrepen.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus die ik volgde was een zeer nuttige, die mijn Duitse spreekvaardigheid sterk heeft verbeterd. Alle docenten waren erg vriendelijk en behulpzaam. Het was een heel goed appartement, gelegen in het midden van de stad, wat een geweldige locatie was.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was erg goed, de docenten en studenten waren allemaal erg aardig en behulpzaam. Ik heb een geweldige tijd gehad in Berlijn! Mijn accommodatie was perfect! Sandra is een van de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet en ik zou graag op een dag naar haar terug willen gaan! Mijn maand in Berlijn was de beste maand van mijn leven! Ik mis het nu al.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Superleraar Claudia Unkel....zeer effectief, identificeerde mijn niveau, doelstellingen en behoeften. Was erg geduldig met mij ondanks mijn herhaalde fouten! Veel geleerd in een vriendelijke, ontspannen en toch gefocuste omgeving. Kreeg bij aankomst een tekstboek, schijven en ander leermateriaal. Excellent.

   Zeer gastvrije en warme omgeving in gezinswoning (Frau Farsch). Voelde me meteen thuis. Ontbijt en avondeten zeer goed. Heel proper. Goed gesprek overal en altijd nuttig in termen van lokale kennis / advies enz. Goede toegang tot de stad. Echt genoten!

   Dit was ongetwijfeld het beste deel van mijn reis omdat het het beste leren/onderwijzen combineerde met geweldige accommodatie en de stad München, goed weer enz.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik was erg onder de indruk van het enthousiasme en hoe gedreven de jonge en energieke docenten waren, en al de andere Duitsers die me hielpen met het leren van hun lastige maar rijke taal. Ik genoot vooral van de excursies binnen en buiten Berlijn.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was goed georganiseerd, met verschillende methodes toegepast (rollenspel, audio, boeken, folders). Ik zat in een vriendelijke groep met studenten uit verschillende landen, (maar niet uit Engeland!) en het niveau van de lessen was ongeveer correct. Ik had en ik heb nog steeds moeite met het spreken van Duits, maar ik heb wel meer zekerheid gekregen in het spreken. Accommodatie was goed gelegen en comfortabel - zelfs als de temperatuur buiten naar -10 viel. De familie was erg behulpzaam en ik stelde het op prijs dat ze Engels konden spreken. We hebben twee evenementen bezocht - literatuur en film - wat me op prijs deed stellen hoe de Duitse samenleving werkt.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was erg leuk, met studenten van over de hele wereld. De docenten waren competent en begripvol. Ze zorgden ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en ik had het idee dat ik behoorlijk wat vooruitgang heb gemaakt in de drie weken dat ik daar was. De accommodatie was ok, de huisbaas was erg vriendelijk en sprak geen Engels of Frans, dus ik moest echt aan mijn Duits werken. Ik vond het eten wat minder, maar dat komt misschien door mijn achtergrond. Naast het feit dat de cursus van hoge kwaliteit was deed de school veel moeite om ons van ons verblijf te laten genieten. Al het personeel was bereikbaar, vriendelijk en toegankelijk. Ik zou graag nog een keer terug gaan.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam vanaf het begin en gedurende de cursus. Ik vond de lestijden erg goed, aangezien we tijd hadden om ons als toeristen te gedragen en andere dingen te doen in de avond of ochtend (afhankelijk van wanneer je werd ingepland). Ik woonde bij Frau Lahl, en zij was geweldig. Ze was vriendelijk, gastvrij, kookte goed en sprak veel met me in het Duits, wat precies was wat ik wilde.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Vriendelijke, kleine school. Ik was ouder dan de andere studenten, maar ik voelde me op mijn gemak. De klas was klein - slechts 5 studenten, dus dat was erg fijn. De centrale locatie was erg handig om bezienswaardigheden te bekijken in de namiddag. Vanaf mijn accommodatie duurde het ongeveer 30 minuten om de school te bereiken, alhoewel ik had gevraagd om 20 minuten. Ik woonde samen met een vriendelijke oude dame. Een typisch ouderwetse flat, maar schoon, warm, en comfortabel.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was uitmuntend. Het was precies het juiste niveau voor me en een goede combinatie van vocabulaire en grammatica. De accommodatie was prettig, het lag in een centrale locatie en had alles wat ik nodig had.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De school was erg goed. De grootte van de klas was perfect en alle studenten waren goed geplaatst wat betreft het taalniveau. Dit is belangrijk, aangezien je je soms teruggehouden voelt door mensen met een lager niveau. De docent liet ons in het begin een tekst schrijven om te bepalen waar we het meeste moeite mee hadden en focuste op deze zwakke plekken tijdens haar lessen. Dit vond ik een goede strategie. De privélessen waren ook erg goed. Docenten waren geduldig en goed voorbereid. Alles was super! De vrouw waar ik bij woonde was erg vriendelijk en deed haar best om mijn verblijf zo goed mogelijk te maken. Ze sprak elke ochtend tijdens ontbijt met me en in de avond probeerde ze met interessante onderwerpen te komen om over te spreken (de DDR periode, het omliggende buurt en haar historische vooruitgang, bezienswaardigheden in Berlijn, haar jeugd, etc.) Ik ga proberen contact met haar te houden.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was geweldig, de mensen waren erg vriendelijk en behulpzaam en mijn docent was top. De accommodatie was gloednieuw en dus erg schoon en prettig. De locatie was perfect (2 minuten lopen vanaf de school, en 5 minuten lopen tot de metro) en de kamer zelf was ook goed. Ik zou wel graag een suggestie willen doen, namelijk dat studenten niet alleen op basis van hun niveau worden geplaatst, maar ook op basis van wat ze willen leren/wat hun doel is.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik had nooit gedacht dat teruggaan naar school zo leuk zou zijn! In slechts twee weken is mijn Duits zo veel verbeterd, allemaal dankzij de vriendelijke en geduldige docenten. Buiten de school leerde ik ook veel, zowel in de stad als met andere studenten praatten we voornamelijk Duits. Ik verbleef in een studentenresidentie op een goede locatie, dichtbij de school, het openbaar vervoer en bezienswaardigheden. Mijn kamer was aardig, maar vrij klein en karig ingericht. Enkele posters of schilderijen aan de muur zouden leuk zijn geweest. Extra dank aan Phillippa Taylor en haar collega's voor de geweldige service!

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was erg goed, compleet, flexibel en mijn docent was erg vriendelijk. Zelfs met andere studenten was de sfeer erg ontspannen en gezellig. Doordat ik in een kleine groep zat hadden we veel mogelijkheden om te spreken en voelden we ons vrij. Mijn gastgezin was fantastisch! Erg vriendelijk met goede maaltijden, en aangezien hun familie in Dresden woont werden we (de andere student en ik) uitgenodigd om daar een heel weekend door te brengen, wat heel erg aardig was van ze! De accommodatie was altijd schoon en gastvrij.

   Interessant en motiverend studiemateriaal, bewogen lessen, veel kansen om te luisteren, spreken en denken in het Duits, een fijne omgeving met mogelijkheden om groepsbezoeken en excursies te doen indien gewenst. Ik voelde me erg thuis en had een fijn verblijf in mijn accommodatie. Het was comfortabel en vlakbij de S-Bahn die naar het centrum van de stad leidde. Ik heb ontzettend genoten van mijn week, volledige ondergedompeld in de Duitse taal, geschiedenis en cultuur. Ik heb zeker mijn doel bereikt wat betreft het leren van de taal, het bouwen van zelfvertrouwen en het maken van vrienden. Het was super!

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De docenten waren fantastisch; erg enthousiast, leuk en betrokken. Mijn accommodatie was op een geweldige locatie en was erg comfortabel.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Goed gestructureerde en interactieve cursus. Een geweldige leeromgeving en leuke ervaring. De docenten zijn goed voorbereid en enthousiast, en doen hun uiterste best om het leren van een nieuwe taal zo prettig mogelijk te maken.

   Cursus
   Accommodatien/a
   Medewerkers van de school

   Het was een goed gerunde school, het ontvangst op mijn eerste dag was erg verwelkomend, de docenten waren geweldig, professioneel en leuk, en ik heb er erg van genoten.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De drie weken van leren waren nuttig voor me. Het gaf me een goed inzicht in de taal, maar het is aan mij om echt te studeren en veel te onthouden.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Het was echt goed en het gaf me de kans om de grammatica te leren waar ik anders niet de mogelijkheid voor had omdat het "te ingewikkeld" was voor school. Het was ook een interessante ervaring om een zulke relaxte verhouding met de docenten te hebben die graag in het midden van een les begonnen te praten (in het Duits natuurlijk). De gastmoeder zorgde ontzettend goed voor me - het was bijna alsof ik in een hotel verbleef, behalve dat ik mijn eigen maaltijden moest bereiden.

   School statistieken

   Nationaliteit


   Czech republik (5)
   France (18)
   Italy (4)
   Japan (7)
   Other (3)
   South america (15)
   South korea (19)
   Spain (3)
   Switzerland (23)
   Usa (3)

   Gemiddeld aantal studenten   Gemiddelde leeftijd (juni-augustus)

   * Statistieken tijdens publicatiedatum

   Prijzen Berlijn

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2024