De Brandenburger Tor in Berlijn bij nacht
Vind een school
Waardering  4.6/5

Duits leren in Berlijn (Mitte) - Duitsland

Leer Duits in Berlijn aan onze partnerschool gelegen in de wijk "Mitte", een van Berlijn's meest centrale wijken. De wijk Mitte huisvest nog details van zowel Oost als West Berlijn en is dus de perfecte plaats om Duits te leren en zo ook nog wat mee te krijgen van de historie van deze stad. Bekende bezienswaardigheden in Mitte zijn o a: "Museum Island, Brandenburg Tor, Unter den Linden en de "Reichstag", allemaal op loopafstand van de school. Ook kun je hier goed shoppen (aan de Friedrichstrasse), het Potzdammer Platz bezoeken, of een foto laten maken bij Check Point Charlie!

Onze school in Berlijn (Mitte)

Onze Duitse taalschool in Berlijn (Mitte) is de kleinste van onze twee scholen in Berlijn. De school staat in het stadsdeel Mitte, in de buurt van de Friedrichstrasse, het voormalige centrum van Oost-Berlijn, en de Brandenburger Tor. Dit deel van Berlijn is in de afgelopen jaren grondig gerenoveerd en wordt nu beschouwd als een chique wijk. Onze school heeft negen leslokalen en een internetruimte met gratis internettoegang. In de pauze kun je fijn ontspannen op een van de balkonnen van de school.

Foto's

1
2
3
4

Cursussen in Berlijn (Mitte)

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Private Lessons (25)
 • Intensive + Private Lessons (30)
 • Intensive + pronunciation (23)
 • Intensive + pronunciation (26)
 • Super Intensive (25)
 • Private Lessons (20)
 • Business Course (23)
 • Business Course (26)
 • German (20 lessons) + Exam Prep (23)
 • German (20 lessons) + Exam Prep (26)
 • Mini-Group (20)

Onze Berlijn Mitte school biedt cursussen gedurende het hele jaar. Elke les duurt 45 minuten en elke klas bestaat uit maximaal 12 studenten.

De Intensieve cursus bestaat uit 20 lessen per week en de Super Intensieve cursus bestaat uit 25 lessen per week. Deze opties zijn ideaal voor studenten die graag hun algemene Duitse taalvaardigheden willen verbeteren.

De school biedt ook Mini-groepscursussen, met slechts 6 studenten per groep. Waardoor je veel individuele begeleiding van je docenten krijgt.

Bovendien zijn er privélessen mogelijk, voor volledig individuele begeleiding en een meer gerichte aanpak. Ook kun je 20 groepslessen combineren met 5 of 10 privélessen per week, door te kiezen voor een cursus Intensief + Privélessen.

Wanneer je van plan bent om een TELC- of Goethe examen af te leggen, is het wellicht interessant om onze examenvoorbereidingscursus te overwegen. Deze cursus leert je alle vaardigheden die je nodig hebt om te slagen voor deze specifieke examens. Let wel, studenten dienen een taalniveau van B1 (gevorderd) of hoger te hebben voor deelname.

Kies voor een cursus Zakelijk Duits als je graag 20 algemene groepslessen zou willen combineren met 6 lessen zakelijk Duits.

Ook bieden wij een cursus Intensief + Uitspraak. Wat ideaal is voor elke student die graag extra aandacht besteedt aan het perfectioneren van zijn of haar uitspraak.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment
 • Studio Apartment

Als je zoveel mogelijk Duits wilt leren tijdens je verblijf in Berlijn, is het aan te raden om bij een Duits gastgezin te verblijven, zodat jij je pasgeleerde Duits meteen kunt oefenen. Je kunt hierbij kiezen voor verblijf op basis van bed&breakfast of halfpension (2 maaltijden per dag).

Onze taalschool in Berlijn biedt ook accommodatie in gedeelde appartementen op basis van zelfcatering. Deze appartementen worden gedeeld met andere internationale studenten of met Duitse studenten en zijn gelegen in het hart van de stad. Je zult hier wel een eigen slaapkamer hebben, maar de keuken, badkamer en woonkamer delen met huisgenoten. Daarnaast is er de optie gedeeld appartement plus, waarbij je ook een wasmachine, vaatwasser en WiFi verbinding tot je beschikking hebt.

Wanneer je graag meer onafhankelijk bent en je eigen maaltijden verzorgt, kun je ook kiezen voor een studio-appartement.

Activiteiten

Net als al onze andere scholen in Duitsland biedt onze school in Berlijn (Mitte) ook een cultueel programma, met minimaal 3 activiteiten per week. Op het programma staan rondleidingen, Duitse filmavonden, feestjes en excursies. Deelname aan deze activiteiten is natuurlijk hardstikke leuk, bovendien helpt het je om Berlijn te leren kennen en je pasgeleerde Duits in de praktijk te brengen.

Hoe er te komen

Met twee vliegvelden heeft Berlijn erg goede internationale vluchtverbindingen. De luchthaven Schönefeld is gelegen in het zuidoosten van Berlijn en Tegel in het noordwesten van Berlijn. Als je bij aankomtst op een van de luchthavens graag zelf naar je accommodatie wilt reizen, dan kun je gerust gebruik maken van het openbaar vervoer. Het is ook mogelijk om een transferservice bij ons te boeken, echter is deze service niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Berlijn (Mitte)

Cursus

4.6 / 5
Accommodatie

4.4 / 5
Medewerkers van de school

4.7 / 5
Gemiddelde score voor onze school Berlijn (Mitte) gebaseerd op 30 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

De cursus die ik volgde was een zeer nuttige, die mijn Duitse spreekvaardigheid sterk heeft verbeterd. Alle docenten waren erg vriendelijk en behulpzaam. Het was een heel goed appartement, gelegen in het midden van de stad, wat een geweldige locatie was.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg goed, de docenten en studenten waren allemaal erg aardig en behulpzaam. Ik heb een geweldige tijd gehad in Berlijn! Mijn accommodatie was perfect! Sandra is een van de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet en ik zou graag op een dag naar haar terug willen gaan! Mijn maand in Berlijn was de beste maand van mijn leven! Ik mis het nu al.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Superleraar Claudia Unkel....zeer effectief, identificeerde mijn niveau, doelstellingen en behoeften. Was erg geduldig met mij ondanks mijn herhaalde fouten! Veel geleerd in een vriendelijke, ontspannen en toch gefocuste omgeving. Kreeg bij aankomst een tekstboek, schijven en ander leermateriaal. Excellent.

Zeer gastvrije en warme omgeving in gezinswoning (Frau Farsch). Voelde me meteen thuis. Ontbijt en avondeten zeer goed. Heel proper. Goed gesprek overal en altijd nuttig in termen van lokale kennis / advies enz. Goede toegang tot de stad. Echt genoten!

Dit was ongetwijfeld het beste deel van mijn reis omdat het het beste leren/onderwijzen combineerde met geweldige accommodatie en de stad München, goed weer enz.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik was erg onder de indruk van het enthousiasme en hoe gedreven de jonge en energieke docenten waren, en al de andere Duitsers die me hielpen met het leren van hun lastige maar rijke taal. Ik genoot vooral van de excursies binnen en buiten Berlijn.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was goed georganiseerd, met verschillende methodes toegepast (rollenspel, audio, boeken, folders). Ik zat in een vriendelijke groep met studenten uit verschillende landen, (maar niet uit Engeland!) en het niveau van de lessen was ongeveer correct. Ik had en ik heb nog steeds moeite met het spreken van Duits, maar ik heb wel meer zekerheid gekregen in het spreken. Accommodatie was goed gelegen en comfortabel - zelfs als de temperatuur buiten naar -10 viel. De familie was erg behulpzaam en ik stelde het op prijs dat ze Engels konden spreken. We hebben twee evenementen bezocht - literatuur en film - wat me op prijs deed stellen hoe de Duitse samenleving werkt.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg leuk, met studenten van over de hele wereld. De docenten waren competent en begripvol. Ze zorgden ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en ik had het idee dat ik behoorlijk wat vooruitgang heb gemaakt in de drie weken dat ik daar was. De accommodatie was ok, de huisbaas was erg vriendelijk en sprak geen Engels of Frans, dus ik moest echt aan mijn Duits werken. Ik vond het eten wat minder, maar dat komt misschien door mijn achtergrond. Naast het feit dat de cursus van hoge kwaliteit was deed de school veel moeite om ons van ons verblijf te laten genieten. Al het personeel was bereikbaar, vriendelijk en toegankelijk. Ik zou graag nog een keer terug gaan.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam vanaf het begin en gedurende de cursus. Ik vond de lestijden erg goed, aangezien we tijd hadden om ons als toeristen te gedragen en andere dingen te doen in de avond of ochtend (afhankelijk van wanneer je werd ingepland). Ik woonde bij Frau Lahl, en zij was geweldig. Ze was vriendelijk, gastvrij, kookte goed en sprak veel met me in het Duits, wat precies was wat ik wilde.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Vriendelijke, kleine school. Ik was ouder dan de andere studenten, maar ik voelde me op mijn gemak. De klas was klein - slechts 5 studenten, dus dat was erg fijn. De centrale locatie was erg handig om bezienswaardigheden te bekijken in de namiddag. Vanaf mijn accommodatie duurde het ongeveer 30 minuten om de school te bereiken, alhoewel ik had gevraagd om 20 minuten. Ik woonde samen met een vriendelijke oude dame. Een typisch ouderwetse flat, maar schoon, warm, en comfortabel.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was uitmuntend. Het was precies het juiste niveau voor me en een goede combinatie van vocabulaire en grammatica. De accommodatie was prettig, het lag in een centrale locatie en had alles wat ik nodig had.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De school was erg goed. De grootte van de klas was perfect en alle studenten waren goed geplaatst wat betreft het taalniveau. Dit is belangrijk, aangezien je je soms teruggehouden voelt door mensen met een lager niveau. De docent liet ons in het begin een tekst schrijven om te bepalen waar we het meeste moeite mee hadden en focuste op deze zwakke plekken tijdens haar lessen. Dit vond ik een goede strategie. De privélessen waren ook erg goed. Docenten waren geduldig en goed voorbereid. Alles was super! De vrouw waar ik bij woonde was erg vriendelijk en deed haar best om mijn verblijf zo goed mogelijk te maken. Ze sprak elke ochtend tijdens ontbijt met me en in de avond probeerde ze met interessante onderwerpen te komen om over te spreken (de DDR periode, het omliggende buurt en haar historische vooruitgang, bezienswaardigheden in Berlijn, haar jeugd, etc.) Ik ga proberen contact met haar te houden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was geweldig, de mensen waren erg vriendelijk en behulpzaam en mijn docent was top. De accommodatie was gloednieuw en dus erg schoon en prettig. De locatie was perfect (2 minuten lopen vanaf de school, en 5 minuten lopen tot de metro) en de kamer zelf was ook goed. Ik zou wel graag een suggestie willen doen, namelijk dat studenten niet alleen op basis van hun niveau worden geplaatst, maar ook op basis van wat ze willen leren/wat hun doel is.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik had nooit gedacht dat teruggaan naar school zo leuk zou zijn! In slechts twee weken is mijn Duits zo veel verbeterd, allemaal dankzij de vriendelijke en geduldige docenten. Buiten de school leerde ik ook veel, zowel in de stad als met andere studenten praatten we voornamelijk Duits. Ik verbleef in een studentenresidentie op een goede locatie, dichtbij de school, het openbaar vervoer en bezienswaardigheden. Mijn kamer was aardig, maar vrij klein en karig ingericht. Enkele posters of schilderijen aan de muur zouden leuk zijn geweest. Extra dank aan Phillippa Taylor en haar collega's voor de geweldige service!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg goed, compleet, flexibel en mijn docent was erg vriendelijk. Zelfs met andere studenten was de sfeer erg ontspannen en gezellig. Doordat ik in een kleine groep zat hadden we veel mogelijkheden om te spreken en voelden we ons vrij. Mijn gastgezin was fantastisch! Erg vriendelijk met goede maaltijden, en aangezien hun familie in Dresden woont werden we (de andere student en ik) uitgenodigd om daar een heel weekend door te brengen, wat heel erg aardig was van ze! De accommodatie was altijd schoon en gastvrij.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Interessant en motiverend studiemateriaal, bewogen lessen, veel kansen om te luisteren, spreken en denken in het Duits, een fijne omgeving met mogelijkheden om groepsbezoeken en excursies te doen indien gewenst. Ik voelde me erg thuis en had een fijn verblijf in mijn accommodatie. Het was comfortabel en vlakbij de S-Bahn die naar het centrum van de stad leidde. Ik heb ontzettend genoten van mijn week, volledige ondergedompeld in de Duitse taal, geschiedenis en cultuur. Ik heb zeker mijn doel bereikt wat betreft het leren van de taal, het bouwen van zelfvertrouwen en het maken van vrienden. Het was super!

De docenten waren fantastisch; erg enthousiast, leuk en betrokken. Mijn accommodatie was op een geweldige locatie en was erg comfortabel.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Goed gestructureerde en interactieve cursus. Een geweldige leeromgeving en leuke ervaring. De docenten zijn goed voorbereid en enthousiast, en doen hun uiterste best om het leren van een nieuwe taal zo prettig mogelijk te maken.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het was een goed gerunde school, het ontvangst op mijn eerste dag was erg verwelkomend, de docenten waren geweldig, professioneel en leuk, en ik heb er erg van genoten.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school
E. Ryniec

De drie weken van leren waren nuttig voor me. Het gaf me een goed inzicht in de taal, maar het is aan mij om echt te studeren en veel te onthouden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
F. Lynn

Het was echt goed en het gaf me de kans om de grammatica te leren waar ik anders niet de mogelijkheid voor had omdat het "te ingewikkeld" was voor school. Het was ook een interessante ervaring om een zulke relaxte verhouding met de docenten te hebben die graag in het midden van een les begonnen te praten (in het Duits natuurlijk). De gastmoeder zorgde ontzettend goed voor me - het was bijna alsof ik in een hotel verbleef, behalve dat ik mijn eigen maaltijden moest bereiden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Czech republik (5)
France (18)
Italy (4)
Japan (7)
Other (3)
South america (15)
South korea (19)
Spain (3)
Switzerland (23)
Usa (3)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Berlijn de stad der vrijheden

Een stad die jouw hart zeker zal stelen, de stad van de vrijheid, oftewel de Duitse hoofdstad Berlijn.  Hier vind je zowel een historisch beknopt verleden als een veelzijdig heden. Wat het seizoen ook is, de prachtige stad Berlijn heeft heel veel te bieden, zodat jij je dieper in de cultuur en de taalcursus kan verdiepen. Naast de door onze school samengestelde activiteiten, hebben wij enkele insidertips verzameld, die niet altijd op toeristensites zullen verschijnen, maar nog steeds zeer de moeite waard zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en kijk uit naar een ontdekkingsreis door Berlijn met Apple Language Courses! Read more...

Prijzen Berlijn (Mitte)

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners