Freiburgse daken en Kathedraal, Duitsland
Vind een school
Waardering  4.4/5

Leer Duits in Freiburg

Gelegen aan de rand van het Zwarte Woud ligt het pittoreske Freiburg im Breisgau, de perfecte keuze voor uw taalcursus Duits. Als zonnigste stad van Duitsland beschikt Freiburg over een semi-mediterraans klimaat, waardoor de bezoekers het meeste kunnen halen uit hun tijd. Het is bijna altijd lekker weer, ideaal voor sightseeing! De stad is omringd door door een mix van rustieke boomgaarden, beboste bergen en prachtige wijngaarden en is de perfecte uitvalsbasis voor wandelaars, skiërs, fietsers en mountainbikers. De lokale bevolking is erg trots op de ongerepte omgeving rond hun stad en hebben er hard voor gewerkt om Freiburg een echte 'groene' stad te mogen noemen.

Afgezien van de natuurlijke attracties, heeft Freiburg ook een fascinerende geschiedenis die tot leven komt als je door de straten van de oude stad wandelt. Als thuishaven van een van Duitslands oudste universiteiten (gesticht in de 15e eeuw), combineert Freiburg haar middeleeuwse wortels met een geanimeerde, jeugdige sfeer. Als je door de straten dwaalt, moet je omhoog kijken naar de indrukwekkende gotische Minster die de skyline van de stad domineert en naam geeft aan het belangrijkste plein van de stad, Münsterplatz. Dit is het centrale punt van de stad en komt echt tot leven door de markten die hier regelmatig gehouden worden. Laat u leiden door de beroemde Baechle (miniatuur-kanalen) die eeuwenlang het water uit de rivier door het centrum van de stad hebben gevoerd. Deze door de mens aangelegde beekjes houden de lucht fris en de lokale legende verteld dat wanneer je in een van deze beekjes stapt, je met een Freiburger zult trouwen.

Onze school in Freiburg (Munsterplatz)

Onze school is perfect gelegen als uitvalsbasis om de stad te verkennen, op slechts een korte loopafstand van het belangrijkste plein van de stad, Münsterplatz, en zeer dicht bij de universiteit. Vlakbij vindt je tal van winkels en restaurants en je kunt zelfs heerlijke maaltijden tegen een scherpe prijs kopen in het restaurant van de universiteit.

De lessen worden gegeven in een van de acht helder verlichte klaslokalen en hierna heb je genoeg kansen om te socializen met je medestudenten, in de kantine van de school of op het dakterras.

De minimumleeftijd voor studenten op onze school in Freiburg is 15 jaar, de gemiddelde leeftijd is normaal gesproken tussen de 20 en 25 jaar. Dat gezegd te hebben, we krijgen genoeg boekingen binnen van oudere en jongere studenten die buiten de gemiddelde leeftijd vallen en omdat de meeste studenten alleen reizen en dezelfde interesses hebben merken we vaak dat iedereen goed met elkaar kan opschieten en er veel vriendschappen ontstaan. Als je 17 jaar of jonger bent zou je kunnen overwegen om een van onze cursussen voor jonge studenten te volgen, omdat je hier Duits kunt leren met studenten van rond dezelfde leeftijd!

Foto's

1
3
6
7

Cursussen in Freiburg (Munsterplatz)

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Mini-Group (25)
  • Intensive + Mini-Group (30)
  • Intensive + Private Lessons (25)
  • Private Lessons (20)
  • TELC Exam Prep (30)
  • TestDaF Course (30)

De populairste cursusoptie die we in Freiburg aanbieden is de ‘Intensieve’ cursus waarbij je 20 groepslessen per week krijgt. Dit is een populaire optie omdat het de perfecte balans vormt tussen de hoeveelheid tijd die in de klas wordt doorgebracht en de mogelijkheid om de stad te verkennen en het geleerde in praktijk te brengen.

Ben je slechts een korte periode beschikbaar en wil je zo snel mogelijk vooruitgang boeken, dan zou de ‘Intensief + Mini-groep’ cursus geschikt voor je zijn. Tijdens deze cursus krijg je 20 groepslessen (max. 12 studenten per klas) en 10 mini-groep lessen (max. 6 studenten per klas) per week.

Zowel de 'Intensieve' en 'Intensive + Mini-groep' cursus zullen je helpen om je algemene kennis van het Duits te verbeteren. Moet je je echter op specifieke aspecten van de taal richten, dan zal een cursus bestaande uit privelessen de beste optie voor je zijn.

Onze school in Freiburg biedt ook ‘Examen Voorbereidings’ cursussen aan voor studenten die het Start Deutsch 1 en 2, Zertifikat Deutch en TELC Deutsch examens willen doen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Al deze cursussen worden overdag gegeven, van maandag t/m vrijdag. Wanneer je overdag andere verplichtingen hebt dan zou de ‘Avond’ cursus wellicht iets voor jou kunnen zijn. Deze cursus bestaat uit 4 lessen per week in kleine groepjes van 4-8 studenten. Deze 4 lessen worden over twee avonden per week verspreidt, normaal gesproken op maandag en woensdag of dinsdag en donderdag.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family
  • Shared Apartment
  • Student Residence

Om wat je in de klas geleerd hebt te versterken is het een goed idee om zoveel mogelijk Duits te spreken met de locals. Daarom raden wij altijd aan om in een gastgezin te verblijven wanneer je zo snel mogelijk vooruitgang wenst te boeken.

Je kunt ervoor kiezen om alleen accommodatie te boeken zonder pension en dus zelf je maaltijden klaar te maken, maar het is ook mogelijk om voor logies + ontbijt te kiezen of voor halfpension, waarbij ontbijt en diner geserveerd wordt. Houd in gedachten dat de avondmaaltijd de beste tijd is om te gaan zitten met je host(s) en een gesprek te voeren, daarom zou je halfpension kunnen overwegen als je veel contact met hen wenst te hebben. Gasten die op een self-catering basis verblijven hebben meestal het minste contact met hun host(s), dus dit is echt voor mensen die meer onafhankelijkheid willen. De meeste hosts wonen in de buitenwijken met goede vervoersmogelijkheden naar het stadscentrum. Je kunt verwachten binnen 10-40 minuten met het openbaar vervoer naar de school te reizen.

We bieden ook accommodatie aan in de studentenresidentie, dit type accommodatie is normaal gesproken het populairst rond studenten in hun twintiger jaren. Elke kamer in de residentie heeft zijn eigen badkamer. Er zijn gedeelde studenten ruimtes met een televisie en een snookertafel en er is ook een volledig uitgeruste keuken per verdieping. Er is een wasserij in het gebouw en tal van winkels in de buurt. De school en het centrum van de stad zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Activiteiten

Maak je geen zorgen als je alleen naar Freiburg reist. De meeste studenten reizen alleen en dat is een van de redenen waarom onze collega’s op de school regelmatig activiteiten aanbieden. Deze activiteiten geven je ook een goed beeld van de lokale cultuur en omgeving. Enkele voorbeelden van het soort activiteiten zijn onder meer rondleidingen door de stad, een bezoek aan het theater, kanoën, klimmen, voetbal, film avonden en barbecues. De school organiseert ook regelmatig excursies naar plaatsen zoals het Zwarte Woud, de Kaiserstuhl en de Elzas. Onze collega's van de school zullen het activiteitenprogramma van die week bij aankomst laten zien zodat je kunt kiezen aan welke activiteiten je wilt deelnemen.

Hoe er te komen

De dichtstbijzijnde luchthaven van Freiburg is EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg die 70km ten zuiden van de stad ligt. Vanaf daar kun je een bus (reistijd is ongeveer 55 minuten) nemen. Of je kunt naar de Baden-Baden luchthaven vliegen. Freiburg heeft ook goede treinverbindingen met veel Duitse en Europese steden.


Locatie van onze school in Freiburg (Munsterplatz)

Cursus

4.4 / 5
Accommodatie

4.7 / 5
Medewerkers van de school

4.5 / 5
Gemiddelde score voor onze school Freiburg (Munsterplatz) gebaseerd op 12 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Het was nuttig en interessant.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Fantastisch onderwijs, en de vier docenten die ik had waren gedreven, interessant en erg professioneel. Lesmateriaal was relevant voor mijn gemiddelde niveau. Verschillende onderwijsmethodes zorgden ervoor dat we betrokken bleven. De accommodatie was ook erg goed, de familie was vriendelijk en deed haar best om aan alle wensen te voldoen. Het enige nadeel was dat de familie een tramrit en busrit + 10 minuten lopen van de school vandaan was. Al in al kostte het ongeveer 45 minuten om naar de school te reizen. Toch heb ik genoten van mijn tijd met de vriendelijke gastouders en ik heb veel geleerd van de docenten. Ik vond het ook erg leuk om de andere studenten te leren kennen aangezien de klas niet al te groot was.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus voldeed aan mijn verwachtingen. Ik startte als een A2 Duits beginner, en aangezien ik nog nooit in een Duits omgeving was geweest, begreep ik dingen snel, maar was ik niet spreekvaardig. De docenten waren erg goed, ze stonden altijd open voor vragen en zorgden ervoor dat we alles begrepen. De sfeer was ook goed, ik heb veel gelachen met de docenten en andere studenten. De familie waar ik bij verbleef voor bijna 7 maanden was waarschijnlijk de beste in de hele stad. Alhoewel het misschien cliché klint, zorgden ze ervoor dat ik me als een familielid voelde. We hadden veel gesprekken, speelden spelletjes na het avondeten en lachten elke dag. Ze waren erg gastvrij en ruimdenkend.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Janis was de docent voor de privélessen voor mijn dochter en ik. Hij was zeer goed georganiseerd en wist de lessen helemaal aan onze benodigheden aan te passen. Ons Duits is er aanzienlijk op vooruit gegaan. Janis gaf ons ook praktische dingen om buiten de klas te oefenen. Ik ben erg tevreden en zou graag nog een keer willen gaan.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Ik volgde een Duits cursus van twee weken in Freiburg. De docenten waren vriendelijk en erg goed. Het programma en de schoolmaterialen waren interessant en handig. Ik begon met een heel laag niveau en ging er aardig op vooruit. Ik was erg tevreden.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


(12)
(2)
(8)
Africa (4)
Asia (18)
Middle east (10)
North/south america/oceania (14)
Northern/eastern europe (14)
Southern europe (14)
Western europe (4)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Prijzen Freiburg (Munsterplatz)

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners