Uitzicht van Hamburg over het Alstermeer
Vind een school
Waardering  4.4/5

Duits leren in Hamburg - Duitsland

Hamburg is zowel een prachtige, historische havenstad als een moderne, welvarende stad. In de stad vind je veel kanalen, parken, pubs en mooie gebouwen. Hoewel Hamburg internationaal en commercieel georiënteerd is, heeft de stad ook een rijke cultuur met opera, ballet, vele theaters, middeleeuwse kerken en musea. De stad heeft maar liefst 1,7 miljoen inwoners en is een geweldige locatie om Duits te leren. Hier is altijd wel iets te zien of te doen en ook altijd een nieuw deel van de stad te verkennen!

Onze school in Hamburg

Onze Duitse taalschool in Hamburg bevindt zich in het centrum van de stad, in een rustige, verkeersvrije straat. In de omgeving van de school vind je veel winkels, cafés en restaurants. Vanuit hier kun je gemakkelijk de rest van Hamburg verkennen.

Onze taalschool is een van de grootste van Hamburg. Er zijn 80 klaslokalen en een comfortabele studentenresitentie in het zelfde gebouw.

Foto's

Duitse les op onze school
De boekwinkel van de school
De kantoren van de school
Plezier hebben in het leren van de Duitse taal

Cursussen in Hamburg

Beschikbare cursussen

 • Intensive (afternoon) (25)
 • Intensive (morning) (25)
 • Super Intensive (afternoon) (25)
 • Super Intensive (morning) (25)
 • Super Intensive + Private Lessons (afternoon) (30)
 • Super Intensive + Private Lessons (morning) (30)
 • Private Lessons (20)
 • Exam Prep (25)

Je kunt Duits leren tijdens een Super Intensieve taalcursus van 25 lessen per week, die naar voorkeur ‘s ochtends of ‘s middags plaats vinden. Elke les duurt 45 minuten en bestaat uit maximaal 15 studenten.

Onze school in Hamburg biedt ook een cursus Super Intensief + Privélessen. Waarbij je 25 groepslessen combineert met 5 privélessen per week. Ook hierbij is het mogelijk om te kiezen tussen een ochtend- of een middagcursus. Voor een volledig gepersonaliseerd programma, kun je bovendien kiezen voor een cursus bestaande uit enkel privélessen. Dit is de perfecte keuze wanneer je specifieke onderwerpen of taalgebieden wenst te verbeteren.

Onze school biedt ook BExamenvoorbereidingscursussen, ideaal voor wanneer je een TestDaF examen in het vooruitzicht hebt. Je krijgt hier de kans om dit specifieke examen voor te bereiden onder begeleiding van gekwalificeerde Duitse docenten.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment
 • Student Residence
 • Studio Apartment (18-35 years)

Wanneer je voor 3 weken of minder in Hamburg verblijft, kun je kiezen voor accommodatie bij een van de met zorg geselecteede, Duitse gastgezinnen. Dit is mogelijk op basis van zelfcatering, bed&breakfast en halfpension. Verblijf bij een gastgezin biedt een uitstekende kans om Duits te leren en bekend te worden met de Duitse cultuur en manier van leven.

Als je langer dan 3 weken in Hamburg verblijft, dan kun je verblijven in de studentenresidentie, gelegen op het schoolterrein. Elke kamer heeft een TV en WiFi verbinding. Er zijn wel badkamers op elke verdieping, maar geen keukenfaciliteiten. Deze residentie is bijzonder populair bij studenten die zoeken naar een gunstig geprijsde en toch comfortabele accommodatie, in het hart van de stad!

Als je graag een accommodatie zou willen delen met andere studenten of locals, kies dan voor een gedeeld appartement. De appartementen bestaan uit 1-persoons slaapkamers en gemeenschappelijke keukens en badkamers. Elke slaapkamer is voorzien van een bed, een kledingkast, een tafel en een stoel

Er zijn ook studio-appartementen beschikbaar in het centrum van de stad, voor studenten van 18 tot 35 jaar die graag op zichzelf zijn.

Activiteiten

Onze school in Hamburg biedt een zeer uitgebreid cultureel programma, met onder andere sightseeing tours door Hamburg (Haven tour, Kanalen tour, Alster boottocht), bezoekjes aan lokale bedrijven (brouwerij van Hamburg, TV en radio stations), bezoekjes aan musea en sportieve activiteiten. Er worden zelfs dagexcursies georganiseerd naar onder andere Berlijn, Lübeck, Travemünde, Schwerin en nog veel meer!

Hoe er te komen

Er zijn twee luchthavens in Hamburg: Hamburg-Fuhlsbüttel, de grooste van de twee, en Hamburg-Lübeck. Onze school kan vervoer van de luchthaven naar je accommodatie voor je organiseren, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Locatie van onze school in Hamburg

Cursus

4.4 / 5
Accommodatie

4.3 / 5
Medewerkers van de school

4.6 / 5
Gemiddelde score voor onze school Hamburg gebaseerd op 37 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Docenten waren uitmuntend, de cursus was erg goed. Mijn gastfamilie bestond uit echte "sterren". Heel prettig en behulpzaam met Duitse gesprekken in de ochtend en avond.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was goed en amusant. Ik had niet het idee dat ik zoveel uren per dag les had, wat goed is. Het ging te snel voorbij.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het was goed, ik heb veel geleerd. Enerzijds de taal, anderzijds de leefwijze in Hamburg.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het was allemaal zoveel pret. Het was echt een leuke ervaring. Ik had geweldige accommodatie bij een gastgezin dat aan de noordelijke rand van Hamburg woonde. Ik verbleef acht weken in Hamburg om mijn Duits te verbeteren. Tegen het einde van mijn verblijf waren er zelfs Duitsers die me vertelden dat ik de taal goed beheersde. Eerst dacht ik dat ze een grap met me uithaalden, aangezien ik altijd moet nadenken voordat ik iets zeg, maar ze waren echt serieus. De kwaliteit van lesgeven in Hamburg is top!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de cursus geweldig. Ik heb veel geleerd in de korte tijd dat ik daar was. Ik zou graag wat meer grammatica hebben geleerd, maar ik begrijp dat het spreken ook erg belangrijk is. Mijn accommodatie was prachtig - ik had er niks op aan te merken. De kamer was erg schoon. De administratie in Hamburg was ook erg goed. Ze waren altijd vriendelijk en lieten me mijn koffer in het kantoor houden voor een week, zodat ik kon backpacken door Duitsland. Mijn vakantie zou zwaar zijn geweest zonder hun hulp.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik was erg blij met de flexibiliteit die de school aanbood met de lessen. De leerstijl was divers en goed aangepast aan mijn wensen. Ik was erg tevreden met de vooruitgang die ik boekte gedurende mijn korte verblijf in Hamburg.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Het is moeilijk te zeggen hoe mijn cursus beter had gekund - elk aspect van mijn maand in Hamburg was geweldig. De grootte van de klas was redelijk klein - meestal 7-8 personen en de laatste week 10-11. Ik had elke ochtend twee verschillende docenten, wat erg goed bleek te werken - elke docent is anders, dus het is goed om twee personen te hebben die je helpen. De lesmaterialen waren erg goed en het tempo was ook prettig. Ik heb veel vooruitgang gemaakt en kom zeker terug. De accommodatie beviel ook goed - ik wilde graag iets voor mezelf, en dat is wat SmartMents (studio appartement) aanbood. Het was handig om een grote fietsenstalling in de kelder te hebben en ook de wasserette kwam goed van pas. Er was een goede internetverbinding en de kamer had veel kastjes en stopcontacten. Supermarkten waren niet ver, en het was handig dat het treinstation dichtbij lag, aangezien het veel eettentjes biedt en het makkelijk maakt om in het weekend ergens anders heen te gaan. Ik heb een hele leuke maand gehad - dankzij Apple Languages en dankzij alle mensen in Hamburg.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Een erg goede school in het centrum van Hamburg. Beide docenten (Anne-Sophie en Vera) waren briljant, en het was erg leuk om andere studenten van over de hele wereld te leren kennen. Ik werd warm welkom geheten door Ute en Hilmo Kepes in hun huis in Hamburg. Ik had een prettige kamer en Ute kookte ontzettend lekkere maaltijden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was top door de lessen die werden gegeven. Mijn accommodatie was goed, maar een beetje ver van het centrum van Hamburg. Het bood echter alles wat ik nodig had.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was goed en het was geweldig dat het helemaal in het Duits was. De klasgrootte (ongeveer 10) zorgde voor genoeg gelegenheid om te praten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb van alles genoten: de docenten, het gastgezin, het personeel op kantoor. Iedereen was zo behulpzaam en vriendelijk. Ik heb een aantal vrienden al aangeraden om contact met jullie op te nemen voor hun volgende taalvakantie. Voor mijn gastgezin was niets te veel. Ze gingen zonder problemen goed om met mijn voedings allergieën. Het was een buitengewone mooie ervaring! BEDANKT!! Ik heb veel geleerd en vond de ervaring zo leuk dat ik erover denk om volgend jaar terug te gaan om verder te gaan met het leren van Duits.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg leuk en ik heb er heel erg van genoten. De docenten waren echt aardig en de lessen hadden een goede combinatie van theorie en praktijk, vooral het latere gedeelte toen de docenten zich vooral op spreekvaardigheid richtten, dat was erg goed.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De school is echt een uitstekende institutie en ik vond dat elk uur in de les het geld meer dan waard was. Ik raad deze school iedereen aan!

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De cursus was uitstekend, vooral de docenten.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Ik heb echt van de cursus genoten, ale docenten waren erg professioneel en als de tijd het toelaat, ga ik zeker nog een keer terug. Mijn accommodatie was erg schoon en comfortabel.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Genoot van de lessen, de docenten waren erg geduldig, beleefd en zorgvuldig over de hele cursus en ik heb echt genoten van mijn verblijf hier.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik had geweldige docenten tijdens mijn cursus - een van hen was echt de beste docent die ik ooit heb gehad!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de school echt leuk en vooral de eerste docent die we hadden. De accommodatie was geweldig: mijn host was erg gastvrij en sprak veel Duits met mij.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
S. Boukara

Het was erg interessant en goed gepresenteerd. Ik had het geluk om 2 erg goede docenten te hebben. Ik raad het zeker aan.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De cursus was erg interessant en stimulerend. De docent was grappig en erg fijn om mee te praten. De schoolresidentie was schoon en mijn kamer was best groot. De residentie lag op een erg goede locatie in het centrum van de stad, dus we konden lopen in plaats van de U-bahn of de S-bahn te nemen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


China (12.0)
France (3.0)
Italy (7.0)
Korea (3.0)
Mexico (3.0)
Spain (7.0)
Switzerland (24.0)
Turkey (4.0)
Uk (4.0)
Us (4.0)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Hamburg in één dag

Voor iedereen die nog niet naar Hamburg is geweest! In dit artikel vind je mijn persoonlijke tips over hoe je het meeste uit een of twee dagen Hamburg krijgt! Begin de dag met Hamburg vanuit een ongewoon perspectief, met een boottocht door de haven (de grootste van Duitsland). Ga direct naar de haven om een boot te vinden. Wees niet bang voor de vele verschillende toeristenboten, ze hebben allemaal ongeveer hetzelfde programma en duren gewoonlijk 2 uur! Pas wel op voor oplichters; een tocht kost nooit meer dan € 20! Read more...

Prijzen Hamburg

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners