Duits leren in Heidelberg

70 klaslokalen
3 computerlokalen
Schooleigendomswoningen met gemakkelijke toegang
Cursusmateriaal ter plaatse gekocht
Geregistreerd TOEFL- en TestDaF-examencentrum
Lid van de FaDaF, VDP, FDSV en meer
Winnaar van de Star School Award van StudyTravel Magazine, iStudy’s Global Awards en Excellence Awards voor klanttevredenheid
Wi-Fi in het hele gebouw

Onze school in Heidelberg

Je vindt onze Duitse taalschool in Altstadt, de levendige oude binnenstad van Heidelberg. Dit gebied staat bekend om de geplaveide pleinen en bakstenen herenhuizen die de stad een uitgesproken Germaanse sfeer geven. Er zijn veel winkels en eetgelegenheden in de omgeving, en de belangrijkste bezienswaardigheden van Heidelberg zijn allemaal te voet bereikbaar in minder dan 30 minuten. Deze omvatten het compacte maar groene Bismarckplatz-park net om de hoek, het Body Worlds Museum en zijn fascinerende wetenschappelijke tentoonstellingen, en het middeleeuwse marktplein en zijn indrukwekkende kathedraal. Vanaf hier kunt u de kabelbaan nemen naar de beboste hellingen van Königstuhl, waar vele bezienswaardigheden en bezienswaardigheden verborgen zijn en een ongeëvenaard uitzicht over de stad bieden.

Onze school in Heidelberg is een grote school met 70 lichte klaslokalen en in totaal 3 computerlokalen waar de leerlingen gebruik van kunnen maken. Het beschikt ook over verschillende nabijgelegen woningen die een ideale uitvalsbasis bieden voor uw taalstudie en uw verkenning van de stad. Het gebouw wordt ook gebruikt door lokale studenten die andere talen leren, dus je krijgt de kans om je nieuw ontwikkelde vaardigheden te oefenen met autochtone Duitsers. Bovendien biedt dit bedrijf niet alleen meeslepende taallessen; het is ook nauw betrokken bij het Duitse onderwijs en heeft een eigen universiteit voor toegepaste wetenschappen, verschillende tweetalige scholen, een aantal basisscholen en middelbare scholen in heel Duitsland, en verschillende technische hogescholen. Het is echt een marktleider als het om onderwijs gaat!

Deze leidende positie wordt weerspiegeld in de vele prijzen en accreditaties. Deze omvatten opeenvolgende overwinningen zoals iStudy Global Awards, de Star School Awards van StudyTravel Magazine en Customer Excellence Awards. Het heeft een accreditatie van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) en is lid van de Studentenraad Duits als Vreemde Taal (FaDaF), Fachverband Deutscher Sprachschulen und Sprachreise-Veranstalter (FDSV) en de Federale Vereniging van Duitse Privéscholen (VDP). ). Bovendien is het een geregistreerd testcentrum met toestemming om verschillende taalexamens te organiseren, waaronder telc, TOEFL en TestDaF. Met al deze redenen om hier te studeren, waar wacht je nog op?!

Heidelberg

De thuisbasis van de oudste universiteit van Duitsland - en een van de langst bestaande onderwijsinstellingen op het continent - Heidelberg is een uitstekende locatie voor een taalcursus! Deze charmante, pittoreske stad ligt aan de rivier de Neckar en is een toegangspoort tot de bergen van het Odenwald. Met zijn barokke gebouwen en grote studentenpopulatie biedt Heidelberg een interessante mix van oud en jeugdig, terwijl het warme klimaat het op elk moment van het jaar tot een aantrekkelijke bestemming maakt. De stad is gastheer voor talloze jaarlijkse evenementen, waaronder het Vampire Ball, de Fasching, het Old Town Autumn Festival en de wereldberoemde kerstmarkt. Studenten die Duits leren in Heidelberg kunnen al deze geneugten en meer ervaren terwijl ze studeren aan onze bekroonde school.

Heidelberg staat vooral bekend om zijn beroemde universiteit, hoewel de rijke geschiedenis veel verder teruggaat dan dat. De stad dankt zijn naam in feite aan homo Heidelbergensis, een vroeg menstype waarvan de stoffelijke resten in het gebied zijn gevonden. De zogenaamde ‘Heidelberg-man’ biedt het vroegste bewijs van menselijk leven in Europa; amateurarcheologen kunnen dit wonder bekijken in het Instituut voor Aardwetenschappen van de universiteit van de stad.

Oorspronkelijk bekend als Bergheim, wat 'Berghuis' betekent, verschijnt Heidelberg in archieven in de 12e eeuw. In die tijd was de stad de zetel van de Heilige Roomse macht onder de heersende Hohenstaufen-dynastie, die Schloss Heidelberg haar thuis noemde. De beroemde universiteit van de stad heeft dit erfgoed te danken aan haar oorsprong, aangezien het keurvorst Palatine Rupert de Rode was die de universiteit in 1386 heeft gesticht.

Naarmate de middeleeuwen vorderden, speelde deze instelling een leidende rol in bijna alle grote Europese scholen, vooral die van wetenschap en filosofie. In zijn tijd was het gastheer voor opmerkelijke namen als paus Pius II, Dmitiri Mendelejev, Mac Weber en Hannah Arendt. De universiteit ligt aan de overkant van de rivier van onze taalschool en verschillende delen van de campus, inclusief de botanische tuinen en de prachtige bibliotheek, zijn open voor het publiek. Er zijn ook regelmatig Duitstalige lezingen en seminars waar ook het publiek aan deel kan nemen!

Het zijn echter niet alleen geschiedenis en onderwijs die Heidelberg aandrijven. De stad is ook jong en levendig en beschikt over uitstekende winkels, interessante lokale bedrijven en bars en restaurants die voor elke denkbare smaak geschikt zijn. Dit is echt een stad die voor ieder wat wils biedt. U kunt een toneelstuk of musical bijwonen in een van de vele theaters van de stad, of een bezoek brengen aan de beroemde Heidelberg Tun, 's werelds grootste wijnvat dat is gemaakt van meer dan 100 eikenbomen. Je kunt een wandeling maken over het Filosoofpad of naar de top van de Heilige Heuvel klimmen, terwijl je onderweg de talloze verborgen geneugten spot. Of waarom bezoekt u niet de Studentenkarzer, de universiteitsgevangenis, die is versierd met de kunst en graffiti van generaties weerbarstige studenten? Of misschien Tiergarten Zoo en het nabijgelegen Neckarwiese park? Het is een ware oase en een prachtige plek om een middag door te brengen.

Met al deze attracties en meer tot je beschikking, zul je zeker genoeg dingen vinden om te doen nadat je lessen zijn afgelopen, evenals genoeg plekken om je Duits te oefenen!

Cursussen in Heidelberg

Beschikbare cursussen

  Het kernprogramma op deze school is de Intensieve cursus, die bestaat uit 20 groepslessen per week. Deze lessen zijn gepland tussen 09:00 - 12:15 uur van maandag tot en met vrijdag, wat betekent dat studenten 4 lessen per weekdag krijgen. Omdat de lessen volledig meeslepend zijn, zul je merken dat je heel snel vooruitgang boekt!

  Degenen die op zoek zijn naar een uitgebreider programma, moeten de Super-intensieve 30 cursus kiezen, die elke weekdag 10 groepslessen tussen 13:00 en 14:30 toevoegt aan het kernprogramma. Indien nodig kunnen C1+-studenten hun aanvullende lessen gebruiken om zich voor te bereiden op een aankomend examen, zoals telc, TestDaF of DSH.

  Het maximale aantal studenten voor elke cursus is 15, dus iedereen heeft veel mogelijkheden voor taaloefening en interactie met de docent. Je studeert samen met andere mensen met hetzelfde startniveau als jij, waardoor je op een natuurlijke manier vooruitgang boekt.

  Let op: als u geen eerdere ervaring met Duits heeft, moet u met uw cursus op een specifieke datum beginnen. Neem contact met ons op voor beschikbare startdata voor beginners.

  De meest efficiënte manier om uw taalvaardigheid aanzienlijk te verbeteren, is door een pakket privélessen te boeken. Met de onverdeelde aandacht van de leraar en onbeperkte mogelijkheden voor taaloefeningen biedt privélessen flexibiliteit en focus op een manier die groepslessen misschien niet altijd mogelijk maken. Ze zijn vooral ideaal als u bepaalde zwakke punten of interesses heeft waarop u zich wilt concentreren. De standaardpakketten bestaan uit 10 of 20 één-op-één lessen per week, maar we kunnen desgewenst een pakket op maat voor je samenstellen.

  Als je privélessen wilt volgen, maar de sociale ervaring van een groepscursus niet wilt missen, waarom boek je dan niet een gecombineerd Intensief + Privé pakket? Met dit programma kunt u uw algemene kennis van het Duits vergroten tijdens groepslessen in de ochtend, en kunt u zich tijdens de 1:1-sessies in de middag concentreren op uw favoriete onderwerpen. Op aanvraag is ook een omgekeerd schema mogelijk.

  Onze partnerschool biedt ook een uitstekend Zakelijk Duits programma aan, dat de intensieve of superintensieve cursussen combineert met 1 extra dagelijkse les over commerciële woordenschat en praktijken met betrekking tot de Duitse arbeidswereld. Deze cursus is beschikbaar om te starten in de eerste week van elke maand. Studenten hebben minimaal B2-niveau Duits nodig om de cursus te kunnen volgen.

  Ziet u niet wat u zoekt? Neem vandaag nog contact met ons op om te zien of we een pakket op maat voor u kunnen regelen!

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   Voor maximale taalonderdompeling en ontwikkelingsmogelijkheden raden we je aan om tijdens je cursus bij een gastgezin te verblijven. Alle hosts wonen binnen 30 minuten reizen van de school met het openbaar vervoer**. Ze bieden een- of tweepersoonskamers* en gedeelde toegang tot de badkamer en de gemeenschappelijke ruimtes van het huis. De gastheren bieden 1, 2 of 3 dagelijkse maaltijden als onderdeel van het accommodatiepakket, afhankelijk van uw voorkeuren. Gegarandeerde Wi-Fi toegang en/of keukengebruik kan tegen een kleine meerprijs worden verzorgd. Beddengoed is eenmalig inbegrepen; U dient uw eigen handdoeken mee te nemen. Bij aankomst wordt u gevraagd een borg van € 150,- te betalen; Deze krijgt u bij vertrek terug, mits u de sleutel inlevert en uw kamer achterlaat zoals deze is aangetroffen.

   **Verder gelegen hosts (tot 50 minuten reizen) zijn beschikbaar tegen een lager tarief. Neem gerust contact met ons op als u hierover meer informatie wenst.

   Studentenresidentie accommodatie biedt de mogelijkheid om bij andere scholieren te verblijven en een sociale accommodatie-ervaring te hebben. De school biedt twee standaardwoningen, beide op minder dan 25 minuten met het openbaar vervoer van de school. Deze bieden een- of tweepersoonskamers*, gedeelde badkamers en gemeenschappelijke keukens. Tegen een toeslag is het mogelijk om te upgraden naar een kamer met een eigen douche. Alle kamers zijn op basis van eigen kookgelegenheid geboekt en beschikken over WiFi. Beddengoed is inbegrepen; U dient uw eigen handdoeken mee te nemen. Bij aankomst wordt u gevraagd een borg van € 200,- te betalen; Deze krijgt u bij vertrek terug, mits u de sleutel inlevert en uw kamer achterlaat zoals deze is aangetroffen.

   Als je deze sociale accommodatie-ervaring wilt hebben, maar liever toegang hebt tot een eigen badkamer en dichter bij de taalschool wilt zijn, dan kun je de premium residentie selecteren. Deze ligt op slechts een paar minuten lopen van de taalschool en biedt eenpersoons- en tweepersoonsslaapkamers met eigen badkamer, elk uitgerust met een koelkast en een magnetron. Kamers worden zonder maaltijden geboekt, maar het is mogelijk om ontbijt toe te voegen in het hotel aan de overkant; U kunt dit ter plaatse boeken. Beddengoed is inbegrepen; U dient uw eigen handdoeken mee te nemen. De kamers worden regelmatig schoongemaakt, maar u bent zelf verantwoordelijk voor het netjes houden van uw ruimte. Er is WiFi beschikbaar. Bij aankomst wordt u gevraagd een borg van € 200,- te betalen; Deze krijgt u bij vertrek terug, mits u de sleutel inlevert en uw kamer achterlaat zoals deze is aangetroffen.

   Voor ultieme onafhankelijkheid selecteert u een studio-appartement en verblijft u in een appartement met 1 slaapkamer in het centrum van Heidelberg. Alle studio's liggen op minder dan 10 minuten lopen van de taalschool, waardoor je na de les gemakkelijk de stad kunt verkennen. Elk appartement kan geboekt worden door 1 of 2 personen* en ze hebben allemaal een eigen badkamer en een ingerichte kitchenette. Ze worden geboekt op basis van zelfcatering, maar we raden u wel aan een aantal van de lokale restaurants te proeven en zelf te koken! Voor groepen van 3 en 4 studenten zijn op aanvraag appartementen met 2 slaapkamers beschikbaar. Beddengoed is inbegrepen; U dient uw eigen handdoeken mee te nemen. Bij aankomst wordt u gevraagd een borg van € 200,- te betalen; Deze krijgt u bij vertrek terug, mits u de sleutel inlevert en uw kamer achterlaat zoals deze is aangetroffen.

   *Tweepersoonskamers met 2 aparte bedden zijn alleen beschikbaar voor twee studenten die samen reizen. Als u een tweepersoonskamer met 2 aparte bedden selecteert, maar alleen reist, wordt u naar een eenpersoonskamer verplaatst.

   Activiteiten

   Naast taallessen organiseert de school een uitgebreid cultureel programma voor studenten. Hierbij horen activiteiten en excursies waarmee jij de stad en de omgeving, maar ook je medestudenten, leert kennen. Alle activiteiten worden in het Duits uitgevoerd; Hierdoor kunt u uw onderdompeling in de taal behouden en blijven leren door ervaring op te doen in realistische scenario's.

   Veel activiteiten zijn gratis beschikbaar, hoewel voor sommige activiteiten een extra vergoeding geldt om de toegangs- en/of transportkosten te dekken. Het exacte schema verandert gedurende het jaar, maar kan het volgende omvatten:
   - Begeleide rondleidingen door de stad
   - Groepsspelen en sporten
   - Bezoeken aan lokale bezienswaardigheden, zoals het Apothekersmuseum, de Filosofenwandeling en het kasteel van Heidelberg
   - Boottochten op de Neckar
   - Maaltijden en/of drankjes met de klas
   - Excursies van een halve of hele dag naar lokale bezienswaardigheden zoals Frankfurt, Straatsburg en dorpen in het Zwarte Woud

   Houd er rekening mee dat er een minimum aantal van 8 studenten vereist is om de activiteiten door te laten gaan, en een minimum van 12 studenten voor de excursies.

   Hoe er te komen

   De dichtstbijzijnde internationale luchthaven bij Heidelberg is Frankfurt Airport, op ongeveer 80 km afstand.

   Indien nodig kunnen wij bij aankomst en/of vertrek op deze luchthaven een transferservice voor u regelen. Als u bij aankomst voor deze service kiest, wordt u bij aankomst op de luchthaven opgehaald en rechtstreeks naar uw accommodatie gebracht. Als u bij vertrek ook voor deze service kiest, wordt u bij uw accommodatie opgehaald en op tijd voor uw vlucht teruggebracht naar de luchthaven.

   Vervoer van/naar de treinstations Heidelberg of Mannheim is op aanvraag beschikbaar.

   Deze dienst kan ook worden geregeld vanaf de volgende luchthavens: Stuttgart, Baden-Baden-Karlsruhe, Hahn, Straatsburg en Saarbrücken. Neem contact met ons op voor informatie over prijzen.

   Alle studenten moeten ervoor zorgen dat ze op de zondag voordat hun cursus begint in Heidelberg aankomen en vertrekken op de zaterdag nadat deze is afgelopen. Indien nodig zijn op aanvraag extra nachten mogelijk.


   Locatie van onze school in Heidelberg

   Prijzen Heidelberg

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2024