Kasteel Heidelberg en Oude Brug, Duitsland
Vind een school
Waardering  4.3/5

Duits leren in Heidelberg - Duitsland

Het is moeilijk om een stad te vinden die nog typischer Duits is dan Heidelberg. In Heidelberg staat de oudste universiteit van Duitsland, waaraan elk jaar duizenden Duitse studenten studeren. Heidelberg is een charmante, schilderachtige stad aan de oever van de rivier de Neckar in het zuiden van Duitsland.

Heidelberg biedt een interessante combinatie van Duitse geschiedenis en een levendige, jonge bevolking. In de stad worden elk jaar veel concerten, festivals en kerstmarkten georganiseerd waar veel toeristen naartoe komen. De stad is daarom een erg populaire locatie bij onze studenten!

Onze school in Heidelberg

Onze school in Heidelberg ligt in het Handschuhsheim gebied, slechts 15 minuten lopen van het historisch centrum van de stad. Dit gedeelte van Heidelberg is een van de mooiste delen van de stad, met gezellige straten met veel bomen en indrukwekkende historische gebouwen. Onze studenten studeren in een beschermd-erfgoedgebouw dat traditionele kenmerken combineert met moderne faciliteiten, waaronder Wifi door het hele gebouw. De school heeft ook ruime tuinen en een terras waar in de zomer maanden barbecues worden gehouden.

Foto's

Duits leren op onze school
Relaxen tijdens de pauze
Samen Duits leren
Duitse les op onze school

Cursussen in Heidelberg

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Private Lessons (25)
  • Super Intensive (25)
  • Super Intensive (30)
  • Private Lessons (20)
  • DaF Exam Prep (29)
  • TELC Exam Prep (30)

Onze school in Heidelberg biedt een standaardcursus van 20 groepslessen per week, een intensieve cursus van 25 groepslessen per week en een superintensieve cursus van 30 groepslessen per week. Klassen bestaan uit maximaal slechts twaalf studenten, dus je zult genoeg individuele begeleiding van je docenten krijgen! Als je toch liever privélessen wilt volgen, kan dat natuurlijk ook. Als je van plan bent het TELC- of TestDaF-examen te gaan afleggen, volg dan eerst onze examenvoorbereidingscursus.

Speciaal voor studenten van vijftig jaar en ouder biedt onze school een cursus Duits Club 50+. Deze cursus duurt twee weken en bestaat uit 16 groepslessen Duits per week en een uitgebreid cultureel programma. Neem voor meer informatie over onze cursussen gerust contact met ons op!

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family
  • Shared Apartment
  • Studio Apartment

Je kunt tijdens je cursus Duits in Heidelberg verblijven bij een van onze gastvrije, vriendelijke gastgezinnen. Je kunt kiezen voor verblijf bij een gastgezin op basis van bed&breakfast of halfpension. Tijdens de maaltijden die je met je gastgezin deelt, kun je je Duits oefenen en veel leren over de Duitse cultuur en keuken! Dit type accommodatie is dus niet alleen gezellig, maar ook erg leerzaam. Als je toch liever voor je eigen maaltijden wilt zorgen, kies dan voor verblijf in een studentenresidentie op basis van zelfcatering.

Activiteiten

Net als al onze andere scholen in Duitsland biedt onze school in Heidelberg een zeer uitgebreid activiteitenprogramma voor studenten. Op het programma staan allerlei sportieve en culturele activiteiten en excursies. Deelname aan deze activiteiten en excursies helpt je bij het leren van de Duitse taal, omdat je het Duits dat je in de lessen hebt geleerd met medestudenten kunt oefenen in de praktijk.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Frankfurt en reis vanaf daar met het openbaar vervoer of per taxi verder naar je accommodatie in Heidelberg. Onze school kan vervoer van de luchthaven naar je accommodatie voor je organiseren, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Heidelberg

Cursus

4.3 / 5
Accommodatie

3.9 / 5
Medewerkers van de school

4.4 / 5
Gemiddelde score voor onze school Heidelberg gebaseerd op 36 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Ik heb erg van de cursus genoten, en ik zou willen dat ik langer dan twee weken had kunnen blijven. Onze docent, Angelika was erg goed, ze wist het studeren leuk te maken. Ik zou niet twijfelen om de school aan te raden. De familie was erg vriendelijk en maakte tijd voor me. Op mijn eerste avond namen ze me mee naar het centrum van Heidelberg, lieten me zien waar ik de tram kon nemen, waar ik kaartjes kon kopen, hoeveel het zou kosten, etc. Ze lieten me ook zien waar de school was, dus ik had geen enkel probleem met het vinden van de school op mijn eerste dag. Ze praatten elke dag tegen me (in het Duits), en ik voelde me deel van de familie. Ze gaven me ook een cadeau - een boek over Heidelberg. Op mijn laatste dag brachten ze me naar het station met de auto, en bleven bij me tot de trein kwam. Ze zeiden dat ik zeker weer terug moest komen om ze te zien.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Had het erg leuk met de andere studenten. Heidelberg is een prachtige stad! Erg goede accommodatie. Mooi kamer, heel vriendelijk gastgezin.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het enige waar ik spijt van heb na een maand Duits in Heidelberg, is dat ik niet langer kon blijven! De cursus was fantastisch. Deel uitmaken van een internationale groep zorgt ervoor dat er altijd een boeiende groep mensen is om mee te praten, om van te leren, en om vriendschappen mee te bouwen. Ik weet zeker dat ik met een groot aantal mensen uit Heidelberg nog lang contact zal hebben. Ik koos ervoor om bij een gastgezin te verblijven, wat ik erg leuk vond. Terwijl je een taal leert is volledige immersie het allerbeste, en dit maakte ik mee in het gastgezin. Ik had het altijd erg leuk met de familie Vogelsang, of ik de moeder nou hielp met het bereiden van eten, lachte over stomme Duitse tv-series met de dochters, of een keer van bier en een voetbalwedstrijd genoot met de vader, het was altijd amusant! Ik had het geweldig met studeren en wonen in Heidelberg, en ik denk dat iedereen er voor zou moeten gaan. Mijn Duits is ontzettend vooruit gegaan, zowel in kwaliteit als in vertrouwen, en ik heb geweldige vrienden leren kennen. Heidelberg is zo'n levendige stad, dat het moeilijk is om het er niet leuk te hebben...

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
A. Sutherland

De cursus was goed onderwezen. Het onderwijs werd aangepast naar wat ik nodig had en het personeel was erg behulpzaam. Mijn accommodatie was geweldig. Wat dat betreft had ik het niet beter kunnen treffen. De familie waren heel gastvrij en aardig. Volgens mij heb ik met hen net zoveel geleerd als door de cursus!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg goed, en de docent erg geschikt. De accommodatie was prachtig en erg ruim.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
S. Crick

De cursus was goed en precies naar wat ik nodig had. Kortom, ik heb een geweldige tijd gehad in Heidelberg. Ik zou het zeker bij anderen aanraden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Onze docent was erg goed!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het enige waar ik spijt van heb na een maand Duits in Heidelberg, is dat ik niet langer kon blijven! Het was in tranen om 6 uur 's ochtends na een afscheidfeest georganiseerd door de studenten dat ik eindelijk vertrok. De cursus was fantastisch. Deel uitmaken van een internationale groep zorgt ervoor dat er altijd interessante mensen zijn om mee te spreken, om van te leren en om vriendschappen mee te starten. Ik weet zeker dat ik nog heel lang contact zal hebben met veel van de mensen die ik in Heidelberg heb leren kennen. Ik ben uitgenodigd door een beste vriend om naar zijn huis te komen. Aangezien hij uit het Franse deel van Zwitserland komt zal het ook nog goed zijn voor mijn Frans! De docenten van de cursus horen ook genoemd te worden. Zij zorgden ervoor dat de lessen nooit saai waren, met verschillende presentaties, teksten, rollenspellen, en zelfs acteren! En wie kan nou iets slechts zeggen over het uitzicht? De omgeving van Heidelberg is zo prachtig, en is de perfecte anecdote voor die ene kater die je doormaakt! Wat ik zeker zal missen is wakker worden met uitzicht over de vele slingerende, stenen straatjes, oude bruggen, historische kastelen en adembenemende bossen! Studeren in Heidelberg was een onvergetelijke ervaring, en ik weet zeker dat ik nog een keer terug kom! Ik koos ervoor om in een gastgezin te verblijven, waar ik absoluut van heb genoten. Ik had het zo leuk met het gezin, of ik nou een maaltijd bereidde met de moeder, om stomme soaps lachte met de dochters of voetbal keek met de vader, het was altijd gezellig! Ik had het geweldig, studerend en wonend in Heidelberg, en je moet gek zijn om er niet voor te gaan. Mijn Duits is behoorlijk verbeterd, zowel in taalvaardigheden als in vertrouwen, en ik heb vrienden voor het leven ontmoet. Heidelberg is zo levendig, het is onmogelijk om terug te keren en het niet leuk te hebben gehad. Had ik maar langer kunnen blijven!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De leerstandaard was goed. Ik vond de cursus erg leuk. Uitmuntende accommodatie.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docent was ervaren, positief, enthousiast en energiek. De klassen waren leuk en ik genoot vooral van de teksten die niet van de cursus zelf waren, dankzij de literaire interesse van de docent. Ze legde de grammatica duidelijk uit en verbeterde mijn woordenschat behoorlijk. Ze was altijd geïnteresseerd in haar studenten en zorgde ervoor dat iedereen betrokken werd in de les. Ik heb ook genoten van de excursie en het oriëntatieprogramma, welk erg handig waren.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
H. Bruns

Ik vond de cursus erg nuttig. Mijn accommodatie was erg goed en met een fijne familie.

M. Smith

Het was het zeker waard om bij een gastgezin te verblijven die de tijd nam om elke avond na het eten ongeveer een uur Duits met mij te praten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus werd goed begeleid door een erg bekwame en enthousiaste docent. De dingen die we in de klas hebben behandeld, waren erg interessant en we hebben veel onderwerpen besproken. Mijn Duits is er op vooruit gegaan. De accommodatie bij mijn gastgezin was van hoge kwaliteit. De familie was erg aardig en vriendelijk.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
E. Edwards

De cursus was erg goed - ik zat in de hoogste klas en ik vond dat ik echt werd uitgedaagd en de ingewikkelde grammatica werd goed uitgelegd.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De verschillende leermaterialen (muziek, grammatica, vocabulaire) zorgden ervoor dat elke les interessant was. Mijn accommodatie was geweldig! Het gastgezin deed hun uiterste best om me thuis te doen voelen, en om de echte "Duitse manier" van leven te laten meemaken.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
E. Eldridge

De directeur en de docent waren heel vriendelijk en behulpzaam, ik voelde me erg thuis.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Dit is de tweede keer dat ik naar deze school ben geweest. Ik vond het vooral leuk hoe de medewerkers Duitse cultuur, geschiedenis, etc. uitlegden wanneer hier plaats voor was in grammatica, lessen en conversaties.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De lessen waren goed, en ik heb het idee dat ik veel heb geleerd. De accommodatie was top.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Kleine groepen zijn ideaal voor het leren van talen, aangezien studenten zich prettig voelen bij het vragen over grammatica en dergelijken. Ik vond het prettig om bij een gastgezin te wonen, aangezien ik de hele tijd Duits sprak met mijn gastvrouw en andere internationale studenten. Ik heb echt erg genoten van mijn 4 weken, en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, met verschillende achtergronden en culturen, maar allemaal met hetzelfde doel.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

In slechts twee maanden heb ik veel geleerd! De docent was erg professioneel en vriendelijk.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Verhalen van studenten in onze blogs

Pittoresk Heidelberg

heidelberg_may11De stad heeft een fantastisch cultureel programma. Iedere dag zijn er meer dan 50 evenementen te vinden van festival, muziek, theater- en dansvoorstellingen tot kunstexhibities door de hele stad. De evenementen bij het kasteel die iedere zomer plaatsvinden, de middeleeuwse markt in de herfst en de kerstmarkten zijn absoluut een bezoekje waard. Read more...

Prijzen Heidelberg

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners