Baai en vuurtoren van Lindau, Bodenmeer
Vind een school
Waardering  4.4/5

Duits leren in Lindau - Duitsland

Als je Duits wilt leren op een unieke locatie aan een meer in een van de mooiste delen van Duitsland, ga dan een cursus Duits volgen in Lindau! Lindau is een historische eilandstad in het zuiden van Duitsland in en aan het Bodenmeer. De unieke geografische ligging van Lindau op het grensgebied van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zorgt ervoor dat de stad een erg internationale sfeer heeft. Als je een cursus Duits volgt in Lindau, kun je genieten van alles wat het buitenleven te bieden heeft. In de zomer zijn de dagen zonnig en in de winter ligt er sneeuw. Lindau is dus geschikt voor elke denkbare sport! In de zomer kun je zeilen, windsurfen en roeien op het meer en in de winter kun je lekker wandelen, skiën en snowboarden in de Alpen.

Onze school in Lindau

Onze school in Lindau is gevestigd in een prachtig, historisch gebouw in de beroemde haven van Lindau. De school is erg goed uitgerust met zes ruime en comfortabele klaslokalen, een kantine met terras, een bibliotheek- en mediaruimte en een gratis bioscoop. Bovendien heb je vanuit het schoolgebouw een prachtig uitzicht over het Bodenmeer en de Alpen dankzij de fantastische locatie van de school!

Foto's

Kleine groepen op onze school in Lindau
Studenten in de klas
Studenten die gebruik maken van het internetcafe
Het internetcafe van onze school in Lindau

Cursussen in Lindau

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Conversation Lessons (25)
  • Intensive + Private Lessons (25)
  • Intensive + Private Lessons (30)
  • Private Lessons (20)

Onze school in Lindau biedt een standaardcursus van 20 groepslessen per week en een intensieve cursus van 25 groepslessen per week. Als je je groepscursus wilt aanvullen met privélessen, kies dan voor een gecombineerde cursus van 20 of 25 groepslessen en 5 privélessen per week. Je kunt natuurlijk ook een cursus boeken van alleen 20, 25 of 30 privélessen per week.

Als je graag werkervaring wilt opdoen bij een Duits bedrijf, dan kan onze school dat voor je organiseren. Je moet eerst een groeps- of gecombineerde cursus van acht weken volgen op onze school en kunt daarna minimaal acht weken aan het werk bij een bedrijf in of vlakbij Lindau. Neem voor meer informatie over onze cursussen gerust contact met ons op!

Speciale cursussen in Lindau

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family
  • Shared Apartment
  • Student Residence
  • Studio Apartment

Je kunt tijdens je cursus Duits in Lindau verblijven bij een van onze gastvrije, vriendelijke gastgezinnen. Verblijf bij een gastgezin is op basis van halfpension. Tijdens de maaltijden die je met je gastgezin deelt, kun je je Duits oefenen en veel leren over de Duitse cultuur en keuken. Dit type accommodatie is dus niet alleen gezellig, maar ook heel leerzaam! Al onze gastgezinnen wonen op loopafstand van de school of vlakbij een bushalte.
Als je graag wat meer zelfstandigheid wilt en liever voor je eigen maaltijden zorgt, kun je verblijven in een studentenresidentie op basis van zelfcatering. Onze residenties staan op vijf minuten loopafstand van de school. Je deelt een keuken en een badkamer met medestudenten.

Activiteiten

Als student in Lindau kun je profiteren van het uitgebreide culturele activiteitenprogramma dat door onze school georganiseerd wordt. De school regelt normaal gesproken twee activiteiten per week, waaronder rondleidingen, sporten, fietstochten, bowlen en barbeques aan het meer. De school regelt ook excursies naar plaatsen als Meersburg, het oudste kasteel in Duitsland en naar locaties als München, Zwitserland en Zürich.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Friedrichshafen, Zürich, Stuttgart of München en reis vanaf daar met het openbaar vervoer of per taxi verder naar je accommodatie in Lindau. Onze school kan vervoer van deze luchthavens naar je accommodatie voor je organiseren, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Lindau

Cursus

4.4 / 5
Accommodatie

3.5 / 5
Medewerkers van de school

4.5 / 5
Gemiddelde score voor onze school Lindau gebaseerd op 27 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Ik hoorde van de cursus via jullie nieuwsbrief. Het was nog beter dan ik had gehoopt. De school en docenten waren fantastisch. De dame waar ik bij verbleef sprak Duits met me. Ze at samen met me en zorgde ervoor dat ik me thuis voelde. Ze was perfect. Alles had niet beter gekund. Dank jullie wel.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn Duits is er behoorlijk op vooruit gegaan, ook al was ik er maar een week. Goede docenten. Mijn gastgezin was prima, vriendelijke sfeer. Ik had het geluk dat een andere student die bij het gastgezin verbleef dezelfde cursus deed. We spraken veel met elkaar.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De medewerkers waren erg behulpzaam en vriendelijk. De faciliteiten van de school waren goed en de uitjes die georganiseerd werden waren leuk, ook als ze niet educatief waren. Ik zou zeggen dat tegen het einde van mijn verblijf het verschil in vaardigheid in de klas te groot was geworden, wat waarschijnlijk kwam door vrije grote klassen en/of te weinig docenten. Al in al was het goed.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de sfeer van Lindau en de school - een klein historisch eiland en een kleine school - erg prettig. De cursus voelde als een familie (de docenten waren erg vriendelijk!). Het enige was ik zou hebben veranderd is de soort lessen. Ik had liever een wat intensievere cursus gehad (het tempo was vrij langzaam).

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De waarde van de mogelijkheid om een taal te leren in het land waar de taal wordt gesproken, is niet uit te drukken. De taalschool in Lindau heeft de goede balans tussen nadruk op academische vaardigheden en een leuke leeromgeving. De extra activiteiten zijn er goed op gericht om iedereen iets te bieden en het helpt om iedereen betrokken te laten voelen in het hele programma. De accommodatie waarvoor werd gezorgd in Lindau is best eenvoudig, maar super netjes en toereikend. De omgeving straalt een vriendelijke en sociale sfeer uit.

De cursus was goed, de school was goed georganiseerd en het personeel was behulpzaam en vriendelijk.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school
H. Marsh

De leerstijl was perfect, het waren meer discussies en activiteiten waarbij je betrokken werd, wat alledaagse situaties simuleert. De docent was ook uitmuntend. De familie waar ik bij verbleef was vriendelijk, behulpzaam en geduldig.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docenten waren erg aardig en legden altijd alles uit op een begrijpelijke manier. Onze kamer was enorm - het was geweldig.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
S. Ruckley

Goede cursus. Uitstekende docenten en vriendelijk personeel. Jammer dat ik me niet voor 6 maanden heb opgegeven! Lindau is een goede locatie. Ik vind het echt leuk! Dit is één van de leukste dingen die ik gedaan heb. Ik ben zo blij dat ik heb besloten om dit te gaan doen! Het heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven aangezien ik niet had gedacht dat ik in staat was om een taal te leren, omdat ik hierin een ramp was op school!! Ik zou het zeker bij anderen aanraden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
A. Grózli-Nagy

Vriendelijke docenten en passend voor het niveau en de behoeften van elke student. Een open en levendige sfeer in de lessen. Er waren veel mogelijkheden voor middagactiviteiten en excursies, bijvoorbeeld de filmavonden op school op elke dinsdagavond (met bekende Duitse films, met ondertiteling). Ik raad het iedereen zeker aan die Duits wil leren of verbeteren. Een de studentenresidentie was schoon en het was er gezellig. De sfeer was echt uitstekend. De keuken werd door de studenten schoon gehouden en het was ook een perfecte ontmoetingsplaats. 5 minuten met de fiets, 20 minuten lopen naar school en 8 minuten lopen naar een winkelcentrum. De Bodensee is echt geweldig mooi.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was goed en het personeel was aardig en vriendelijk.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Asian (10)
Czech/slovakian (9)
English (6)
French (22)
Italian (21)
Others (17)
Scandinavian (4)
Spanish (11)
* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Een droom die uit komt!

lindau1_28_11_08Hi! Mijn naam is Sophie, ik ben twintig jaar oud en ik kom uit Zweden. Hier zie je een foto van mij. Ik ben de tweede van rechts, samen met een aantal nieuwe vrienden. Gedurende de laatste drie maanden heb ik Duits gestudeerd op het kleine eiland genaamd Lindau, in het zuiden van Duitsland. Ik had besloten om een tussenjaar te nemen van mijn school in Zweden omdat ik iets anders wilde doen. Iets leuks, interessants maar wel educatiefs. Read more...

Prijzen Lindau

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners