De stad Regensburg, Bavaria, Duitsland

Duits leren in Regensburg

8 klaslokalen
Woonplaats op locatie
Geregistreerd TestDaF examencentrum
Lid van IALC en FaDaF
Goedgekeurd voor CSN-programma's
Wi-Fi in het hele gebouw

Onze school in Regensburg

Onze Duitse taalschool in Regensburg, opgericht in 1986, kon niet beter gelegen zijn - midden in het historische hart van de stad en dicht bij lokale bezienswaardigheden zoals de kathedraal, het stadspark en het oude kunstmuseum St. Ulrich. De school heeft 8 lichte en ruime klaslokalen, elk met een geweldig uitzicht over de stad. Studenten profiteren van het gebruik van het internetcafé en gratis WiFi in het hele gebouw. Deze gerenommeerde taalschool is tevens een TELC-testcentrum en een erkend TestDAF-instituut, waardoor het een ideale plek is om je voor te bereiden op elk examen dat je wilt afleggen. De school heeft ook een eigen, onlangs gerenoveerde residentie in hetzelfde gebouw.

Foto's

1
2
3
4

Regensburg

De Duitse stad Regensburg ligt op het meest noordelijke punt van de Donau in het hart van Beieren, slechts een uur ten noorden van de luchthaven van München. Deze oude stad, gesticht door de Romeinen, heeft een prachtig bewaard gebleven en uniek middeleeuws centrum dat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de middeleeuwen was Regensburg een van de belangrijkste steden in Duitsland en diende als ontmoetingsplaats voor keizers, prinsen en Europese ambassadeurs. De Stenen Brug, de gotische kathedraal en het oude stadhuis zijn de meest opmerkelijke bezienswaardigheden uit deze periode. Met zijn gebouwen die twee millennia oud zijn, onderscheidt Regensburg zich als een van de mooiste steden in Duitsland en is het ongetwijfeld een geweldige locatie om Duits te leren.

Regensburg is niet alleen een stad die is gevormd door de geschiedenis, maar ook een stad waar 30.000 studenten van twee verschillende universiteiten wonen, waardoor het een zeer levendige en bruisende plek is. Grote Duitse bedrijven zoals BMW, Siemens, Continental, Osram en anderen hebben zich hier gevestigd en van de stad een van de snelst groeiende en rijkste gebieden van Duitsland gemaakt. Veel van deze bedrijven zijn op zoek naar gekwalificeerde personen voor werk, en onze school in Regensburg is de perfecte plek om de taalvaardigheden te leren die nodig zijn om in aanmerking te komen voor dergelijke functies!

U zult merken dat Regensburg een zeer bewandelbare en veilige stad is. Tussen de smalle straatjes en pittoreske pleintjes in het historische centrum voel je je meteen thuis. Het is in dit prachtige gebied dat onze school, met zijn eigen residentie, zich bevindt. Het stadscentrum wordt omgeven door een scala aan vredige parken, die niet alleen studenten maar ook inwoners aantrekken voor een ontspannen tijd in de zon.

Cursussen in Regensburg

Beschikbare cursussen

  De meeste studenten kiezen ervoor om Duits te leren tijdens een standaard intensieve cursus van 20 groepslessen per week. Deze lessen hebben een maximum van 12 deelnemers, waardoor uitgebreide interactie tussen student en docent mogelijk is. Als je zoveel mogelijk Duits wilt leren in de tijd die je ter beschikking staat, volg dan de Intensieve + Minigroep cursus, met 20 standaardlessen per week plus nog eens 10 lessen per week in kleinere groepen maximaal 4 studenten. Deze extra lessen zorgen voor zeer persoonlijke aandacht waardoor u uw taalvaardigheid snel kunt verbeteren.

  De school biedt ook een Intensieve + Privé cursus aan die 20 groepslessen combineert met 5 of 10 privélessen per week. U kunt de privélessen gebruiken om u te concentreren op de gebieden van het Duits die u het meest interesseren - bijvoorbeeld ter voorbereiding op een examen of het leren van specifieke onderwerpen die u mogelijk nodig heeft voor uw werk. Deze één-op-één lessen zijn ook zeer nuttig voor iedereen die het gevoel heeft dat hij of zij extra hulp nodig heeft, zoals mensen die moeite hebben met bepaalde aspecten van de taal. Met de prestigieuze handel in de regio is Regensburg een uitstekende keuze voor een op maat gemaakt Zakelijk Duits programma. Als je een lespakket op maat wilt met zoveel mogelijk persoonlijke aandacht, kan onze school natuurlijk ook 20 privélessen per week regelen (beschikbaar buiten juli en augustus).

  Onze Duitse school in Regensburg organiseert ook een lerarencursus, die bestaat uit 30 lessen per week gedurende twee weken. Je behandelt algemene taalvaardigheden samen met de methodologie en didactiek van communicatiegericht lesgeven. Je leert ook over de Duitse actualiteit om je culturele kennis bij te werken. Het minimale niveau van de Duitse taal voor deze cursus is gemiddeld (B2).

  Als je een langdurige taalcursus in Duitsland van ongelooflijke waarde wilt volgen, bekijk dan onze prijzen voor 12 of meer studieweken, of neem gewoon contact met ons op voor meer informatie.

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   Onze school in Regensburg heeft een eigen residentie met een- en tweepersoonskamers met eigen badkamer, evenals appartementen en studio's, allemaal beschikbaar op basis van zelfcatering. De studenten die in deze residentie verblijven, zijn graag zelfstandig in een internationale omgeving, midden in het bruisende stadscentrum. De woning is verdeeld over twee verdiepingen en beschikt in totaal over 38 kamers. Het gebouw beschikt over wasfaciliteiten met een wasmachine en droger, evenals een bibliotheek vol Duitse literatuur. U hoeft alleen uw handdoek van huis mee te nemen, want lakens en beddengoed zijn aanwezig. Houd er rekening mee dat tweepersoonskamers alleen beschikbaar zijn als je met een andere student reist.

   Uiteraard biedt onze school ook accommodatie aan in zorgvuldig geselecteerde Duitse gastgezinnen, de ideale manier om de taalkundige voordelen van je verblijf te maximaliseren. Je verblijft bij native Duitse gastheren met wie je kunt oefenen nadat je lessen zijn afgelopen, waardoor je onderdompeling in de taal en cultuur behouden blijft en je een dieper inzicht krijgt in de Duitse manier van leven. Sommige hosts kunnen toegang bieden tot een eigen badkamer (afhankelijk van beschikbaarheid), en de meeste bevinden zich op minder dan 20 minuten reizen van de school met het openbaar vervoer. Als u de voorkeur geeft aan de onafhankelijkheid om tijdens uw verblijf zelf te koken, kunt u de optie voor zelfcatering selecteren en dagelijks gebruik maken van de keuken. We raden u aan een maaltijdpakket te selecteren, niet alleen omdat dit over het algemeen kosteneffectiever is dan andere opties, maar ook omdat u elke dag huisgemaakte Duitse maaltijden krijgt aangeboden door uw gastheer. U kunt kiezen tussen arrangementen inclusief ontbijt of halfpension.

   Activiteiten

   Tijdens je cursus Duits in Regensburg ontdek je talloze gezellige bars, cafés en biertuinen, musea, theaters en bioscopen. Je hebt ook voldoende gelegenheid om naburige steden zoals München, Neurenberg, Praag en Salzburg te bezoeken, evenals lokale bezienswaardigheden zoals het ongelooflijke kasteel Neuschwanstein. De valleien van de Donau, samen met drie andere nabijgelegen rivieren, zijn ideaal voor zowel wandelen als fietsen. De nabijgelegen ‘Eagle Hill’ van Adlersberg, met zijn zelfgebrouwen bier en typisch Beierse gerechten, is altijd een middagbezoek waard.

   Onze Regensburgse school biedt een uitgebreid cultureel activiteitenprogramma. Het specifieke schema varieert het hele jaar door, maar kan het volgende omvatten:
   - Een rondleiding door de stad
   - Lezingen over de Duitse cultuur en taal
   - Inzicht in de Beierse levensstijl, waaronder koken, biertuinbezoeken en wijnproeven
   - Duitse filmvertoningen in de school
   - Avonden in een plaatselijke pub met je docenten en klasgenoten
   - Fietstochten en andere buitenactiviteiten
   - Bezoeken aan lokale bedrijven
   - Seminars over Duitse politiek, geschiedenis, literatuur en culturele zaken
   - Excursies van hele en halve dagen binnen Beieren

   Hoe er te komen

   Om naar Regensburg te komen, vliegen de meeste studenten naar de luchthaven van München, op slechts een uur rijden van onze school. Er rijden regelmatig rechtstreekse treinen en touringcars naar Regensburg, zowel vanaf de luchthaven als vanuit de stad zelf.

   Studenten moeten plannen om in Regensburg aan te komen op de zondag voordat hun cursus begint en te vertrekken op de zaterdag nadat hun lessen zijn afgelopen. Indien nodig kunnen we mogelijk extra nachten bij aankomst en/of vertrek veiligstellen, passend bij de reisplannen van studenten. Neem contact met ons op om dit te bespreken.


   Locatie van onze school in Regensburg

   Cursus

   4.6 / 5
   Accommodatie

   3.8 / 5
   Medewerkers van de school

   4.8 / 5
   Gemiddelde score voor onze school Regensburg gebaseerd op 5 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

   Studentenbeoordelingen

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De les was echt goed. Ik had twee leraren, Chris en Stefi, en ze waren allebei ongelooflijk behulpzaam en aardig, de cursus was leuk en creatief en we hebben veel grammatica en woordenschat gedaan. De accommodatie was perfect, het was schoon, rustig en had een goede keuken met alles wat je nodig hebt.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Een erg positieve ervaring, my eerste stappen van de Duitse taal. De organisatie van de cursus was erg goed, en het welkom voelde zeer warm. Ik had groepslessen met 4 andere studenten in de ochtend, en 4 keer per week individuele lessen in de namiddag. Ochtendlessen waren zeer goed gestructureerd, namiddagse lessen waren meer geimproviseerd maar hielpen me veel meer vooruitgang te maken. Al in al zeer goede lessen.

   De cursus was uitdagend. Ik heb veel vooruitgang geboekt in zowel spreken als luisteren gedurende de cursus van twee weken dankzij een fantastische docent.

   Cursus
   Accommodatien/a
   Medewerkers van de school

   Ik heb er erg van genoten. Ik stond versteld van de docent. Het overbrengen van de grammatica was zeer geleidelijk, en helemaal niet intimiderend. In 5 dagen kon ik aardig spreken, schrijven en lezen. Ik hoop snel weer terug te keren!

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik vond de cursus briljant en ik voel dat mijn kennis van het Duits behoorlijk is verbeterd. De docent was erg intellectueel en wist alles uit te leggen op een manier die makkelijk te begrijpen was. Het gastgezin waar ik bij verbleef hielp me op elke mogelijke manier en was zeer gastvrij. Ze spraken met me in het Duits en hielpen me de Duitse manier van leven te begrijpen. De school in Regensburg heeft een uitmuntend programma voor naschoolse activiteiten en uitstapjes in het weekend. Ik heb meerdere cursussen gedaan, maar dit was zeker de beste van ze allemaal.

   School statistieken

   Nationaliteit


   Chinese (37)
   Czech (11)
   English speaking (12)
   French speaking (5)
   Italian (11)
   Japanese (8)
   Polish (5)
   Spanish speaking (11)

   Gemiddeld aantal studenten   Gemiddelde leeftijd (juni-augustus)

   * Statistieken tijdens publicatiedatum

   Prijzen Regensburg

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2024