Manchester Quays, Noord-Engeland
Vind een school

Leer Engels in Manchester!

Manchester is een stad die is ontstaan uit de Industriële Revolutie en tot de dag van vandaag nog steeds van vitaal belang is voor de Britse economie. Ondanks de industriële geschiedenis (of misschien juist daardoor), is Manchester een levendige, kleurrijke en kosmopolitische stad, beroemd om zijn bijdrage aan de Britse kunst, muziek, geschiedenis, media, sport en cultuur. Er is een overvloed aan kunst galeries, musea en theaters, evenals een aantal van de beste winkels in het Verenigd Koninkrijk. Wat je interesses ook zijn, Manchester heeft iedereen iets te bieden en het is een geweldige locatie om Engels te leren.

Manchester is ook een goede locatiekeuze als je van plan bent om de rest van het Verenigd Koninkrijk tijdens je verblijf te verkennen. Als thuisbasis van 's werelds eerste station is Manchester uitzonderlijk goed aangesloten op de rest van het Verenigd Koninkrijk en Europa over de weg, het spoor en de lucht. De stad ligt op slechts een korte treinrit van de steden Liverpool en Leeds (beide echt het bezoeken waard!) en het prachtige Peak District en de Yorkshire Dales.

Mancunians staan in het Verenigd Koninkrijk bekend als zeer vriendelijk, warm en aanspreekbaar. Daardoor is het gemakkelijk om de Engelse taal ook buiten de lessen om te oefenen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je Manchester weer verlaat je een stuk zelfverzekerder bent in het spreken van de Engelse taal.

Onze school in Manchester

Onze school in Manchester is perfect gelegen in het hart van de stad, dicht bij Piccadilly, het Arndale Centre en het Northern Quarter! De school ligt ook dicht bij twee van de belangrijkste treinstations van Manchester, waardoor het een ideale uitvalsbasis is om de rest van het Verenigd Koninkrijk te verkennen. Je Engelse lessen zullen plaatsvinden in een van de 8 klaslokalen van de school en je kunt gebruik maken van gratis draadloos internet wanneer je maar wilt.

Foto's

1
2
3
4

Cursussen in Manchester

Onze studenten hebben een breed scala van redenen om Engels te leren en onze school in Manchester komt hen allemaal tegemoet. De semi-intensieve cursus (15 groepslessen per week) en Intensieve cursus (20 groepslessen per week) zijn de meest populaire keuzes omdat deze zich richten op de verbetering van het algehele niveau van het Engels en tegelijkertijd hebben de studenten voldoende tijd om Manchester te ontdekken en hun Engels te oefenen met native speakers.

De mogelijkheid om Engels te spreken is een enorme aanwinst in de wereld van het internationale bedrijfsleven en onze school in Manchester biedt verschillende Business Engels cursussen aan die specifiek ontworpen zijn om de capaciteit en het vertrouwen van de studenten in het spreken van de Engelse taal binnen een professionele omgeving te verbeteren. De school stimuleert studenten ook om lokale zakenmensen te ontmoeten, zowel als een mogelijkheid tot netwerken en als een kans om wat ze geleerd hebben in een praktijksituatie te kunnen gebruiken.

Het IELTS examen is een gestandaardiseerde test van de Engelse taalvaardigheid en is vereist door sommige universiteiten en werkgevers in een aantal Engels-sprekende landen. Onze school in Manchester biedt cursussen aan om studenten te helpen met de voorbereidingen op dit examen. De cursus bestaat uit 15 lessen Algemeen Engels per week die uw algemene niveau zullen verbeteren en 5 workshops (meestal verdeeld over twee middagen) per week, die zich richten op de vaardigheden die nodig zijn voor het examen.

Als er iets in het bijzonder is waar je de lessen op wilt richten dan zou je er voor kunnen kiezen om een aantal privelessen aan de cursus toe te voegen, of je zou zelfs een cursus kunnen boeken die alleen uit privelessen bestaat. Dit is de meest flexibele cursusoptie waarbij je de inhoud en het rooster met de leraar kunt bespreken.

Accommodatie

De beste manier om de Britse cultuur echt te ervaren is door te kiezen voor accommodatie bij een gastgezin. Dit accommodatietype is perfect als je zo veel mogelijk wilt oefenen met native speakers. Onze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd om er zeker van te zijn dat de accommodatie geschikt is voor studenten. De gastgezinnen bevinden zich meestal 20-30 minuten van de school met de tram, dat zeer goed is voor een stad van deze omvang. Let op: als je alleen reist, moet je een eenpersoonskamer boeken, omdat gedeelde kamers gereserveerd zijn voor twee studenten die samen reizen.

In juli en augustus bieden we ook accommodatie aan in de studentenresidenties. Alle kamers hebben een en-suite badkamer en je kunt gebruik maken van de gedeelde keuken.
Houd er rekening mee dat dit universiteit zalen zijn die de school gebruikt tijdens de zomermaanden. En terwijl ze comfortabel zijn, zijn ze ook vrij basic en vaak het populairst onder studenten in hun twintiger jaren.

Activiteiten

Onze school in Manchester biedt geen culturele activiteiten aan. Het vriendelijke personeel van de school geeft je echter graag advies over activiteiten die je zelf en met je medestudenten zou kunnen regelen. Er is zo veel te zien en te doen in Manchester, je zult je er zeker niet vervelen!

Hoe er te komen

Als de hoofdstad van het Noord-West is Manchester zeer goed verbonden met de rest van het Verenigd Koninkrijk en Europa over de weg, het spoor en de lucht. Manchester heeft een eigen vliegveld, maar je zou ook kunnen overwegen om naar Liverpool of Leeds te vliegen.


Locatie van onze school in Manchester

Verhalen van studenten in onze blogs

Manchester, stad der oneindige mogelijkheden

Doe je ogen dicht, denk aan Manchester. Ongetwijfeld kwamen deze 2 namen in jouw gedachte voor: Manchester United & Manchester City Want wie aan Manchester denkt, denkt aan voetbal. Deze stad is standplaats van een van de succesvolste clubs ter wereld, want er is geen één Engelse club die meer Engelse landstitels heeft gewonnen dan Manchester United FC. Tel daar Manchester City FC bij op en je bent als een kind in een snoepwinkel, welke wedstrijd moet ik kiezen? Welk stadion moet ik bezoeken? Waar proef je de echte Engelse sfeer en moet je zijn geweest in deze stad? Read more...

Prijzen Manchester

kies je cursus hieronder