Torquay, kustplaats in Engeland
Vind een school
Waardering  4.0/5

Leer Engels in Torquay!

Als je overweegt om een cursus Engels te volgen en je wilt graag in een modieuze badplaats verblijven, dan is Torquay de ideale bestemming voor jou! De stad is in 2014 door TripAdvisor verkozen tot de beste badplaats van Groot-Brittannië. Het is dus geen verassing dat steeds meer internationale studenten ervoor kiezen om in deze betoverende stad Engels te leren! Of je nu voor je plezier je carrière of verdere studies je Engels wilt verbeteren, de school heeft een cursus die aan jou wensen zal voldoen en je zult tegelijkertijd van een prachtige vakantie kunnen genieten!

Torquay hoort bij de Engelse Rivierra, de 35 kilometer lange kustlijn in Zuid-Devon. In dit gebied vind je stranden, schilderachtige havens, rotsachtige baaien en veel andere bezienswaardigheden en faciliteiten voor studenten van alle leeftijden! De beroemde zeven heuvels van Torquay vormen een prachtig decor voor de schilderachtige plek waar je Engels kunt leren en het hele jaar door van een mild klimaat kunt genieten!

Onze school in Torquay

Onze school in Torquay biedt al voor meer dan 40 jaar cursussen aan van hoge kwaliteit voor studenten van 16-60+ jaar oud van over de hele wereld! Vanaf het schoolgebouw is het maar een paar minuten wandelen naar het centrum en ze hebben ook eigen studentenresidenties aan de overkant van de weg. Hier vind je ook prachtige tuinen, een volleybalveld en een barbecue veld! De school heeft 20 klaslokalen, een studieruimte met computers, studiemateriaal en gratis WiFi-toegang. Verder is er ook een kantine waar je snacks en sandwiches kunt kopen en waar je tijdens de lunch met je vrienden kunt ontspannen! Er is ook nog een boekenwinkel en een gemeenschappelijke ruimte met een flatscreen televisie en een dvd-speler. Bij de receptie kunnen studenten terecht als ze hulp nodig hebben bij hun reis of accommodatie!

Foto's

1
2
6
8

Cursussen in Torquay

Beschikbare cursussen

 • Intensive (23)
 • Intensive (30)
 • Intensive + Private Lessons (30)
 • Private Lessons (15)
 • Cambridge Exam Prep (23)
 • Cambridge Exam Prep (summer) (15)
 • Club 50 (15)
 • Family Course (adult) (15)
 • Family Course (junior) (15)
 • Mini-Group (15)
 • Semi-Intensive (15)
 • Semi-Intensive (19)

Met de algemene cursussen Engels zul werken aan je zelfvertrouwen en taalvaardigheid in alle aspecten van de taal. Je kunt hierbij kiezen uit 15, 18 of 21 lessen per week afhankelijk van de intensiteit die je zoekt. Een basiskennis van het Engels is een vereiste om te kunnen deelnemen aan deze groepscursussen. Iedere les duurt 60 minuten en worden gegeven in groepen met een maximale grootte van 12 studenten in de maanden juli en augustus en daarbuiten met een maximum van 10 studenten. Alhoewel het gemiddeld aantal studenten per groep maar 8 is, Hierdoor bent je verzekerd van genoeg persoonlijke aandacht van de docenten!

De Semi-Intensieve cursus bestaat uit 15 groepslessen per week. Bij de cursussen met 18 en 21 lessen per week worden er in middag 3 of 6 extra zelfstudie uren ingeroosterd waarin studenten onder begeleiding van een docent één van de vele taalgerelateerd onderwerpen kunnen kiezen. Voor studenten die voor langere tijd een cursus volgen, worden ook regelmatig werkgroepen aangeboden waarin vaardigheden worden behandeld en ook bijeenkomsten ingeroosterd om met een docent jouw voortgang te bespreken!

De school biedt ook een Intensieve Mini-groepscursus aan met maximaal 4 studenten per groep en met een duur van 1 tot 4 weken. Deze cursus is geschikt voor oudere studenten die hun algemene niveau van het Engels willen verbeteren en bijvoorbeeld een cursus in de ochtend willen volgen en de middag vrij willen hebben. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om deze cursus te combineren met 5 extra privélessen per week als je meer vooruitgang wilt boeken of als je je wilt focussen op een specifiek aspect van de taal.

Studenten die geïnteresseerd zijn in het afleggen van het internationaal erkende Cambridge-examen kunnen ervoor kiezen om een Examen Voorbereidingscursus te volgen van 5, 8 of 10 weken. Hiervoor gelden specifieke startdata. Je zult iedere week 23 lessen volgen in groepen van maximaal 8 studenten en met een gemiddelde van 4-6 studenten! De docenten hebben vele jaren ervaring in het lesgeven met behulp van het speciaak examen leerplan en zij zullen je volledig ondersteunen en alle hulpmiddelen aanbieden zodat jij voor het examen zal slagen!

Net zoals bij alle andere scholen, is het bij onze school in Torquay ook mogelijk om alleen privélessen te volgen!

Speciale cursussen in Torquay

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Host Family Plus
 • Student Residence

Verblijf bij een gastgezin in Torquay is een ideale optie als je vanuit een taakundig oogpunt het meeste uit je tijd wilt halen! Je krijgt hier namelijk de kans om dagelijks in een informele omgeving Engels te oefene, de Engels levenswijze en cultuur van dichtbij mee te maken en hopelijk goede vrienden te maken. Alle gastgezinnen worden door werknemers van de school met zorg uitgekozen en zij zullen de gastgezinnen ook regelmatig bezoeken om ervoor te zorgen dat ze aan de eisen voldoen. Vanaf de school is het maar enkele minuten lopen of een korte busrit naar de gastgezinnen. Je kunt ook kiezen voor een ‘gastgezin plus’, hierbij heb je een eigen badkamer.

Een altenatief voor het gastgezin is verblijf in een studentenresidentie. Deze zijn gevestigd in een klein en knus gebouw tegenover de school en je hebt hierbij een eigen slaapkamer en badkamer met een bad of douche. In alle kamers is er gratis WiFi-toegang, fasciliteiten om zelf koffie en thee te maken en een televisie/radio. In het gebouw is er een café waar ze heerlijke en erg populaire verse salades en warm eten serveren, er is ook een binnenplaats en privétuin waar je kunt eten. Iedere ochtend staat er een ontbijtbuffet voor je klaar en er is ook een kleine keuken waar je snacks of lichte avondmalen kunt bereiden. In de buurt vind je ook veel pubs, cafés en restaurants waar je voor een goede prijs kunt eten.

Activiteiten

De school organiseert iedere week een speciaal activiteitenprogramma voor de studenten, deze is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Er zijn echter wel iedere week 1 of 2 activiteiten waar je gratis aan kunt deelnemen. Een aantal voorbeelden van deze gratis activiteiten zijn: begeleide wandeltochten door Torquay op de eerste cursusdag, filmavonden op maandag, sportevenementen zoals een volleybal toernooi, voetballen en tafeltennis, en er worden ook regelmatig uitstapjes naar bezienswaardigheden georganiseerd.

Met het speciale activiteitenprogramma krijg je de kans om iedere week deel te nemen aan veel verschillende activiteiten en excursies. Zo kun je kennis maken met de andere studenten, de lokale cultuur en omgeving leren kennen en ook je Engels oefenen. Er wordt meestal goed rekening gehouden met de weersvoorspellingen en zijn geschikt voor studenten van alle leeftijden. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn: uitstapjes naar schilderachtige dorpen in de buurt zoals Looe en Polperro, jazz- of gitaaravonden, uiteten, avonden met internationale gerechten en excursies naar Darthmouth, de historische marktplaats Totnes, Dartmoor Nationaal Park en het Eden Project.

Verder worden er ook excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Cardiff, Bath, Exmoor, Plymouth en South Hams. Op de eerste cursusdag zul je alle details van het activiteitenprogramma te horen krijgen.

Hoe er te komen

Er zijn verschillende opties om naar Torquay te reizen. Je kunt reizen per vliegtuig, trein, veerboot en met de Eurostar. Je kunt vanaf de vliegvelden Londen Heathrow (via Londen Paddington treinstation), Bristol en Exeter een directe trein nemen naar Torquay. Als je op Londen Gatwick vliegt kun je het beste de Gatwick Express trein naar Paddington station nemen en vanaf daar een directe trein naar Torquay. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de beste reis opties.


Locatie van onze school in Torquay

Cursus

4.0 / 5
Accommodatie

4.0 / 5
Medewerkers van de school

5.0 / 5

Studentenbeoordelingen

Mijn accommodatie en mijn gastheer waren erg aardig! Bedankt om dit te regelen! Ik heb in het verleden slechte ervaringen gehad. Als het mogelijk is, bedank Lynn (van de accommodatie) en mijn docenten nog een keer.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Arabic (5)
Argentinean (8)
Brazilian (5)
Far east inc korea/japan/china (6)
French (6)
German (9)
Italian (14)
Other (11)
Spanish (15)
Swiss (21)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Prijzen Torquay

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners