De stad Cork, Ierland
Vind een school

Leer Engels in Cork, Ierland!

Cork behoort volgens de Lonely Planet reisgids tot de top 10 steden om naar af te reizen in 2010! Sindsdien is de stad bekender geworden om zijn levendige cultuur, culinaire flair en heeft een reputatie gekregen als één van de hipste steden in Europa! Cork is gedeelte gebouwd op een eiland tussen twee aftakkingen van rivier de Lee. Het heeft daarom net als Venetië een bijzondere continentale sfeer met zijn ontelbaar aantal bruggen.

Als je kiest om in Cork Engels te studeren word je ondergedompeld in de Ierse geschiedenis en tradities en je krijgt de kans om de verborgen schatten van Cork te ontdekken. Je vindt er een aantal unieke eetgelegenheden en je kunt er geweldig winkelen op de Engelse Markt waar ze lekkernijen van de hele wereld verkopen. Vanaf iedere hoek van de straat heb je een prachtig panoramisch uitzicht! Cork heeft een bijzondere architectuur en een aantal van de beste kunstgalerijen, theaters en musea in Ierland. Het jaarlijkse festival dat in Cork wordt gehouden heeft een programma vol met de beste talenten van film, jazz, folk, literatuur en muziek. Verder kun je tijdens het festival ook genieten van de traditionele Ierse muziek en dans in deze levendige en energieke stad!

Onze school in Cork

Met bijna 40 jaar ervaring biedt onze school in Cork een groot aantal verschillende cursussen en accommodaties van goede kwaliteit aan in een prachtige omgeving! Onze docenten geven iedere student persoonlijke aandacht om voor een goede leeromgeving te zorgen en de student te helpen hun doel te bereiken. We vertrouwen erop dat je een leerzame, onvergetelijke en geweldige tijd gaat hebben in Ierland!

De school bestaat uit 2 naast elkaar gelegen gebouwen die beide pas gerenoveerd zijn met in totaal 24 comfortabele klaslokalen. Er is een computerruimte met gratis internettoegang, een gemeenschappelijke ruimte en een gezellig tuin waar je tussen de lessen door kunt ontspannen. In de school bevindt zich ook een studieruimte, bibliotheek met boeken, tijdschriften, kranten en DVD’s, de mogelijkheid om individueel audio materiaal te beluisteren en daarbij je uitspraak te oefenen, toegang tot leermiddelen en er zijn computers met CD-ROMS voor extra studiemateriaal.

Foto's

1
2
3
4

Cursussen in Cork

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Private Lessons (25)
 • Private Lessons (15)
 • Private Lessons (20)
 • Business Course (25)
 • Cambridge Exam Prep (20)
 • Family course / juniors (7-17 years) (15)
 • Family course / parents (20)
 • IELTS Exam Prep (24)
 • Teachers Course (25)
 • TOEFL Prep (24)
 • TOEIC Prep (24)

Op de eerste dag van de cursus zal er een plaatsingstoets worden afgenomen waarna de school je in een groep plaatst met andere studenten van gelijk niveau. De cursussen zijn geschikt voor studenten van ieder niveau, van beginner tot vergevorderde. Iedere week zul je een keer met jouw docent afspreken om je voortgang en wensen te bespreken! Verder zul je tijdens de cursus ook informatie krijgen over de Ierse cultuur zodat studenten de Ierse cultuur en levenswijze beter begrijpen!

Je kunt kiezen voor een Intensieve cursus van 20 lessen per week of een Super-Intensieve cursus van 26 lessen per week. Bij deze cursussen krijg je les in groepen van maximaal 12 studenten met als doel alle taalvaardigheden te verbeteren. De focus ligt op de communicatie vaardigheden, met name de spreek- en luistervaardigheid om vloeiend Engels te kunnen spreken. Lees- en luistervaardigeheid worden ook in de lessen aangepakt met behulp van interactieve en interessante oefeningen. Verder wordt er gewerkt aan je woordenschat, idiomen en leer je de grammatica regels.

Er is ook de mogelijkheid om een Intensieve cursus te combineren met privélessen, waarbij je iedere dag van maandag tot en met vrijdag 4 groepslessen en 1 privéles krijgt.

Als je maar een korte tijd tot je beschikking hebt en je het maximale eruit wilt halen is het volgen van alleen Privélessen een optie. Het is ook een goede optie voor je als je een cursus wilt volgen die helemaal voor jou op maat is gemaakt. Bijvoorbeeld als je je wilt focussen op een specifiek onderdeel van de taal of een vaktaal wilt leren.

De school biedt ook een speciale cursus Zakelijk Engels aan dat alleen in de zomermaanden beschikbaar is. De cursus kan 1 tot 4 weken duren en is een combinatie van de Intensieve cursus van 20 lessen per week met 6 extra middaglessen per week waarin verschillende zakelijke vaardigheden worden behandeld. Het is een vrij praktijkgerichte cursus en geschikt voor studenten met een gemiddeld of hoger niveau van het Engels. Tijdens de lessen worden vaardigheden als telefoneren, brieven schrijven, notities maken, presenteren en Engelstalige vergaderingen leiden behandeld.

Voor zakenmensen die Zakelijk Engels willen studeren is er ook de cursus Zakelijk en Professioneel. Hierbij krijg je 30 lessen per week in kleine groepen van maximaal 6 studenten. Het is een gespecialiseerd programma en erg interactief met als doel de communicatieve vaardigheden te verbeteren zodat je met vertrouwen alle zakelijke taken op je kan nemen. De deskundige leraren en kleine groepen zorgen ervoor dat je optimaal wordt blootgesteld aan de taal en een intensief en waardevol programma volgt. Tijdens dit programma wordt gefocust op onder andere: problemen oplossen, interviewen, onderhandelen, presenteren en het hanteren van feiten en cijfers. Daarnaast wordt er regelmatig een module behandeld over management, verkoop, marketing en personeelszaken.

Wil je slagen voor het Cambridge Examen, kies dan voor onze Examen Voorbereidingscursus op onze school in Cork. Bij deze cursus worden met behulp van oude examen de examenonderdelen in detail besproken, en zul je de bijbehorende opgaven maken. Hierdoor kun je het maximale uit jezelf halen, het beste resultaat behalen en je doelen bereiken!

Engels docenten waarvan Engels niet hun moedertaal is kunnen op onze school in Cork een 2-weekse Cursus voor Docenten volgen, deze cursus start een paar keer jaar. Tijdens dit praktijkgericht programma krijg je 25 lessen per week waarin onder andere moderne onderwijstechnieken, methoden, hulpmiddelen in het klaslokaal, het maken van lesplannen, taalverrijking en ideeën over huidige theorieën en praktijken van het lesgeven worden behandeld. Neem gerust contact met ons op als je meer vragen hebt!

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Summer Residence

Werknemers van onze school in Cork zorgen ervoor dat er verschillende types accommodaties worden aangeboden die van goede kwaliteit zijn. Ze helpen je graag bij het vinden van de juiste accommodatie om jouw verblijf in Ierland zo aangenaam mogelijk te maken.

Om volledig te worden ondergedompeld in de Ierse cultuur kun je kiezen om te verblijven bij een Iers gastgezin. Je krijgt ook de kans om deel uit te maken van de gemeenschap, de levenswijze van de Ieren te leren kennen en nieuwe vrienden te maken! Het verblijf bij een gastgezin is doordeweeks op basis van half pension en in het weekend op basis van vol pension.

Voor degene die wat meer vrijheid willen is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een modern gedeeld appartement op maar 5 minuten lopen van de school en het centrum van Cork. Het appartement bestaat uit 3 of 4 eenpersoonskamers, gedeelde keuken, gedeelde woonkamer en een gedeelde badkamer.

Tijdens de zomerperiode kun je ook kiezen om in een studentenresidentie in de buurt van rivier de Lee te verblijven op ongeveer 7 minuten lopen van de school. Hierbij heb je een eigen slaapamer en badkamer en deel je de woonkamer en volledig uitgeruste keuken met 5-7 andere studenten. Er is gratis internettoegang (toegang met kabel) en beddengoed is ook aanwezig.

Activiteiten

Cork organiseert het hele jaar door veel concerten, tentoonstellingen, shows, festivals en ander entertainment. Er is dus genoeg te doen en te zien om je het hele jaar door te vermaken!

Naast de vele kleine festivals in het weekend zijn er ook nog de bekende Jazz of Film Festivals!

Een voorbeeld van een activiteit dat de school aanbiedt is het leren van de traditionele Ierse dans, genaamd “céili”.

Je kunt deelnemen aan veel excursies naar bezienswaardigheden in Cork en omgeving, zoals het bezichtigen van kastelen in de buurt of het bezoeken van een Ierse whisky stokerij. Er worden lezingen over de cultuur, barbecues en avondjes uit georganiseerd. Verder worden er ook excursies georganiseerd naar de hoofdstad Dublin!

Cork is natuurlijk ook een uitstekende plek voor sport- en natuurliefhebbers. De prachtige omgeving is perfect voor wandeltochten en om even de drukte van stad te ontvluchten.

Hoe er te komen

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Cork Airport. Onze school kan ook vervoer van het vliegveld naar je accommodatie voor je regelen, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Neem gerust contact met ons op als je nog meer vragen hebt.


Locatie van onze school in Cork

School statistieken

Nationaliteit


Brazilian (13)
Finnish (3)
French (13)
Italian (15)
Korean (5)
Liechtenstein (1)
Russian (11)
Spanish (15)
Swedish (2)
Swiss (10)

Gemiddeld aantal studenten

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Prijzen Cork

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners