Quebec festiviteiten, Canada
Vind een school
Waardering  4.6/5

Leer Frans in Quebec, Canada!

Quebec is een geweldige stad vol van geschiedenis en een super locatie om de Franse taal te leren! Het oude gedeelte van de stad behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 1985, hier kun je prachtige geplaveide straatjes vinden waardoor het lijkt of je terug in de tijd gaat wanneer je hier loopt. Deze locatie is het hele jaar door aantrekkelijk, met de vier verschillende seizoenen die hier allemaal spectaculair zijn!

Onze school in Quebec

Naast het oude centrum bevindt zich de wijk Nuovo St-Roch. Deze wijk in het centrum van de stad biedt een ruime keuze aan restaurants, bars, cafés en culturele instellingen en is tevens de thuisbasis van onze school. Op loopafstand van het Frontenac kasteel en La Gare du Palais (het treinstation en de belangrijkste busterminal van de stad) ben je op de perfecte locatie om Quebec te ontdekken!

De school heeft zes klaslokalen, een studentenlounge en een mediatheek! Je kunt ook van de centrale bibliotheek van de stad gebruikmaken, die zich aan de andere kant van de straat bevindt!

Foto's

1
2
8
9

Cursussen in Quebec

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Private Lessons (25)
  • Private Lessons (20)

Met een maximum aantal van slechts acht studenten per klas en 20 Franse lessen per week, leer jij extra snel Frans op onze cursus Intensief Frans. Deze cursus heeft als doel je algemene Franse vaardigheden te verbeteren met een nadruk op communicatie en wordt gegeven aan groepen studenten van hetzelfde niveau, zo
dat jij snel vooruitgang zal boeken!
Als je meer individuele aandacht van onze leraren belieft, waarom dan niet overwegen om een cursus privélessen te volgen? Of combineer 20 groepslessen per week met 5 privélessen Frans tijdens onze cursus Intensief + Privélessen.

Welke cursus je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je op het juiste niveau les krijgt, omdat je een taalniveautest zult afleggen bij aankomst op de school (tenzij je ons al hebt laten weten dat je een beginner bent).

Op onze school in Quebec krijg je 'Internationaal' of 'Standaard' Frans te leren, waarmee je met elke Franstalige kunt praten, waar ze ook vandaan komen! Hoewel er enkele woorden en uitdrukkingen zijn die uniek zijn voor Quebec, zullen jowu leraren het aangeven als je ze tegenkomt en dit zal op geen enkele manier jouw kennis van de taal belemmeren. Het geeft je zelfs een fantastisch inzicht in de rijkdom van een taal die zich over de hele wereld heeft verspreid!

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family

Ervaar het Frans-Canadese leven door bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin te verblijven tijdens de cursus! Jouw gastgezin is bekend bij onze collega’s op de school en het gezin zal je aanmoedigen om je Frans dagelijks te oefenen. Als je jezelf graag compleet wilt onderdompelen in de taal en cultuur, dan is dit zeker de beste optie voor jou! Deze optie wordt aangeboden op basis van halfpension, wat betekent dat je gastgezin voor jouw ontbijt en avondeten zorgt.

Activiteiten

Onze school in Quebec biedt geen dagelijks activiteitenprogramma, maar het vriendelijke personeel staat altijd klaar om studenten te adviseren met betrekking tot activiteiten die ze zelf organiseren.

De meeste maandagmiddagen worden vrijgehouden voor een gratis tour rond een van de vele bezienswaardigheiden, zoals het oude Quebec, Place Royale, de Citadel, Battlefields Park of een low-cost reis met andere studenten naar onder andere: het Nationaal Museum voor Schone Kunsten, Observatoire de la capital en nog veel meer! In het weekend word je aangemoedigd om verder weg te gaan naar plaatsen zoals het Montmorency Falls Park, of zelfs Montreal. Natuurlijk is Quebec in de winter een uitstekende uitvalsbasis voor wintersport, dankzij de altijd aanwezige sneeuw.

Hoe er te komen

De luchthaven van Quebec ligt op een korte afstand van het stadscentrum en is met de bus in ongeveer 15-20 minuten te bereiken. Als je wilt, kunnen we op aanvraag een privéluchthaventransfer regelen om jou rechtstreeks naar jouw accommodatie te brengen. Houd er rekening mee dat deze transfer niet bij de basisprijs van het programma is inbegrepen.


Locatie van onze school in Quebec

Cursus

4.6 / 5
Accommodatie

4.8 / 5
Medewerkers van de school

5.0 / 5
Gemiddelde score voor onze school Quebec gebaseerd op 5 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

De docent was fantastisch. Het personeel in het algemeen was zeer attent, verantwoordelijk en vriendelijk. Ik zou graag nog een keer terugkeren naar deze school.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De klassen waren erg klein, en gericht op wat ik nodig had. De docent was ervaren en overtrof mijn verwachtingen, en de entreetest was eerlijk en erg accuraat. Studenten van verschillende achtergronden maakten de lessen nog interessanter. Het personeel was erg behulpzaam. Ik zou graag terugkeren naar deze school. De ligging is erg goed, met een bibliotheek er tegenover en goede koffie en restaurants in de buurt. De accommodatie was top met transport in de buurt en toegang tot de school was gemakkelijk. Mijn kamer was comfortabel en had alles wat ik nodig had, het huis was schoon en opgeruimd. De andere studenten voegden toe aan mijn Frans en waren erg vriendelijk. Het allerbeste was de gastfamilie, de Levac's. Zij namen een extra stap om de ervaring leuk en positief te maken. Excursies, geweldige maaltijden en geduldige correcties van mijn Frans werden zeer op prijs gesteld.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Asie (3)
Australie (2)
BrÉsil (4)
Canada (36)
Mexique (3)
Others (5)
Usa (47)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Een kort en fascinerend bezoek aan de stad Quebec!

Ik ben zelf Frans en daarom altijd al gefascineerd geweest in de Franstalige provincies in Canada. Afgelopen jaar ben ik in Toronto geweest en maakte ik gebruik van deze gelegenheid om een vriendin te bezoeken in de stad Quebec. Een van de meest opvallende dingen voor mij, en ik denk voor iedereen uit Frankrijk, was het accent. Inwoners van Quebec klinken zo exotisch! Het was erg leuk en nieuw om een andere manier van spreken te horen met veel nieuwe idiomen en zelfs een nieuwe woordenschat. Door hun accent klinken ze erg hartelijk en vriendelijk. Maar dit blijkt niet alleen uit hun accent maar ook uit hun gedrag! Read more...

Prijzen Quebec

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners