Place de la Comédie, Montpellier, Frankrijk

Cursus Frans in Montpellier

12 klaslokalen
Studentencomputers
2 studentenlounges
Cursusmateriaal inbegrepen
Wi-Fi in het hele gebouw
Gecertificeerd Label Qualité FLE-centrum
Geregistreerd TCF- en DFP-testcentrum
Gratis toegang tot het e-learningplatform van de school
Lid van Campus Frankrijk en de FLE-groep
Verkoopautomaten met warme en koude dranken en snacks
Studenteninformatiecentrum met multimediale leermaterialen
Goedgekeurd voor CSN- en Bildungsurlaub-programma's
Winnaar van de Star Award van Study Travel Magazine 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017

Onze school in Montpellier (Place de la Comedie)

Een van de beschikbare locaties voor onze cursussen Frans in Montpellier is onze Place de la Comédie-school. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit talencentrum op slechts een steenworp afstand van het beroemde openbare plein met dezelfde naam, wat betekent dat u zich midden in het hart van de stad bevindt als u hier Frans bij ons leert. Dit enorme voetgangersgebied staat vol met winkels en eetgelegenheden, terwijl tramverbindingen en bushaltes gemakkelijke toegang bieden tot andere delen van de stad en zelfs tot de kust, die slechts 15 km verderop ligt. Nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder meer de galerie Musée Fabre met zijn indrukwekkende collectie renaissancekunst, de Esplanade Charles-de-Gaulle, het prachtige aquaduct Saint-Clément en het winkelcentrum Polygone. Iets verderop, maar zeker een bezoek waard, ligt Château Flaugergues, een historisch landgoed met uitgestrekte tuinen, een interessante kunstcollectie en een eigen restaurant.

Onze Franse school aan de Place de la Comédie beschikt over 12 klaslokalen, allemaal met de nieuwste audiovisuele apparatuur. Het heeft een selectie studentencomputers in het informatiecentrum, dat elke middag bemand wordt door een leraar die klaar staat om te helpen met je buitenschoolse studies. Er zijn automaten met eten en drinken aanwezig om je op te frissen, en 2 studentenlounges waar je tussen de lessen door kunt ontspannen.

Deze school, opgericht in 1998, heeft meer dan 20 jaar ervaring met het lesgeven van Frans aan internationale studenten en wordt consequent hoog gewaardeerd door de leerlingen die de school bezoeken. Het is een goed geaccrediteerde faciliteit, met een 15* Qualité FLE-rating en erkenning van zowel het Franse Ministerie van Onderwijs als het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is ook lid van de Fédération Internationale des Professeurs de Français (FIPF), Campus France en FLE Group, drie organisaties die zich inzetten voor het handhaven van hoge onderwijsnormen op de aangesloten scholen. Bovendien maakt de ligging in het centrum van een van de meest aantrekkelijke Franse steden het tot een zeer gewilde faciliteit.

Foto's

1
2
3
4

Montpellier

Wilt u uw taalvaardigheid verbeteren door een van de meest interessante en dynamische steden van Frankrijk te ervaren? Dan moet u een van onze cursussen Frans in Montpellier volgen! Deze stad ligt vlak bij de Middellandse Zeekust en geniet jaarlijks van meer dan 300 dagen zon, waardoor het op elk moment van het jaar een ideale bestemming is. Ondanks dat het een relatief kleine stad is, is Montpellier een kosmopolitische plek die geschiedenis en hoge cultuur combineert met moderne attracties en die klassieke, relaxte, Zuid-Franse sfeer. Het is ook de thuisbasis van een van 's werelds oudste nog bestaande universiteiten, dus het staat al lang bekend om zijn uitmuntende onderwijs en is daarom de perfecte locatie om Frans te leren. Met een jeugdig gevoel, een levendige sociale scene, talloze culturele bezienswaardigheden en een drukke kalender met interessante jaarlijkse evenementen die geschikt zijn voor bezoekers van alle leeftijden, zult u hier zeker van uw tijd genieten.

Montpellier is al eeuwenlang een belangrijke handelshaven en is al lang een gewilde bestemming voor internationale reizigers. De stad is meer dan 1000 jaar oud en herbergt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden van historisch belang, waaronder de opvallende kathedraal Saint-Pierre. Dit 14e-eeuwse gebouw is van maandag tot en met zaterdag gratis toegankelijk voor het publiek; de oude toegangstorens, prachtige glas-in-loodramen en het indrukwekkende, sierlijke orgel zijn zeker een kijkje waard. Direct naast de kathedraal ligt de oude medische school van de stad, die vermoedelijk al sinds de 12e eeuw operationeel is en waar opmerkelijke studenten hebben gewoond als Nostradamus en François de la Peyronie, chirurg van koning Lodewijk XV. en oprichter van de Franse Nationale Academie voor Geneeskunde. De gebouwen van de faculteit, waaronder de bibliotheek en het gerenommeerde Conservatorium voor Anatomie, zijn het hele jaar geopend voor rondleidingen.

De botanische tuinen van de universiteit – de oudste in hun soort in het land – werden ooit door de alumni gebruikt voor hun medische studie en zijn nu gratis toegankelijk voor het publiek. Hier ontdekt u een rustige oase vol met interessante planten uit de hele wereld, verschillende dwaasheden en rustige plekken om te zitten en te ontspannen. Een andere grote groene ruimte van de stad is de beroemde Esplanade Charles-de-Gaulle, op minder dan 5 minuten lopen van onze Franse taalschool. Langs deze brede, met bomen omzoomde loopbrug vind je openluchtrestaurants met een verscheidenheid aan keukens uit de hele wereld, openluchtmarkten waar je kunt ruilen met de lokale bevolking, en Le Corum, de grootste evenementenlocatie van de stad waar regelmatig muziekconcerten en operavoorstellingen plaatsvinden .

Het belangrijkste middelpunt van Montpellier is ongetwijfeld het iconische openbare plein Place de la Comédie. Dit grote voetgangersgebied, lokaal ook wel ‘The Egg’ genoemd vanwege zijn ovale vorm, biedt winkels, restaurants en cafés in overvloed - wat betekent dat er veel mogelijkheden zijn om de taal te oefenen! Place de la Comédie is de thuisbasis van de beroemde Opéra Comédie - de belangrijkste culturele locatie van de stad waaraan het plein zijn naam dankt - enkele van de meest indrukwekkende architectuur in Montpellier, en een verscheidenheid aan jaarlijkse evenementen, waaronder het literaire festival Comédie du Livre in mei, de wijnmarkt in de herfst en de kerstmarkt van december. In dit bruisende zenuwcentrum is onze Franse taalschool gevestigd.

Cursussen in Montpellier (Place de la Comedie)

Beschikbare cursussen

  De Intensieve cursus Frans op onze Place de la Comédie-school in Montpellier omvat 24 groepslessen per week. De maximale klasgrootte bedraagt 12 studenten gedurende het grootste deel van het jaar, oplopend tot 15 tijdens de zomermaanden. De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.15 uur. Tijdens drukke periodes kunnen de lessen ook in de middag plaatsvinden, van 14.15 tot 17.30 uur. Groepen worden georganiseerd op basis van het startniveau van de studenten, wat ervoor zorgt dat niemand achterblijft en dat iedereen passend onderwijs krijgt. Door de kleine klasgrootte kan elke leerling profiteren van zeer persoonlijke aandacht van de leraar en van veel mogelijkheden om de taal te oefenen.

  Voor een uitgebreider programma kun je de superintensieve cursus Frans kiezen en 30 groepslessen per week< volgen? De aanvullende lessen vinden plaats in de middag en behandelen gespecialiseerde onderwerpen, waaronder uitspraak, cultuur en conversatie. Deze extra lessen helpen je om je taalvaardigheden te versterken en je begrip van Frankrijk, zijn cultuur en zijn inwoners te verdiepen. Je zult merken dat je snel vooruitgang boekt tijdens deze cursus, hoe lang je ook studeert.

  Let op: als u geen eerdere ervaring met Frans heeft, moet u met uw cursus op een specifieke datum beginnen. Neem contact met ons op voor beschikbare startdata voor beginners.

  Als je denkt dat je extra ondersteuning nodig hebt bij je studie, of als je specifieke Franse onderwerpen wilt behandelen, is het mogelijk om een gecombineerd pakket van groeps- en privélessen te boeken. Dit programma voegt 4 één-op-één lessen per week toe aan uw intensieve kerncursus, waardoor u de extra oefening krijgt die privélessen bieden, maar u toch de sociale kant van een groepscursus kunt ervaren.

  Tieners die Frans op school studeren, zullen profiteren van de voorbereidingscursus van onze school, waardoor ze in de beste positie zijn om met vlag en wimpel voor hun tests te slagen! Britse en Ierse studenten kunnen het A Level/Leaving Certificate Preparation-pakket selecteren, dat bestaat uit 24 intensieve kernlessen plus 6 minigroepslessen per week waarin onderwerpen en woordenschat van het A Level/Leaving Certificate worden behandeld. Deze cursus is het hele jaar door beschikbaar voor studenten met een beginnend niveau Frans van A1 of hoger. Het programma kan ook worden afgestemd op Duitse studenten die zich voorbereiden op het Abitur-examen.

  Als u Frans studeert voor uw werk of van plan bent om in een Frans bedrijf te gaan werken, kunt u de juiste vaardigheden leren tijdens onze cursus Zakelijk Frans. Het pakket omvat 6 minigroepslessen bovenop het intensieve kernprogramma en staat open voor studenten van alle niveaus. In deze extra sessies leer je professionele en administratieve woordenschat, hoe je zakelijke documenten leest en schrijft, en de specifieke kenmerken van formele communicatie in Franse bedrijfsomgevingen. De extra minigroepsessies kunnen ook worden gebruikt voor onderwerpen die verband houden met geneeskunde of toerisme.

  Als je een opleiding volgt tot leraar Frans of al een gevestigde docent Frans bent, laat onze leraren hun gespecialiseerde kennis aan jou doorgeven! We bieden een programma van algemene groepslessen Frans om uw kennis en zelfvertrouwen te verbeteren, in combinatie met 6 gespecialiseerde privélessen, waarin u uw culturele kennis en klassikale technieken ontwikkelt door middel van een reeks praktische taken.

  Op de eerste lesdag dien je op afspraak op de school aan te komen (we sturen je aankomsttijd vóór vertrek door). Je hebt vóór aankomst al een niveautest ingediend. Hiermee wordt je starttaalvaardigheid beoordeeld en wordt je in een groep geplaatst die het meest geschikt is voor dat niveau. Bij aankomst krijgt u een korte mondelinge beoordeling om de resultaten van deze test te verifiëren voordat uw plaatsing in de klas wordt bevestigd. Deze methodiek biedt studenten de best mogelijke kansen om hun taalvaardigheid te verbeteren, ongeacht hun startniveau.

  In de middag/avond kun je deelnemen aan het activiteitenprogramma van de school. Aan het einde van je cursus ontvang je een certificaat van voltooiing dat kan worden gebruikt om het Franse niveau aan te tonen dat je tijdens je tijd op de school hebt bereikt.

  Speciale cursussen in Montpellier (Place de la Comedie)

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   Ervaar de Franse manier van leven uit de eerste hand en oefen uw taalvaardigheden met moedertaalsprekers door bij een lokale gastheer te verblijven! Alle hosts wonen binnen handbereik van de school, te voet of met het openbaar vervoer, en bieden privé eenpersoons- of tweepersoonsslaapkamers*, evenals toegang tot de gemeenschappelijke ruimtes van het huis, waaronder de woonkamer en de badkamer. De kamers worden aangeboden op basis van zelfcatering** - wat betekent dat u toegang heeft tot de keuken om uw dagelijkse maaltijden te bereiden (alleen ouder dan 18 jaar) - of met maaltijden inbegrepen. Als u maaltijden wilt toevoegen, kunt u kiezen tussen een arrangement inclusief ontbijt of halfpension (halfpension is elke dag ontbijt en diner). Welke optie u ook kiest, beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen en worden wekelijks verschoond. Uw gastheer(s) doen de was voor u of geven u toegang tot de faciliteiten van het huis om dit zelf te doen. De meeste huizen hebben Wi-Fi-toegang, maar we kunnen dit niet garanderen; Laat het ons vóór het reserveren weten of dit voor u een vereiste is. Je hebt een eigen sleutel om te komen en gaan wanneer je wilt, maar je moet de huisregels en schema's respecteren. Als u accommodatie bij een gastgezin selecteert, zorgen uw gastheer(s) zonder extra kosten voor een retourtransferservice.

   *Tweepersoonskamers met 2 aparte bedden zijn alleen beschikbaar voor studenten die samen reizen. Als u een gedeelde kamer of studio selecteert, maar alleen reist, wordt u omgewisseld naar een eenpersoonskamer.

   **Wij raden de optie halfpension ten zeerste aan, omdat dit niet alleen kosteneffectief is, maar u ook 's avonds gegarandeerde sociale tijd met uw gastheer(s) geeft, waardoor u zoveel mogelijk taaloefeningen kunt doen. De optie voor zelfcatering biedt veel minder mogelijkheden voor extra taaloefening, omdat je minder gegarandeerde tijd hebt bij je gastheer(s).

   Als je meer onafhankelijkheid verkiest, is accommodatie in een studentenresidentie een goede optie. De school werkt met een aantal verschillende residenties, die allemaal eenpersoonsstudio's bieden met een eigen badkamer en een eigen kitchenette, waardoor je de vrijheid hebt om zelf te koken tijdens je verblijf in Montpellier. Daarnaast beschikken de gebouwen over handige gemeenschappelijke ruimtes zoals een studieruimte, een lounge/eethoek met televisie en een wasruimte. WiFi wordt gratis aangeboden. De woningen hebben een meertalige receptie die wordt bemand door vriendelijk personeel, zodat er hulp beschikbaar is wanneer dat nodig is; dit maakt deze optie bijzonder ideaal voor jonge volwassenen. Tijdens drukke periodes kunnen andere stadswoningen van een vergelijkbaar niveau worden gebruikt. Houd er rekening mee dat de kamers in deze residentie geen airconditioning hebben. Als u airconditioning in uw accommodatie wilt, kunt u het beste een studio-appartement kiezen.

   Voor een iets hogere accommodatiestandaard kunt u een studio-appartement in een aparthotel boeken. Deze studio's hebben privéslaapkamers, een eigen badkamer en een volledig uitgeruste kitchenette, evenals gegarandeerde extra voorzieningen zoals airconditioning, WiFi en een televisie. Accommodatie hier wordt aangeboden op basis van zelfcatering, dus je hebt de vrijheid om zelf te koken of lokale eetgelegenheden te proeven, zoals je wilt. De studio's bevinden zich tussen de 5 en 20 minuten met het openbaar vervoer van de school; studenten worden geplaatst op basis van beschikbaarheid, dus we kunnen geen specifieke locatie voor je garanderen. Beddengoed is inbegrepen, maar u dient uw eigen handdoeken mee te nemen.

   Activiteiten

   Naast meeslepende taallessen biedt onze school een breed scala aan sociale en culturele activiteiten, meestal in de middag en avond of in het weekend. Deze zijn ontworpen om zowel leuk als leerzaam te zijn; ze helpen je ook om je medeklasgenoten te leren kennen. Alle activiteiten worden in het Frans uitgevoerd, zodat u uw taalonderdompeling kunt behouden en uw nieuwe vaardigheden in praktijkscenario's kunt toepassen.

   Veel activiteiten zijn gratis beschikbaar, hoewel voor sommige activiteiten een extra vergoeding geldt om de toegangs- en/of transportkosten te dekken. Het exacte schema verandert gedurende het jaar, maar kan het volgende omvatten:
   - Rondleidingen door de stad
   - Bezoeken aan lokale bezienswaardigheden, waaronder galerijen en musea
   - Groepsspellen
   - Lezingen van gastsprekers over uiteenlopende onderwerpen
   - Maaltijden en/of drankjes met je klas
   - Kookworkshops
   - Franse filmvertoningen
   - Excursies van een halve en/of hele dag naar lokale bezienswaardigheden zoals Carcassonne, Nîmes, Saint Guilhem en Avignon
   - Plus seizoensgebonden activiteiten beschikbaar in de omgeving

   Informele kookworkshops worden aangeboden door de school; Studenten die naast hun Franse lessen een groter aantal kooklessen willen volgen, kunnen vragen om in contact te worden gebracht met een gespecialiseerde kookschool. En als je de behoefte voelt om je uit te strekken en te ontspannen na het eten van al dat heerlijke eten, dan kun je hetzelfde doen voor yogalessen!

   Hoe er te komen

   Montpellier-Méditerranée Airport ligt op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum en is bereikbaar vanaf vele locaties over de hele wereld.
   Vanaf hier kunt u met het openbaar vervoer naar uw accommodatie reizen of tegen een toeslag kunnen wij een luchthaventransferservice voor u regelen. Als u deze service boekt, staat er bij aankomst een chauffeur op u te wachten die u rechtstreeks naar uw accommodatie brengt. Als u deze service ook bij vertrek selecteert, wordt u op de laatste dag bij uw accommodatie opgehaald en op tijd voor uw vertrekkende vlucht teruggebracht naar de luchthaven. Als u accommodatie bij een gastgezin boekt, is deze service bij aankomst en vertrek gratis inbegrepen.

   Het is niet altijd mogelijk om rechtstreeks naar Montpellier te vliegen, in dat geval zijn Nimes Airport en Carcassonne Airport goede alternatieven. Beide steden zijn verbonden met het openbaar vervoer van Montpellier, of we kunnen tegen extra kosten privétransfers regelen.

   Zorg ervoor dat u op de zondag vóór de start van uw cursus arriveert en op de zaterdag na afloop van uw cursus vertrekt. Eventueel kunnen wij bij aankomst en/of vertrek extra nachten voor u regelen.


   Locatie van onze school in Montpellier (Place de la Comedie)

   Cursus

   4.3 / 5
   Accommodatie

   4.2 / 5
   Medewerkers van de school

   4.5 / 5
   Gemiddelde score voor onze school Montpellier (Place de la Comedie) gebaseerd op 23 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

   Studentenbeoordelingen

   Cursus
   Accommodatien/a
   Medewerkers van de school

   De cursus was geweldig, ik heb echt veel geleerd - ook al was ik online.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Mijn cursus was geweldig. Ik zat in een klas met 10 mensen en het niveau van Frans was perfect voor mij. Ik had ook de examenvoorbereiding, wat moeilijk was maar ik heb ook veel geleerd in een week. Ik heb zo'n leuke tijd gehad bij mijn gastgezin. Ik blijf in contact met de moeder, zij heeft goed voor mij gezorgd.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was erg goed - ik heb veel geleerd. Volgende keer zal ik meer lessen nemen. Een van de minpunten was dat medestudenten snel terugvielen naar het Engels als ze ergens vast zaten. Mijn accommodatie (de studentenresidentie) was prima, alleen was het gelegen nabij een druk uitgaansgebied. Op vrijdag en zaterdag was het moeilijk om te slapen. Over het algemeen was ik zeer tevreden, en ik vond ook de kooklessen erg leuk.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik heb erg van de cursus genoten. Docenten waren vriendelijk en behulpzaam. De accommodatie was schoon en vlakbij de school gelegen.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik had een fantastische ervaring in Montpellier - de school werd goed gerund en de klassen waren erg interessant. Mijn stage na de cursus was ook bijzonder interessant en praktisch. De mensen die dit voor me organiseerden waren zeer behulpzaam toen ik in Frankrijk was, ook al waren er voorheen enkele problemen. Ik verbleef bij een vriendelijk gastgezin, dat van Sylvie Gallopin. De familie had 3 kinderen en ik werd onmiddelijk met open armen ontvangen. Sylvie was een geweldige kokkin en vond het duidelijk overheerlijk om studenten over de vloer te hebben, aangezien ze haar uiterste best deed om het me naar de zin te maken en er voor te zorgen dat ik zoveel mogelijk leerde.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik heb erg van mijn cursus genoten en ik voel dat ik er veel van heb geprofiteerd. Mijn accommodatie was in orde, het had alles wat ik nodig had, en was groot genoeg.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De kleine klassen zorgden voor een vriendelijke sfeer. De excursies waren goed gepland en interessant. Ik verbleef bij een Frans gastgezin, met heerlijk, typisch Frans eten.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik heb erg van de cursus genoten en heb diverse mensen ontmoet, waar ik het altijd gezellig mee heb gehad. Het leren zelf was ook erg leuk. Het voelde relevant en de docenten waren altijd behulpzaam en vrolijk. Ik ben een stuk zelfverzekerder in mijn Frans na deze cursus. Ik had simpele studentenaccommodatie, maar het had alles wat ik nodig had, en ik heb geen echte problemen. Bovenalles genoot ik erg van mijn gastvrouw en haar vriend. Heerlijke mensen, ontzettend gastvrij. Ik denk dat mijn Frans net zo goed is verbeterd door de gesprekken met haar als door de cursus zelf. Erg mooie stad. Veel te doen, zowel in het nachtleven als overdag. Rondwandelen en met mensen praten heeft mijn Frans misschien wel het meeste geholpen.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De cursus was uitstekend, op het goede niveau voor mij, stimulerend, dynamische en geweldige docenten.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   De lessen waren nuttig en ik heb ontzettend van de week genoten. Mijn accommodatie was bij een super aardig gezin die me erg thuis lieten voelen.

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ingedeeld op het goede niveau.

   School statistieken

   Nationaliteit


   Brazil (9.2)
   Colombia (4.7)
   Germany (8.8)
   Ireland (7.7)
   Japan (7.2)
   Mexico (4.5)
   Spain (5.7)
   Switzerland (5.7)
   United kingdom (10.4)
   United states of america (4.7)

   Gemiddeld aantal studenten   Gemiddelde leeftijd (juni-augustus)

   * Statistieken tijdens publicatiedatum

   Prijzen Montpellier (Place de la Comedie)

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2024