Place de la Comédie, Montpellier, Frankrijk
Vind een school
Waardering  4.3/5

Frans leren in Montpellier - Frankrijk

Ervaar een van Frankrijks levendigste, meest dynamische steden, tijdens een cursus Frans in Montpellier! Deze universiteitsstad heeft een geweldig nachtleven, de zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en er liggen prachtige stranden op loopafstand! Montpellier is ook rijk aan cultuur. Je vindt er onder andere het beroemde Musée Fabre, dat beschikt over een prachtige verzameling Renaissancistische kunst. Of je nou liever je tijd besteed aan het oefenen van je Franse spreekvaardigheid in een zonnig lokaal café, het bezoeken van opera/theatervoorstellingen, of juist rustig wilt wandelen door de levendige straten, te midden van prachtige middeleeuwse gebouwen, je zult het zeker naar je zin hebben in Montpellier!

Onze taalschool in Montpellier staat vlakbij het centrale plein Place de la Comédie. Dit plein wordt omgeven door elegante zeventiende-eeuwse architectuur en trendy cafés.

Onze school in Montpellier (Place de la Comedie)

Onze school is gevestigd in een indrukwekkend, gerenoveerd negentiende-eeuws gebouw en heeft 23 ruime klaslokalen met openslaande balkondeuren. De school beschikt ook over een lift, een goed uitgeruste computerruimte, een bibliotheek, een studentenkeuken, een klein VVV-kantoor en gratis toegang tot draadloos internet!

Foto's

Studenten in de school
Administratiekantoor van de school
Franse les op onze school
De studeerkamer

Cursussen in Montpellier (Place de la Comedie)

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Cookery (22)
 • Intensive + Private Lessons (24)
 • Super Intensive (30)
 • Private Lessons (20)
 • A-Level Revision (26)
 • Business Course (26)
 • Teachers Course (34)

Onze school in Montpellier biedt reguliere cursussen, zoals de Intensieve en Super Intensieve programma’s, met de keuze tussen 20 en 30 lessen Frans per week. Deze programma’s zijn ideaal voor het verbeteren van je algemene Franse taalniveau. De klassen bestaan uit maximaal 10 studenten, maar gemiddeld zijn het er 6. Bovendien gaat er bijzonder veel aandacht uit naar het ontwikkelen van communicatievaardigheden, waardoor studenten al snel in staat zijn zich uit te drukken tijdens alledaagse situaties.

Om te kunnen voldoen aan individuele wensen of voor het toevoegen van gepersonaliseerde lessen, kunnen studenten een groepscursus van 20 lessen combineren met privélessen in de vorm van een Intensieve + Privélessen cursus. Tijdens deze extra lessen en naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken met je leraar, krijg je de kans om specifieke onderwerpen te verkennen en herhalen.

Daarnaast zijn er een aantal speciale cursusprogramma’s beschikbaar aan onze school in Montpellier. Leer bijvoorbeeld om heerlijke Franse gerechten te bereiden tijdens de cursus Frans & Koken, die bestaat uit twee kooklessen per week als aanvulling op je algemene Franse taallessen. Terwijl je samen aan het koken bent, leert de chef je verschillende technieken van de Franse keuken en maak je tegelijkertijd kennis met de passie van de Franse keuken!

Ook bieden we een cursus Zakelijk Frans van 1-4 weken, voor studenten en professionals die hun Franse taalvaardigheden willen verbeteren, voor allerlei zakelijke situaties. Deze cursus bestaat uit 6 lessen Zakelijk Frans per week, bovenop het Intensieve programma. Een gevorderd Frans taalniveau is een vereiste voor deelname.

Jongere studenten vinden onze A-Level Revisie cursus wellicht interessanter. Deze mogelijkheid helpt studenten met het voorbereiden van A-Level examens, en zorgt voor zelfvertrouwen tijdens het spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Als je vragen hebt over onze cursussen Frans in Montpellier, neem dan gerust contact met ons op.

Speciale cursussen in Montpellier (Place de la Comedie)

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Student Residence
 • Studio Apartment

Ervaar de Franse manier van leven en oefen de Franse taal voortdurend door te verblijven bij een Frans gastgezin! Een gastgezin kan bestaan uit een of meer volwassenen met eventueel kinderen en zorgt ervoor dat jij je snel thuis voelt in Frankrijk. Je kunt kiezen voor verblijf op basis van bed&breakfast of halfpension. Als je liever je eigen maaltijden bereidt, biedt onze school ook de mogelijk heid om te verblijven bij een Franse gastheer/-vrouw op basis van zelfcatering.

Wil je graag samenwonen met medestudenten? Kies dan voor verblijf in een studentenresidentie, gelegen op slechts 20 minuten loopafstand van de school of 10 minuten met het openbaarvervoer. Er zijn 1- en 2-persoons kamers aanwezig, met gedeelde badkamer en keukenfaciliteiten. Let wel, de studentenresidentie is enkel beschikbaar tussen mei en augustus.

Activiteiten

Onze school biedt naast cursussen Frans ook een uitgebreid cultureel activiteitenprogramma. Neem deel aan deze activiteiten en ga mee op excursies, om zoveel mogelijk uit je tijd in Montpellier te halen! Voorbeelden van activiteiten zijn rondleidingen door de stad, Franse filmavonden, barbecues, avondjes uit met docenten, wijnproeverijen, wandelingen, uitstapjes naar het strand en culturele workshops.

De school organiseert ook excursies waarbij je een aantal van Frankrijks mooiste locaties zult zien. Ontdek plaatsten zoals de prachtige ommuurde stad Carcassonne, het historische Avignon en het oude Romeinse Nîmes.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Montpellier. Wanneer je accommodatie bij een gastgezin hebt geboekt, kan je gratis worden opgehaald van het vliegveld van Montpellier-Méditerranée of het treinstation Saint-Roch. Als je andere accommodatie hebt geboekt, reis dan verder met het openbaar vervoer of neem een taxi.


Locatie van onze school in Montpellier (Place de la Comedie)

Cursus

4.3 / 5
Accommodatie

4.1 / 5
Medewerkers van de school

4.4 / 5
Gemiddelde score voor onze school Montpellier (Place de la Comedie) gebaseerd op 19 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

De cursus was erg goed - ik heb veel geleerd. Volgende keer zal ik meer lessen nemen. Een van de minpunten was dat medestudenten snel terugvielen naar het Engels als ze ergens vast zaten. Mijn accommodatie (de studentenresidentie) was prima, alleen was het gelegen nabij een druk uitgaansgebied. Op vrijdag en zaterdag was het moeilijk om te slapen. Over het algemeen was ik zeer tevreden, en ik vond ook de kooklessen erg leuk.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg van de cursus genoten. Docenten waren vriendelijk en behulpzaam. De accommodatie was schoon en vlakbij de school gelegen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik had een fantastische ervaring in Montpellier - de school werd goed gerund en de klassen waren erg interessant. Mijn stage na de cursus was ook bijzonder interessant en praktisch. De mensen die dit voor me organiseerden waren zeer behulpzaam toen ik in Frankrijk was, ook al waren er voorheen enkele problemen. Ik verbleef bij een vriendelijk gastgezin, dat van Sylvie Gallopin. De familie had 3 kinderen en ik werd onmiddelijk met open armen ontvangen. Sylvie was een geweldige kokkin en vond het duidelijk overheerlijk om studenten over de vloer te hebben, aangezien ze haar uiterste best deed om het me naar de zin te maken en er voor te zorgen dat ik zoveel mogelijk leerde.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg van mijn cursus genoten en ik voel dat ik er veel van heb geprofiteerd. Mijn accommodatie was in orde, het had alles wat ik nodig had, en was groot genoeg.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De kleine klassen zorgden voor een vriendelijke sfeer. De excursies waren goed gepland en interessant. Ik verbleef bij een Frans gastgezin, met heerlijk, typisch Frans eten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg van de cursus genoten en heb diverse mensen ontmoet, waar ik het altijd gezellig mee heb gehad. Het leren zelf was ook erg leuk. Het voelde relevant en de docenten waren altijd behulpzaam en vrolijk. Ik ben een stuk zelfverzekerder in mijn Frans na deze cursus. Ik had simpele studentenaccommodatie, maar het had alles wat ik nodig had, en ik heb geen echte problemen. Bovenalles genoot ik erg van mijn gastvrouw en haar vriend. Heerlijke mensen, ontzettend gastvrij. Ik denk dat mijn Frans net zo goed is verbeterd door de gesprekken met haar als door de cursus zelf. Erg mooie stad. Veel te doen, zowel in het nachtleven als overdag. Rondwandelen en met mensen praten heeft mijn Frans misschien wel het meeste geholpen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
J. Scott

De cursus was uitstekend, op het goede niveau voor mij, stimulerend, dynamische en geweldige docenten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De lessen waren nuttig en ik heb ontzettend van de week genoten. Mijn accommodatie was bij een super aardig gezin die me erg thuis lieten voelen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
M. Porter

Ingedeeld op het goede niveau.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Brazil (9.2)
Colombia (4.7)
Germany (8.8)
Ireland (7.7)
Japan (7.2)
Mexico (4.5)
Spain (5.7)
Switzerland (5.7)
United kingdom (10.4)
United states of america (4.7)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Ontdek Montpellier

Montpellier3Montpellier is een van de mooiste en snelst groeiende steden van Frankrijk. Door zijn unieke energie, heeft de stad een onvergelijkbaar studentenleven en een jonge populatie die de hoofdstad van de Languedoc regio in het zuiden van Frankrijk een jonge, levendige sfeer inblaast. Read more...

Prijzen Montpellier (Place de la Comedie)

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners