Het Parthenon in Athene
Vind een school

Grieks Cursussen

GriekenlandAtheneKreta
Waardering  4.6/5

Grieks leren in Athene - Griekenland

Onze Griekse school in Athene ligt in het centrum van Athene. Als je Nieuwgrieks wilt leren, is een cursus Grieks in Athene op onze school een ideale keuze. Athene is een moderne, bruisende stad waar je een weelde aan Griekse cultuur en cultureel erfgoed kunt terugvinden.

Je kunt het hele jaar door Grieks leren in Athene op onze Griekse school, ongeacht jouw niveau. Je kunt ook nog eens kiezen voor een cursus Oudgrieks als je interesse hebt in deze specifieke variant van de taal. Er worden maximaal twaalf studenten in een groep geplaatst, dus elke student krijgt veel individuele begeleiding en voldoende oefening. Vervoer vanaf het vliegveld in Athene naar de accommodatie kan voor je geregeld worden als je dat wilt.

Onze school in Athene

Onze Griekse school ligt in het centrum van Athene en beschikt over goede voorzieningen zoals acht klaslokalen (met airconditioning), een kantine, bibliotheek en een multimediaruimte met internettoegang.

Foto's

Historisch Athene
Studenten op excursie
Vrienden maken tijdens de cursus
Studenten van onze school

Cursussen in Athene

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Private Lessons (20)

Je kunt Grieks leren in Athene (Nieuwgrieks) tijdens een standaardcursus Grieks met 20 lessen per week of een Semi-Intensieve cursus Grieks met slechts 6 lessen per week. De maximale groepsgrootte is tijdens de lessen beperkt tot twaalf studenten. Onze school in Athene biedt ook themacursussen aan zoals ‘Zakelijk Grieks’, ‘Oudgrieks’, ‘Griekse Muziek’, ‘Grieks en Dans’ en de cursus ‘Grieks en de Moderne Griekse Cultuur’.

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family
  • Hotel
  • Studio Apartment

Tijdens de cursus Grieks in Athene kun je verblijven bij een van onze zorgvuldig geselecteerde Griekse gastgezinnen, een studentenappartement of in een hotel. Als je zo snel mogelijk zo veel mogelijk Grieks wilt leren, is een gezellig verblijf bij een gastgezin aan te raden. Je oefent dan namelijk ook buiten de lesuren voortdurend jouw Grieks, waardoor je snel vooruitgang boekt.

Activiteiten

De school zorgt naast de taalcursus Grieks ook voor een uitgebreid cultureel activiteitenprogramma zodat je een heel leuke tijd hebt in Athene, maar ook nog eens voldoende gelegenheid krijgt om het Grieks dat je leert tijdens de cursus in de praktijk te brengen. Zo krijg je ondermeer een rondleiding door Athene en zijn er Griekse filmavonden op school, feesten, excursies naar interessante plaatsen in de buurt, Griekse muziek- en danslessen en etentjes in plaatselijke Griekse restaurants met de docenten van onze school.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Athene en reis vanaf daar met het openbaar vervoer of per taxi verder naar je accommodatie. Onze school kan ook vervoer van deze luchthaven naar je accommodatie voor je regelen, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Athene

Cursus

4.6 / 5
Accommodatie

4.1 / 5
Medewerkers van de school

4.9 / 5
Gemiddelde score voor onze school Athene gebaseerd op 42 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Erg intensieve cursus, maar met gedreven en ervaren docenten.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De docenten en medewerkers waren allemaal erg behulpzaam en gastvrij. Een groot aantal verschillende lesmaterialen werden gebruikt, zodat we alle aspecten van de taal en ook Griekse cultuur leerden. De accommodatie was oke - op een goede locatie (2 woonblokken van de school vandaan), en met grote kamers.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond de manier van lesgeven erg goed. In mijn geval waren de een-op-een lessen precies wat ik nodig had. Het is alweer enige tijd geleden dat ik in het klaslokaal zat, en ik voelde dat alles prima was aangepast aan mijn eisen.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De Grieks cursus was geweldig. De docenten waren erg behulpzaam en vriendelijk en het programma was goed ontworpen voor het leren spreken van de taal.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was uitmuntend en de docenten fantastisch... vooral Anthi en Effie in Athene! De docenten zijn geduldig en erg professioneel en geven veel om hun studenten. Deze ervaring was zo positief dat ik nogmaals een cursus van een maand zal boeken.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Ik heb een Intensieve cursus Modern Grieks van 2 weken gedaan aan de taalschool in Athene. De cursus was erg leuk en mijn Grieks is er behoorlijk op vooruit gegaan. De docent was erg professioneel en effectief. De directeur en medewerkers van de school waren allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Ik kijk er naar uit om terug te keren! Ik verbleef in het Radisson Blu Hotel, wat direct naast de school ligt. Het is een goed hotel.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Enthousiaste en vakbekwame docenten.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school
G. Sheehan

De docent had veel energie, was leuk en had veel kennis. Alle andere docenten op de school waren enthousiast en vriendelijk. Een goede cursus met veel spreekvaardigheid en nuttige grammatica- en taallessen. Een fantastische en leuke cursus. Er was vriendelijk en behulpzaam personeel op mijn accommodatie en geweldig ontbijt. Een goede cursus met veel spreekvaardigheid en nuttige grammatica- en taallessen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg van mijn cursus genoten en heb veel geleerd terwijl ik ook plezier had.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Ik kreeg precies de lessen die ik verwachtte. Ik had al enkele maanden zelf Grieks geleerd, dus ik besloot om specifiek om lessen te vragen met een nadruk op conversatie en enkele grammatica oefeningen. Mijn docent was erg professioneel en paste de lessen helemaal naar mijn wensen aan. Mijn complimenten aan haar. De cursus gaf mij het idee dat ik met de taal leefde - dit was mijn doel, en de cursus volmaakte dit in twintig uur. Iedereen was erg vriendelijk en ik voelde me echt thuis.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De cursus was uitstekend en de docent geweldig.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

De cursus was goed ontworpen en gevarieerd: grammatica, werkwoordvervoegingen, rollenspelletjes, een beetje geschiedenis en cultuur. De docent was geweldig: sprak alleen maar Grieks, niet te snel, gaf goed les en was nog grappig ook! Ik wil de medewerkers bedanken voor hun ontvangst en behulpzaamheid. Het welkom bij aankomst was zeer vriendelijk, met boeiend materiaal. Wat me het meest opviel, was dat vanaf de eerste dag ik me voelde alsof ik deel uitmaakte van een familie.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
R. Botas Desforges

De school waar ik ben geweest (Alexander de Great, Athene) was fantastisch. De cursus was goed opgezet en de docenten waren ervaren, erg vriendelijk, behulpzaam en heel goed. Ik raad het zeker aan en zou graag nog een keer terug willen komen voor een andere intensieve cursus. Het hotel was schoon, pas gerenoveerd en het personeel was professioneel. Het was op 2 minuten loopafstand van de school en de locatie was erg goed.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Fantastisch, vriendelijk personeel, geweldig onderwijs en zeer gestructureerde leerwijzen. Ik heb er heel erg van genoten en zou graag terugkeren in de toekomst.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school
H. Kirton

De cursus was goed ingedeeld en de lessen waren goed, de docent was werkelijk fantastisch! Ook de geschiedenislessen waren prima. Ik heb veel geleerd, zelfs al volgde ik de cursus maar twee weken.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
A. Lene Brungot

De cursus was erg goed en ik heb nuttige informatie gekregen over Griekse grammatica en Griekse gesprekken die op een fijne manier werden uitgelegd. Alles werd erg systematisch uitgelegd en makkelijk te begrijpen. De accommodatie zelf was erg goed en dichtbij de school.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het had niet beter gekund, de cursus voldeed aan mijn verwachtingen en overtrof ze zelfs! Heel erg bedankt!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De taalcursus was erg intensief, maar ik heb er erg van genoten. De docenten en de materialen waren goed. De medewerkers van de school erg vriendelijk en behulpzaam. Ik vond het super.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De school, de docent en de accommodatie waren allemaal perfect. Mijn gastvrouw was een tweetalige Grieks-Engelse mevrouw, toegewijd aan haar werk, netjes en een zeer goede kokkin. Ze was altijd bereid me te helpen met mijn Grieks en om de geheimen achter de oorsprong van woorden uit te leggen. Ik had het niet beter kunnen verwachten!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn docent was erg enthousiast en erg ervaren, ze heeft me de basis met passie aangeleerd. Het is geweldig om hetgeen wat je op school geleerd hebt direct om je heen te horen in het dagelijks leven! Door nieuwe talen te leren maken we de wereld een kleinere plek!

De docenten waren heel erg toegewijd en erg enthousiast. Ze waren duidelijk ervaren. De grammatica werd goed uitgelegd en was altijd helder - ik begreep het 100%. De accommodatie was ook zeer goed. Ik verbleef bij een vriendelijke gastvrouw die goed Engels sprak en me graag hielp met problemen met Grieks.

Ik heb veel geleerd. Mijn accommodatie had een heel aardig ontbijt, een mooie kamer en lag in een prettige buurt met een goede connectie met het openbaar vervoer.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus in het algemeen was erg goed en had diepte. De andere zaken op school waren ook goed, de materialen, de docenten en het gebouw. Alle informatie betreffende de stad of activiteiten in Athene werden gegeven. Mijn accommodatie was naar wens in een prettig en gezellig huis. Het was comfortabel, met airconditioning, en ik stelde het erg op prijs dat mijn gastgezin me hielp met het wassen van kleren en me hun wasmachine liet gebruiken. Het huis lag direct naast het treinstation, wat erg handig was, en was ook omgeven door winkels en restaurants.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb genoten van mijn klas, ik had slechts een paar weken nodig om de taal te vatten en om een gesprek met iemand te kunnen voeren. Ik zou de cursus zeker nogmaals willen doen, maar ik zou wel de duur aanpassen. Volgende keer zou ik zeker voor een maand gaan!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
M. Mueller

Mijn docent was echt geweldig. Haar niveau en spreekvaardigheid was echt fantastisch. Ik heb veel geleerd.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus in Athene was uitstekend, de schoolboeken die gebruikt werden, leerden ons dingen die nuttig waren in het dagelijkse leven in Griekenland/Athene.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Verhalen van studenten in onze blogs

Overleven op z’n Grieks!

Grieks, of eenderwelke taal die een ander alfabet gebruikt dan de onze, wordt per definitie gezien als moeilijke taal door beoefenaars van andere talen die (net als wij) het Latijnse alfabet gebruiken in plaats van het Grieks (Cyrillisch), als je nog nooit van dit alfabet hebt gehoord: Latijns gebruikt het ABC en het Grieks АБВ). En, hoewel ze vrij vertrouwd was met andere Europese talen en sinds haar vijfde tweetalig is, heeft onze reisblogger, en goede vriendin, Jo Franco dit zeker op de harde manier moeten leren! Read more...

Prijzen Athene

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners