De Scheve Toren van Pisa, Italië
Vind een school
Waardering  4.5/5

Italiaans leren in Pisa, Italië

Onze Italiaanse school in Pisa ligt op een prachtige locatie, en Italiaans leren in Pisa is dan ook een erg populaire keuze voor mensen die in het buitenland Italiaans willen leren. De universiteitsstad Pisa ligt in Toscane en heeft een groot, historisch stadscentrum waar moderne bouwprojecten geweerd worden. Met onze cursus Italiaans in Pisa kun je Italiaans leren in een traditioneel ‘Italiaanse’ locatie en genieten van de levensstijl en de Toscaanse keuken.

Het maakt niet uit wanneer je een taalcursus Italiaans in Pisa volgt, je zult het er altijd goed naar je zin hebben. Het hele jaar door worden allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd in Pisa en je zult je er dus zeker niet vervelen! Elk jaar weer kiezen veel buitenlandse studenten voor een cursus Italiaans in Pisa, Toscane, maar de stad huisvest ook duizenden Italiaanse studenten die aan de universiteit van Pisa studeren.

Je kunt natuurlijk op verschillende van onze scholen in Italië terecht voor een cursus Italiaans, maar naast Italiaans leren in Pisa kun je ook nog een kookcursus volgen in de avonduren. Buitenlandse studenten zijn ieder jaar weer razend enthousiast over deze kookcursus!

Onze school in Pisa

Onze school in Pisa ligt op een centrale locatie, op korte loopafstand van de beroemde toren van Pisa, vlakbij het Piazza Vittorio Emanuele. De school bestaat al meer dan 20 jaar en was een van de eerste scholen in Toscane die cursussen Italiaans aanboden voor buitenlandse studenten!

Foto's

Pizza Party in de school
Vrienden maken op school
Italiaanse les op onze school
Italiaanse les op onze school

Cursussen in Pisa

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Art (24)
 • Intensive + Cookery (21)
 • Intensive + Private Lessons (25)
 • Intensive + Private Lessons (30)
 • Intensive + Wine tasting (21)
 • Super Intensive (30)
 • Private Lessons (20)
 • CILS Exam Prep (25)

De school biedt een standaardcursus Italiaans (20 lessen per week) en een intensieve cursus Italiaans (30 lessen per week) aan. Verder kun je kiezen voor een themacursus als 'geschiedenis en kunst’, Italiaanse grammatica of Italiaans koken. Een klein aantal studenten kan ook werkervaring opdoen op de school zelf, waardoor je een taalcursus Italiaans kunt combineren met het opdoen van waardevolle werkervaring in het buitenland. Tijdens de periode waarin je werkervaring opdoet, is de cursus Italiaans bovendien gratis. Je dient in dit geval wel al een redelijk niveau te hebben. Neem voor meer informatie over werkervaring in Pisa contact met ons op!

Speciale cursussen in Pisa

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment

Je kunt tijdens de cursus Italiaans in Pisa verblijven bij een van onze zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen, in een gedeeld studentenappartement of in een studioappartement. Als je zoveel mogelijk vooruitgang wilt boeken, is een verblijf bij een Italiaans gastgezin aan te raden. Je oefent dan namelijk ook buiten de cursusuren voortdurend jouw Italiaans met het gastgezin! Bovendien kun je zo genieten van de traditionele Italiaanse maaltijden waar de Italianen uit Toscane zo trots op zijn.

Activiteiten

Naast de hoogwaardige taalcursussen heeft de school in Pisa ook een fantastisch programma vol optionele activiteiten samengesteld. Zo kun je bijvoorbeeld op een uitstapje naar Piazza dei Miracoli (hier vind je de beroemde Toren van Pisa), schoolfeesten, wijnproeverijen en uitstapjes naar plaatsen als Florence, Siena en Rome. Zoals bij al onze scholen zijn de activiteiten optioneel en is er bij sommige activiteiten een extra bijdrage vereist dat je direct kunt betalen op de school.

Hoe er te komen

Vlieg naar de luchthaven van Pisa en reis vanaf daar met het openbaar vervoer of per taxi verder naar je accommodatie. Je kunt ook naar de luchthaven van Florence vliegen en vanaf daar verder reizen. Onze school kan vervoer van deze luchthavens of van de treinstations van Pisa en Florence naar je accommodatie voor je organiseren, maar deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Pisa

Cursus

4.5 / 5
Accommodatie

4.2 / 5
Medewerkers van de school

4.6 / 5
Gemiddelde score voor onze school Pisa gebaseerd op 25 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

De cursus was geweldig. Ik had het geluk dat ik werd toegewezen aan een groep van zeer hoog niveau met slechts 4 deelnemers. De leersfeer was erg vriendelijk en in een goed tempo. De docenten waren zeer deskundig en behulpzaam. De accommodatie was erg goed en op korte afstand van school.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

In het algemeen was het niveau van de school erg goed. Drie van de vier docenten die ik had waren bijzonder goed. Mijn accommodatie was schoon en goed uitgerust, de eigenaar was zeer gastvrij.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Erg interessante cursus, ik genoot van de interactie met andere studenten. De accommodatie was erg goed, schoon en comfortabel. Signora Corruccio was erg behulpzaam.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was prima, we behandelden veel stof en voerden veel gesprekken in de klas. Mijn accommodatie was een mooie kamer met veel ruimte!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Briljante cursus, ik startte met Italiaans wat ik had geleerd van een audiocursus. Toen ik de cursus afsloot kon ik over veel verschillende onderwerpen spreken. Het geduld van de docenten en mijn medestudenten was fantastisch. Ik verbleef in een klein huisje op 5 minuten lopen van de school. Perfect.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
M. Owen

Erg leuke ervaring, hoge kwaliteit van onderwijs. Ik kreeg een plattegrond van Pisa op mijn eerste dag, handig om vrienden te maken met andere studenten, handige locatie van de school, goed georganiseerd.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb echt van de lessen en de docent genoten. Er was een goede mix van grammatica en luisteren/conversatie. De sfeer was prettig en mijn Italiaans is aanzienlijk verbeterd. Ik zou niet twijfelen om terug te gaan naar Pisa.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Er was een goede mix van grammatica- en conversatielessen. De docenten en het personeel waren allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. De school organiseerde verschillende excursies die bijdroegen om helemaal ondergedompeld te worden in de Italiaanse cultuur; zoals bezoekjes aan een lokale wijngaard, Lucca en Florence. Ik keek er nooit zoveel naar uit om naar school te gaan voor ik hier kwam! Ik verbleef hier maar 2 weken, maar voor mijn gevoel heb ik zoveel geleerd en het was het geld echt helemaal waard. Mijn host was een erg aardige mevrouw die een geweldige gastvrouw en kok is. Elke maaltijd was leuk en het gaf me de kans om mijn Italiaans te oefenen omdat ze geen Engels sprak. Ze maakte altijd grote porties en er was altijd wel wat over, wat betekende dat niemand ooit met honger bij haar wegging! Ik genoot echt van het verblijf daar en ik hoef zeker niet te twijfelen om er nog een keer heen te gaan. Elke dag was een nieuwe ervaring op deze cursus en aan het einde vond ik het echt jammer om te gaan omdat ik zoveel geweldige vrienden heb gemaakt uit verschillende landen. De hele ervaring is absoluut ongelooflijk. Voordat ik ging, kon ik nog geen 2 woorden aan elkaar binden, maar daar krijg je zoveel meer vertrouwen dat je de taal heel snel oppakt. Het geeft een geweldig gevoel als je begint te begrijpen wat mensen zeggen! Ik vind het echt jammer dat ik zoveel vrienden moest achterlaten, maar volgend jaar kan ik gewoon weer teruggaan!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De school heeft een erg goede onderwijskwaliteit en organisatie. Ik heb veel geleerd in een week. Erg mooie accommodatie bij een vriendelijk stel. Bij een gastgezin verblijven geeft je veel meer mogelijkheden om de taal te spreken. Over het geheel een heel mooie ervaring. Ik zou zeker nog een keer willen gaan.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg leuk en de mentor was vaardig in het aanpassen van de inhoud voor de verschillende niveaus. Mijn accommodatie was perfect op alle gebieden. Hoge kwaliteit van faciliteiten en vriendelijk, behulpzaam, maar niet opdringerig gezin. Het lag ook op loopafstand van de school (10 minuten).

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De docent deed moeite om zich naar onze behoeften aan te passen en was erg behulpzaam. Hij bracht interessante lessen en we vonden vooral het gebruik van kranten en artikelen nuttig, evenals het lezen. We waren erg tevreden met ons gastgezin, we hadden het erg fijn en hadden interessante discussies tijdens het ontbijt. We zouden weer naar deze school gaan, we hebben van Pisa genoten, vonden leuke dingen om te doen, goede plaatsen om te eten en goed openbaar vervoer om de omgeving te verkennen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik vond het niveau van de studie geschik voor mij en de cursus was educatief en leuk. Ik verbleef in een hotel wat een voormalig klooster was en het was perfect.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik wil mijn twee mentoren enorm bedanken, ze waren echte sterren! Ik had een één-op-één cursus voor twee weken en ik vond het geweldig! Om te beginnen was 8 uur per dag met intensief werk goed, intens en de eerste paar dagen was ik gebroken. Nu vind ik het geweldig en nu ik terug in de UK ben, moet ik eerlijk zeggen dat ik het spreken en luisteren naar het Italiaans voor zoveel uur per dag wel mis! De lessen waren gevarieerd en leuk en ik heb veel uit mijn ervaring gehaald daar in Pisa. De vrouw waar we verbleven was geweldig, we hadden echt geluk dat we bij haar waren geplaatst. Ze was echt vriendelijk en was erg geduldig met onze taalfouten. Ze was eerlijk, open en vertrouwde zowel mij als de andere student die bij haar verbleef.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb erg goed onderwijs gekregen. Ik verbleef bij een levendige en erg vriendelijke mevrouw. Ze was fantastisch om mee te communiceren en ze was erg bereid om tijd te besteden aan gesprekken.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Een erg leuke ervaring die ik zeker nog een keer wil herhalen. Uitstekende accommodatie bij een stel die een passie hadden voor goed eten en wijn. Ze hadden mijn verblijf niet leuker kunnen maken. De school in Pisa staat erg centraal en makkelijk te bereiken voor zowel treinen en bussen. Pisa is een relatief kleine stad en de buskaartjes waren goedkoop. Er was een geweldige bar aan de overkant vn de school.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb eerder dit jaar al een cursus gevolgd en ook al wist ik wat kon verwachten, deze cursus overtrof al mijn verwachtingen - en de groep studenten waarmee ik de tijd heb doorgebracht, zorgden ervoor dat ik de hele tijd Italiaans sprak. Er was mij verteld dat ik "basic" studentenaccommodatie kon verwachten, maar ik had geen betere accommodatie of een betere host kunnen hebben.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was uitstekend - ik heb er echt van genoten en ik heb veel geleerd! Het was goed (na de eerste shock!) om af te stemmen op het Italiaans zoals het op het normale, snelle tempo gesproken wordt! De docenten legden alles uitstekend uit en de lessen waren informatief, stimulerend en leuk. Ik heb nu meer vertrouwen, al realiseer ik me dat één week niet echt genoeg was, de meeste andere studenten deden er meer. Misschien een andere keer, als ik mijn echtgenoot kan overhalen! We verbleven bij een fantastisch gastgezin. Ze waren vriendelijk, gastvrij, behulpzaam, hadden veel kennis…en ze waren echt leuk om bij te zijn. Het waren beide drukke mensen, maar ze waren altijd erg sociaal, behulpzaam en relaxed tijdens onze tijd met hen. Ik hoop dat we in contact blijven.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De lessen waren goed en erg goed gestructureerd, de materialen waren ook goed.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik wil de docent bedanken voor haar deskundigheid en energie. Ik ben zelf een docent en ik herken een expert! Het was goed om de formele structuur die ten grondslag ligt aan de taal te leren, evenals de vocabulaire. De docenten deden alle moeite om ervoor te zorgen dat we in de goede klas geplaatst werden en er was veel mogelijkheid om de vooruitgang te bespreken en van klas te veranderen indien nodig; een uitstekende en professionele opzet in Pisa. Mijn accommodatie was simple maar comfortabel en erg dichtbij de school waar om gevraagd had. Mijn hosts zorgden dat ik goed te eten kreeg en ze waren vol belangstelling om me te helpen met mijn Italiaans. Ik voelde me erg gelukkig bij hen. Ik heb een geweldige tijd gehad en ga deze ervaring zeker nog een keer herhalen.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


American (6.5)
Austrian (14.7)
British (6.5)
French (4.3)
German (11.8)
Japan (10.9)
Others (21.2)
Polish (3.1)
Russian (7.6)
Spanish (5.4)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Wil je het echte Italië ervaren?

pisa1Wil je wel eens van het echte Italiaanse leven proeven? Wil je feesten als een echte inwoner van Pisa, er even tussenuit gaan als een echte Toscaan, of lekker ontspannen langs de rivier de Arno als een echte local? Dan is Pisa de perfecte plek om te bezoeken! Ik had een fantastische tijd in Pisa. Ik raad echt aan iedereen aan om wat tijd door te brengen in deze prachtige Italiaanse stad, maar bereid je wel voor op het aantal toeristen. Er is geen twijfel over mogelijk dat de stad prachtig en historisch is, en dat het een van de bekendste en herkenbaarste gebouwen van wereld heeft (de scheve toren van Pisa natuurlijk!). Maar toch is Pisa best compact. Read more...

Prijzen Pisa

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners