Italiaanse stad Salerno
Vind een school
Waardering  4.3/5

Italiaans leren in Salerno, Italië

Italiaans leren in Salerno is een uitstekende keuze. Salerno ligt op een ideale locatie, direct aan de kust van Amalfi, op korte afstand van mooie plekken als Sorrento, Positano en Amalfi. Salerno is nog niet ontdekt door het massatoerisme en is nog een authentiek ‘Italiaanse’ stad, met een mooi historisch centrum en een gezellige promenade aan de zee, vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over de Golf van Salerno.

Een cursus Italiaans in Salerno is bovendien aan te raden vanwege het geweldige klimaat dat er het hele jaar door heerst. De mensen houden er dan ook een ‘typisch Italiaanse’ levensstijl op na vanwege het mooie weer.

Onze school in Salerno

Onze Italiaanse taalschool in Salerno ligt in het centrum van de stad, aan de zeepromenade, in een van de mooiste straatjes van Salerno. De school is gevestigd in een historisch, goed onderhouden ‘palazzo’ met schitterende uitzichten over de Golf van Salerno.

Foto's

Italiaanse les op onze school
Welkoms party op onze school
Salerno ligt aan de prachtige kust van Amalfi
Panoramisch uitzicht van Salerno

Cursussen in Salerno

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Cookery (24)
 • Intensive + Private Lessons (25)
 • Super Intensive (30)
 • Private Lessons (15)
 • Private Lessons (20)
 • Club 50 (20)
 • Family Course (adult) (20)
 • Family Course (junior) (20)
 • Teachers Course (30)

Je kunt Italiaans leren in Salerno met een standaardcursus Italiaans van 20 lessen per week. Het gemiddelde aantal studenten in een groep bedraagt zeven tot acht en er worden maximaal tien studenten in een groep geplaatst. Als je zoveel mogelijk Italiaans wilt leren tijdens jouw cursus Italiaans in Salerno, kun je kiezen voor de intensieve cursus Italiaans van 30 lessen per week. Je kunt ook kiezen voor de superintensieve cursus Italiaans, waarbij je de standaardcursus combineert met 5 privélessen per week.

Verder biedt onze school ook diverse andere cursussen aan, zoals de cursus Italiaans koken en een cursus zakelijk Italiaans, die je naast een standaardcursus of intensieve cursus kunt volgen.

Speciale cursussen in Salerno

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment
 • Shared Apartment Plus
 • Studio Apartment

Tijdens de cursus Italiaans in Salerno kun je verblijven in een gedeeld studentenappartement als je wilt samenwonen met andere studenten en zelf wilt koken. Je kunt ook kiezen voor een gezellig verblijf bij een van onze zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen op basis van bed & breakfast of halfpension (twee maaltijden per dag).

Een verblijf bij een Italiaans gastgezin zal jouw Italiaans natuurlijk ontzettend verbeteren, omdat je wat je tijdens de taalcursus Italiaans leert meteen met jouw gastgezin kunt oefenen. Bovendien is het een goede manier om Italianen te leren kennen en kennis te maken met de Italiaanse levensstijl.

Alle soorten accommodatie liggen op loopafstand van de school.

Activiteiten

Onze Italiaanse school biedt naast de cursus Italiaans in Salerno ook een uitgebreid programma met culturele activiteiten aan. Dit programma bevat o.a. rondleidingen door Salerno, wekelijkse etentjes met docenten in plaatselijke restaurants, theater- en bioscoopbezoeken, Italiaanse filmavonden op de school en discussies op school over de maatschappelijke en politieke gebeurtenissen in Italië. Er zijn ook wekelijks dagexcursies naar Amalfi, Positano, Cetara, Sorrento, Pompeii en andere kustplaatsen.

Hoe er te komen

Ga je Italiaans leren in Salerno, dan kun je het beste reizen via de luchthaven van Napels (50km van Salerno). Vanuit Napels gaan er regelmatig directe treinen naar Salerno. Indien gewenst, en tegen extra kosten, kan onze school zorgen voor vervoer vanaf de luchthaven in Napels naar jouw accommodatie in Salerno. Onze school regelt gratis vervoer vanaf het treinstation in Salerno naar de accommodatie, voor studenten die met de trein reizen.


Locatie van onze school in Salerno

Cursus

4.3 / 5
Accommodatie

3.8 / 5
Medewerkers van de school

4.7 / 5
Gemiddelde score voor onze school Salerno gebaseerd op 27 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Ik was erg onder de indruk van de school in Salerno. Aardige leraren die de 50+ klasleden volledig onderdak bieden aan andere studenten. Ik hield van het tempo van het programma. Als beginner had ik het gevoel dat ik de basiselementen in de twee weken onder de knie had en in het Italiaans kon gaan communiceren. De accommodatie was comfortabel en ik hield van de locatie in de oude stad. Mijn gastheer Bianca Manzo was zeer aangenaam.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik voelde dat ik in de juiste klas zat. De lessen waren een goede mix van grammatica, lezen, luisteren en conversatie. De leraar was vriendelijk en bemoedigend. De activiteiten waren briljant en boden een goede gelegenheid om andere studenten uit andere klassen en andere landen te ontmoeten. Ik verbleef in een typisch Italiaans appartement met een zeer vriendelijke warme Italiaanse dame die me heeft uitgenodigd om terug te komen. Het was dicht bij de taalschool en omvatte een wandeling van 20 minuten waar ik elke ochtend van genoot. Ik werd zeer welkom geheten, kreeg veel nuttige informatie en genoot van boeiende gesprekken met mijn gastheer en haar vrienden. Iedereen in dit deel van Italië is zo vriendelijk en gastvrij, wat het zo'n heerlijke ervaring maakte. Ik voelde me echt ondergedompeld in de lokale cultuur. Salerno is een geweldige stad om te verblijven en zeer goed gelegen voor bezoeken aan andere plaatsen in de omgeving. Alles was zeer goed georganiseerd, wat zorgde voor een zeer ontspannende tijd. Ik zou zeker graag terugkeren naar de school en Salerno.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Zeer goede aanpak in zowel taalkundige als socio-pragmatische termen. Proficiat aan onze professor Pina Castiglione en haar uitstekende werk. Uitstekend huis met locatie dicht bij de school. Een genoegen. Heerlijke vertrouwde sfeer. Zeer mooie kamer, eten en integratie.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Intens, uitdagend en lonend. We hebben nieuwe grammatica geleerd en toegepast tijdens gesprekken in tweetallen en interactie met de docent. De docent was effectief en charmant. Het lestempo was goed. Het gastgezin was vriendelijk en de accommodatie was comfortable. Tijdens het ontbijt en de avondmaaltijd namen onze gastouders de tijd om met ons te kletsen. Ik raad deze school absuluut aan. Medewerkers waren bijzonder effectief en vriendelijk en behoren tot de beste docenten die ik heb mogen ontmoeten (als schooladviseur).

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg goed, het juiste niveau voor mij en de leraar was enthousiast en geduldig. Leuke familie, maar eten viel tegen, ontbijt bestond uit een paar koekjes.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Goede leraar, maar ze praatte veel! Uitstekend activiteitenprogramma, ongeacht of u deelnam aan het 50 plus-programma. Het beste van alle scholen waar ik ben geweest.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Onze tweede leraar was briljant en het was echt interessant, ze heeft een geweldige manier van lesgeven. Tina was een aardige gastmoeder en zorgde echt goed voor ons. Haar kookkunsten waren prachtig en haar kleindochter was een schat. Een zeer gastvrije dame. Een echte gastmoeder in alle opzichten. Over het algemeen heb ik een zeer positieve ervaring en wil ik iedereen bij Apple Languages bedanken voor hun hulp.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Annamaria was een uitstekende lerares en we hebben veel geleerd. Ze is een zeer intelligent, gevoelig persoon, merkt meteen waar ze meer moet vragen, waar er gaten zijn om te vullen. We hebben veel gelachen en dat vind ik heel belangrijk. Mijn vriend en ik genoten van elke minuut met haar en kunnen haar ten zeerste aanbevelen.

Accommodatie was best ok, het is Italië niet thuis. We hadden alles wat we nodig hadden.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Een uitstekende ervaring. Zeer mooie accommodatie, heel erg bedankt

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ons verblijf was geweldig, de leraren waren motiverend en erg beleefd, [en ook] erg geduldig en positief. We hebben veel grammatica geleerd en willen doorgaan! Er is een echte positieve dynamiek in de klas. We komen graag nog een keer.

M. Elliot

Salerno was een fantastische plaats om Italiaans te studeren. Het lijkt erop dat maar weinig native speakers van het Engels daarheen gaan, dus ik werd in het diepe gegooid en werd helemaal ondergedompeld in de taal voor de eerste twee weken. De school was fantastisch en de docenten waren zo enthousiast en hadden duidelijk echt plezier in wat ze deden. Het verblijf bij mijn gastvrouw was een geweldige ervaring, deze mevrouw was zo warm en grappig en met mijn gebrek gebrekkige Italiaans in het begin, was het leven met haar compleet hilarisch. We hebben veel uren aan de keukentafel doorgebracht met hilarische gesprekken. Het hoogtepunt van mijn hele verblijf waren de vele uitstapjes met Clara in haar Fiat 126 rond haar geliefde stad en naar de kust. Haar kookkunsten zijn legendarish.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was uitstekend. De twee leraren waren briljant en het was aan hen dat alles zo goed was.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De stijl van lesgeven was geweldig, net als de Spaanse cursussen in Mexico en Costa Rica. De leraar was uitstekend.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
W. Chester

De cursus was er goed. De docent was erg geduldig.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was uitstekend. De leraar was erg goed en had een structurele en flexibele benadering om het leren van zowel grammatica als communicatie te maximaliseren. Het appartement was erg goed en gunstig dicht bij de school en goed gelegen in het historische centrum.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was erg goed en de docenten waren erg vriendelijk. Mijn accommodatie was ook erg goed. Alles was een groot succes!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Australia (5)
Canada (5)
German (10)
Japanese (10)
Other (15)
Russia (25)
Scandinavian (10)
South america (5)
Swiss (10)
Us american (5)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Ik ben liever in Salerno!

salerno1_29_09_08Ik doe een taalcursus aan een hele fijne school in Salerno, in het zuiden van Italië. Ik wilde in eerste instantie naar Rome, maar de prijzen van de cursus vond ik iets te hoog en ik besloot dat de locatie van Salerno, aan de Amalfi kust, perfect was voor een zomercursus (het is zelfs maar twee uur met de trein naar Rome, dus ik ben natuurlijk een weekendje gegaan). Read more...

Prijzen Salerno

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners