Italiaanse stad Salerno
Vind een school
Waardering  4.0/5

Italiaans leren in Salerno, Italië

Italiaans leren in Salerno is een uitstekende keuze. Salerno ligt op een ideale locatie, direct aan de kust van Amalfi, op korte afstand van mooie plekken als Sorrento, Positano en Amalfi. Salerno is nog niet ontdekt door het massatoerisme en is nog een authentiek ‘Italiaanse’ stad, met een mooi historisch centrum en een gezellige promenade aan de zee, vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over de Golf van Salerno.

Een cursus Italiaans in Salerno is bovendien aan te raden vanwege het geweldige klimaat dat er het hele jaar door heerst. De mensen houden er dan ook een ‘typisch Italiaanse’ levensstijl op na vanwege het mooie weer.

Onze school in Salerno

Onze Italiaanse taalschool in Salerno ligt in het centrum van de stad, aan de zeepromenade, in een van de mooiste straatjes van Salerno. De school is gevestigd in een historisch, goed onderhouden ‘palazzo’ met schitterende uitzichten over de Golf van Salerno.

Foto's

Italiaanse les op onze school
Welkoms party op onze school
Salerno ligt aan de prachtige kust van Amalfi
Panoramisch uitzicht van Salerno

Cursussen in Salerno

Beschikbare cursussen

 • Intensive (20)
 • Intensive + Cookery (24)
 • Intensive + Private Lessons (25)
 • Super Intensive (30)
 • Private Lessons (15)
 • Private Lessons (20)
 • Club 50 (20)
 • Family Course (adult) (20)
 • Family Course (junior) (20)
 • Teachers Course (30)

Je kunt Italiaans leren in Salerno met een standaardcursus Italiaans van 20 lessen per week. Het gemiddelde aantal studenten in een groep bedraagt zeven tot acht en er worden maximaal tien studenten in een groep geplaatst. Als je zoveel mogelijk Italiaans wilt leren tijdens jouw cursus Italiaans in Salerno, kun je kiezen voor de intensieve cursus Italiaans van 30 lessen per week. Je kunt ook kiezen voor de superintensieve cursus Italiaans, waarbij je de standaardcursus combineert met 5 privélessen per week.

Verder biedt onze school ook diverse andere cursussen aan, zoals de cursus Italiaans koken en een cursus zakelijk Italiaans, die je naast een standaardcursus of intensieve cursus kunt volgen.

Speciale cursussen in Salerno

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment
 • Shared Apartment Plus
 • Studio Apartment

Tijdens de cursus Italiaans in Salerno kun je verblijven in een gedeeld studentenappartement als je wilt samenwonen met andere studenten en zelf wilt koken. Je kunt ook kiezen voor een gezellig verblijf bij een van onze zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen op basis van bed & breakfast of halfpension (twee maaltijden per dag).

Een verblijf bij een Italiaans gastgezin zal jouw Italiaans natuurlijk ontzettend verbeteren, omdat je wat je tijdens de taalcursus Italiaans leert meteen met jouw gastgezin kunt oefenen. Bovendien is het een goede manier om Italianen te leren kennen en kennis te maken met de Italiaanse levensstijl.

Alle soorten accommodatie liggen op loopafstand van de school.

Activiteiten

Onze Italiaanse school biedt naast de cursus Italiaans in Salerno ook een uitgebreid programma met culturele activiteiten aan. Dit programma bevat o.a. rondleidingen door Salerno, wekelijkse etentjes met docenten in plaatselijke restaurants, theater- en bioscoopbezoeken, Italiaanse filmavonden op de school en discussies op school over de maatschappelijke en politieke gebeurtenissen in Italië. Er zijn ook wekelijks dagexcursies naar Amalfi, Positano, Cetara, Sorrento, Pompeii en andere kustplaatsen.

Hoe er te komen

Ga je Italiaans leren in Salerno, dan kun je het beste reizen via de luchthaven van Napels (50km van Salerno). Vanuit Napels gaan er regelmatig directe treinen naar Salerno. Indien gewenst, en tegen extra kosten, kan onze school zorgen voor vervoer vanaf de luchthaven in Napels naar jouw accommodatie in Salerno. Onze school regelt gratis vervoer vanaf het treinstation in Salerno naar de accommodatie, voor studenten die met de trein reizen.


Locatie van onze school in Salerno

Cursus

4.0 / 5
Accommodatie

3.7 / 5
Medewerkers van de school

4.6 / 5
Gemiddelde score voor onze school Salerno gebaseerd op 13 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Intens, uitdagend en lonend. We hebben nieuwe grammatica geleerd en toegepast tijdens gesprekken in tweetallen en interactie met de docent. De docent was effectief en charmant. Het lestempo was goed. Het gastgezin was vriendelijk en de accommodatie was comfortable. Tijdens het ontbijt en de avondmaaltijd namen onze gastouders de tijd om met ons te kletsen. Ik raad deze school absuluut aan. Medewerkers waren bijzonder effectief en vriendelijk en behoren tot de beste docenten die ik heb mogen ontmoeten (als schooladviseur).

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
M. Elliot

Salerno was een fantastische plaats om Italiaans te studeren. Het lijkt erop dat maar weinig native speakers van het Engels daarheen gaan, dus ik werd in het diepe gegooid en werd helemaal ondergedompeld in de taal voor de eerste twee weken. De school was fantastisch en de docenten waren zo enthousiast en hadden duidelijk echt plezier in wat ze deden. Het verblijf bij mijn gastvrouw was een geweldige ervaring, deze mevrouw was zo warm en grappig en met mijn gebrek gebrekkige Italiaans in het begin, was het leven met haar compleet hilarisch. We hebben veel uren aan de keukentafel doorgebracht met hilarische gesprekken. Het hoogtepunt van mijn hele verblijf waren de vele uitstapjes met Clara in haar Fiat 126 rond haar geliefde stad en naar de kust. Haar kookkunsten zijn legendarish.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
W. Chester

De cursus was er goed. De docent was erg geduldig.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Australia (5)
Canada (5)
German (10)
Japanese (10)
Other (15)
Russia (25)
Scandinavian (10)
South america (5)
Swiss (10)
Us american (5)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Ik ben liever in Salerno!

salerno1_29_09_08Ik doe een taalcursus aan een hele fijne school in Salerno, in het zuiden van Italië. Ik wilde in eerste instantie naar Rome, maar de prijzen van de cursus vond ik iets te hoog en ik besloot dat de locatie van Salerno, aan de Amalfi kust, perfect was voor een zomercursus (het is zelfs maar twee uur met de trein naar Rome, dus ik ben natuurlijk een weekendje gegaan). Read more...

Prijzen Salerno

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners