Uitzicht vanaf het Griekse theater in Taormina, Sicilië
Vind een school
Waardering  4.2/5

Italiaans leren in Taormina, Sicilië

Een cursus Italiaans in Taormina is een geweldige keuze, want het eiland Sicilië is een unieke locatie voor iedereen die Italiaans wil leren in het buitenland. De bewoners van het eiland staan bekend om hun ‘relaxte’ levensstijl, het klimaat is fantastisch en de mensen zijn bovendien erg vriendelijk. Taormina is een mooie stad aan de warme Middellandse Zee, met veel cultuur en historie. De stad wordt omringd door een fantastisch landschap en vormt dan ook de ideale basis voor een taalvakantie als je ook de rest van Sicilië wilt verkennen. Je kunt Italiaans leren op Sicilië met diverse cursussen Italiaans en bovendien kun je ook nog eens de ‘Vera Mamma’ kookcursus volgen, waarbij je kookles krijgt van een echte Italiaanse ‘mamma’. Taormina is een schitterende locatie voor een taalcursus Italiaans en voor iedereen die het echte en ongerepte Italië wil ontdekken.

Onze school in Taormina

Onze Italiaanse taalschool in Taormina, Sicilië, is gevestigd in een historische villa, in het centrum van Taormina, op slechts 200 meter van het Griekse theater. Alle klaslokalen in de school hebben airconditioning. De school is gelegen in prachtige botanische tuinen, die samen met de school beschermd zijn door de Soverintendenza alla Belle Arti (de nationale overheidsdienst voor het behoud van monumenten en kunst). De school heeft een eigen keuken waar kooklessen worden gegeven, evenals een kantine waar studenten tussen de lessen warme en koude dranken en snacks kunnen krijgen.

De school is ook een centrum voor culturele studies en organiseert regelmatig boekpresentaties die door schrijvers worden gegeven, een Cine Forum, theatervoorstellingen en concerten. In de zomer worden er in de tuinen van de school ook beelden- en schilderijententoonstellingen gehouden.

Foto's

Leer Italiaans in Taormina
Italiaanse les op onze school
Studenten aan het studeren in de tuin
De school met zijn mooie tuinen

Cursussen in Taormina

Beschikbare cursussen

 • Intensive (10)
 • Intensive (20)
 • Intensive (30)
 • Intensive + Cookery (13)
 • Intensive + Cookery (23)
 • Intensive + Cultural lessons (30)
 • Intensive + Diving (22)
 • Intensive + Local Gastronomy (23)
 • Intensive + Private Lessons (25)
 • Semi-Intensive + Cultural lessons (20)
 • Semi-Intensive + Diving (12)
 • Semi-Intensive + Local Gastronomy (13)
 • Super Intensive (30)
 • Private Lessons (15)
 • Private Lessons (20)
 • CELI Exam Prep (25)
 • Club 50 (10)
 • Club 50 (20)
 • Semi-Intensive (10)

Je kunt Italiaans leren in Sicilië met een semi-intensieve cursus Italiaans (10 lessen per week), een standaardcursus Italiaans (20 lessen per week) en een intensieve cursus Italiaans (30 lessen per week). Wanneer je binnen korte tijd zo veel mogelijk Italiaans wilt leren in Taormina, kun je kiezen voor de standaardcursus Italiaans ‘plus’. Deze cursus bestaat uit 20 groepslessen per week, met daarbovenop elke week nog eens 5 privélessen. Je kunt verder ook nog kiezen voor een examenvoorbereidingscursus die jou voorbereidt op het internationaal erkende CELI-examen Italiaans.

Studenten kunnen als aanvulling op de taalcursus Italiaans ook kiezen voor een standaard kookcursus Italiaans of de ‘Vera Mamma’-kookcursus. Bij de laatste krijg je les van een echte Siciliaanse ‘mamma’, gevolgd door het driegangendiner dat alle studenten onder haar toezicht bereid hebben.

Speciale cursussen in Taormina

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment
 • Studio Apartment

Je kunt tijdens de cursus Italiaans in Taormina verblijven in een gedeeld studentenappartement (zelf-catering), een studio-appartement of een pension. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gezellig verblijf bij een van onze zorgvuldig geselecteerde Italiaanse gastgezinnen. Wil je zo snel mogelijk Italiaans leren in Sicilië, dan kun je het beste kiezen voor een verblijf bij een Italiaans gastgezin. Je kunt dan het Italiaans dat je in de lessen leert met jouw gastgezin oefenen!

Activiteiten

Onze school in Taormina beschikt over een bruisend activiteitenprogramma dat speciaal is ontwikkeld om de omgeving en de cultuur te ontdekken en om medestudenten te ontmoeten! Een aantal voorbeelden van typische activiteiten zijn: seminars, rondleidingen, Italiaanse filmavonden, theater en concert avonden en excursies naar plaatsen als Sicilië, Etna, Palermo en Syracuse!

Hoe er te komen

Onze Italiaanse school kan, indien gewenst, zorgen voor vervoer vanaf de luchthaven op Sicilië naar jouw accommodatie. Je wordt dan persoonlijk op Catania Airport afgehaald door een van de medewerkers van onze school. Deze service is niet bij de cursusprijs inbegrepen.


Locatie van onze school in Taormina

Cursus

4.2 / 5
Accommodatie

3.7 / 5
Medewerkers van de school

4.6 / 5
Gemiddelde score voor onze school Taormina gebaseerd op 27 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

J. Theakston

De cursus was uitstekend. De leraren waren vriendelijk en benaderbaar, de lessen varieerden en interessant en de uitstapjes met Club 50 werden goed geleid en naar plaatsen van groot belang. Mijn gastheer en haar kinderen hadden niet vriendelijker kunnen zijn. ze namen me op tijdens hun paasfestiviteiten en moedigden me zelfs aan om een paar vrienden uit te nodigen. Het eten was vrij eenvoudig, maar het was smakelijke voeding en gemaakt met ingrediënten van goede kwaliteit. Ze waren een heel ontspannen familie om mee te leven.

M. Alston

De cursus was perfect geschikt voor mijn niveau. Ik wil graag het koken van mijn gastgezin iedereen aanraden. Yum!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
F. Postiglione

Ik begon als een complete beginner en vergaarde veel kennis gedurende de cursus. Mijn gastgezin was geweldig. Ze waren aardig, behulpzaam en fantastische mensen. Ik hoop dat ik in de toekomst terug kan komen naar Taormina om verder te studeren.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik heb echt van mijn twee weken in Taormina genoten, de tijd ging snel voorbij. Het onderwijs was uitstekend en de docenten waren geweldig. Ik ga zeker nog een keer terug, ik wil graag een maand gaan, maar als mijn werk dat niet toelaat, kom ik terug voor twee weken. Mijn accommodatie was erg comfortabel en de host was erg behulpzaam en fijn. Het eten was ook heel goed en gevarieerd.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
J. Fidler

De docenten waren uitstekend en ik vond de hele opzet erg fijn. Mijn gastgezin was eerste klas, ik voelde me erg welkom, het maakte de hele vakantie perfect. Ik raad de school, de accommodatie en Taormina echt aan.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school
R. Ben-chur

De docenten waren erg vriendelijk. Er was een fijn terras op het dak van het gebouw waar je kon relaxen. De activiteiten in de middag waren erg interessant.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De lessen werden echt goed onderwezen door geweldige leraren. De accommodatie was echt heel leuk en lag in een heel mooie omgeving.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik was van plan een superintensieve cursus te doen, maar op het laatste moment veranderde dat ik naar privélessen. Liz organiseerde alles voor mij en de school was geweldig met het aanpassen van de cursus aan mijn persoonlijke behoeften. De flat was ideaal gelegen binnenin de school. Het was goed uitgerust en comfortabel. Geweldige school. Geweldige locatie, ik zou het iedereen aanraden ...

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

School statistieken

Nationaliteit


Australia (4)
Austria (3)
France (4)
Germany (16)
Netherlands (6)
Russia (5)
Sweden (4)
Switzerland (15)
Uk (7)
Usa (18)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Dit is mijn derde jaar!

taormina_13_08_1Mijn naam is Stephen Blackhust en ik ben adjunct-schoolhoofd van een groot middelbaar scholengemeenschap in Luton, Verenigd Koninkrijk. Voor de derde keer in 4 jaar tijd ga ik, in de zomervakantie, 4 weken Italiaans studeren in Taormina, Sicilië. Toen ik, in 2005, besloot om zes uur per dag, vier weken lang door te brengen in een klaslokaal, nadat ik net zo‘n druk schooljaar achter de rug had, dachten vele dat ik gek was. Ik moet toegeven dat ik zelf ook mijn twijfels had. Mensen klagen weleens over de lengte van de vakantie voor leraren, maar eerlijk gezegd: we hebben het echt nodig om het vol te houden (en de leerlingen ook). Ik maakte mij de meeste zorgen over hoe ik mij kon voorbereiden op een nieuw schooljaar zonder de vakantie. Read more...

Prijzen Taormina

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners