Leer Japans in Kyoto

9 klaslokalen
Studentencomputers
Bibliotheek met schoolboeken en mangastrips
Draagbare dvd- en cd-spelers voor zelfstudie
Bioscoopruimte voor het bekijken van Japanse films
Gemeenschappelijke thee- en koffiefaciliteiten
Gemeenschappelijke woonkamer met televisie en spelcomputer
Wi-Fi in het hele gebouw
Goedgekeurd voor CSN- en Bildungsurlaub-programma's
Lid van de International Association of Language Centres (IALC) en het Japanse Bureau voor Toerisme

Onze school in Kyoto

Als je ervoor kiest Japans te leren in Kyoto, studeer je in onze taalfaciliteit in de wijk Shimogyo. Dit bruisende gebied is gevuld met moderne gemakken en voorzieningen en is een uitstekende uitvalsbasis voor uw Japanse ervaring. Het ligt ook binnen handbereik van enkele van de beste attracties van de stad, waaronder het keizerlijke paleiscomplex, dat met het openbaar vervoer op slechts 20 minuten van de school ligt. Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn het Museum van Kyoto, het Nijō-kasteel en het stadsaquarium. Op slechts 15 minuten afstand ligt de charmante Nineizaka, een verkeersader vol klassieke theehuizen en ambachtswinkels. Verder weg, maar zeker een bezoek waard, ligt de Kinkaku-ji-tempel, een opvallend gebouw van drie verdiepingen dat bijna volledig bedekt is met bladgoud, zoals het al bijna 700 jaar is!

Onze taalschool heeft 9 klaslokalen met airconditioning en een studentenlounge met comfortabele stoelen en een gemeenschappelijke spelcomputer. Er is een bioscoopzaal waar Japanse films worden bekeken en er zijn thee- en koffiefaciliteiten waar u tijdens de pauzes gebruik van kunt maken. Je kunt je studie aanvullen met de studieboeken en strips in de studentenbibliotheek of gebruik maken van de draagbare cd- en dvd-spelers van de school. Er is ook een selectie computers beschikbaar om schoolwerk af te maken, in contact te komen met vrienden en familie of om op internet te surfen.

Dit talencentrum maakt deel uit van een groep scholen die Japans onderwijs van hoge kwaliteit biedt aan internationale studenten van alle leeftijden en capaciteiten. Als lid van de International Association of Language Centres (IALC) en het Japanse Bureau voor Toerisme beschikt het over uitstekende studentenvoorzieningen, terwijl de moderne faciliteiten het tot een gewilde studielocatie maken. Bovendien zijn de cursussen goedgekeurd voor financiering door CSN en Bildungsurlaub. De centrale ligging in een stad die alom bekend staat als bakermat van de cultuur betekent dat je niet alleen taallessen van topklasse krijgt, maar ook gegarandeerd een volledig meeslepende culturele ervaring hebt terwijl je meer leert over het dagelijkse leven in Kyoto.

Foto's

1
2
3
4

Kyoto

Kyoto, voorheen bekend als Heian-kyo - de hoofdstad van rust en vrede - was meer dan 1000 jaar de hoofdstad van Japan voordat Tokio de titel in de 19e eeuw overnam. Omdat de ‘traditionele’ Japanse cultuur tot bloei kwam tijdens de periode van Kyoto’s suprematie, is de stad in lokale ideologie nauw verbonden met authentieke Japanse gebruiken en tradities. Het heeft een ruime keuze aan belangrijke historische bezienswaardigheden, waaronder boeddhistische tempels, Shinto-heiligdommen, prachtige paleizen en prachtige Japanse tuinen. Als je een idee wilt krijgen van het rijke culturele erfgoed van Japan terwijl je de taal bestudeert, in een stad die nog steeds alle moderne voorzieningen biedt die je nodig zou kunnen hebben, dan moet je Japans leren in Kyoto!

Deze stad heeft echt voor ieder wat wils. Teramachi Street is de plek voor winkeltherapie, terwijl filmfans terecht kunnen bij Toei Uzumasa Eigamura in de wijk Ukyo; dit studio-annex-themapark is gemodelleerd naar de Edo-periode en biedt bezoekers de mogelijkheid een levensgrote versie van het historische Japan te ervaren. Wandelaars zullen genieten van Arashiyama aan de westelijke rand van de stad, met een opvallend natuurlijk landschap tussen bezienswaardigheden zoals een bamboebos, een apenpark en een zenboeddhistische tempel. Gion is ondertussen dé plek voor cultuur. Dit gebied is een van de bekendste geishadistricten van het land en staat bekend om zijn traditionele architectuur, ambachten en entertainment. Het is ook de thuisbasis van de Gion Matsuri, een van de drie grote festivals van Kyoto. Op twee dagen in juli wordt de binnenstad volledig autovrij en staat deze vol met eetkraampjes waar heerlijke lokale gerechten worden geserveerd - waar de stad beroemd om is. Vanwege het aantal boeddhistische tempels in en rond Kyoto is de inheemse keuken van de stad anders dan alles wat je in de rest van Japan zult zien.

De oude hoofdstad wordt bijna net zo veel bezocht door Japanse toeristen als door internationale reizigers, die allemaal komen om meer te weten te komen over de geschiedenis van Kyoto en belangrijke culturele bezienswaardigheden. Dit betekent dat, ook al is de stad een multiculturele metropool, je gegarandeerd nog steeds met andere Japanners kunt communiceren en je taalvaardigheden kunt gebruiken terwijl je hier bent. Bovendien heeft het dialect van de stad vanwege zijn culturele betekenis een substantiële impact gehad op de Japanse taal van vandaag. Het beleefde copula ‘dosu’, de eretitel ‘-haru’ en de begroeting ‘okoshi-yashu’ komen allemaal uit het Kyoto-dialect, dus deze stad is de ideale plek om meer te leren over deze oude taal.

Cursussen in Kyoto

Beschikbare cursussen

  De kerncursus Intensief bestaat uit 20 groepslessen per week. De lessen vinden elke weekdag plaats en kunnen 's ochtends of 's middags plaatsvinden, tussen 09:30 en 13:10 uur, tussen 11:25 en 15:50 uur of tussen 14:05 en 17:45 uur. Je lesrooster varieert op basis van je niveau van Japans en het aantal andere studenten van elk niveau; je rooster kan dus pas op je eerste dag bevestigd worden, als alle studenten gearriveerd en ingeschreven zijn. Groepen worden ingedeeld op basisniveau, waardoor niemand achterblijft. Elke klas heeft maximaal slechts 9 deelnemers, zodat elke leerling profiteert van zeer persoonlijke aandacht van de leraar.

  Let op: als je geen eerdere ervaring met Japans hebt, moet je met je cursus op een specifieke datum beginnen. Neem contact met ons op voor beschikbare startdata voor beginners.

  Om meer uit je Japanse ervaring te halen, combineer je je basislessen met een van de twee extra cursussen. De cursus Intensief + Conversatie omvat 1 extra groepsles per dag en biedt u de mogelijkheid om niet-standaard onderwerpen zoals straattaal, dialecten en gespecialiseerde woordenschat te behandelen. Je krijgt ook extra oefening met sleutelzinnen die verband houden met alledaagse handelingen, zoals een afhaalmaaltijd bestellen, een bedrijf bellen voor informatie, de weg vragen en een dinerreservering maken. Houd er rekening mee dat deze cursus alleen geschikt is voor studenten met een Japanse vaardigheid van A2 of hoger.

  U kunt uw kerntaallessen ook combineren met op activiteiten gebaseerde sessies van de cursus Intensief + Cultuur. Dit programma omvat 6 extra lessen per week, die meestal op zaterdag plaatsvinden. Deze sessies behandelen onderwerpen die verband houden met de ‘traditionele’ Japanse cultuur en omvatten onder meer workshops over meditatie, papier maken en het dragen van kimono. Naast dat je aan deze activiteiten kunt deelnemen, leer je ook over de geschiedenis van elke activiteit en de culturele betekenis ervan. De activiteiten variëren elke week, in totaal 4 weken. Vervoer is waar relevant inbegrepen, maar andere extra's (variabel op basis van de aangeboden culturele activiteit) niet. Dit programma is geschikt voor studenten van alle niveaus.

  Als je denkt dat je extra ondersteuning nodig hebt bij je studie, of als je specialistische thema's wilt behandelen, raden we je aan privélessen te boeken. Bij het standaardprogramma ontvang je 20 één-op-één lessen per week, maar je kunt er ook meer boeken als je dat liever hebt. Omdat je de onverdeelde aandacht van de leraar hebt, krijg je les op maat en krijg je veel taaloefeningen. We betreuren het dat privélessen in de zomer niet beschikbaar zijn vanwege de grote vraag naar klasruimte.

  Hoewel privélessen uiterst nuttig zijn als het gaat om taalontwikkeling, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Gelukkig kun je het beste van beide programma’s combineren met een Intensief + Privé pakket! Je kunt maximaal 5 één-op-één lessen per week toevoegen aan je intensieve basiscursus, waardoor je aanzienlijke vooruitgang kunt boeken terwijl je toch de sociale kant van een groepstaalcursus kunt ervaren.

  Voor een uitgebreide Japanse ervaring kunt u ons Ontdek Japan-pakket proberen. Met dit programma kun je een week of langer studeren in elk van onze Japanse scholen, de een na de ander. Door cursussen op alle drie de locaties te volgen, krijg je een goed inzicht in het leven in elke stad, en maak je kennis met de verschillende geschiedenis, dialecten en cultuur in elk gebied. Dit pakket kan worden aangepast aan uw wensen en behoeften. Neem contact op voor meer informatie.

  Op de eerste lesdag moet je om 09:20 uur op school aankomen. Je hebt vóór aankomst al een niveautest ingediend, die wordt gebruikt om je starttaalvaardigheid te beoordelen en je in een groep te plaatsen die het meest geschikt is voor dat vaardigheidsniveau. Dit geeft je de best mogelijke kans om je Japanse kennis te verbeteren, ongeacht je startniveau. Op de eerste dag krijgt u een korte mondelinge beoordeling om de resultaten van deze test te verifiëren.

  In de middag/avond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het activiteitenprogramma van de school. Aan het einde van uw cursus ontvangt u een certificaat van voltooiing. Dit kan worden gebruikt om het taalvaardigheidsniveau aan te tonen dat u tijdens uw verblijf op school heeft bereikt.

  Ziet u niet wat u zoekt? Neem vandaag nog contact met ons op om te zien of we een pakket op maat voor u kunnen regelen!

  Accommodatie

  Beschikbare accommodaties

   Om echt te profiteren van je tijd in Kyoto, moet je bij een lokale homestay host verblijven! De verhuurders zijn moedertaalsprekers van het Japans, dus u kunt uw taalvaardigheden met hen oefenen en uw taalonderdompeling behouden. Alle hosts wonen maximaal 90 minuten van de school met het openbaar vervoer; zij bieden een- of tweepersoonskamers* aan en 1 of 2 maaltijden per dag als onderdeel van uw accommodatiepakket (halfpension = ontbijt en diner). Je deelt de woon- en badkamerfaciliteiten met je gastheer(s) en eventuele andere studenten die in het huis wonen. Beddengoed is inbegrepen, maar handdoeken niet, dus u dient deze zelf mee te nemen. Er zijn meestal wasfaciliteiten beschikbaar in het huis, maar het kan zijn dat u gebruik moet maken van een plaatselijke wasserette (laat het ons weten als toegang tot een wasmachine belangrijk voor u is). Wi-Fi-toegang is gebruikelijk, maar kan niet worden gegarandeerd. Als dit voor jou een vereiste is, kun je op je eerste dag een router lenen of kopen bij de school. Je hebt een eigen sleutel om te komen en gaan wanneer je wilt, maar je moet de huisregels en schema's respecteren.

   LET OP: u moet ervoor zorgen dat uw aankomstvlucht vóór 18:00 uur landt; Als u voor dit tijdstip geen vlucht kunt krijgen, moet u de volgende dag inchecken bij uw accommodatie.

   Als u liever bij andere scholieren verblijft, waarom kiest u dan niet voor een gedeeld appartement? Deze kosteneffectieve optie is ideaal voor jonge studenten die met een beperkt budget reizen en biedt een zeer sociale ervaring. Je hebt een eigen eenpersoonskamer op basis van zelfcatering, waardoor je de vrijheid hebt om zelf te koken of te eten in lokale restaurants, zoals je wilt. Gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, badkamer(s) en woonkamer worden gedeeld met de andere appartementbewoners. Ben-linnengoed wordt verstrekt, maar handdoeken niet. U dient deze dus zelf mee te nemen. U kunt uw was doen met behulp van de faciliteiten op het terrein. In sommige gevallen zijn de beschikbare machines tegen betaling. Wi-Fi-toegang is gebruikelijk, maar kan niet worden gegarandeerd. Als dit voor jou een vereiste is, kun je op je eerste dag een router lenen of kopen bij de school.

   Voor volledige privacy en onafhankelijkheid kunt u een privéappartement kiezen en een volledig gemeubileerd appartement krijgen met een volledig uitgeruste keuken, een zithoek en een televisie. De appartementen worden aangeboden op basis van eigen kookgelegenheid, waardoor u de vrijheid heeft om zelf te koken of te eten in lokale restaurants, zoals u dat wilt. Wi-Fi-toegang is gebruikelijk, maar kan niet worden gegarandeerd. Als dit voor jou een vereiste is, kun je op je eerste dag een router lenen of kopen bij de school. Beddengoed is aanwezig, maar handdoeken niet, dus u dient deze zelf mee te nemen. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten op het terrein om uw was te doen. In sommige gevallen zijn de beschikbare machines tegen betaling. Beschikbare appartementen variëren in grootte en locatie; Het kan zijn dat je tot 50 minuten met het openbaar vervoer moet reizen om bij de school te komen.

   Alle accommodatie is beschikbaar vanaf de zondag vóór uw cursus begint tot de zaterdag nadat uw cursus eindigt. Indien nodig kunnen wij mogelijk extra nachten in uw accommodatie voor u regelen. Neem hierover contact met ons op voordat u boekt.

   Houd er rekening mee dat privé- en gedeelde appartementen op deze locatie voor minimaal 2 weken geboekt moeten worden. Accommodatie bij een gastgezin is de enige beschikbare optie voor een verblijf van 1 week

   *Tweepersoonskamers met 2 aparte bedden zijn alleen beschikbaar voor studenten die samen reizen. Als u een gedeelde kamer selecteert maar alleen reist, wordt u omgewisseld naar een eenpersoonskamer.

   Activiteiten

   Om het meeste uit uw ervaring in Kyoto te halen, raden wij u aan deel te nemen aan het sociale en culturele activiteitenprogramma van de school. De activiteiten helpen je niet alleen om je medestudenten te leren kennen, maar zijn ook leerzaam en onderhoudend. Elke sessie wordt in het Japans gehouden, waardoor u uw taalonderdompeling kunt behouden en u kunt blijven leren door ervaring op te doen in realistische scenario's.

   Veel activiteiten zijn gratis beschikbaar, hoewel voor sommige activiteiten een extra vergoeding geldt om de toegangs- en/of transportkosten te dekken. Het exacte schema verandert gedurende het jaar, maar kan het volgende omvatten:

   - Begeleide wandelingen door de stad
   - Bezoeken aan plaatselijke musea, tempels en heiligdommen
   - Gratis taallessen met lokale vrijwilligers
   - Bezoeken van lokale markten
   - Japanse filmvertoningen
   - Groepsmaaltijden en/of karaoke-avonden
   - Traditionele bordspellen spelen met lokale vrijwilligers
   - Lezingen over onderwerpen als de Japanse geschiedenis en cultuur
   - Plus seizoensgebonden activiteiten beschikbaar in de stad

   Hoe er te komen

   De dichtstbijzijnde luchthavens in de buurt van Kyoto zijn Osaka (Itami) International Airport (50 km) en Kansai International Airport (98 km). Osaka/Itami Airport wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten, terwijl Kansai Airport vanuit vele bestemmingen wereldwijd bereikbaar is.

   Vanaf hier kunt u met het openbaar vervoer naar uw accommodatie gaan of tegen een toeslag kunnen wij een luchthaventransferservice voor u regelen. Als u deze service boekt, staat er bij aankomst een chauffeur op u te wachten die u rechtstreeks naar uw accommodatie brengt. Als u deze service ook bij vertrek selecteert, wordt u op de laatste dag bij uw accommodatie opgehaald en op tijd voor uw vertrekkende vlucht teruggebracht naar de luchthaven. Er is ook een pendeldienst beschikbaar vanaf het treinstation van Kyoto.

   Je moet ervoor zorgen dat je op de zondag vóór je cursus begint in Kyoto aankomt en vertrekt op de zaterdag nadat je programma is afgelopen. Eventueel kunnen wij bij aankomst en/of vertrek extra nachten voor u regelen.


   Locatie van onze school in Kyoto

   Cursus

   5.0 / 5
   Accommodatie

   4.0 / 5
   Medewerkers van de school

   5.0 / 5

   Studentenbeoordelingen

   Cursus
   Accommodatie
   Medewerkers van de school

   Ik vond het erg leuk om naar de lessen te gaan en ik heb in een paar weken tijd veel geleerd. De docenten waren erg goed en behulpzaam. De accommodatie had alles wat ik nodig had (magnetron, koelkast, wasmachine, bed en bureau) was in de kamer. De afstand tot de school was ook perfect, op slechts 10 minuten lopen.

   Prijzen Kyoto

   Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

   * Aanvangsdata voor complete beginners
   IALC Partner
   ALTO
   WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
   WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
   Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
   Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

   Apple Language Courses

   Unit 12, The Office Village
   North Road

   Loughborough
   Leicestershire
   LE11 1QJ
   Engeland


   T: 020 7036459
   E: info@applelanguages.com

   Contactinformatie

   Nederland Nederland020 7036459
   Italië Italië800 699 791
   Spanje Spanje91 1140113
   Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
   Ierland Ierland01 6950417
   Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
   Internationaal Internationaal+44 1509 211612

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wij accepteren

   Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

   Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
   btw-nummer 152 4085 30
   © Apple Language Courses Ltd. 2024