Vind een school

Cursus Frans voor Jongeren, Antibes

(13-17)

De cursus Frans voor Jongeren in Antibes loopt tijdens de Paas-, voorjaars-, zomer- en herfstvakantie.

In de zomer maakt de school gebruik van een campus waarbij een team van medewerkers wordt aangenomen voor het lesgeven, de activiteiten, catering en beveiliging zodat de studenten 24 uur per dag verzorgd worden. De campus heeft 90 slaapkamers, binnen- en buitensport faciliteiten, kantine en een amfitheater.

Cursussen in Antibes

Studenten kunnen kiezen uit een Intensieve cursus van 20 lessen per week of een Super-Intensieve cursus van 26 lessen per week. De zes extra lessen van de Super-Intensieve cursus worden gegeven in kleinere groepen en er wordt gefocust op de mondelinge vaardigheden en zelfvertrouwen in het spreken van het Frans.

Het is tijdens de zomer (juli en augustus) ook mogelijk om een aantal golflessen te combineren met de Intensieve cursus van 20 lessen Frans per week. Studenten krijgen dan van maandag tot en met vrijdag twee uur golfles per dag in Biot, een stadje in de buurt van Antibes. Vervoer en materiaalhuur is bij de cursusprijs inbegrepen. De golflessen vinden normaal gesproken in de middag plaats en worden gegeven in groepen van maximaal 8 studenten van hetzelfde niveau (van beginner tot gemiddeld).

Foto's

Studenten in ons zomerkamp
Lunchtime!
Franse les
Genieten van het zwembad op het schoolterrein

Accommodatie

Voor studenten die zich graag volledig willen onderdompelen in de Frans taal en cultuur kunnen ervoor kiezen om bij een Frans gastgezin in Antibes te verblijven. Studenten hebben hun lessen, lunch en activiteiten op campus, maar ontbijt en avondeten wordt door het gastgezin verzorgd. De tweepersoonskamer wordt gedeeld met een andere student van dezelfde leeftijd. Studenten alleen of met de kamergenoot met de bus of te voet naar school moeten komen (maximale reistijd met openbaar vervoer is 30 minuten), maar het gastgezin zal de studenten de eerste dag naar school begeleiden zodat ze bekend zijn met de route.

Als alternatief biedt onze school ook verblijf aan in een studentenresidentie op de campus. Medewerkers van de school zullen hier ook verblijven en zullen 24 uur per dag toezicht houden en klaar staan voor eventuele vragen. Normaal gesproken zijn er twee- of vierpersoonskamers met gedeelde douches en wastafels op iedere verdieping.

Toezicht or supervisie

Studenten tussen 13 en 15 jaar oud mogen de campus verlaten na de lunch (ongeveer 13:30 uur) tot begin avondeten (ongeveer 19:30 uur) maar het is niet toegestaan om ’s avonds onbegeleid eropuit te gaan.

Studenten tussen 16 en 17 jaar oud mogen ‘s avonds wel onbegeleid eropuit gaan, mits ouders hiervoor toestemming hebben gegeven. De precieze regels verschillen per accommodatie:

  • Studenten tussen 16 en 17 jaar oud die in de residentie verblijven mogen één avond per week (normaal gesproken dinsdag of woensdag) tot 23:00 uur eropuit gaan en tot 1 uur ’s nachts op vrijdag, zaterdag en de dag voor een feestdag

  • Studenten tussen 16 en 17 jaar oud die bij een gastgezin verblijven mogen op maandag- en woensdagavond eropuit gaan tot 23:00 uur en tot 1 uur ’s nachts op vrijdag, zaterdag en de dag voor een feestdag

De school heeft een pendelbus dat meerdere keren per dag van de school naar het centrum en strand rijdt (en visa versa) zodat je er zeker van bent dat je veilig en op tijd terug bent op de campus.

Houdt er wel rekening mee dat de school de regels wat betreft de tijd dat studenten thuis moeten zijn, erg serieus neemt en zich het recht behoudt om studenten die de regels overtreden huisarrest te geven. Ouders worden op de hoogte gebracht als studenten de regels overtreden

Activiteiten

De school organiseert een uitgebreid activiteitenprogramma, met activiteiten als barbecues en thema avonden, verschillende sporten, dansen, spellen, cabaret en meestal één middag per week zeilen. Doordeweeks wordt er een halve dagexcursie georganiseerd naar bijvoorbeeld Monaco, Cannes of Marineland en in het weekend een dagexcursie naar de prachtige Lérins-eilanden of Nice. Het standaard activiteitenprogramma is bij de cursusprijs inbegrepen.

Naast het standaard activiteitenprogramma heeft de school ook extra activiteiten zoals karten, midgetgolf, bowlen en begeleide wandelingen door Cannes of Nice. Deze activiteiten worden meestal tegen een meerprijs van ongeveer 5-20 euro aangeboden, waarbij de prijs afhankelijk is van de activiteit.

Geschiktheid

Dit programma is ideaal voor jongeren tussen 13 en 17 jaar oud die graag Frans willen leren met leeftijdsgenoten op een locatie dicht bij het strand waarbij gekozen kan worden tussen verblijf bij een gastgezin of in een studentenresidentie.

Hoe er te komen

Vervoer van en naar het vliegveld in Nice of het treinstation in Antibes is bij de cursusprijs inbegrepen als studenten op zondag aankomen en zaterdag vertrekken.


Locatie van onze school in Antibes

Prijzen Antibes

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners