Cursus Frans voor Jongeren

Als je Frans leert op school is het volgen van een jongerencursus in Frankrijk de perfect manier om jouw Frans te verbeteren en tegelijkertijd een leuke vakantie te beleven en nieuwe internationale vrienden te maken!

Wij hebben een groot aanbod aan verschillende bestemmingen door heel Frankrijk en zelfs in Canada (Montreal) en Zwitserland (Leysin). Je kunt kiezen uit bestemmingen in de buurt van de zee zoals Nice, Antibes, Cannes en Biaritz, maar ook historische steden als Parijs, Montpellier en Vichy!

De meeste jongerencursussen vinden plaats op campussen en worden meestal in juni, juli en augustus gegeven, alhoewel onze school in Antibes cursussen aanbiedt van april tot en met november!

Onze cursussen Frans voor jongeren zijn speciaal ontworpen voor studenten jonger dan 18 jaar. De lessen worden gecombineerd met leuke activiteiten en toezicht dat geschikt zijn voor jongeren van deze leeftijd. De accommodaties die worden aangeboden zijn meestal met zorg geselecteerde gastgezinnen en altijd op basis van volpension.

Geschiktheid


Deze jongerenprogramma’s zijn geschikt voor kinderen en tieners die graag uitsluitend Frans willen leren met internationale studenten van ongeveer dezelfde leeftijd. Je zult zeker een leuke tijd hebben mede dankzij de activiteiten die de school organiseert en je zult tijdens de activiteiten ook worden gestimuleerd om zoveel mogelijk Frans te praten. Dit zorgt ervoor dat jouw zelfvertrouwen in het spreken van Frans zal groeien! Het is een goede optie voor jongere studenten die nog nooit eerder alleen naar het buitenland zijn geweest, maar de cursussen zijn ook populair onder studenten die al wat meer reiservaring hebben!

Tijdens het programma wordt er toezicht gehouden door medewerkers van de school en het gastgezin, zodat ouders hun kinderen met een gerust hart naar een Franstalig land kunnen laten gaan.

Cursussen


Onze cursussen Frans voor jongeren bestaan meestal uit 15 of 20 lessen per week, alhoewel sommige programma’s ook een intensiever programma aanbieden. Tijdens alle cursussen die wij aanbieden worden de studenten volledig ondergedompeld in the Franse taal en er wordt dus ook alleen maar Frans gesproken. Ze worden vanaf de eerste dag al aangemoedigd om Frans te spreken.

Als je een basiskennis van het Frans hebt, zul je op de eerste cursusdag een niveautoets maken (sommige scholen vragen studenten een schriftelijke toets van de voren te maken en op te sturen, maar ze nemen op eerste cursusdag ook een mondelinge toets af). Onze collega’s van de school zullen het resultaat gebruiken om jou in een geschikte groep te plaatsen met studenten van gelijk niveau. Alle docenten zijn volledig gekwalificeerd en hebben ervaring met het lesgeven van Frans als een vreemde taal aan buitenlandse studenten. Ze hebben ook ervaring in het lesgeven aan studenten van jouw leeftijd en zullen hun best doen om de lessen interactief en leuk te maken!

Accommodatie


De accommodaties worden aangeboden op basis van volpension, dit houdt in dat alle maaltijden bij de cursusprijs zijn inbegrepen. Bij de meeste scholen is er de optie om bij een met zorg geselecteerd gastgezin of in een studentenresidentie te verblijven. Een aantal scholen bieden beide opties aan. In de meeste gevallen zul je een kamer delen met een of meerdere studenten van ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht. De meeste scholen zullen proberen verschillende nationaliteiten bij elkaar te plaatsen zodat studenten worden aangemoedigd om met elkaar Frans te praten.

De meeste studenten die bij ons een cursus boeken, reizen alleen maar het is ook mogelijk om samen met vrienden of vriendinnen een cursus te boeken en daarbij in één kamer of in de buurt van elkaar te verblijven. Geeft dit dan aan bij het boeken van je cursus. Wij kunnen vooraf niet garanderen dat het ook gaat lukken in verband met de beschikbaarheid, maar wij zullen zeker ons best doen om dit voor jou te regelen.

Bij het boeken van de cursus wordt er ook gevraagd naar eventuele allergieën, speciale diëten of medische aandoeningen waar de school van op de hoogte moet zijn. Dit doen wij zodat de school jou in een geschikte accommodatie kan plaatsen en ervoor kan zorgen dat de maaltijden die je krijgt ook geschikt voor jou zijn.

Studentenresidentie - Sommige studentenresidenties bevinden zich op het schoolterrein waar ook de lessen worden gegeven en bij andere studentenresidenties moeten studenten met de bus of te voet naar de school reizen (de meeste studenten reizen samen met hun kamergenoot/kamergenoten). Er zullen ook medewerkers van de school in de residentie verblijven om toezicht te houden en ondersteuning te geven als dat nodig is.

Gastgezin - Gastgezinnen wonen meestal in verschillende gebieden en er wordt van de studenten verwacht dat ze alleen (meestal samen met de kamergenoot) naar school reizen. De gastgezinnen zullen de studenten helpen met het vinden van de juiste route naar de school. Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, meestal zijn het oudere echtparen of alleenstaande vrouwen omdat zij over het algemeen degene zijn die een kamer en tijd over hebben om jongeren onder te brengen. Iedere school heeft een toegewijde accommodatie coördinator die de gastgezinnen met zorg selecteert en hen goed kent. Deze medewerker van de school bezoekt de gastgezinnen regelmatig om ervoor te zorgen dat zij aan de gestelde eisen blijven voldoen.

Activiteiten


De meeste van onze jongerencursussen bieden een dagelijks activiteitenprogramma aan. Alle activiteiten worden in het Frans gegeven en dit geeft studenten een goede kans om hun pas geleerde Franse taalvaardigheden in praktijk te brengen. Het maakt het voor de studenten ook makkelijk om nieuwe internationale vrienden te maken!

Veel scholen bieden activiteiten aan zoals begeleide rondleidingen door de stad, excursies naar bezienswaardigheden of steden in de buurt, feesten op de school, Franse filmavonden, handenarbeid workshops, theater workshops en danslessen. De meeste scholen bieden ook veel sportieve activiteiten aan, maar wellicht hebben echte sportliefhebbers interesse in onze speciale sportprogramma’s in Biarritz en Antibes. In Biarritz kunnen studenten lessen Frans combineren met surflessen in de middag en in Antibes kunnen ze ervoor kiezen om golflessen aan hun programma toe te voegen!

De school voltooien hun activiteitenprogramma meestal een paar weken voor de startdatum, dus de bovenstaande activiteiten zijn maar een aantal voorbeelden om je een idee te geven van het soort activiteiten dat onze scholen organiseren. Onze collega’s van de school zullen jou bij aankomst vertellen wat voor activiteiten er tijdens jouw verblijf worden georganiseerd. Maar mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Transfers


Vervoer van en naar het vliegveld kan altijd worden georganiseerd, het hangt alleen van de school af of deze service wel of niet bij de cursusprijs is inbegrepen.

Ouder dan 16?


Als je 16 of 17 jaar oud bent kun je kiezen uit een jongerencursus of een cursus voor volwassenen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Cursus Frans voor Jongeren

IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3935 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2023