Vind een school

Cursus Frans met sportactiviteiten voor tieners, in Biarritz

(14-17)

De geweldige kustplaats Biarritz ligt aan de Atlantische kust in Frankrijk. Deze stad staat vooral bekend als een perfect vakantieoord om te surfen! Het is een bruisende en aantrekkelijke Europese stad met prachtige stranden en een schitterend platteland. Dit samen vormt een goede combinatie voor een vakantie met veel activiteiten voor jonge studenten!

Onze zomercursus voor tieners loopt ieder jaar van juni tot en met augustus en de school is gevestigd in een typisch Baskisch herenhuis midden in het centrum van Biarritz. Vanaf de school is het maar vijf minuten lopen naar alle cafés, restaurants en markten in de geweldige wijk genaamd Halles. Verder is het maar 10 minuten verwijderd van de wereldberoemde Côte des Basques surfspot! De school heeft 10 klaslokalen, een studentenlounge, kleine achtertuin en zelfs een eigen zwembad

Cursussen in Biarritz & Surfen

Op de eerste schooldag zul je beginnen met het maken van een niveautoets. Aan de hand van de uitslag van deze toets word je in een groep geplaatst met studenten van gelijk niveau. De algemene Frans lessen zijn gericht op taalvaardigheden als lezen, schrijven, luisteren en spreken. Er wordt hierbij vooral gefocust op communicatie zodat je in verschillende situaties in en buiten het klaslokaal met zelfvertrouwen Frans kunt spreken. De docenten zijn allemaal moedertaalsprekers en hebben als doel om een leuke en inspirerende leerervaring te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne en interactieve onderwijsmethodes die speciaal worden afgestemd op jonge studenten. Naast de standaard cursus Frans biedt de school ook nog andere cursussen aan:

Cursus Frans + multi-activiteitenprogramma
Dit programma is wat onze school onderscheidt van de andere scholen in Biarritz, of zelfs van andere scholen in Frankrijk. Je krijgt hierbij Franse lessen in de ochtend en daarnaast nog vier activiteiten met avontuurlijke sporten per week, met ieder keer een andere sport! Deze sportactiviteiten vinden plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in groepen van 8 tot 12 studenten, afhankelijk van de sport. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: raften, rotsklimmen, kajakken op zee, wandelen, mountainbiken en surfen! Bij iedere activiteit wordt er toezicht gehouden door een gekwalificeerde instructeur of medewerker van de school. Ieder week stelt de school en ander programma samen zodat je geïntroduceerd wordt aan veel verschillende sporten!

Cursus Frans + surfen
Biarritz staat natuurlijk bekend als Europees paradijs voor surfen! Dit is een ideale keuze voor gepassioneerde surfers of voor studenten die hun surftechniek willen verbeteren! Net als bij het multi-activiteitenprogramma heb je iedere week de Franse lessen in de ochtend en daarnaast nog vier surflessen in de middag. Natuurlijk kun je ook nog meedoen met de standaard activiteiten die de school organiseert! De surflessen zul je volgen bij de partner surfschool genaamd “Plage des Corsaires” in Anglet. Al het materiaal is bij de cursusprijs inbegrepen. De groepen worden ingedeeld op niveau en zijn niet groter dan 8 studenten. Het precieze schema van de surflessen hangen natuurlijk van het weer en getij af. Laat de kans niet aan je voorbij gaan om te leren surfen in een wereldberoemd vakantieoord met uitstekende gekwalificeerde surfinstructeurs!

Accommodatie

Studenten van hetzelfde geslacht verblijven in gedeelde kamers bij een met zorg geselecteerd Frans gastgezin op basis van volpension. Een gastgezin is niet per se een traditioneel gezin maar het kunnen ook alleenstaande mensen of oudere echtparen zonder kinderen zijn. Alle gastgezinnen zijn vriendelijk, hartelijk en zullen hun best doen om jou thuis te laten voelen en Frans met jou te praten. De gezinnen liggen maximaal 30 minuten met openbaar vervoer van de school. Je krijgt iedere dag ontbijt en avondeten bij het gastgezin en op zondag ook lunch. Op doordeweekse dagen en tijdens excursies voorziet het gastgezin je van een lunchpakket. Laat ons bij het boeken weten of je een speciaal dieet volgt of allergieën hebt waar het gastgezin van op de hoogte moet zijn.

Toezicht or supervisie

Onze school heeft een ervaren team van professionele en gekwalificeerde docenten en coördinators. Ze zullen ervoor zorgen dat je het meeste uit je tijd in Biarritz zult halen. Een groepsleider is verantwoordelijk voor het activiteitenprogramma en begeleiders zullen toezicht houden tijdens de activiteiten, excursies en sporten. Voor de watersportactiviteiten zal er op iedere acht studenten één begeleider zijn en voor alle andere activiteiten zal dit één begeleider op twaalf studenten zijn.

Er wordt van de studenten verwachte dat ze vanuit het gastgezin de bus naar school nemen. De afstanden zijn kort en natuurlijk helpt het gastgezin jou hier ook bij. De adressen van de school en het gastgezin zult je ontvangen voor je vertrek naar Biarritz. De school vraagt de ouders om een toestemmingsformulier in te vullen waarbij wel of geen toestemming wordt gegeven om ’s avond niet-begeleid het huis te verlaten, daarbij wordt ook afgesproken wanneer de studenten weer thuis moeten zijn.

Activiteiten

Naast de activiteiten die worden georganiseerd voor de cursussen met multi-sportactiviteiten en surfen, heeft de school ook een normaal activiteitenprogramma met sociale activiteiten, culturele activiteiten en excursies. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je je niet zult vervelen!

Iedere woensdagmiddag wordt er een halve-dagexcursie georganiseerd om het Baskische land te ontdekken. Op zondag wordt er een dagexcursie georganiseerd om plekken in de buurt te bezoeken, zoals La Rhune, Bayonne, St Jean Pied de Port en Espelette! Op de school zelf worden ook activiteiten georganiseerd waaronder feesten, filmavonden of een begeleide wandeling door de stad. Het enige wat je moet meenemen naar Biarritz is veel energie!

Geschiktheid

Dit programma is ideaal voor tieners tussen 14 en 17 jaar oud die op zoek zijn naar een sportieve en avontuurlijke talencursus aan de kust in combinatie met een speciaal activiteitenprogramma met surfen of een variatie van buitensporten.

Hoe er te komen

Het vervoer van en naar het vliegveld of treinstation van Biarritz is bij de cursusprijs inbegrepen. Het gastgezin zal de studenten ophalen bij aankomst en wegbrengen op de dag van vertrek. Studenten moeten op de zondag voor eerste schooldag in Biarritz aankomen en op de zaterdag na de laatste schooldag vertrekken.


Locatie van onze school in Biarritz & Surfen

Prijzen Biarritz & Surfen

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners