Cursus voor jonge studenten in Nice, Frankrijk

(12-17)

Gelegen aan de prachtige Côte d'Azur, biedt Nice de perfecte mix van strand- en stadsleven. Kilometerslange kiezelstranden grenzen aan het glinsterende blauwe water van de Middellandse Zee, en het aangename klimaat het hele jaar door maakt het een fantastische locatie voor onze cursus Frans voor tieners, die van maart tot oktober elke maandag startdata heeft.

Beschikbaar voor alle niveaus
Hoog niveau van toezicht
20 of 26 lessen Frans per week
Regelmatige activiteiten en excursies
Volpension
Retourluchthaventransfers inbegrepen
Zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen
Studentenresidentie beschikbaar tijdens de zomer

Foto's

1
2
3
4

20 of 26 lessen Frans per week + activiteiten en excursies + accommodatie op basis van volpension bij een gastgezin of in een studentenresidentie (alleen in de zomer).

Het kernprogramma Frans van 20 lessen per week vindt plaats van maandag tot en met vrijdag. De lessen kunnen in de ochtend of middag plaatsvinden, afhankelijk van het aantal ingeschreven studenten. De lessen worden echter altijd gegroepeerd om ervoor te zorgen dat studenten het beste kunnen halen uit hun vrije tijd en het spannende activiteitenprogramma dat wordt aangeboden. De lessen worden in het Frans gegeven door gekwalificeerde moedertaalsprekende docenten. Je sessies zullen boeiend, leuk en uitdagend zijn om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk voordeel haalt uit je tijd in Frankrijk. Er zal aandacht zijn voor alle aspecten van de taal - het zal niet lang duren voordat u zonder nadenken in het Frans zult converseren! Omdat er ook veel aandacht wordt besteed aan lezen, schrijven en grammatica, wordt het rondreizen in Nice een fluitje van een cent terwijl u door de lokale borden, menu's en vervoersopties navigeert. De maximale groepsgrootte bedraagt slechts 15 studenten, zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt.

Als je meer lesuren wilt, bieden we ook superintensieve cursussen van 20+6 lessen per week (waarbij de extra lessen een maximale klasgrootte van slechts tien studenten hebben) en gecombineerde cursussen van groeps- en privélessen. Het is mogelijk om privélessen precies aan je eigen wensen aan te passen. Als je je dus aan het voorbereiden bent op een examen, zorg er dan voor dat je je cursusmateriaal meeneemt om aan je toegewijde leraar te laten zien.

Op de eerste maandag doen alle leerlingen een niveautest om er zeker van te zijn dat ze in een groep terechtkomen met leerlingen die hetzelfde niveau Frans hebben. Cursussen voor studenten met een basis- of gemiddeld niveau Frans starten elke maandag tussen maart en oktober, met vaste startdata voor beginners en studenten met een gevorderd niveau. Tijdens de zomermaanden starten de cursussen voor alle niveaus elke maandag.

Waarom zou u uw taallessen niet aanvullen met een verblijf bij een gastgezin. Dit type accommodatie biedt een waardevolle kennismaking met de Franse taal die klassikale studie eenvoudigweg niet kan bieden. Je woont bij een vriendelijke gastheer of gastgezin en ervaart het dagelijkse leven in een Frans huishouden. Alle gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door de accommodatiefunctionaris van de taalschool, waarbij vriendelijkheid, comfort en locatie de belangrijkste criteria zijn.

In Nice wonen de meeste verhuurders in appartementen in plaats van in huizen. Ze bevinden zich allemaal in wat als veilige gebieden worden beschouwd, binnen 30 minuten lopen of met het openbaar vervoer van de school. Op de eerste ochtend zal je gastheer je naar de school begeleiden om er zeker van te zijn dat je elke dag weet hoe je er het beste kunt komen. Het kan zijn dat u logeert bij een ouder echtpaar waarvan de kinderen het huis uit zijn, een echtpaar zonder kinderen, een alleenstaande die alleen woont, of in een meer traditionele gezinsomgeving. Ongeacht de samenstelling van het huishouden, u kunt rekenen op een warm welkom. In de meeste gevallen deel je een kamer met een andere student; Als je alleen reist, zal de school een huisgenoot toewijzen, en als je met een vriend of familielid reist, plaatsen we je samen (als dit jouw voorkeur is). U kunt van uw kamer verwachten dat deze schoon en comfortabel is, met een bed en een plek om uw kleding op te bergen. Beddengoed wordt verstrekt, maar u dient uw eigen handdoeken mee te nemen. Je deelt de badkamer met de gezinsleden, dus het is belangrijk om attent te zijn. Sommige gastgezinnen bieden een wasservice, maar zijn hiertoe niet verplicht. U kunt dit bij aankomst met hen bespreken. Als de wasservice niet wordt aangeboden, zijn er veel wasserettes in het centrum van Nice. Het is belangrijk op te merken dat u in een typisch huishouden verblijft en dat het huis daarom waarschijnlijk niet over airconditioning beschikt.

Een verblijf bij een gastgezin zal je helpen je gespreksvaardigheden te ontwikkelen en zal geweldige herinneringen opleveren, maar je moet niet verwachten dat de accommodatie op een hotel lijkt. De maaltijden worden aangeboden op basis van volpension, waarbij het gastgezin ontbijt en diner in het huis verzorgt, en de lunch in de schoolkantine. Het ontbijt is een lichte maaltijd die meestal bestaat uit een drankje (melk, chocolade, koffie, thee of water) en ontbijtgranen of brood/toast met boter en jam. Het komt soms voor dat gezinsleden vroeg naar hun werk moeten, wat kan betekenen dat u alleen ontbijt. De familie zal u laten weten hoe u in dit geval uzelf kunt helpen en waar u de vaat na gebruik moet neerzetten. De lunch wordt geserveerd in het schoolrestaurant. Het diner is een meer sociale aangelegenheid, wanneer alle leden van het huishouden samen aan tafel gaan zitten om te eten. Dit is jouw kans om die nieuw geperfectioneerde Franse vaardigheden in de praktijk te brengen!

Tijdens de zomermaanden bieden we ook studentenresidenties aan. Er zijn drie verschillende residenties, twee met gedeelde kamers en één met eenpersoonskamers.

In de twee gedeelde kamerwoningen bevinden zich ook de klaslokalen. De slaapkamers bieden plaats aan drie of vier studenten en zijn voorzien van eenpersoonsbedden, bureaus en kledingkasten. Daarnaast heeft elke kamer een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Tot de openbare ruimtes van de woningen behoren de cafetaria, de receptie met Wi-Fi en faciliteiten zoals tafeltennis, televisieruimte en video- en bordspellen.

Voor studenten die wat meer privacy willen, hebben we de eenpersoonskamerwoning. Deze premium accommodatie biedt 170 eenpersoonskamers met airconditioning, elk met een eigen badkamer en WiFi. Er is ook een loungeruimte met verkoopautomaten, televisie, videospellen, tafelvoetbal en biljart. Studenten die hier verblijven, worden voor hun lessen en maaltijden naar een van de andere residenties vervoerd.

In welke woning u ook verblijft, er is 24 uur per dag toezicht en ondersteuning omdat er medewerkers ter plaatse wonen. Beddengoed is aanwezig, maar studenten moeten hun eigen handdoeken meenemen. De eenkamerwoning beschikt over wasfaciliteiten die op muntjes werken. Als studenten die in de andere residenties verblijven hun kleding moeten wassen, zijn er wasserettes op loopafstand.

Volpensionmaaltijden worden op basis van zelfbediening aangeboden en het eten is gevarieerd, gezond en overvloedig! Indien u allergieën of dieetwensen heeft, kunt u dit bij boeking vermelden.

Standaard is accommodatie inbegrepen vanaf de zondag vóór aanvang van de cursus tot de zaterdag nadat de cursus is afgelopen.

Met dit programma beperkt het leren van talen zich niet tot het klaslokaal! Het vriendelijke animatieteam werkt hard om een gevarieerd activiteiten- en excursieprogramma aan te bieden, allemaal ontworpen met tieners in gedachten. Tijdens de welkomstbijeenkomst op de eerste maandagochtend weet u waar u terecht kunt voor informatie over welke activiteiten er elke dag plaatsvinden, de starttijden en ontmoetingspunten. Tijdens de zomer kunnen studenten een lesrooster verwachten met vier culturele of sportieve activiteiten per week, evenals een excursie van een halve dag en een hele dag per week. Buiten de zomer is het programma iets ingekort, waarbij studenten naast de excursies van een halve dag en een hele dag kunnen deelnemen aan twee culturele of sportieve activiteiten per week. Het schema kan zaken omvatten zoals begeleide wandelingen, museumbezoeken, uitstapjes naar het strand om te ontspannen of spelletjes/sporten te spelen, winkelen, feesten, filmavonden, spelletjes en uitstapjes naar nabijgelegen steden (Villefranche, Eze, Beaulieu enz.). Excursies van een halve dag omvatten locaties als Juan-les-Pins, Antibes en St Paul de Vence, en excursies van een hele dag stellen de groep in staat iets verder weg te reizen naar glamoureuze steden als Cannes, St. Tropez en Monaco; historische bezienswaardigheden zoals Gourdon; of zelfs over de grens naar San Remo in Italië! Naast de inbegrepen activiteiten is er de mogelijkheid om extra te betalen voor deelname aan bezigheden zoals paintball, parasailen, duiken en bowlen.

Tijdens de zomer bieden we ook gerichte activiteiten aan, waarbij studenten vooraf een meer formeel verloop van een specifieke activiteit kunnen boeken en betalen. De opties omvatten Frans en zeilen, Frans en duiken, en Frans en duiken (20 lessen Frans + vijf middagen van de gekozen activiteit per week). Er is ook de mogelijkheid om Frans en koken te volgen, inclusief drie kooklessen in de middag per week. Voor meer informatie over deze cursussen kunt u contact met ons opnemen.

Alle studenten worden sterk aangemoedigd om aan de activiteiten deel te nemen, aangezien deze een belangrijk onderdeel van het programma vormen en de taalvaardigheden en vriendschappen versterken. Leerlingen mogen echter wel zelfstandig op ontdekkingstocht gaan in kleine groepen, als ze vooraf toestemming van de ouders hebben. Het toestemmingsformulier, dat samen met de boekingsbevestiging wordt verzonden, biedt ouders ook de mogelijkheid een avondklok in te stellen, met verschillende vrije tijdsbeperkingen voor studenten, afhankelijk van hun leeftijd.

Geschiktheid

Deze cursus Frans voor tieners is beschikbaar voor studenten van alle niveaus Frans tussen 12 en 17 jaar. Als u uw Franse taalvaardigheid wilt leren of perfectioneren in de prachtige Franse Rivièra, neem dan contact met ons op!

School

Buiten de zomer vindt de cursus voor jonge studenten plaats in het hoofdgebouw van de school, waar ook volwassen studenten en samenreizende schoolgroepen cursussen zullen volgen. Het gebouw bevindt zich in de wijk Quartier des Musiciens van de stad, op slechts korte loopafstand van het treinstation Nice-Ville en op ongeveer 15 minuten van het strand. De school heeft 16 klaslokalen met airconditioning, een grote tuin en een recreatieruimte met computerstations en verkoopautomaten.

Tijdens de zomer vinden de lessen plaats in een van de residenties, wat betekent dat studenten die voor dit type accommodatie kiezen het gemak hebben om op hetzelfde adres te wonen en te studeren. Beide liggen op slechts 15-20 minuten lopen van het dichtstbijzijnde strand, en op 15 minuten met de schoolbus van de oude binnenstad en de belangrijkste winkelstraten.

De stad

Nice is een prachtige stad gelegen aan de Middellandse Zeekust in het zuiden van Frankrijk. Nice biedt fantastische voorbeelden van Belle Époque, Art Deco, barokke en moderne architectuur en is onlangs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt bezoekers veel te zien. Geniet van het verkennen van de kronkelende steegjes van de oude stad, stop bij een lokale markt om lokale delicatessen te proeven of souvenirs te kopen, maak een uitstapje naar Cimiez en bekijk het Musée MatisseI, of pak gewoon een handdoek en wat zonnebrandcrème en Geniet van de zon op een van de kiezelstranden in de omgeving.

Hoe er te komen

Nice Airport is de derde drukste luchthaven van Frankrijk (na de twee in Parijs), dus er is geen tekort aan beschikbare vluchten. De luchthaven ligt op slechts een klein eindje rijden van de stad en retourtransfers zijn inbegrepen in dit tienerpakket. Houd er rekening mee dat er een toeslag in rekening wordt gebracht voor studenten die als niet-begeleide minderjarige reizen.

Transfers zijn ook inbegrepen vanaf het treinstation in Nice, dat goede verbindingen heeft met veel grote steden.

Accommodatie is inbegrepen vanaf de zondag vóór aanvang van de cursus tot de zaterdag nadat de cursus is afgelopen, tenzij er extra overnachtingen worden geboekt en betaald.


Locatie van onze school in Nice

Prijzen Nice

Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

* Aanvangsdata voor complete beginners
IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024