Frans en sport voor junioren, Vichy

(12-16)

Vichy biedt een prachtige setting voor onze cursus Frans voor tieners van 12-16 jaar. Het kuuroord heeft de ideale grootte voor jonge studenten, omdat het heel gemakkelijk te voet of met de fiets te verkennen is. Dat gezegd zijnde zorgt de combinatie van taallessen en dagelijkse sport- en culturele activiteiten ervoor dat alle deelnemers onderweg zijn, waardoor de vrije tijd zonder toezicht beperkt is.

Dit programma is perfect voor sportliefhebbers, met Franse lessen die 's ochtends plaatsvinden en een gevarieerd programma met spannende activiteiten die elke middag plaatsvinden onder leiding van een plaatselijke sportoperator in Vichy. U kunt paddleboarden, raften of een avonturenparcours in de boomtoppen uitproberen, maar ook deelnemen aan meer traditionele sportactiviteiten zoals voetbal, basketbal en hockey. Er zullen ook twee keer per week excursies vanuit Vichy plaatsvinden, en op zondag een dagwandeling zodat u enkele van de meest ‘Instagrambare’ landschappen van de regio Auvergne kunt zien.

Volledige begeleiding
Beschikbaar met of zonder accommodatie
20 lessen Frans per week
Dagelijkse activiteiten inbegrepen
Beschikbaar voor niveaus A1 tot B2
Certified Label Qualité FLE center
Mogelijkheid om op basis van volpension bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin te verblijven
Er worden ook sportactiviteiten georganiseerd voor Franse tieners, dus er zijn veel gespreksmogelijkheden!

Foto's

Studenten in ons zomerkamp
Franse les op de school
Vrienden maken tijdens de cursus
Studenten in de residentie

20 lessen Frans per week + sportactiviteiten en excursies + accommodatie op basis van volpension op basis van een eenpersoonskamer bij een vriendelijk en gastvrij gastgezin. De meeste gastgezinnen wonen buiten Vichy, dus de leerlingen worden elke dag naar school gebracht en weer opgehaald, meestal met de auto. Je gastgezin, dat zorgvuldig is geselecteerd door de accommodatiefunctionaris van de school, zal een zeer belangrijk onderdeel zijn van je verblijf in Vichy. Zij zorgen niet alleen elke dag voor uw ontbijt en diner (de lunch wordt genuttigd in de cafetaria van de school), zij helpen u met reizen van en naar de lessen en zijn verantwoordelijk voor uw toezicht en veiligheid in de avond. Onze gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten. Onder hen bevinden zich huishoudens met thuiswonende kinderen, sommige waar de kinderen zijn opgegroeid en het huis hebben verlaten, en andere waar de gastheer een alleenstaande persoon is die alleen woont. Ongeacht de samenstelling van de woning ondergaan alle gastheren en gastgezinnen hetzelfde grondige selectieproces en wordt u hartelijk begroet en goed verzorgd! Op zaterdag brengt u de hele dag door met uw gastheren, een tijd die u een uitstekend inzicht geeft in het leven in een typisch Auvergnat huishouden. Een wasservice en het verstrekken van handdoeken en beddengoed zijn ook inbegrepen. Als je met een vriend of familielid reist, zijn er enkele gastgezinnen die tweepersoonskamers aanbieden, of die meer dan één student in aparte kamers kunnen huisvesten. Laat ons tijdens het reserveren uw wensen weten.

Standaard is accommodatie inbegrepen vanaf de zondag vóór aanvang van de cursus tot de zaterdag nadat de cursus is afgelopen.

Deze cursus Frans in het buitenland omvat 20 lessen Frans per week, die doorgaans van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur plaatsvinden. Alle lessen zijn ontworpen met tieners in gedachten om ervoor te zorgen dat de besproken onderwerpen interessant en relevant zijn en zoveel mogelijk betrokkenheid stimuleren. De docenten zijn gekwalificeerde en ervaren moedertaalsprekers van het Frans, die goed weten hoe ze het beste uit elke leerling kunnen halen. Alle aspecten van het leren van talen komen aan bod, al ligt er een lichte nadruk op spreken en luisteren. Dat wil niet zeggen dat grammatica en lezen en schrijven niet de nodige aandacht krijgen, het is alleen zo dat de totale onderdompelingsstijl zich leent voor snelle vooruitgang in gespreksvaardigheden. Het programma is geschikt voor studenten met minimaal een basiskennis van de taal (A1), en het hoogste beschikbare niveau is hoog gemiddeld (B2). De niveautest die alle studenten afleggen voordat ze aan de cursus beginnen, zorgt ervoor dat ze in de juiste groep worden geplaatst op basis van hun vaardigheden.

Sportliefhebbers zullen dol zijn op dit programma, dat elke middag activiteiten omvat. Na je Franse lessen lunch je samen in de schoolkantine. Je wordt dan opgehaald door een van de getrainde professionals van de aanbieder van sportactiviteiten en meegenomen om deel te nemen aan de energieke bezigheden die voor die dag zijn georganiseerd! Gedurende deze tijd kun je omgaan met Franse tieners die ook het sportprogramma zullen bijwonen - de perfecte setting voor extra gespreksoefeningen met Franse leeftijdsgenoten! Tweemaal per week verlaat de groep Vichy om bijvoorbeeld mountainbiken te doen, een lokale bezienswaardigheid te verkennen of een themapark te bezoeken! Vrijdag is het feest, dan geniet je samen met je klasgenoten en Franse kameraden aan het einde van de week van een barbecue of regionale maaltijd, en op zondag zorgt je gastgezin voor een lunchpakket en ga je op pad om de geografische pareltjes te ontdekken van het gebied.

Op het programma staan regelmatig:
- Sporten zoals golf, tennis, tafeltennis, zwemmen, basketbal, volleybal, hockey, badminton, minigolf en zaalvoetbal
- Paddle boarding
- Avonturenparcours met hoge touwen
- 'Bellenvoet'
- Raften
- Mountain biking
- Excursies naar Clermot-Ferrand, Randan Castle, Busset Castle en thema-/recreatieparken zoals Vulcania en Le Pal
- Feestavond (BBQ/regionale maaltijd)
-Hele dagwandelingen naar natuurgebieden zoals Puy-de-Dôme, Gour de Tazenat en Puy Mary

De activiteiten worden geleid door erkende instructeurs en alle uitrusting en transport zijn bij de prijs inbegrepen.

Dit programma bevat geen vrije tijd zonder toezicht, dus het is misschien niet het meest geschikt voor volwassen tieners die gewend zijn hun eigen ding te doen. Omdat het activiteitenprogramma zo vol is, is er echter weinig tijd voor verveling! De avonden breng je door bij de gastgezinnen, waarbij je deelneemt aan de typische dagelijkse bezigheden (televisie kijken, spelletjes spelen, lezen enz.), of gewoon ontspannen na een drukke dag op je kamer.

Wist je dat? Het is mogelijk om deze cursus zonder accommodatie te boeken, in welk geval je van maandag tot en met vrijdag deelneemt aan de lessen en activiteiten. U wordt elke dag rond 18.15 uur opgehaald bij het centrum (exacte details worden bij aankomst bevestigd). De lunch is inbegrepen en wordt geserveerd in de cafetaria.

Geschiktheid

Onze zomercursus Frans is geschikt voor jonge studenten tussen 12 en 17 jaar die minimaal een basiskennis Frans (A1) hebben. Als je het leuk vindt om nieuwe sporten uit te proberen en actief te blijven terwijl je je Franse taalvaardigheid verbetert, dan is dit de cursus voor jou!

School

De Franse lessen voor tieners vinden plaats op het terrein van een universiteitscampus vlakbij het centrum van de stad, op slechts een paar minuten lopen van de oevers van de rivier de Allier. Deze Label Qualité FLE-gecertificeerde school heeft zeven klaslokalen en deelt faciliteiten zoals taallaboratoria, computerlokalen en bibliotheek met de universiteit. Er is ook een schoolrestaurant en een informatiecentrum met meer dan 20.000 documenten, waaronder boeken, dvd's en nieuwsartikelen, beschikbaar!

De stad

Vichy staat synoniem voor gezond leven, want de stad en omgeving telt maar liefst 289 bronnen! Het waren de genezende krachten van het plaatselijke water die de toenmalige keizer van Frankrijk, Napoleon III, in de jaren zestig van de negentiende eeuw ertoe brachten een bezoek te brengen, wat leidde tot een aanzienlijke ontwikkeling in het gebied. Aan de Boulevard des États-Unis kun je nog steeds de chalets zien die voor de keizer en zijn omgeving zijn gebouwd.

Vichy ligt aan de oevers van de rivier de Allier en er is veel van deze waterweg gemaakt. In de jaren zestig creëerde de stad het meer van Allier, een meer van 1 km² dat nu is omzoomd met parken, kunstmatige stranden, cafés en wandelpaden. Lac d'Allier is ook de thuisbasis van een aantal grote watersportwedstrijden elk jaar en bezoekers kunnen enkele van de meer typische opties uitproberen die worden aangeboden door een van de vele leveranciers in de omgeving.

De stad heeft een beheersbare omvang en beschikt over een aantal mooie, architectonisch interessante gebouwen, waarin vele stijlen, waaronder Art Deco, Art Nouveau en Belle Époque, vertegenwoordigd zijn. Dit, en het prachtige omringende landschap, maken Vichy de ideale bestemming voor een zomercursus Frans in het buitenland!

Hoe er te komen

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij onze school in Vichy is Clermont-Ferrand. Parijs Charles de Gaulle en Lyon-Saint-Exupéry zijn ook goed verbonden met Vichy met het openbaar vervoer.


Locatie van onze school in Vichy

Prijzen Vichy

Kies hieronder uw cursus om onze prijzen in Britse ponden (GBP), Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR) te bekijken.

* Aanvangsdata voor complete beginners
IALC Partner
ALTO
WYSE Travel Confederation (Reis Federatie)
WYSE Work & volunteer abroad (Werk & vrijwilligerswerk in het buitenland)
Onze scholen hebben een waardering van  (4.58/ 5) gebaseerd op 3968 klantenbeoordelingen!
Lees in het : | EN | FR | DE | IT | NL | ES

Apple Language Courses

Unit 12, The Office Village
North Road

Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
Engeland


T: 020 7036459
E: info@applelanguages.com

Contactinformatie

Nederland Nederland020 7036459
Italië Italië800 699 791
Spanje Spanje91 1140113
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk01509 211 612
Ierland Ierland01 6950417
Verenigde Staten Verenigde Staten646 652 0770
Internationaal Internationaal+44 1509 211612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij accepteren

Visa Mastercard Maestro American Express iDeal

Apple Language Courses Ondernemingsnummer 8311373
btw-nummer 152 4085 30
© Apple Language Courses Ltd. 2024