Paleis Alhambra, Granada, Spanje
Vind een school
Waardering  4.5/5

Cursus Spaans in Granada, Spanje!

Als je voor een cursus Spaans in Granada, Andalusië kiest, studeer je op een locatie als nergens anders in de wereld! Granada ligt aan de voet van het prachtige, besneeuwde Sierra Nevada-gebergte en toch is het tegelijkertijd slechts een korte reis naar de prachtige stranden van de Middellandse Zee.

Granada is een adembenemend mooie stad, rijk aan geschiedenis en cultuur en een echt spectaculaire plek om te studeren. Maak een wandeling door de geplaveide straatjes en bewonder prachtige huizen en spectaculaire uitkijkpunten of bezoek een van de vele monumenten van de stad, zoals de Alhambra, voor een echt inzicht in het culturele erfgoed van Granada. De stad organiseert het hele jaar door vele festivals, zoals het International Theatre Festival, het Tango Festival en het International Jazz Festival, waardoor je een unike kans krijgt om de lokale cultuur te proeven en te genieten van feesten zoals een echte Spanjaard zou doen!

Onze school in Granada

Onze moderne school in Granada, gelegen in een historisch en gerenoveerd gebouw, is ideaal gelegen in het centrum van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de Alhambra en op 1 minuut van het Plaza Nueva. Onze school is de perfecte uitvalsbasis om de hele stad te voet te verkennen, met veel magnifieke straten die allemaal vol zitten met Arabische winkels die een verscheidenheid aan unieke souvenirs verkopen. Bovendien ligt Calle Elvira net om de hoek - een wijk die populair is onder studenten vanwege haar bruisende nachtleven!

De school zelf bestaat uit 7 klaslokalen, een uitgebreide bibliotheek waar je een breed scala aan Spaanse boeken, films en muziek kunt lenen, een multimediaruimte en gratis WiFi in het hele gebouw. Net als een ieder ander typisch Andalusisch gebouw, heeft onze school ook een binnenpatio, oftwel de perfecte ontmoetingsplaats voor studenten, daarnaast is er een terras dat uitkijkt op het stadscentrum.

Foto's

1
4
5
7

Cursussen in Granada

Beschikbare cursussen

  • Intensive (20)
  • Intensive + Flamenco (28)
  • Intensive + Private Lessons (25)
  • Intensive + Private Lessons (30)
  • Business Course (30)
  • DELE Exam Prep (30)
  • One-to-one (20)

Je kunt kiezen uit een groot aantal verschillende cursussen, waardoor je je eigen tempo en manier van leren kunt bepalen. Onze school biedt een Intensieve groepscursus aan waarbij je met andere studenten van gelijk niveau les zult krijgen in groepen van 2 tot maximaal 8 studenten. Je kunt deze populaire cursus ook combineren met Privélessen, cursus Zakelijk Spaans, DELE-Examen Voorbereidingscursus of zelfs flamenco lessen!

De Intensieve cursus bestaat uit 20 groepslessen per week. Dit is een goede keus als je je algemene niveau van het Spaans wilt verbeteren en daarnaast nog tijd over hebt om Granada te ontdekken en je Spaans met de inwoners te oefenen! Hierbij krijg je 4 lessen per dag. Met deze cursus heb je van maandag tot en met vrijdag 4 lessen per dag.

Als je op een hoger tempo wilt leren, meer op bepaalde onderwerpen wilt focussen of een gespecialiseerd programma wilt volgen, kun je kiezen om de Intensieve cursus te combineren met Privélessen. Hierbij krijg je naast de 20 groepslessen nog 5 of 10 privélessen per week. De privélessen worden speciaal voor jou op maat gemaakt aan de hand van jouw wensen. Bijvoorbeeld als je geïnteresseerd bent in Spaanse literatuur, kunst of geschiedenis, of als je je wilt focussen op bepaalden aspecten van de taal naast de onderwerpen die in de groepslessen worden behandeld.

Je kunt ook alleen Privélessen nemen als een meer flexibel en gepersonaliseerd programma wilt volgen. Deze optie is ideaal voor studenten die een flexibeler rooster nodig hebben of zich willen focussen op specifieke aspecten van de taal. Onze prijs op de website is voor 20 privélessen per week, maar wij kunnen dit ook aanpassen van 2 tot 8 privélessen per dag, afhankelijk van je wensen.

De school biedt ook een combinatie van de Intensieve cursus met een cursus Zakelijk Spaans aan. Hierbij krijg je 4 algemene groepslessen en 2 lessen over zakelijk Spaans per dag. Je leert hier de specifieke woordenschat die wordt gebruikt in de internationale zakenwereld en in Spaanse bedrijven. Daarbij leer je praktische vaardigheden door het gebruik van origineel en up-to-date materiaal. Op deze manier krijg je een goede kijk op hoe de Spaanse zakenwereld en economie in elkaar zit. De cursus is inclusief een bezoek aan een Spaanse bedrijf of organisatie in Granada.

Wil je jouw kans op een baan vergroten of een internationaal erkende kwalificatie voor Spaans krijgen? Dan biedt onze school een DELE-Examen Voorbereidingscursus aan waarbij je aan het einde het DELE-examen kunt afnemen. Het DELE-certificaat is het enige oficiele bewijs dat door het Spaanse Ministerie van Onderwijs wordt erkend, en daarbij is het een ideale cursus om je kennis van zakelijk Spaans te bewijzen in de Spaanse zakenwereld. De groepen bij deze cursus bestaan uit 1 tot maximaal 5 studenten en je kunt ieder niveaus van het DELE-examen volgen. De cursus duurt 2 tot 8 weken en aan het einde kun je het DELE-examen afleggen.

Ten slot, gezien Andalusië de plek is waar Flamenco is ontstaan, is Granada de perfecte plek om deze authentieke Spaanse dans te leren! Je volgt dan van maandag tot met vrijdag 4 algemene Spaans lessen van de intensieve cursus en daarnaast nog 2 extra Flamenco danslessen per dag. Daarbij maakt het niet welk niveau van het Spaans of Flamenco je hebt.

Speciale cursussen in Granada

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

  • Host Family
  • Shared Apartment
  • Studio Apartment

Als je bij een gastgezin verblijft krijg je de kans om continue je Spaans te oefenen, een kijkje te nemen in het leven van een Spaanse familie en te genieten van de heerlijke huisgemaakte gerechten! Onze school selecteert met zorg de gastgezinnen die ervaren zijn in het onderbrengen van internationale studenten en deze studenten voorzien van 2 maaltijden per dag. Onze gastgezinnen wonen allemaal op loopafstand van de school.

Als je liever wat meer vrijheid wilt, kun je kiezen voor een eenpersoonskamer of een gedeelde tweepersoonskamer in een appartement dat je deelt met andere studenten. De gedeelde appartementen liggen op loopafstand van de school. Ze zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken om je eigen maaltijden te bereiden, een wasmachine en een televisie. Beddengoed is aanwezig.

Activiteiten

Met behulp van het uitgebreide activiteitenprogramma van de school zul je het beste van Granada te zien krijgen en je een onvergetelijke ervaring bezorgen! Een aantal voorbeelden van deze activiteiten zijn: begeleide rondleidingen in het prachtige Alhambra, de middeleeuwse wijk Albaicín en andere populaire plekken in de stad. De school organiseert ook excursies naar andere delen in Andalusië, zoals excursies naar Sierra Nevada, Seville, Cordoba, Ronda en naar de Alpujarras, typische dorpen in de bergen rondom Granada.

De school organiseert ook activiteiten in het centrum, zoals Flamenco avonden in het Sacromonte buurthuis en het ‘Tablaos’ in Albaicín, tapas uitjes, Spaans en Latijns-Amerikaanse filmavonden, feesten, kooklessen, sportactiviteiten en nog veel meer! Maak het meeste van je verblijf in Granada en doe mee met sociale evenementen! Sommige activiteiten zijn bij de cursusprijs inbegrepen maar de entree kaartjes zijn exclusief.

Hoe er te komen

Je kunt vliegen op Granada Airport en vanaf daar een bus nemen naar het centrum.
Als alternatief kun je op Malaga Airport vliegen dat op 1 uur en 45 minuten met de bus van Granada ligt.

De school kan ook op aanvraag vervoer voor je regelen. Het gaat dan om een enkele reis van het vliegveld in Malaga of Granada naar je accommodatie.


Locatie van onze school in Granada

Cursus

4.5 / 5
Accommodatie

4.3 / 5
Medewerkers van de school

4.7 / 5
Gemiddelde score voor onze school Granada gebaseerd op 18 (Voorgaande) klantenbeoordelingen

Studentenbeoordelingen

Excellente docenten en een mooi, traditioneel gebouw. Goede beoordeling van taalniveaus en een flexibele houding van docenten voor het herplaatsen van studenten waarvan het niveau gedurende de cursus teveel afwijkt van de klas, zodat studenten binnen een groep zoveel mogelijk op een lijn zitten. Ik heb ook erg genoten van het door de school georganiseerde activiteitenprogramma. Hierdoor was het mogelijk om kennis te maken met studenten van allerlei cursussen en taalniveaus.

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Uitmuntende medewerkers, prachtige stad, privélessen waren erg nuttig. Fantastische avond activiteiten. Wellicht een idee om meer rollenspellen te spelen tijdens de lessen, om het spreken te bevorderen. Accommodatie was goed, alles wat we nodig hadden, meerdere badkamers, etc.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Het was nog beter dan ik had gehoopt, absoluut geen stress en een motiverende sfeer. Het was geweldig, eindelijk is mijn Spaans op communicatief niveau! Goede accommodatie, alhoewel het erg duister was (de kamer lag vrij laag). We vonden het prettig om er te wonen, en voelden ons als locals dankzij onze gastvrouw. Geweldige service in alle aspecten, zowel van Apple Languages, onze gastvrouw, als van de school.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Susana en Pepi waren fantastische docenten en ik was dol op hun methode van onderwijzen. Heel erg bedankt Apple Languages. Zoals altijd, jullie zijn de beste!

Cursus
Accommodatien/a
Medewerkers van de school

Ik had een fantastische week in Granada. Cursussen waren erg goed georganiseerd en de school deed alles wat mogelijk was om de studenten te helpen - om er zeker van te zijn dat ze in het juiste niveau zaten, enz. Ik vond het vooral prettig dat de lessen elke dag anderhalf uur grammatica en anderhalf uur conversatie waren, waarbij de docent er voor zorgde dat iedereen de mogelijkheid had om te praten. Ik verbleef in de accommodatie van de school. Het was een flat naast de school, zeer goed gelegen in de oude stad. De kamer mooi en groot, en als er problemen waren werden ze direct opgelost. Fantastische school met uitmuntende docenten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Bij deze wil ik jullie team ontzettend bedanken voor het regelen van mijn reis naar Granada! Het was een fantastische belevenis! Alles, van mijn gastgezin, die me thuis deed voelen, tot mijn tijd op school, de reisjes die ik maakte - het was allemaal geweldig. De school was erg goed - docenten waren erg leuk en tegelijkertijd zeer professioneel, met verschillende leerstijlen om alle studenten aan te moedigen. Ik was zeer onder de indruk en zag dat ze echt tevreden waren met hun baan. Ik heb aan veel reisjes deelgenomen, er was veel historie, en de docenten die ons vergezelden wisten het tot leven te brengen. Iedereen die ik ontmoette zorgde ervoor dat ik me thuis voelde - volgens mij kreeg ik het echte Spanje mee in deze mooie stad, en ik heb veel interessante gesprekken met de lokale bevolking gehad. Dus, nogmaals, heel erg bedankt voor het mogelijk maken van deze ervaring.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik ben erg tevreden over de cursus. De accommodatie lag op een goede locatie, was schoon, groot, en had alles wat ik nodig had. De extra activiteiten georganiseerd door de school waren ook erg interessant.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Ik was een complete beginner en werd in een geschikte klas geplaatst. Ik leerde erg veel in een korte tijd, de docenten waren top. Heel erg duidelijk, ondanks dat er geen Engels werd gesproken. Ik heb er van genoten. De accommodatie was erg goed, dichtbij school, en met vriendelijke huisgenoten.

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

De cursus was professioneel en toch amusant. Een van de beste ervaringen van mijn leven!

Cursus
Accommodatie
Medewerkers van de school

Mijn verblijf was ontzettend positief. De cursus bood de juiste balans van gestructureerde lessen met extra lessen speciaal op maat gemaakt voor mijn wensen. Na slechts twee weken verliet ik de school met een veel bredere kennis van de grammatica waar ik in Engeland altijd moeite mee had gehad. Nog belangrijker, de cursus wist mijn passie voor Spaans weer aan te wakkeren, ook al was het de afgelopen jaren behoorlijk gesust. Mijn verblijf bij een gastgezin was ook uitmuntend. De familie was erg gastvrij en zorgde ervoor dat ik me al snel thuis voelde. Ik vond het alleen jammer dat ik niet langer kon blijven.

School statistieken

Nationaliteit


Australia (4)
France (4)
Germany (11)
Great britain (23)
Italy (2)
Japan (2)
Korea (3)
Netherlands (7)
Others (32)
United states (12)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Een geweldige tijd in Granada

Rustig en toch vol leven, oud en echt adembenemend… oh wat houd ik van Granada! Ik had het er geweldig! Toen ik Granada bezocht kwam ik er snel achter dat ik in een van de mooiste steden ter wereld was beland, met mooi weer, fantastische vrienden en sfeer als geen ander – het was mijn droomstad. Granada is echt een stad met twee zijdes, wat, als een liefhebber van geschiedenis en Spaanse tradities, maar ook een jonge student die van drukke steden houdt, perfect was voor mij! Er was de rustieke, historische zijde van de stad. Rond de Albaicín en Plaza Nueva vind je schattige souvenirwinkeltjes, theehuizen en – mijn persoonlijke favoriet – de Arabische baden. Dan, als je 20 minuten de straat af loopt, vind je het commercieel centrum, met drukke winkels en restaurants naast glimmend schone plaza’s en het verfrissend gespetter van fonteinen. Read more...

Prijzen Granada

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners