Uitzicht over Edinburgh
Vind een school

Leer Engels in Edinburgh

Leer Engels bij ons in Edinburgh, de inspirerende hoofdstad van Schotland in een adembenemende omgeving. Hier kun je je verdiepen in een stad waar wereldberoemd erfgoed en cultuur samenkomen met een levendig en kosmopolitisch centrum . Edinburgh staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is daarmee één van de mooiste en meest levendige steden in Groot-Brittannië om in te wonen.

De stad en omliggende “Lothians” zijn rijk aan monumenten, architectonische bezienswaardigheden en middeleeuwse charme. Je zult Engels leren in een wereldberoemde festival-stad, waar ieder jaar veel grote nationale en internationale festivals plaatsvinden. Je kunt de drukte van de stad met zijn bezienswaardigheden, activiteiten en entertainment, goed combineren met uitstapjes naar het omliggende platteland en de prachtige kust.

Edinburgh heeft van alles te bieden! De stad ligt dichtbij de zee en is verspreid over 7 heuvels, waardoor het de naam “Athene van het Noorden” heeft gekregen. De middeleeuwse ‘Old Town’ is gelegen langs de Royal Mile. De Royal Mile heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze straat begint bij Edinburgh Castle en eindigt bij Holyrood House Place. De prachtige stenen die zijn gebruikt voor Edinburgh Castle zijn een echte “eye catcher”. Vanaf het kasteel kijk je neer op de stenen straatjes en gezellige pleinen met café’s, restaurants en oneindig veel winkels.

In het centrum van de stad vind je een groot park met een uitgedoofde vulkaan met de naam ‘Arthur’s Seat’. Vanaf hier heb je en prachtig uitzicht op de stad. Zodra je de Princes Street Gardens oversteekt kom je terecht in het neoklassieke ‘New Town’ uit de 18e eeuw. Als je de stad gaat ontdekken kom je er al snel achter dat er veel kunstgalerijen en schitterende architectuur te bewonderen is. Het is een erg dynamische hoofdstad die veel bekende artiesten aantrekt. Daarnaast is de stad compact, veilig en vriendelijk. Sinds de oprichting van de wereldwijd erkende Universiteit van Edinburgh in 1583 is de stad de spil voor educatieve en professionele ontwikkelingen. De perfecte stad om je Engels te oefenen! Vanuit hier kun je gemakkelijk andere delen van Engeland en Schotland gaan verkennen.

Onze school in Edinburgh

De school is opgericht in 2002 en gelegen aan George Street. Dit is een straat in een van de meest prestigieuze wijken van de stad. Het is maar enkele minuten lopen naar het prachtige park Princes Gardens en 10 minuten lopen naar het dichtsbijzijnde treinstation Waverly. Bovendien liggen alle winkels en andere faciliteiten maar op een steenworp afstand van de school. Je zult Engels leren in het centrum van de stad met een prachtig uitzicht op Edinburgh Castle en ‘Old Town’.

Onze school in Edinburgh is in bezit van moderne voorzieningen. De 14 klaslokalen zijn allemaal voorzien van interactieve white boards en projectors. Bovendien is er een multimedia ruimte met DVD-spelers, laptops, een grote selectie aan films en grote TV schermen die verbonden zijn met een Wi-Fi-netwerk. De school heeft ook een uitgebreide bibliotheek en een gemeenschappelijke ruimte met een flat-screen TV en verkoopautomaten. Je zult hier Engels leren met een grote keuze aan lesmateriaal en goed opgeleide leraren die ook de buitenwereld in de lessen verwerken.

Voor meer informatie over de cursussen en accommodaties in Edinburgh kun je verder lezen op de pagina! Het is mogelijk om op iedere maandag van het jaar te starten, met wekelijkse niveau-tests om je niveau te toetsen.

Foto's

1
2
3
4

Cursussen in Edinburgh

Beschikbare cursussen

 • Semi-Intensive (morning) (20)
 • Super Intensive (25)
 • Super Intensive (30)
 • Private Lessons (20)
 • Cambridge Exam Prep (25)
 • CELTA teacher course (24)
 • CELTA teacher course (30)
 • IELTS Exam Prep (30)

In Edinburgh bieden we een grote selectie aan cursussen Engels aan voor studenten van ieder niveau. Je kunt kiezen tussen Semi-Intensieve, Intensieve of Super-Intensieve cursussen met 15, 20, 25 of 30 lessen per week. Deze cursussen zijn ideaal voor iedereen. Bij iedere cursus zul je je algemene niveau Engels verbeteren, zoals je woordenschat, grammatica, uitspraak en ook je spreek-, lees- en schrijfvaardigheden. De cursussen zijn beschikbaar op ieder niveau, van beginners (A1) tot vergevorderd (C1). Je kunt zelf de lengte van de cursus en het aantal lessen per week bepalen. Het aantal studenten per klas is maximaal 12 en je wordt goed begeleid door behulpzame en gediplomeerde leraren.

Wil je liever les krijgen in een kleinere klas van maximaal 6 studenten, dan kun je kiezen voor onze Mini-Groep Cursus Engels. Je kan ook Privélessen volgen waarbij de lessen voor jou op maat worden gemaakt. Hierdoor ben je totaal onafhankelijk van anderen en is alles afgestemd op jouw wensen. Onze school biedt ook de mogelijkheid om een cursus van 15 privélessen per week te combineren met een andere cursus naar keuze.

Wil je jouw Engels verbeteren voor je carrière dan kun je kiezen voor onze cursus “Zakelijk en Professioneel Engels”. Hierbij krijg je les in een groep van 4 studenten waar wordt gefocust op het verbeteren van ieder aspect van de taal dat je nodig hebt in het bedrijfsleven. Enkele voorbeelden van deze aspecten zijn: verkoop, marketing, financiën en personeelszaken. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je een bovengemiddeld of vergevorderd (B2 - C1) niveau hebben.

Onze IELTS-cursus (International English Language Testing System) bereidt studenten voor die aan een Engelse of Ierse universiteit willen studeren. Hierbij krijg je 15 lessen per week om je voor te bereiden op het officiële examen. Dit examen wordt bij alle universiteiten in het Verenigd Koninkrijk en bij 8000 instellingen over de hele wereld erkend. Deze cursus is bedoeld voor studenten met een gemiddeld of hoog niveau Engels en bestaat uit vier onderdelen: lezen, schrijven, luisteren en spreken. Onze leraren zijn allemaal gekwalificeerd om studenten goed voor te bereiden op het examen. Het is ook mogelijk om een Semi-Intensieve cursus van 15 uur per week te combineren met examenvoorbereiding van 15 uur per week.

In de maand september is er de mogelijkheid om in Edinburgh de Cambridge Examen Voorbereidingscursus te volgen. Dit is een uitgebreide 6-weekse cursus met 15 of 20 lessen per week om je te laten slagen voor het wereldwijd erkende examen. Onze bevoegde leraren hebben al vele jaren ervaring om studenten goed voor te bereiden op het Cambridge examen (CAE, CPE en FCE), bijvoorbeeld door te oefenen met oude examens. Een vereiste om aan deze cursus deel te nemen is een minimum niveau van Intermediate Engels (B2). . Als je liever langer wilt voorbereiden op het examen is het ook een optie om de Cambridge Examen Voorbereidingscursus te combineren met een andere cursus. Neem gerust contact met ons op als je hierover meer informatie wilt of als je wilt weten wanneer de cursussen beginnen.

We bieden ook een cursus aan voor leraren. Deze cursus is beschikbaar voor leraren Engelswaarvan Engels niet hun moedertaal is. Gedurende de cursus worden de onderwijsvaardigheden opgefrist en nieuwe methodes aangeleerd. Daarnaast deelt men praktijkervaringen met elkaar zodat studenten van elkaar kunnen leren. Op deze manier zul je de beste resultaten behalen.

Het wordt alle studenten aangeraden om in je vrije tijd de stad te gaan verkennen om zo je Engels te oefenen in het dagelijks leven. Op deze manier kun je de woordenschat en kennis vergroten, en daarnaast zal jouw zelfvertrouwen groeien!

Speciale cursussen in Edinburgh

Accommodatie

Beschikbare accommodaties

 • Host Family
 • Shared Apartment with locals
 • Student Residence

Als je het dagelijks leven in Edinburgh van dichtbij wil meemaken is het een aanrader om bij een gastgezin te verblijven. Je kunt hierbij kiezen voor alleen ontbijt of ontbijt met avondeten (half pension). Dit is de meest populaire optie voor studenten omdat je op deze manier constant je Engelse taalvaardigheden oefent en verbeterd. Bovendien zul je snel vrienden maken. Je kunt kiezen voor een éénpersoonskamer of een tweepersoonskamer die je zult delen met een andere internationale student. Al onze gastgezinnen wonen op een gunstige afstand van de school.

Wil je liever in een meer onafhankelijke omgeving wonen en alle aspecten van het studentenleven ervaren, dan is een eenpersoonskamer in een studentencomplex een goede optie. Dit kan een kamer zijn op campus of in een gedeeld appartement dicht bij het centrum. Er is een gemeenschappelijke woonkamer en een volledig uitgeruste keuken waar je je eigen maaltijden kunt bereiden. In de buurt zijn veel winkels en cafés te vinden.

Er is ook de mogelijkheid om een hotel of guesthouse te boeken, of om een eigen appartement te huren. Op deze manier heb je gegarandeerd een eigen badkamer. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de opties die geschikt zijn voor jouw budget.

Activiteiten

Wij raden onze studenten ten zeerste aan om tijdens het verblijf te ontdekken wat Edinburgh allemaal te bieden heeft! Onze leraren zullen zoveel mogelijk proberen om de buitenwereld in de lessen te verwerken,zodat het voor de studenten makkelijker is om hun Engels te oefenen in de stad en omgeving. De sociale activiteiten die worden georganiseerd door de school focussen op het ontdekken van de cultuur en geschiedenis van Edinburgh. Denk daarbij aan het bezoeken van galerijen, musea, theaters, of het bijwonen van een open hoorcollege op de universiteit.

Gezamenlijk een avond naar de pub of uiteten maakt ook deel uit van het activiteitenprogramma van onze school. Edinburgh is een veilige en compacte stad. Ieder jaar vinden tientallen beroemde festivals plaats waar jij bij kunt zijn. Daarnaast kun je onder andere een wandeling maken in de nabijgelegen en prachtige Schotse Hooglanden, uitstapjes maken naar de kust of deelnemen aan een ondergrondse ‘ghost tour’ in de stad! Een aantal van de activiteiten zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Voor de andere activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Ook worden er maandelijkse uitstapjes en evenementen georganiseerd door de school waar je aan kunt deelnemen voor een betaalbare prijs.

Hoe er te komen

Vanaf het vliegveld van Edinburgh is het ongeveer 30 minuten rijden naar onze school. Het vliegveld heeft een groot aantal vliegverbindingen. Onze school kan ook vervoer van het vliegveld naar je accommodatie voor je organiseren, dit is echter niet bij de cursusprijs inbegrepen. Reis je vanaf een andere stad in het Verenigd Koninkrijk, dan zijn de treinverbindingen en wegen naar Edinburgh uitstekend. Edinburgh´s grootste treinstation is Waverley. Vanaf hier is het maar een klein stukje lopen naar onze school.


Locatie van onze school in Edinburgh

School statistieken

Nationaliteit


Dutch (1)
French (11)
German (16)
Italian (25)
Japanese (2)
Polish (2)
Saudi (3)
South korean (2)
Spanish (12)
Swiss (16)

Gemiddeld aantal studentenGemiddelde leeftijd (juni-augustus)

* Statistieken tijdens publicatiedatum

Verhalen van studenten in onze blogs

Edinburgh is simpelweg een meesterwerk

Zodra ik de luchthaven uitstapte was ik verliefd. Er zijn praktische bussen direct bij de uitgang van het vliegveld die je, tegen een kleine prijs, naar het hart van de stad brengen. Deze korte rit is al spectaculair van zichzelf: prachtige uitzichten, monumentale paleizen en kastelen hooggelegen in de verte maken deze stad werkelijk wonderbaarlijk, wat de hoofdstad van Schotland goed omschrijft. Read more...

Meer artikelen

Prijzen Edinburgh

kies je cursus hieronder
Aanvangsdata voor complete beginners